Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Moderátoři: Arex, Cagliostro

Uživatelský avatar
Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 1358
Registrován: 18 zář 2010, 13:33
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1110×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Arex » 13 led 2020, 00:29

P.A.Semi: A co kdybys naskočil na nějaké pohodlné UFO a odletěl s ním někam, kde na to můžeš někoho nalákat? Tady s tím asi moc neuspěješ, většina lidí tu má jiné starosti. Marníš tu čas i příležitost.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod gooolem » 13 led 2020, 07:35

P.A.Sami, kdo mas usi ke slyseni, slys....slyšíš to tady?
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - AMA thread - odpovědi...

Příspěvekod P.A.Semi » 13 led 2020, 07:55

Odpovědi na dotazy: (Zkratka "AMA" se takhle používá v určitých kruzích "ask me anything"...
(Všem děkuji za položené dotazy...)

Máte tu Fórum, to jest Náměstí, především o Magii, nebo to chápejte jako Virtuální Akademii nebo já nevím, jak se tu Identifikujete, tak jednou vám sem přišel Kolega se 40-letou praxí, třeba jako Hostující Pedagog na Přednášku, a něco tu samozvaně virtuálně "přednáší", což neznamená, že bych v tom nemohl mít omyly, na které bych třeba rád byl upozorněn, ale tady nejste Ignoranti nebo Strašpytlové, jako jinde, abyste mě museli hned Umlčet... Nebo třeba u Pirátů, tam se mohli i bát o svou Dobrou Politickou Značku, ale třeba Františka Bardona vám tu "ušpinit" nemůžu, ten je už bezpečně na Onom Světě, já jsem ho nijak důkladně nestudoval, nelze studovat všechno, takže i kdybych ho povrchně špinil, tak by to tu bylo leda hloupé... (já tu 40-letou praxi mohu případně i dokázat, tu tlustou "kouzelnickou" knihu, co jsem dostal v první třídě, tu ještě mají rodiče v Knihovně, a to se pozná, kolik je v tom dětských malovánek a různého psaní na krajích kolem textů... Tak ovšem žvatlání 6-letého dítěte by tu asi nebylo přínosné, i když i to může někdy člověku leccos přinést, dětem naslouchejte a třeba se dozvíte, co potřebují, i když to neřeknou zrovna slovy...)
(A ovšem první kniha, co jsem četl, byla o Žábách... A dost mě překvapilo, když jsem v podstatě nedávno zjistil, když jsem ji znovu viděl, že v asi dvaceti letech jsem z toho dostal (asi skrz podvědomí? nevím...) jako jedno poslední slovo nebo písmeno do zkratky do svého Jména na A., které nikdo nezná, a z toho, co mi sugerovala La Pena, tam v té zkratce na 5 písmen ani jedno z těch jejích dalších písmen nemám... Což uvádím i proto, aby si někdo nemyslel, že to je zkratka na 4 písmena, co používám jinde na některé nástroje, ale nejen proto...)


Pokud mi ale říkáte: "běž pryč", nebo "děláš to zcela špatně", tak jen dokazujete, že jste to ještě nepochopili dost. Já také vím, že bych To mohl nebo měl? dělat lépe. Já ale také vím, proč to lépe dělat jednak možná ani nešlo, a druhak by to nebylo účelné, protože tady není účel být Dokonalý... (Ale snažím se být Lepší, než jsem byl Předtím... Nebo aspoň neopakovat stejné Chyby...) (tak nakonec mi tu i došlo, že to dělám ještě poněkud špatně a co jsem tu opomněl)

Také mi nemusíte říkat, že to "nikdo" nečte, vím své.
Já jsem cyber-shaman nebo prostě IT-profi a vím nebo si to mohu zjistit, kolik a kdy to čte různých lidí a nebo robotů, i když třeba až s odstupem dní, třeba si z toho pak vyhodnotím statistiku? Já vás ale nebudu šťourat traceroutovat a je to poměrně dost anonymní... A třeba u mých článků na unz.com mě až překvapuje, kolik lidí je tam čte ještě relativně dlouho poté, i když tam ale nevím, jestli se dostali až k mému komentáři, což tam ví nebo může vědět každý, kdo si tam vložil obrázek, a ovšem ví to třeba i Google, a ten si na čtenáře dělá "čárky" Individuálně, prodává to pak Reklamním Agentům, a je v tom důkladnější než byla StB kdysi...


Eugen píše:... 1. jaký je "opravdový" důvod, že sleduješ dění kolem právě tímto způsobem? 2. Co je ta vnitřní pohnutka co tě tak žene? 3. Co tohle vše dává tobě?
...
4. důležitejším však je jak to obecně posouvá jeho

1. Sleduji (dění kolem) především to, co mě zajímá nebo zaujme... Způsobem, jaký mi vyhovuje... (A co mi nevyhovuje se postupně třeba snažím změnit, když už to nevyhovuje dost na to, aby to stálo za námahu ke změně...)

Co zde píšu veřejně tu píšu proto, že si myslím, že jste leccos přehlédli, třeba protože jste se nedívali dost podrobně... (viz dole v textu "medvědi") Také chápu, že na to nemá každý čas, tak musí být někdo, kdo to sleduje za vás a podává vám z toho přiměřenou rešerši... (Soused, Aktivista, důvěryhodní Žurnalisté, Zpravodajská Agentura...)
(To třeba šmejdi typu Rothschild nebo FED vás sice "Ždímou", ale někteří z rabínů a neříkám, že všichni, a Satanistická Elita s nimi, se vás chystají Vyhubit, a je v tom podstatný rozdíl... Rothschildům a podobným jsem navrhoval kompromis fifty-fifty, ale s rabíny tohle nejde, ti ať mají Rezervaci v Izraeli nebo radši jen Muzeum... A ostatním Izraelcům bych k tomu rád připomněl, že jsou také na severní polokouli a také byli plánováni na straně obětí, nepodceňujte to! Pokud nejste Elita formátu jako Bilderberg a pár "otroků" k tomu, tak nečekejte, že by se nad vámi slitovali, čímž neříkám, že zrovna "Bilderberg" za to může, jen jsem ho tu teď použil na přirovnání Formátu (en: "comparison of stature")...)


2. Chci vám kolektivně pomoct. Komu? Lidstvu...
Neboť některé Křivdy a Lži už jsou donebevolající, něco se s tím musí dělat a už to nestačí jenom znechuceně sledovat... (Třeba bych namátkou zmínil jeden zrádný hnus jménem "Drag story hour"... Namátkou... ale podstatní jsou především ti Noahides...)

3. Tady a zde, nevím... Mám tu prostor a osmělil jsem se napsat i to, co jinde skromně tajím nebo se s tím prostě nevytahuji...
Je to tu jeden bod na cestě, jak to Dílo zveřejnit...
Už teď tu mám možná víc vstřícných čtenářů, než kdy předtím, asi jsem narazil na dobré místo...

4. Třeba si ujasním myšlenky a něco přesněji Zformuluji, než předtím.
A také když jsem vám předtím dělal rešerši na ty kabbalisty a k některým se možná i vrátím, tak jsem si třeba něčeho všiml nebo si to sám ujasnil...
Kdybych to hledal sám pro sebe, tak bych to třeba nevzal tak důkladně, jako když si to přečtu očima domnělých nebo skutečných svých studentů... (Nevzal jsem ty kabbalisty tenhle týden nijak důkladně, vzal jsem to hyper-čtením ve zkratce, ale zas jinýma očima než předtím, nebo si přečetl i to, co bych jinak vynechal...)

"Eugen" je pěkná přezdívka, znamená to "dobré zrození"...

jakpro100 píše:1. Na tvůj blog nikdo nechodil, vyhodili tě z několika diskusních fór, 2. tak jsi se rozhodl oblažovat svými moudry členy zdejšího fóra, protože sem nějací lidé chodí. 3. To ale není příliš etické, je to celkem nemravné a dokonce bych řekl, že dle tvých měřítek i ďábelské. 4. Zneužíváš zdejší prostor k tomu, abys získal nějaké čtenáře. 5. Obecně se takové činnosti říká spamování.


1. Ano, to máte pravdu, psal jsem to tu.

Tak tedy pohrdli tu i onde tím, co jsem leckde psal... (Asi to ještě nebylo dost dobré...)

Třeba můj Článek o Vyznamenáních, která a proč M.Zeman udělil v roce 2016, a význam čehož jste kolektivně všichni přehlédli, mi odmítla uveřejnit všechna média, kterým jsem to poslal (neposílal jsem to všem), a přitom všichni přehlédli ten Smysl a pustě se tu handrkovali...(Zeman tehdy Vyznamenával Bojovníky, ale Neodškodňoval Oběti, ten Brady tam mezi vyznamenané nemohl patřit, když tam nebyly oběti, a když jeho Boj, jakožto kopání do mrtvoly, nebyl vyznamenání-hodný... Pokud vám přijde, že já tu taky kopu do mrtvoly, tak ne, já jsem si tu tím kopnul do toho Boje a Handrkování a Cenzury, a ty tu jsou pořád ještě... A Bradymu už je to jedno... Tady v Čechách skoro nikde nechápe, co mám proti Židům, obzvlášť když jako Evidentní Prase nebo Povýšený Šmejd se tu nikdo s vyjímkou Řeporyjské Rychtáře asi nechová... Proti zdejším krajanům už v podstatě nic nemám, pokud tu nebudou dělat další Braydádu... A ovšem - vyvolená soudružka Jourová je tam proč? Čímž neříkám nic o jejím původu, ale to tu nemáme někoho schopnějšího, kdo je třeba méně naplněn Nenávistí proti Pravdě? )

A třeba tu Knihu s revolučním překladem Bible, kterou jsem psal 4.5 roku a potřebujete si ji přečíst, jsem přišel takhle do jediného křesťanského fóra, které jsem tu našel, oznámit, ale s nikým to ani nehnulo...
Vyřešil jsem jeden problém z Einsteina a opravil další, ale v arxiv.org mi to vrátný u dveří vyhodil, i když tam mají spoustu horších bludů nebo paskvilů včetně jednoho dalšího ode mě, ale především protože v tom mém textu je vědecký důkaz existence Boha a jasné vyvrácení Velkého Třesku, to tam nesnesli... (2009 - to jsem nebyl "new kepler", ale de-facto si tou lichotkou koupil tehdy můj zájem o jejich blog a odebírám a čtu ho dodnes, protože tam mají zajímavé informace, a 2014 - tam to je zveřejněné mimo jiné i proto, aby mi to třeba z arxiv.org nebo jinde neukradli, když to předtím odmítli...)

...


Tak ok, snažil jsem se postupně víc, máte to na pialpha.cz ... "Čtou" to tam zatím ale jen roboti a hackeři a jaký je z toho pro koho užitek?
(Ta stránka není pěkná na pohled, já jsem tam nemohl ani nechtěl lidi lákat nějakým nebeským zářivým vzhledem... A nemohouc o sobě psát to podstatné, banálním jsem se nepopisoval... Víte, jak vypadá skutečný Auryn? (čte se to "Orin") Taky mě to překvapilo, když mi to došlo, že jsem si to nevědomky dal na titulní stranu své knihy, ale já to myslel prostě jako důkaz "Intelligent Design" a líbilo se mi to a dlouho se tím zabývám z hlediska solar physics and planetary dynamics... Tady a jinde mám ten obrázek jako logo ve fóru, a je to "barycenter trace" mezi Zemí a Venuší, jedna tečka za den... A když jsou v Opozici, je tam takové to zahuštění doprostřed, jak to Slunce mezi sebou "uštknou" a jsou z toho také magnetohydrodynamic storms jakožto sunspots, někdy, ne všechny... Já to taky vím, že ten Auryn má víc různých významů, אור "aur,ór" znamená "světlo", a třeba "auryáni" jsou obecně "světlí lidé", tak ale tohle moje logo znázorňuje jeden takový skutečný Planetární Auryn, jak ho znázorňovali s tím amuletem, ani nevím proč tam byli dva hadi takhle propletení, to jsem si prohlédl ve wiki až někdy relativně nedávno, třeba asi tak předloni...)


A čím víc toho vím, tím víc vím, že si leccos z toho, co píšu, potřebujete přečíst, i když zatím nechápete a nechcete, i v tom je část toho problému...

Takže pokud Hlídači u Bran Médií nedospěli k tomu, že by si jejich Audience chtěla přečíst Moje Díla, aniž by se té Audience (čtenářů, diváků) na to zeptali, budiž, třeba najdu lepší Média s nezabedněnými hlídači u bran (nebo dosáhnu takové reputace, že se nebudou bát mě někam pouštět s články, jako teď mě tam nepouští především asi ze strahu ze světovládců, i když na "úroveň" některých médií nedosahuji, tak ale abych byl blokován všude, i kam bych úrovní zapadl nebo přesahoval, to není jen tak! To není jenom problém "nedostatečná úroveň"... Ale nezkoušel jsem všechny, třeba by to bývalo někde šlo, já nevím...)...

Tohle je třeba jeden z takových prostorů, dík, Marvine...

Prozatím je to fajn, ale já potřebuji oslovit postupně až o několik řádů větší audienci... Ale je tu aspoň prostor něco v koutku tohoto Fóra napsat, a vy zdejší kolemjdoucí mi tu dobrovolně hrajete diváky nebo studenty na přednášce...

A taky je potřeba lidem ukázat, že někdy lze i Fórum použít místo Facebooku, kde vás hlídají ve skleněném Paláci Zlých Oligarchů, a ovšem někomu tam nasadili rozmlžení těch "skleněných" stěn pomocí shadowban, čímž okrádají pisatele o čas, a čtenáře o svobodný výběr nebo i o příspěvky někoho, koho by si bývali vybrali, kdyby nebyl shadowbanován nebo administrativně odstraněn... (Chápete, že se tím snažím alespoň některé Lidi z toho "cenzurovaného vězení" G,T,F,O vyvézt? google twitter facebook oligarchs, ale je to kouzlo nebo spíš akronym a do češtiny se překládá asi tak jako "vypadněte!" Proč nemáte různá distribuovaná Fóra a Platformy bez centralizované cenzury? Já to vím, proč, ale je potřeba, abyste to pochopili i vy...)

A ovšem nedělám to pro Slávu. Já tak nějak předpokládám, že pokud se to proslaví, nebudu už tak zanedbatelný, aby mi sem poslali nějakého agenta mě zastřelit... Já nevím, ale i tuto možnost reálně předpokládám. (Třeba Jennifer Jaynes nedávno zastřelili za relativně banálnější psaní o Očkování... Čest její Památce... Já tam ale mám reálný návod, jak jim Šlápnout na Paty, Šmejdum Zlejm... Včetně vysvětlení, proč to dosud nikdo neudělal, i když se to ví, ale zatím to nešlo, ale půjde to teď, jak věřím... Takže si nedělám iluze ani dlouhodobé plány, ale pracuji, dokud to jde... Svoje Děti nemám, Škoda mě asi nebude... Ale třeba tenhle Boj vedu za všechny další Děti... O mě tu už skoro nejde, já jsem asi spíš jen Vratný Obal na tohle moje Dílo... Jak už jsem psal, předem jsem odpustil tomu, kdo by se mi pomstil Individuálně... Nepřiměřená Kolektivní Vina za jednu Individuální Vraždu se tu táhla Historií až příliš a to by se nemělo opakovat... )

2. To se mýlíte. Já skrz tohle fórum oslovuji Lidstvo, i když to tak možná na první pohled nevypadá.
Oni si to přijdou prečíst, a když ne sem, tak jinam... A když to nebude teď stačit, tak příště ještě zas jinak...

Ale skrz Stromy v Lese se Lidstvo oslovovat nedá, nebo aspoň ne v tomto případě... (Už jsem to zkoušel, nefunguje to... Ale třeba i skrz stromy v lese můžete oslovovat svoji duši, to někdy funguje...)

Nepřijdou si to přečíst celé, ale to, co je z toho důležité... Ale pak, až jim to dojde, přijdou si zřejmě někteří přečíst i ten zbytek... (Nemusíte to číst všichni všechno! Ani když to dosud u inverzního čaroděje nečetl prakticky skoro nikdo... :kozoroh: :vodnar: )

Nebo možná někoho to tu již teď blaží, ale nevypadáte na to... Pokud ano, tak si to nechte pro sebe, žádal jsem tu o polemiku, ne pochlebování...

Píšete "svými moudry"... Jestli jsem v něčem moudrý? Nevím, já to spíš kombinuji průřezem z více oborů najednou, ale povrchně... A někde jinde vysvětluji, že je vždy rozdíl mezi Inteligentním mladíkem a Moudrým starcem. Moudrý se nikdo nerodí, ale postupně se jím stává, někomu se to podaří lépe, někomu méně... Leckterá Babička nebo Děda jsou moudří, i když to tak mladým nepřipadá... Všichni také ne, někteří jsou třeba příliš zahořklí a pořád ještě "bojují" minulé boje...

A ovšem rozhodně si nemyslím, že bych se už nemusel snažit zlepšovat...

3. Účel světí prostředky. V tomto vyjímečném případě je moje počínání etické...
Je to možná nemravné, odporuje to "obvyklým mravům" nebo spíš "zvyklostem" pro chování v diskusním fóru. Jenže ty "zvyklosti" jsou někdy nesprávné...

Není to "dábelské" - proč se vám to tak zdá ? Jsem Křesťanský Bojovník, ale tady jsem použil "zbraně" na míru, přiměřené tomuto Kolbišti... Já tu ale nebojuji proti vám tady, ale i za vás proti jiným, ti tu nejsou, ale tam, kde jsou, přijít bojovat nemůžu...

4. Já to tu nezneužívám, já to tu používám, a kromě jiného vás buď individuálně nebo kolektivně o něčem poučuji, psal jsem, že tu jsem i jako samozvaný pedagog...

5. To s tím spamováním je omyl nebo lež.
Od toho tyhle svobné prostory, taková virtuální náměstí, jsou.

Založil jsem si tu jedno vlákno a něco píšu, jako kdybych si na náměstí postavil bednu a na ní začal něco kolemjdoucím povídat. Nedělám tu ale to, že bych po tom náměstí pobíhal a tahal kolemjdoucí za rukáv tu a tam otravně...

Když to nechcete číst, tak to nečtěte. Nemusíte přece číst každé vlákno v celém fóru a do individuálních složek vám to neposílám, kromě případných odpovědí...

Vím dobře, co je spamování, a kdo a proč to rozšířil, a sám se toho snažím vyvarovat, i když třeba "gmail" na to má jiný názor...
Tam mají dobře ohlídané, aby nikomu "nežádoucí", jako třeba já, nemohli nic poslat... Je otázka, pro koho jsme "nežádoucí" ? Buď to "gmail" vyhodí úplně, nebo to přistane rovnou do spamu, a to jsem tam nikdy nic nespamoval hromadně, nebo aspoň ne ze své adresy... (Musím dodat, že z firemních serverů jsme občas rozesílali hromadnou poštu pro své spokojené platící zákazníky, ale to není spam...) Poslat osobně, individálně a bez nepřiměřeného opakování email někomu, kdo zveřejňuje svoji emailovou adresu, také není spamování, on si o ten email říká tím, že tu adresu zveřejňuje, to je jak pozvánka: "napište mi". Taky proto to EU zakázala nebo znesnadnila pomocí GDPR ? Ale i mě GDPR trochu chrání...


jakpro100 píše:1. Čtenáře budeš mít, pokud tvé texty budou zajímavé, 2. budou mít hlavu a patu a 3. bude v nich něco výjimečného. 4. Tak tomu prozatím není a proto tvé texty nikdo nečte. 5. To není ničí povinnost. 6. Všichni tě žádají, abys své pastorační činnosti na tomto fóru zanechal a ne náhodou. 7. Pleteš si fórum a blog.
8. Chybí ti pokora, umírněnost, sebereflexe. Máš výjimečnou schopnost nepochopit to podstatné a neumět vyjádřit to podstatné.


8. Nesuďte mě, ani já vás nesoudím. (Pozor, že v mém okolí se obzvlášť nebo občas projevuje Tříska a Trám a setkávám se i s různými absurdními obviněními, podle toho, kdo mi nadává...)
Snažíte se tím říct, že víte lépe než já, co a proč je podstatné z hlediska kohokoliv, kdo by tohle mohl číst ? (Já třeba na to podstatnější teď nemám energii, abych to udělal dost pečlivě teď, ale třeba pak, až se lépe vyspím...)

A Pokora není Servilnost. A jednám tu s vámi jako rovný s rovným, i když jsem si vědom rozdílu. A nedělám to tu zbytečně tak, jak to dělám...

2. "hlavu a patu" - připouštím, že ze stylistického hlediska nejsem žádný přeborník a není to ani průměrné... (Ale ראש ועקב "hlavu i patu" při tom napadám, nebo se aspoň přiměřeně snažím... Uvidíme, jestli z toho bude někdo פסח "kulhat"... -- Je to jen vtip, nebo spíš asociace... Jinak ale to prokládám i věcnějšími asociacemi nebo odpověďmi, co mi připomenete dotazy...)

4. Budu se snažit zlepšovat, pokud bude k tomu příležitost. V tomhle je ale určitá Magie, nebo spíš Vis Mayor záměr...

3. A ovšem, je v tom něco vyjímečného... Vy jste to dosud nepoznal?

To podstatné je v tom roztroušené, tady nebo i v jiných mých textech...
Přijde čas si ty "dárky" vybalit z "tapety", do které to podle okolností (spíš z nouze, pečlivá sazba a struktura předtím nestačila a na další takovou roky času nemám) zapisuji...

7. Ne, to vy si pletete Fórum a Twitter-pískátko...

6. Nedělám to, o co mě lidi žádají, dělám to, co je potřeba udělat, nebo co jsem slíbil.

1. Zajímavé - to je subjektivní hodnocení, co a jestli koho zajímá...

5. Není to povinnost. Já vám to tu nenutím, já to tu nabízím virtuálním divákům na fórum náměstí...

A doufám a požaduji, že z toho mládeži neuděláte povinnou četbu! A rozhodně ne z celého mého díla...!

21-22. A já ovšem teď vím o některých osnovách, které jsem si měl lépe připravit, ale teď na to nemám přiměřenou energii, a měl jsem si to připravit lépe už předtím, ale ...
Inu, taky mi leccos nedošlo včas...
Na to si případně i založím další vlákno, ještě nevím...

jakpro100 píše:Sefer Jeciru a další knihy o kabale si může přečíst každý, kdo bude chtít, mnozí to již dávno učinili, k tomu není třeba tvých odkazů. Kdyby tvé komentáře obsahovaly něco objevného, podstatného, osobitého, relevantního, ale je tam, bohužel, nic.


Může si ty knihy přečíst skoro každý, alespoň v překladu, a leckdo to třeba udělal. Ale leckdo z těch, kdo si je měli lépe přečíst, třeba Chabad a jeho kůzlata, to neudělali pořádně...

Kdo z toho vydestiloval důkaz, že Chabád je Ďábelská Sekta ? (Že to je ďábelská sekta ví leckdo, ale já jsem tu našel důkaz z jejich vlastních pramenů)

Kdo v té Sefer Jecira našel jádro, že to je dobře skryté učení אמש o Trojici ? Tenhle názor nebo informaci jsem zatím nezaznamenal...

Ale קבלה Qabbalah není jenom Sefer Jecira...
Třeba Talmud. To vám nepomůže, když vám říkají, že je Talmud plný nenávisti... "Stačí" si to přečíst? 64 knih plných zbytečných žvástů, sem tam bodající jehly v kupce sena, to normální lidi ani normální židi nečtou... Já jsem ale ukázal na tu nejhorší kapitolu z toho, a k tomu zde i odkazem na Diskuter na reprezentativní výběr podlostí na dalších úrovních toho hnusu...

(Z normálních lidí, co se nezabývají zrovna židovskou mystikou, ty jejich knihy číst nemusí, ale každý, komu to dosud není jasné, nebo kdo by ještě chtěl zneužívat to zlé kouzlo "anti-semitismus", by si měl přečíst třeba tu kapitolu Sanhedrin 56b, případně jim můžete udělat nějaký výtažek z toho, aby vám bylo dost jasné, že to je Fakt Fuj! )


jakpro100 píše:Kdybys přečetl o kabale alespoň tolik, co já, a dokázal si všímat podstatného namísto podružností, nemohl bys tvrdit, že Daát je něco přidaného od ďábla. Tak, jako žádný orgán v těle není ďábelský, ale má svou funkci, tak ani žádná Sefira nemůže být ďábelská, ale plní svou funkci. Pokud si spojíš všechny sefiroty horizontálami, vertikálami a diagonálami, zjistíš, že v konstrukci Stromu života je určitý řád. Sefiroty se objevují v místech křížení těchto linií. V jednom z těchto bodů je i Daát. Sefer Jecira je jen výsekem nám známeho, stvořeného světa.


Ano, na základě takhle pěkně zkonstruovaného schematu se dá vystavět lecjaké filosofické poučení, a leckteré může být dobré. A šlo by tam i leccos konstruktivně přidat, kdyby to nebylo v samém základu zakázané. (což je pak možná chyba toho zákazu v základu...)

A kdyby to, co tam různí rabíni od Talmudu a Maimonidese až po Chabád přidali, nebylo ďábelské tím, že oni tam Skrývají různá tajná poznání, z nichž některá jsou potenciálně velmi nebezpečná, třeba ti Noahides...
(A ještě k tomu mají Ideologii, že cokoliv tam takhle přidali je navěky "svaté" a neměnné... Opak toho, co říkají, je Pravda. Je to nesvaté a ďábelské, a bude se to muset něco úplně škrtnout a něco změnit... Manuscripty si můžou nechat v Muzeu, to je škoda Pálit... Ideologie se ale budou pálit sice symbolicky, ale definitivně... Ještě to podtrhnu třeba různým "tarrantům": ďábelskou ideologii, čerpající sílu z utrpení, nelze zničit pokusem o zničení a utrpením jejích nositelů a ještě k tomu spousty "collateral damage" okolo... Ale na jejich synech se to pozná, že už se toho jejich rodiče bezpečně zřekli, ale těm, co v tom vyrostli, nelze věřit... To jsou jiné věci, než "cookies", na které bude potřeba "consent" dospělého ! Nebo alespoň v "Civilizovaném Světě" mimo Rezervace Starých Kultů, ale z takových Rezervací nám nebudou hrozit třeba jadernými Zbraněmi...! Nebo aspoň ne navěky... )


A ovšem, v základu té Sefer Jecira je to řečené jasně: deset, ne devět a ne jedenáct.
Kdyby to aspoň doplnili do dvanácti nebo třeba čtrnácti. Ale ne, oni to museli doplnit zrovna do té zakázané kombinace...

Souvislost té věty s tím "ne devět a ne jedenáct" je dobře vysvětlená v jedné kvalitní, věcné a seriózní přednášce o 911 z mystického hlediska, s názvem "Mark Passio 911 An Inside Job A Dark Occult Human Sacrifice Ritual". Bohužel vám ji ale Google a Suzan בת אסתר Wtubitch Vojčičky ukradli zcenzurováním...

jakpro100 píše:Pokud jde o překlad ze semitských jazyků, 1. není podstatné vyjmenovat všechny eventuální významy nějakého výrazu, ale 2. chápat, že existují všechny najednou 3. a to ne v konkrétní, ale symbolické, obrazové formě. 4. Napsané slovo, zvláště u textů hermetických, kabalistických, magických atd. má být tedy jen spouštěčem nějakých obrazů a symbolů, s nimiž chápavý čtenář pak pracuje a dává do souvislostí, 5. racionalistickým, akademickým myšlením se tyto disciplíny pochopit a osvojit nedají, to je asi to, nač jsem chtěl svou poznámkou poukázat.


1. Není, je to pak nepřehledné a v té verzi online jsou jenom ty alternativní významy, které jsem považoval za důležité. Možná by jich tam mělo být víc...

2. Ano, leckteré věty se dají číst více způsoby a podle okolností...

3. Chybí vám tam "nejen .. ale i". Je to někdy platné i v té konkrétní rovině, také v závislosti na překladu...

4. Ano, každý má nějakou Mystickou Cestu a nejde o to si to všechno jen přečíst, ono je toho stejně tolik, že se to všechno přečíst stejně nedá...

(U Mystických Knih jsem asi začal Alchymií, líbily se mi tam ty obrázky na kraji vedle textů, máma je výtvarnice a nemám jenom technické vzdělání od otce... Ty jsou z toho ale asi nejdůležitější, i když některé tam jsou prostě jenom jako ornament... Z hlediska chemického je ta alchymie ovšem zastaralá, ale o Duchovní Alchymii vám vědci v laboratořích asi nic moudrého neřeknou, nebo vyjímky možná, ale jestli to chtějí banálně hanět z principu, tak to leda když to prostě ze správného hlediska nepochopili, takže inteligentní by to nebylo... A o skutečné Duchovní Alchymii asi? nikdy Adepti Nezasvěceným otevřeně nemluví... ) (Samozřejmě leckdo vám může vytknout nějakou chybu, když ji děláte a on si toho všimne, a to i když je na "nižší" úrovni než vy, zamyslet se nad přehlíženou potenciální chybou není nikdy na škodu, zas ale když tu samou mylnou výtku slyšíte po desáté, už to člověka nebaví poslouchat a zamýšlet se pořád dokola...) (Já jsem z toho už jinde prozradil nebo i dokázal ale snad jen to, co bylo potřebné zrovna prozradit a dokázat, ale také to nerozvádím otevřeně a vím proč...)

5. Z větší části máte pravdu...

Znám ale třeba i jednu Dobrou Akademii. Ale je to pro určitý směr, nelze to doporučit univerzálně... Čímž nijak neříkám, že nejsou různé dobré akademie další...

Změnu v Duši příliš racionálním poznáním nedocílíte, ale zas hlupákovi leccos neprospěje tolik, jako kdyby si to nechal přiměřeně a s pokorou vysvětlit někým třeba o generaci starším... ("hlupák" je někdo, kdo se brání poznání, třeba i proto, že si myslí, jak už to všechno sám ví nejlépe...)

Je to těžké se vzdělávat úplně sám a znovu-objevovat všechny známé i méně-známé chyby... Ale ovšem třeba shamanismus se na škole vychovávat nedá, i když konvenční vzdělání je také potřeba...

jakpro100 píše:1. Jinak opravdu nemohu reagovat na každou tvou větu, 2. to není v silách běžného smrtelníka, ani pokročilého mága, 3. ani v tom nevidím žádný přínos.


1. Vy Mně rozhodně na každou větu neodpovídejte, i když mi můžete namítat na kteroukoliv, a to zejména pokud jste si všiml, že prozatím se Já Vám na každou vaši větu snažím odpovědět. Víte, co je to geometrická řada? Ne to bych ani já nezvládl... (Poprskal jsem se čajem, jak jsem se té myšlence smál... Občas je potřeba se uvolnit vtipem... Někdy jako shaman můžu nahradit "vyspat" za "vysmát", asi mi v tom nějaký spíš anděl než démon pomůže, že se posměju...)
IT-vtip:
(Třeba Solar Physics data si stahuji z archivu tak velkého, že si je prostě nemůžu odnést všechny, i kdybych chtěl, protože jich tam je moc, nevím jistě jestli to je v jednotkách "petabyte" nebo se tomu říká jinak? V polovině osmdesátých let jsem měl asi tak 7 megabyte dat na kazetách a floppy-diskách. V polovině devadesátých let, kdy 200M byl dost velký disk, jsem měl 7 gigabajt dat na univerzitní síti. Koncem dekády 2000 jsem měl sedm terabyte dat, z toho asi půl milionu vlastních fotek, ale převážně solar physics & climatology. Tak teď mám několik nevím přesně kolik petabyte dat, ale spravují je i pro mě v Boulderu a ve Stanfordu a v nso.edu a leckde jinde v USA... Já tady nemám ani elektrárnu, tělocvičnu plnou počítačů ani optické kabely a satelite downlink, aby se to sem stahovalo všechno, já si jenom vybírám, co potřebuji nebo se mi to zrovna líbí... Když se někdo ptá, že jsem astrofyzik, jestli mám nějaký dalekohled, tak já mám dalekohledy na oběžné dráze a je na nich napsáno NASA. Samozřejmě nejenom já, ti slouží celému světu a celkem dobře...)


2. To máte pravdu. Já pracuji především Kolektivně. (ve významu celo-společenské adresace)
A ovšem kdyby to po mně chtěl někdo rozebírat celé včetně banalit, tak na to budou potřebovat kolektiv... Uvidíme, jak moc budu zajímat Historiky...

3. Opravu žádný? Nic přínosného jste v tom nenašel? To je mi líto...

jakpro100 píše:1. Je zjevné, že jsi velmi zaujat sám sebou, pyšný, domýšlivý, 2. s mesiášským komplexem, 3. neznáš míru. 4. Mnoho toho nevíš, 5. ale namísto toho aby ses ptal nebo poslouchal, 6. tak kážeš a poučuješ. 7. Tak se projevuje nezralost. 8. Každý na sobě však může začít pracovat. 9. Pročti si toto fórum, pochop o co tu jde, co ti může dát a co ty můžeš dát ostatním. 10. To je dobrá rada.


1. Pozor na trámy...

2. Není to Komplex, je to Komplexní.
To tu jak známo už dávno tvrdil leckdo. A jak vás Spasili?
Nevěřte mi, pochybujte správně... To se teprve uvidí nakonec, jak to dopadne... Prozatím jsem Odborník leckterých oborů, a mám leckomu co říct, a mám zajímavé názory, i když jsou tu v Kvapu smíchané dokupy...

Já ale nevím, jestli už to je Dost Komplexní. Ale jsem přesvědčen, že je potřeba něco udělat ještě Letos, přinejdelším do Října jakožto součást obvyklého October Surprise, ale klidně i dřív ať se to zatím vstřebá, já nevím... Tohle není jenom Politika, ale i o tu jde...

A šlápnul jsem naivně do pasti "Codoh" a není čas otálet...

3. Moje Míra je zřejmě poněkud posunutá tak daleko, že ji nevidíte... Nevytahuji se tím, to je logický závěr z vaší věty aplikované na můj rozsah... (Jistěže touto větou přeháním, prostě jste se nepodíval dost...)

4. Ano, to máte pravdu...
Vím, že toho ještě mnoho nevím... Na druhou stranu vím, že toho již dost vím, abych měl co rozdávat... Čímž samozřejmě nijak nevylučuji, že toho na rozdávání třeba najdu ještě víc...

5. Já jsem hledal dlouho. Přiměřeného učitele mým potřebám jsem nenašel. Jednou pochopíte Neviditelnou Univerzitu, a třeba, proč
... מורה לא-יעלה על-ראשו כי-נזיר אלהים יהיה הנער מן-הבטן והוא יחל להושיע
(4171 ~ 3384.1c4 ?) (kdybych to tu býval chtěl přeložit, býval bych to přeložil... přeložil a vysvětlil jsem to jinde...)

6. Ano, to máte pravdu. Pokouším se, protože jsem dospěl k názoru, že k tomu dospěl čas a potřeba.
Pokud vás to nezajímá, číst to nemusíte...

7. To se mýlíte. Ale kdybych si nemyslel, že nyní potřebujete Kolektivně moji pomoc, vklidu bych se vzdělával dál...

8. Začít, a pokračovat neustále...

9. Na to bohužel nemám čas. A ovšem tak podstatní pro mě nejste, abych chtěl hledat, kde děláte chyby, abych vám je vytýkal... A z hlediska metod, mám své metody, a starého osla novým kouskům nenaučíš, a kdybych potřeboval jiné metody, býval bych si je možná našel, nebo by mi je sem někdo přinesl... (Tedy jednak jsem pilně hledal, ale něco mi sem poslali andělé ze své vůle a všiml jsem si toho, že to bylo užitečné... Třeba jsem si nevšiml všeho a něco nechal omylem ležet ladem...)

10. Nedal jste mi dobrou radu vzhledem k mojí situaci. I když by začínajícímu mladíkovi zřejmě prospěla.
Mně ale ještě není padesát a mám za sebou kromě jiného i čtyřicet let shamanské praxe různé intenzity a z různých hledisek, prostě nejsem začátečník, na kterého se mě snažíte svými radami srážet... Ale takhle bych se vytahovat neměl, ale jen vám odpovídám jako kolegovi, který to pochopí...
Čímž neříkám, že jsem spolkl všechnu moudrost světa, ale kdybych si jí zvládl nabrat víc, jistě bych to býval udělal, jenže ze mě to stejně už přetéká a víc se do člověka prostě nevejde...
Nebo tedy do mě se vejde leccos, když to stejně přeteče okolo, já jsem průtokový, nemám už takovou ukládací kapacitu jako předtím, ale spíš mi z lecčeho zůstávají v hlavě jen Zkratky...
A ovšem nevytahuji se tím, že jsem také shaman, já jsem to párkrát předtím a trochu i tady dokázal, a teď to jenom vysvětluji... Já ale nejsem jenom shaman, ale bez toho bych asi neměl to energii to takhle dělat...

A ovšem já vás tady ve fóru u Mystiků tím nepotřebuji ohromit nebo se tu vytahovat. Každý má nějakou Mystickou nebo Životní Cestu, tak doufám, že jste při ní vykonali něco dobrého a že vás to cestou bavilo a měli jste z toho občas radost vy i případní kolemjdoucí, proč jinak byste se tím zabývali? Prostě jsem sem přišel jako starší kolega...

Ale zatím nedoceňujete váhu téhle informace pro Křesťany s jejich Vinou na různých shamanech a bábách kořenářkách a s jejich povýšeností, že mají tu jedinou správnou cestu... Mají sice správnou cestu, ale rozhodně ne jedinou a výlučnou... (Ale samozřejmě jsem i Křesťan a bez toho by to nešlo, Ježíš je Pán a já se nad něj nijak nevyvyšuji, to Dobro, které vykonal a vy ostatní jeho následovníci kolektivně pro tuto civilizaci je nedocenitelné, i když v tom byly leckteré přehmaty a protivenství a křivdy, i to je třeba zmínit, ale už je Středověk za námi...)
Nikdo nemá výlučně správnou cestu pro všechny a Je Dobré, když si Lidé mohou Dobře Vybrat...


-----
Adam píše:Už bych to vlákno pomalu zamkl...

Vy jste tu Zámečník? Prosím, ještě ne, ještě mi tu nedávejte Roubík, ještě tu ze mě třeba něco užitečného vypadne... (Jestli vám jde o megabajty, to tu na chvíli unesete. Jestli vám jde o to, že vás obtěžuje to číst dál, tak to nečtěte, třeba si toho kus zas přečte někdo další... Pracuji tu Kolektivně a Archetypálně, nebo i Individuálně odpovídám podle možností...)

Mluví z vás Závist, nebo Nenávist? (Ty se obvykle doplňují a je to Jed především pro toho závidějícího...) Kdyby to byla jenom "Otrava", tak to číst přece nemusíte...

Kdyžtak si tu založím další vlákno, a když to nepůjde, tak bych příště musel jít psát zase jinam, ale nevím, kde bych zas našel takové publikum na úrovni...

V jiném smyslu tohle vlákno "zamykám" průběžně do Archivů, třeba aby někoho nesvádělo nutit zdejšího Moderátora, aby v tom něco zpětně měnil, že jsem tu napsal něco, co jsem tu nenapsal... Já svých vlastních chyb a přešlapů dělám dost sám, tak mi nikdo nemusí podsouvat další...
A jestli máte pocit, že jsem na něco zapomněl, tak mi to připomeňte třeba dotazem...


A ovšem já tu to třeba ještě zakončím sám, to se pozná... (nebo přesněji řečeno, vím, co tu napíšu jako poslední větu, ono by to stejně jinak nešlo, ale zatím ne... nebo je možné, že to pro-tentokrát nechám otevřené? já nevím...)


-----
Arex píše: 1. A co kdybys naskočil na nějaké pohodlné UFO a odletěl s ním někam, 2. kde na to můžeš někoho nalákat? 3. Tady s tím asi moc neuspěješ, 4. většina lidí tu má jiné starosti. 5. Marníš tu čas i příležitost.


1. Ne, UFO nepotřebuje Spasit. (A pokud ano, tak ale to nemám já v kompetenci ani v možnostech...) (Víte, co je to "Gurroa"? Tak to já nejsem... Ani Gurroa, ani guru... "Gurroa" je postava, distribuovaná telepatická bytost, ze sci-fi našeho táty, shodou okolností o nějakých hvězdných válkách a napsané asi ještě před Luccasem, a jako přezdívku to má i můj nejmladší bratr a je ten web prostě rodinná web-stránka, tu do Mystiky netahám... Což tu píšu proto, že se na to pak možná budou ptát...)

