Více než 2 roky se pokouším o hlubokou relaxaci těla, věnuju tomu poměrně hodně energie, a většinou to zkouším několikrát týdně nebo i denně, záleží kolik mám času a v jakém jsem rozpoložení, každopádně toto je věc, kterou jsem poprvé zažil až teď po více než 2 letech, a dvakrát po sobě, takže očekávám, že se to dál bude opakovat.
Objevilo se to až po delší době relaxace (více než hodinu od začátku), kdy už sem byl v poměrně zrelaxovaném stavu. Jako při tý relaxaci se pravidelně objevuje napětí v různých čásech těla, samozřejmě se ho snažím uvolňovat, do značný míry to jde, mnoho napětí se postupně přestalo objevovat, začaly se objevovat jiný atd... Ale teď jsem dvakrát zažil mimořádně silný, intnezivní napětí, kterýmu už se tomu ani nedá říct napětí, byla to silná, intenzivní bolest, která trvala dlouhý minuty a neměla vůbec žádnou snahu nechat se nějak ovládat, neměl sem nad ní žádnou moc - prostě trvala do tý doby, než jsem tu relaxaci ukončil, ale na druhou stranu mimo tu relaxaci žádnou bolest v tý oblasti necítím, vůbec nijak se to neprojevuje.
Ta bolest byla byla v takové té oblasti, kde se stýkají nohy, konečník a pánev, asi je bezpečný říct, že to byla bolest přímo v kořenový čakře. A připadalo mi to, jakoby v tý kořenový čakře byl rozbouřenej oceán nebo jak to říct, prostě strašně silná energie, nad níž ale nemám žádnou kloudnou kontrolu.
Máte někdo tip, co se s tím dá a nedá dělat? Co je další krok, jak postupovat?
Intenzivní bolest v oblasti kořenové čakry
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- marvin
- Administrátor

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Intenzivní bolest v oblasti kořenové čakry
Tak to mi spíš zní jako probuzení Kundaliní? O tom psával Kilham a další, v knize cvičení Tibeťanů. Jenom si nejsem jistý ta bolest, ta by tam asi neměla být - ale pokud píšeš, že to byl rozbouřený oceán? Tak asi hodně energie :)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
-
Conf
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 30×
- Obdrženo poděkování: 77×
marvin píše:Tak to mi spíš zní jako probuzení Kundaliní? O tom psával Kilham a další, v knize cvičení Tibeťanů. Jenom si nejsem jistý ta bolest, ta by tam asi neměla být - ale pokud píšeš, že to byl rozbouřený oceán? Tak asi hodně energie :)
No, nemyslím, že to je probuzení Kundalini, tu mám probuzenou už víc než 15 let a její proudění se projevuje úplně jinak, spíš jako takový neurčitý jemný šimrání nebo jak to říct, rozhodně ne jako bolest.
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak to asi nebylo probuzení, pokud to bylo šimrání ;-) většinou je to právě spojováno se silným zážitkem
-
Conf
- jedu jak drak

marvin píše:Tak to asi nebylo probuzení, pokud to bylo šimrání ;-) většinou je to právě spojováno se silným zážitkem
Spontánní probuzení Kundalini sem zažil někdy na konci roku 2008 (aniž bych v tý době věděl, že něco takovýho existuje) a bylo to doprovázeno celou řadou více či méně šílených/zajímavých jevů a "zážitků", byly jich desítky a desítky, obzvlášť na začátku, tak první půl rok... "Jemný šimrání" nebyl popis toho probuzení, ale toho, jak tu Kundalini často (ne pořád) cítím, prostě to je jakoby taková nenápadná síla ve mně.
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Asi bych zkusil si dát pod kolena polštář. Kdyby to bylo fyziologické, mohlo by to pak přestat. Napadají mě hemeroidy (na to jím citrusovou kůru)
Při relaxaci jsem cítil v první čakře lecos, ale bolest nikdy (jen spojenou s hemeroidy, pichlavá bolest).
Asi si ale umím představit, že jde o fleshbacky na trauma v dané oblasti (neměl jsi naraženou kostrč nebo jiné zranění v oblasti? Řečnická otázka)
Při relaxaci jsem cítil v první čakře lecos, ale bolest nikdy (jen spojenou s hemeroidy, pichlavá bolest).
Asi si ale umím představit, že jde o fleshbacky na trauma v dané oblasti (neměl jsi naraženou kostrč nebo jiné zranění v oblasti? Řečnická otázka)
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
To by mohla být fyzická bolest, spíš než energie. Zkusil bych změnit pozici při té relaxaci, a taky se celkově víc hýbat. Může to být problém s prostatou. Asi by neškodilo se nechat vyšetřit. I když většinou se nic nenajde. Každopádně relaxace je obdobně jako sportovní aktivita určitá zátěž pro tělo - je to něco mimo běžný stav, a tak to často odhalí nějaké skryté problémy. Za mě to tedy hlavně značí, že se sebou reálně něco děláš. Reálně se ti něco odhaluje - byť to v tomto případě není příjemné.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
- jakpro100
- už jsem tu něco zanechal

- Poděkoval(a): 33×
- Obdrženo poděkování: 78×
Sám dost jasně popisuješ, kdy ta bolest vzniká a kde přesně a jak se projevuje. Věřím, že to dokážeš dost dobře vycítit, když se tak dlouho věnuješ, jak říkáš, relaxaci, v podstatě však sebepozorování a sebeovládání. Některá bolest skutečně vzniká z duševního či energetického přepětí a projevuje se psychosomaticky i jako fyzická bolest, ačkoli z medicínského hlediska se v dané oblasti nic patologického neděje. Může to být právě v oblasti čaker, já zažíval fyzickou bolest osmé čakry. Logicky bych vyvozoval, že v kořenové čakře u tebe docházelo buď k extrémnímu nahromadění energie a přepětí, čímž vznikal silný tlak a bolest, nebo tam je nějaký špunt či zábrana, která brání přirozenému proudění energie, nebo také se stává na základě zákona duality, vyrovnání, že pokud se dlouhodobě namáhá jedna část těla a druhá se zanedbává, jednou se stane, že se energie překlopí a při nějaké příležitosti vtrhne do té zanedbávané části.
Já osobně bych doporučoval na nějaký čas vysadit ty relaxace, dát velký odpočinek všemu, co souvisí s kořenovou čakrou, nechat to uklidnit. zaměřit se na jiné oblasti nebo vůbec na jemnější věci, jemnější činnosti, co nejvíce klidu, méně přehnané aktivity a cvičení. Také by mohla pomoci návštěva lékaře čínské medicíny, zjistil by, kde je problém a proč energie neproudí a vzniká bolest. Celá páteř včetně křížové oblasti souvisí s ledvinami. Zde mimo třeba akupunktury pomůže nejíst a nepít nic studeného, nic dráždivého, jíst potravu černé barvy, např. černé fazole, černý sezam apod. Zhermetického hlediska to znamená nerovnováha živlu vody.
Vizualizačně by mohlo pomoci jemně pročišťovat kořenovou čakru bílým nebo růžovým světlem.
Já osobně bych doporučoval na nějaký čas vysadit ty relaxace, dát velký odpočinek všemu, co souvisí s kořenovou čakrou, nechat to uklidnit. zaměřit se na jiné oblasti nebo vůbec na jemnější věci, jemnější činnosti, co nejvíce klidu, méně přehnané aktivity a cvičení. Také by mohla pomoci návštěva lékaře čínské medicíny, zjistil by, kde je problém a proč energie neproudí a vzniká bolest. Celá páteř včetně křížové oblasti souvisí s ledvinami. Zde mimo třeba akupunktury pomůže nejíst a nepít nic studeného, nic dráždivého, jíst potravu černé barvy, např. černé fazole, černý sezam apod. Zhermetického hlediska to znamená nerovnováha živlu vody.
Vizualizačně by mohlo pomoci jemně pročišťovat kořenovou čakru bílým nebo růžovým světlem.
-
Conf
- jedu jak drak

Firzen píše:To by mohla být fyzická bolest, spíš než energie. Zkusil bych změnit pozici při té relaxaci, a taky se celkově víc hýbat. Může to být problém s prostatou. Asi by neškodilo se nechat vyšetřit. I když většinou se nic nenajde. Každopádně relaxace je obdobně jako sportovní aktivita určitá zátěž pro tělo - je to něco mimo běžný stav, a tak to často odhalí nějaké skryté problémy. Za mě to tedy hlavně značí, že se sebou reálně něco děláš. Reálně se ti něco odhaluje - byť to v tomto případě není příjemné.
Relaxaci dělám v šavásaně.
Fyzický aktivity mám asi nejvíc v životě, za posledních 45 dní sem naběhal 254.7 km a za posledních 21 dní, kdy běhám každej den, 147.3 km :D Spíš mě napadlo, jestli to nesouvisí s tím joggingem, ale to jsem zamítnul, protože bych očekával, že se to objeví dřív než asi po 35. joggingu.
Každopádně sem pak 2 dny tu relax session nedal z časových důvodů a potom už se to znovu v takové formě neobjevilo, takže těžko říct.
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Díky za upřesnění tvého života. Pak je to jasné. Příliš všeho škodí. Myslím, že bys měl zvolnit, trochu ubrat toho sportu. Ten sport od určitého bodu už není prospěšný, ale příliš vyčerpává orgány. Tvoje relaxace pak už moc nepomůžou, protože tvoje energie je příliš tonizovaná.
Tzn jednotlivé úkony ti už moc nepomůžou relaxovat, pokud se nezmění celkový styl života.
Tzn jednotlivé úkony ti už moc nepomůžou relaxovat, pokud se nezmění celkový styl života.
-
Conf
- jedu jak drak

marvin píše:Díky za upřesnění tvého života. Pak je to jasné. Příliš všeho škodí. Myslím, že bys měl zvolnit, trochu ubrat toho sportu. Ten sport od určitého bodu už není prospěšný, ale příliš vyčerpává orgány. Tvoje relaxace pak už moc nepomůžou, protože tvoje energie je příliš tonizovaná.
Nevím, mně nepříjde, že bych to přeháněl, nedávám žádný maratony a většinou běhám (pomalým) tempem, který mi je příjemný.
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”