chtěl bych se zeptat těch zkušených na pár věcí ohledně M. úrovně tohoto stupně, protože úplně přesně nevím, jak to mistr Frabato myslel.
Ohledně toho soustředění se na 1 myšlenku. Jak "komplexní" ta myšlenka může(má?) být? Uvedu na příkladu: měla by to být myšlenka jednoduchosti největší, jako např. pouhá barva, zvuk, či to má být vizuální obraz, píseň, anebo(to by bylo nejlepší) tam může být nějaký pohyb, jako např. kyvadlové hodiny, jak se kývají, pták jak letí, tanečnice jak tancuje atd.? Jak komplexní ta 1 myšlenka může být?
A ohledně vědomého dýchání, představujete si jen to zdraví obecně či co, anebo si představujete, jak budete vypadat, až budete zdraví, tedy přímo tu vyléčenou nemoc? V tomhle mohl být konkrétnější. Ohledně pozorování myšlenek, já to teď dělám tak, že si na mobilu nastavím časomíru 10m10s a pak tedy pozoruju své myšlenky. A potom se snažím vybavit si co se mi honilo hlavou za těch 10 minut.
Ohledně toho dělání všeho s plným vědomím, asi není myšleno úplně "všechno, tedy i ležení na gauči, páč pak by člověku už nezbyl vůbec žádný čas na přemýšlení o něčem jiném. Já když se snažím o plné soustředění na to,co zrovna dělám, tak se mi hlava úplně vyprázdní, takže pak si připadám jak Homer Simpson. Magický deník si píšu každý den, ohledně introspekce, taky máte vypsanejch takovejch vlastností, dobrých i špatných, že se vám to tam skoro nevejde? já mám valnou část napsanou v tom nejčastějším sloupečku, možná až moc.
Jen sem chtěl tak ňák shrnout mé otázky a dojmy z té knihy. Jestli něco nedělám špatně a tak, kdybyste odpověděli, velmi bych to ocenil, jak jistě víte, tohleje velmi důležité a proto bych to chtěl dělat správně. Díky
T.
EDIT!:Můžete mi odpovědět, PROSÍM