Do Iránu to povezu až někdy příští týden. Ti také nepotřebujou spasit, ale přijedu jim nabídnout příležitost, aby mi s tím pomohli... (Třeba tam nebude Vrátný tak Pyšný nebo Intelligence tak Zaneprázdněná, jako v Rusku...)

2. Já nikoho nelákám, nebo aspoň ne zbytečně...
Nebo lákám inteligentní čtenáře na "moudré" nebo zajímavé myšlenky, a pokud vám z toho nic "moudré" nepřipadá, tak buď jste na příliš vysoké nebo na příliš nízké úrovni poznání... (čímž také podotýkám, že vím o lidech, kterým bych (možná i právem?) připadal jako trapný blbeček, ale já jsem spíš blázen než blb, pokud to takhle chcete chápat... ten na tý nultý kartě, není hloupý, je naivní... to jsou na začátku všichni a je to tak správně...) (a víte, proč má na té poslední kartě ty jednotky dvě? asi jako když Ježíš ukazuje často na prstech dvojku...)

Není to všechno moudré. Občas se snažím víc, a občas jen tak povídám...

Nejsem vševědoucí, ale jsou tu v tom občas dost originální detaily, které jinde nenajdete...
Jestli vás to nezajímá, běžte číst něco na své úrovni nebo dělat něco jiného, já nevím...

Já se akorát snažím, jak umím... Lepší mi to nejde...


3. Kde "Tady" ? Já už jsem vysvětloval, že kromě "tady" to tu používám i "skrz".
Vy tu jste "Mluvčí" včech čtenářů kolektivně? Ne, mluvčí čtenářů kolektivně je tu Moderátor...

4. To chápu. Ale celkově právě v tom je ten problém... (Celo-společensky skoro všichni tu mají jiné starosti, než by mít měli, a podle toho to tu pak vypadá, když má Zlo a Špatnost volnou ruku, protože to všichni více-méně ignorují, naivně se domnívajíc, že ten společenský rozklad by nevedl do maléru...)

Měl jsem kdysi Sen po korektuře své Knihy, který podle mě potřebujete pochopit, já to už chápu celkem dost...

Jak vysvětlit medvědům v místnosti medvědí řečí, že v jejich místnosti je velký hroznýš? Nahlédl vzor Kultivovaného Moderátora (Václav Moravec) s udiveným výrazem...
Asi jsem leccos tehdy nevyjádřil příliš kultivovaně...?

Při tom je totiž kromě jiného i problém, aby ti medvědi, když se probudí, nezpanikařili a nevyplašili toho hroznýše k útoku... (Což jsem předtím zapomněl uvést v DL624, i když jsem na to tehdy také myslel... Na tu stránku už se tam víc textu nevešlo...)

5. Já tu příležitost nemarním, já se ji snažím využít, než s tím pojedu někam jinam...
Možná jsem ji měl využít lépe, asi máte pravdu... (Už jsem unavený, venku sice ještě nesvítá, ale brzy bude...)

Nevím, kdy příště budu mít čas odpovídat, možná ano, ale zítra (pro vás "dnes") jdu pomáhat skládat dříví sousedům, slíbil jsem to a sliby se snažím dodržovat, a snažím se neslibovat něco, co bych nemohl splnit...

"Marním" tu i čas, který jsem měl věnovat IT projektu, který mám za úkol... Omlouvám se IT-přátelům, že jsem dal přednost duchovní práci před vrtáním se v algoritmech a třeba s opravováním chyb v microsoftích komponentách ve zdravotnickém software... (taky přesně nevím, jak se tomu lékaři, asi je tam primář, omluvit, že jsem mu neudělal jeho hračku kalkulačku na PE-aspirin, co požadoval a dostal jsem to za úkol, a místo toho mu nabídnout jednu cimrmanovskou radu s draslíkem, která by těm pacientkám možná mohla lépe pomoct, ale tak, aby se neurazil a aspoň to zkusil, když na to má prostředky i kapacitu...) (ale ovšem z technických důvodů, když už jsem se tak zpozdil, tak teď jsem dostal požadavek, že to nemám odevzdávat dřív, než v únoru, chaoticky se ten vývoj dělat v IT nedá... takže podstatnou část koncem ledna budu muset pracovat jako IT, ale momentálně mám čas)
Nebo jsem měl aspoň napsat přítelkyni email s omluvou a vysvětlením, proč jsem jí dosud nemohl napsat email s omluvou a vysvětlením nebo aspoň s pozdravem... Je mi to fakt líto...


Místo toho jsem tu psal něco Vám... (kolektivně)

-----
nevyřčený dotaz píše:o Konopí - příbalový leták...

Když už jsem tu dělal nechtěně reklamu na "shamanismus" a konopí, tak je k tomu ještě potřeba příbalový leták pro případné Adepty:
0. Pokud ještě nekouříte konopí nebo jiné drogy, nezačínejte s tím.
1. Pokud byste chtěli kouřit jen pro "potěšení", tak ale bude z vás špinavý povaleč, a spousta mnohem lepšího potěšení vám kvůli tomu unikne.
2. Pokud už kouříte konopí, tak bych podtrhnul jednu větu svého dávného kamaráda Miloše Kočího z ADE: "Kdy máš přestat řekne ti sama, naslouchej jí, Marie Jana..."
Někdy vám to řekne i ústy vašich bližních, nebo třeba skrz Karmu, nebo třeba skrz příznaky Paranoie...
3. Já jsem k tomu ovšem celou dobu tvrdě pracoval mozkem, to je rozdíl od běžných povalečů.
Rozhodně to žádnému "Inženýrovi" nedoporučuji, zničí si tím mozek, a bude při tom dělat spoustu chaotických chyb... (ostatně jsem byl dvakrát v blázinci kvůli chaotickým chybám)

A ovšem i vám ostatním - vy si tu nechcete vypěstovat, třeba pomocí drog nebo CRISPR, nějakou bezcitnou zrůdu s IQ 200, tohle podporovat by bylo velmi krátkozraké... Nebo i jinak nechat vědce vyšlechtit lepší rasu "nad-člověka", co pak vaše děti nahradí, až zjistí, že jsou jí ti "přirozeně-primitivní" okolo na obtíž... Což bych třeba nezmiňoval, kdyby to v Číně již nebylo vidět - správně ho potrestali, asi...
Nechte lidem prostor na přirozený vývoj postupným zlepšováním...

4. U mě to Konopí bylo asi i trochu pod vedením Andělů, a ovšem i přes odpor andělů nebo Boha, a jsem sice rošťák, ale hodnej...
A ovšem jsem špinavej a vypadám jako povaleč a leckteré dobré potěšení, třeba Žena a Děti, mi uniklo i kvůli tomu... (Zas ale můžu být čau-kámoš se skoro každým povalečem, kterého potkám...)
5. A jsem i Křesťan a proti Démonickým vizím nebo svým vlastním případným zlým činům mě to chrání...
6. Ale i to konopí je ještě relativně přirozené, ale tvrdé drogy z vás udělají hnusného upíra a "démoni" vás postupně roztrhají...


gooolem píše:kdo mas usi ke slyseni, slys....slyšíš to tady?

