Relaxace těla

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
DuhA
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Příspěvky: 5
Registrován: 11 srp 2023, 10:39
pohlaví: Žena
Národnost: SK
Obdrženo poděkování:

Re: Relaxace těla

Příspěvekod DuhA » 14 led 2024, 09:38

OK

Uživatelský avatar
ikarkar
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 165
Registrován: 29 lis 2019, 17:57
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 58×
Obdrženo poděkování: 305×

Re: Relaxace těla

Příspěvekod ikarkar » 14 led 2024, 11:21

marvin píše:
DuhA píše:Conf,
2 hodiny lezat je neprirodzene.


Záleží na svalové relaxaci. Pokud se propadneš dost hluboko, můžeš ležet i déle uvolněný. Spíš pak přichází spánek. I ten ale může být hluboký a u toho se nepřevalíš ani na bok.


Ano přesně tak to je. Je vidět, že to máš prakticky vyzkoušené a prověřené.

Conf:
První, co je potřeba udělat před hlubokou relaxací, je ujasnit si motiv, záměr a stanovit si jeden konkrétní cíl, čeho chceš dosáhnout a na tom pak cílevědomě pracovat. Obecná formulace, že cílem je Theta Brain Waves nic neříká. Předpokládám, že nejspíš nemáš EEG a asistenta, abys získal nějakou zpětnou vazbu.

Protože o svých motivech a cílech jsi zde nic nenapsal, mohu se jenom dohadovat. Možná je tvůj motiv „zištný“ se snahou ovládnout theta vlny pro manipulaci s nimi, možná je to snaha dostat se k informacím, ke kterým nemáš vědomý přístup apod. Je li tomu tak a přitom je to v rozporu s tvým životním plánem, pak se ti to stejně nepodaří. Možná ti jde o implicitní učení, nebo o vyvolání minulých vzpomínek, odhalení nějaké úzkosti, možná posloucháš binaurální rytmy, možná děláš instantní meditaci. Může toho být mraky, co já vím.

Pokud ti ale jde o hermetický přístup, pak jde relaxace fyzického těla ruku v ruce s hluboce uvolněným stavem mysli a zůstáváš pouze pozorovatelem. Pokud se ti oboje podaří, tak tvoje vědomí zaregistruje nějaký projev vnitřního světla (šedé, namodralé, pulzace barev apod.) To je známka, že se blížíš k bodu, za kterým se může uplatnit tvoje rozhodnutí pro cíl, který sis zvolil před relaxací. Pokud se ti tento stav nedaří navodit, může být příčina v disharmonii energetických center.

(Upozornění: na světlo se nekoncentruj, jinak probudíš mysl a ono se ztratí. Objevuje se, když o něj vůbec neusiluješ. Když světlo ztratíš, je lepší otočit se na bok a dopřát si vydatný noční spánek a zkusit to příště znovu.)
Moudrý nebojuje a nesoupeří, a proto není na světě nikdo, kdo by se odvážil s ním měřit.

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 107
Registrován: 12 bře 2021, 03:18
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 16×
Obdrženo poděkování: 35×

Re: Relaxace těla

Příspěvekod Conf » 14 led 2024, 14:14

ikarkar píše: Protože o svých motivech a cílech jsi zde nic nenapsal, mohu se jenom dohadovat. Možná je tvůj motiv „zištný“ se snahou ovládnout theta vlny pro manipulaci s nimi, možná je to snaha dostat se k informacím, ke kterým nemáš vědomý přístup apod. Je li tomu tak a přitom je to v rozporu s tvým životním plánem, pak se ti to stejně nepodaří. Možná ti jde o implicitní učení, nebo o vyvolání minulých vzpomínek, odhalení nějaké úzkosti, možná posloucháš binaurální rytmy, možná děláš instantní meditaci. Může toho být mraky, co já vím.

No, mně se to (z řady zážitků/zkušeností) jeví tak, že můj životní plán právě je se to naučit a potom to pravidelně využívat, k různým věcem. Kdysi sem btw na jednom okult-foru potkal člověka, který to umí a ten se v rámci tréninku ovlivňování druhých lidí nabídl, že pár lidem splní jejich přání. Moje přání bylo právě toto, naučit se dostat se do thety. Ale uběhlo asi 8 let, než sem (cca před rokem) skutečně začal to pravidelně zkoušet/trénovat.

ikarkar píše:Pokud ti ale jde o hermetický přístup, pak jde relaxace fyzického těla ruku v ruce s hluboce uvolněným stavem mysli a zůstáváš pouze pozorovatelem.

Ano, to už teď potvrzuju, když má člověk zautomatizovanou relaxaci, tak si prostě lehne a tělo a mysl začnou samovolně relaxovat a stačí to pozorovat. Ale podmínka je, že člověk vůbec musí umět relaxovat, což taky není úplně samozřejmé, já to na začátku vůbec neuměl, trvalo mi hodně dlouho, než sem na tom přišel, asi 9 měsíců? :)

ikarkar píše:Pokud se ti oboje podaří, tak tvoje vědomí zaregistruje nějaký projev vnitřního světla (šedé, namodralé, pulzace barev apod.) To je známka, že se blížíš k bodu, za kterým se může uplatnit tvoje rozhodnutí pro cíl, který sis zvolil před relaxací. Pokud se ti tento stav nedaří navodit, může být příčina v disharmonii energetických center.

Tak daleko zatím nejsem, no. "disharmonie energetických center" je u mě víc než zřejmá :)

renatus
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Příspěvky: 9
Registrován: 15 lis 2009, 12:34
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Obdrženo poděkování:

Re: Relaxace těla

Příspěvekod renatus » 13 úno 2024, 14:43


renatus
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Příspěvky: 9
Registrován: 15 lis 2009, 12:34
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Obdrženo poděkování:

Re: Relaxace těla

Příspěvekod renatus » 13 úno 2024, 14:55

Teda na relaxáciu tela a psychiky. A pohľadaj si niekde na nete aj autogenný tréning. Tiež nahovoril Ladislav Chudík. Fakt to funguje.

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 107
Registrován: 12 bře 2021, 03:18
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 16×
Obdrženo poděkování: 35×

Re: Relaxace těla

Příspěvekod Conf » 24 úno 2024, 00:24

renatus píše:Teda na relaxáciu tela a psychiky. A pohľadaj si niekde na nete aj autogenný tréning. Tiež nahovoril Ladislav Chudík. Fakt to funguje.


No já mám o autogenním tréninku dokonce takovou žlutou brožurku. Četl jsem jí v době, kdy sem začínal s yoga nidra. Ta yoga nidra mi vyhovovala víc, takže jsem autogenní trénink nezkoušel. Každopádně po víc než roce pokusů myslím, že hluboká relaxace není primárně záležitost relaxační techniky (to, jakým způsobem člověk relaxuje, podle mě není to hlavní), ale je to o tom, kolik má v sobě člověk bloků. Takže se to u mě proměnilo ve snahu kompletně překopat svou osobnost, což tedy nejspíš je běh na dlouhou trať... ale prostě myslím, že to je jediný skutečný řešení, změnit se hluboko v sobě.

Jinak poslední dobou experimentuju s takovou pseudo-tantrou podle Christopher Hyatta. Je to docela bláznivý, ale i cool.

renatus
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Příspěvky: 9
Registrován: 15 lis 2009, 12:34
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Obdrženo poděkování:

Re: Relaxace těla

Příspěvekod renatus » 17 dub 2024, 07:30



Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti