Inner Engineering

Na tomto místě dávejte a pište podklady pro setkání a společnou práci

Moderátoři: Cagliostro, Anubis, Tomáš, Saila

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Re: Inner Engineering

Příspěvekod Kuato » 08 říj 2020, 10:13

ad zaklady: kdysi mi rikal Vit Michalcak (soucasny ucitel Minarikovy linie), ze nejaky kluk (cech) vyhral v celosvetove soutezi pri strelbe bez mireni od pasu (predstavuju si neco jako taseni pistole ala kovbojove). a najal si ho nejaky arab pro cviceni sve ochranky a jedine co cely rok cvicili byly zaklady, dokud nebyly precizne zvladnute. rozdil po roce obrovsky..

afar
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví: Žena
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 26×
Obdrženo poděkování: 12×

Příspěvekod afar » 18 lis 2020, 15:00

Rok se s rokem sesel a opet je zde indicky svatek svetel Diwali. Sadhguru nam k teto prilezitosti dava moznost zdarma sledovat jeho zatim nezverejnena videa nazvana Sadhguru Exclusive. Vrele doporucuji. Jsou tam videa na ruzna temata - uctivani bohyn jako je Kali ci Chinnamasta, tantra, zivot realizovanych bytosti (Jezis, Gurdzijev), prana, smrt a bytosti bez fyzickeho tela. Pokud vas to zaujalo, je potreba se dnes zaregistrovat na odkaze nize. Pote muzete 3 dny zdarma sledovat videa. Nezapomente se ovsem ke konci techto tri dnu odhlasit! Pokud to nestihnete/zapomenete, zaplatite... :-o

Odkaz na Sadhguru Exclusive:
https://isha.sadhguru.org/global/en/sad ... iso_widget

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 04 úno 2022, 15:48

Pokud by nebylo tak transparentní, co Sadhguru potažmo Isha dělá, tak to vypadá jako klasické rýžování peněz. Videa i knihy mají diskutabilní hodnotu, kde si hodně lidí stěžuje na to, že nedostává odpovědi na stanovené téma (kromě adorujících Indů, kterých je opravdu požehnaně), appka placená, login placený... Co se však dnes dá udělat bez peněz?

Já ho obdivuji hlavně kvůli tomu, na jakou úroveň dostal praktický intelekt, který se zdá být brilantní. Z videí se tak díky jeho zjednodušování často dají získat různé perly.

Pro mě bylo asi nejdůležitější to, kde vysvětloval braní osudu do vlastních rukou. Kdy ke 100% nestačí ovládat tělo, emoce a mysl, ale je třeba ovládnout i energie. Víme, že techniky, které je možné dohledat v západních naukách jsou takové spíš experimentální a tápající nebo zkoušející vše možné. Rozuměj procházení všech orgánů popř. všech center a další víceméně náhodná práce s nimi, která spíš zapříčiní zvýšení entropie systému.

Sadhguru ve zmíněném videu nepřímo odkazuje na Krija jógu, která byla původně předávána pouze ústně. Ten boom, kdy se odkryla západní civilizaci bych možná srovnal s 90. lety, kdy začali o kabale mluvit lidé, kteří se rekrutovali z řad židovské obce.

Tato jóga dle mého právem patří mezi 4 základní jógy, kde je možné vidět živlovou analogii. Zkoušel jsem jich požehnaně a žádná neměla požadovaný transformační potenciál ohně. Nejvíce jsem věřil Rádža józe, která se mi nakonec ve svých výsledcích ukázala býti spíše prehistorickou integrální jógou, kde dominovaly živly země a vzduchu. V té době jsem myslel, že je člověk víceméně obětí svého temperamentu. V Krija józe se však přímo dynamizují pasivní létory (M+F) a prochází se skrz aktivní temperamenty (CH+S) až ke světelným „nadlétorickým“ bytostným stavům.

Sadhguruovi tedy vděčím za nasměřování, ale pro technické informace bych k němu na stránky nešel. :)

Zpět na “Veřejná Komunita”