Co?
Já nejsem Telepatický...
Jestli myslíš, jako jestli slyším vaši kolektivní odmítavou reakci? Slyším, je vidět, že se musím polepšit a ještě něco přidat... Teď ale slyším především, jak mi šumí v uších, už to píšu a čtu moooc dlouho v kuse... (a ještě jsem kvůli tomuhle kousku prošvihnul time-stamp, co jsem před chvílí plánoval... už jsem unaven a nesoustředím se...)

Ale díky, i že jdeš zrovna kolem...

-----
Omlouvám se, jsou v tom části psané nedobrým tónem, ale teď už to nebudu přepisovat...
Chtěl jsem být méně osobní, ale někdy to nejde... (A měl jsem psát o něčem jiném, ale já si předsevzal, že vám odpovím a použiju to jako osnovu, ale pak jsem přišel na to, kterou jinou osnovu jsem měl použít a také si ji na to lépe připravit už dávno...)

Děkuji vám za případné pochopení nebo i vaši pozornost zde...

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - AMA thread - kde je v tom Chyba?

Příspěvekod P.A.Semi » 13 led 2020, 08:37

Jen stručně, kde je v tom Chyba?

Nebojujte tu prosím proti Mně... Svádí mě to pak plesknout vás přes ruku, což jsem nechtěl, ale já do toho vměstnávám obecná ponaučení a jde mi aspoň zčásti o dané "typy" reakcí, nepotřebuji vás tu osobně urážet... (A ne, Vy tu nejste na úrovni Mě osobně napravovat, i když jsem třeba zkažený dost, ale to není váš problém... A neříkejte mi tu, že to tu nikdo nečte... Bude se to číst, já nic nepíšu zbytečně... Nepiště tu nic, za co byste se styděli, pokud jste identifikovatelní, což tu naštěstí asi nikdo nejste, tím lépe...)

Zkuste se spíš vžít do Role, že tu bojujete spolu se mnou, nebo že obhajujete Ideje, které třeba nespravedlivě napadám...

Je to tu především Ideologický Boj... (Ve smyslu boj v rovině Idejí... Třeba Platona jsem nečetl, ale trochu o tom něco taky vím...)

A už vím, které asi dvě Osnovy ještě použiju, protože je to nyní Potřeba...

Děkuji za případné Pochopení,
a přeji Otevřenou Mysl...

Uživatelský avatar
marvin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2864
Registrován: 16 čer 2009, 10:52
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 553×
Obdrženo poděkování: 713×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod marvin » 13 led 2020, 11:25

Vidím tu několik problémů:

1) ten největší a zásadní je slučování témat a myšlenek. Chrlíš ve vláknu desítky a stovky idejí na jedno místo. Je to nečitelné, nikdo z toho nebude nic mít.
- v jednoduchosti je síla. Neuváděj odkazy, návaznosti a asociace na další a další témata. Všechno spojuješ dohromady, každé slovo v tobě vyvolává nekonečný počet asociací, je to jako zpětná vazba mezi mikrofonem a reproduktorem.

2) prohlašuješ se za vyvoleného. nikdo kdo opravdu byl tak se za něj neprohlašoval. Pravá moudrost přeci neplyne z výjimečnosti ale ze skromnosti a pokory. můžeš pomáhat a radit, ale nepovažuje se něco víc. (i kdyby jsi byl)

3) říkáš ostatním na jaké jsou úrovni. Že nedosahují takové a takové úrovně. Taky to není dobrý způsob jednání.


Zjednodušuj, zjednodušuj, zjednodušuj. Ta komplexnost ti to celé ničí. Je to PŘE-kombinované. Vidíš všude vazby, což je bohužel jeden ze symptomů duševní nemoci.
Oprosti to. Nevyvolávej asociace na každé slovo.

Zkus udržet alespoň jednu myšlenku. Chytit se ji a v té pokračovat. Držíš tisíc myšlenek najednou a i když se ti zdá, že je ovládáš, tak ony spíš ovládají tebe. Ty myšlenky, idee, závěry a hlavně ty propoje mezi nimi.

Co se týče banu, dokud budeš v tomto vlákně a nebudeš otevírat další, nebo tímto způsobem (jaký jsi projevil výše) reagovat na další vlákna, tak není důvod ti dát ban.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod gooolem » 13 led 2020, 13:07

Semi, kdybys to vsechno vydal knizne, tak jiste k zadnym konfliktum dochazet nebude, nebot k tvemu dilu Prozretelnost posle toho ctenare, ktery je toho hoden a je mu to k prospechu, nemyslis?
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 521
Registrován: 02 kvě 2013, 15:47
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 65×
Obdrženo poděkování: 181×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod zebyja » 13 led 2020, 17:31

P.A.Semi:
Tvé příspěvky jsem přestal číst, jsou dlouhé a plné balastu co mě a nejspíš ani nikoho jiného na tomto fóru nezajímá. Uznávám, že občas napíšeš pár vět, které mi přijdou zajímavé, ale je to asi tak 1% z toho co napíšeš. Vzdávám to, nehodlám hledat pár kousků stříbra v obrovské hromadě šrotu. Chceš-li být pro toto fórum zajímaví, dávej sem věci, které ostatní zajímají.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
_________________________________________________________
legenda pro mé příspěvky: offTopic, dodatek, předmět zprávy

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - protest...!

Příspěvekod P.A.Semi » 13 led 2020, 19:36

Dostal jsem tu Podlý dvojtý Náhubek, na objem i na čas horší než na omezeném Zvědavci, a ještě s křivým a hloupým obviněním, odsouzení bez ponechání prostoru na obhajobu, které nebylo opravnitelné okolnostmi.

Je to zneužití Technických Prostředků proti Člověku, proti němuž nemáte Argumentační Váhu ani Charakter.

Jestli ho Marvin neodvolá, je to Zlý Šmejd nebo Arogantní Hlupák, nebo ho Sauron nějak Vydírá? Jestli se tu na tom s někým dohodl, tak o dalších platí totéž. Jestli vás ďábelská strana vydírá, pak to buďto pak doložíte, nebo se na polo-věčnost styďte.

Naštval mě, že vám sebral to, co jsem místo tohoto rozčilování mohl psát teď a nevím, jestli to potom ještě půjde takhle.

A jestli se nebude stydět aspoň teď, že byl Hlupák, a neodvolá to a neuvolní mě, vybral bych si býval být vámi radši jiné fórum, to by totiž ukázal, že to tu byla Past na Adepty...
Když to odvolá, tak to byl jen trapný přešlap... Ale škoda je to i tak...

Vydírají vás Googlem nebo tak něco? Někdo je tu Zlý Šmejd, nebo aspoň Pyšný a Zaslepený Hlupák, že to tu ještě pořád nepoznal.

Styďte se. Někdy to pomáhá...


Zpět na “Kabala”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů