Psaní magického deníku

Video blogy a překlady

Moderátor: Cagliostro

Perino
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:

Psaní magického deníku

Příspěvekod Perino » 24 črc 2025, 23:37

Volně přeloženo z originálu:
https://www.youtube.com/watch?v=b3o9mLrKp50

Je mnoho různých způsobů, jak přistupovat k magickému deníku.

Zásadní je si uvědomit, že ho píšete se záměrem se z něj poučit. Pokud ho píšete pouze pro zaznamenávání vaší praxe a jak jste se daný den cítili, ale nikdy se do něj pak nepodíváte, tak nic nepřinese a je to ztráta času. Váš deník má být metoda pro růst.

Je tedy důležité se zamyslet nad způsoby, jak z deníků získat poučení pro růst. Vytvořit si díky němu kauzální řetěz růstu.

Kauzální řetěz růstu je sekvence cvičení, které jste si zapsali do deníku, a které způsobují váš růst.

Když si vytvoříte správné metody psaní deníku, bude to dialog mezi vaším vědomím a nevědomím pro dokumentování zkušeností, díky kterým rostete.

Čím lepší metody budete mít, tím méně budete psát, ale s větším významem.

Je dobré mít na různé činnosti samostatné deníky.

Rád používám deník, který je pro učení ostatních. Takže pokaždé, když extrahuji nějaký princip, který chci předat mým studentům, zaznamenám ho tam.

Mám osobní deník, kam zaznamenávám vlastní zkušenosti. Píšu tam všechna má mikro a makro zlepšení, jak jsem jich dosáhl, principy pro můj růst a podobně.

Jinak budete psát deník, který je pro vaše osobní účely, jinak takový, kterým plánujete předat něco ostatním.

Pak máme typy deníků jako například kniha stromů pro cvičení s energií stromů. Můžete tam dát list stromu, se kterým jste cvičili a popsat jak to probíhalo. Takže příště když cvičíte, můžete se na tu knihu napojit a rezonovat se všemi těmi živoucími inteligencemi.

Jak budete zdokonalovat své metody ve psaní deníku, najdete další typy deníků, které můžete psát a pracovat s nimi.

Lze také využít různých médii pro vedení deníku. Klasický papírový, elektronický, audio deník nebo video deník. Krom osobní preference mají také některé varianty praktický dopad.

Např. když jsem šel do tranzu a invokoval spiritu a celé to sezení si nahrál. Následně jsem si to celé přehrál a poslechl si, co ta spirita skrze mě říkala. Dodá to klid na další perspektivu a také si ne vždy pamatuji, co jsem přesně říkal, když jsem v jiném stavu vědomí.

Práce s audio nebo video deníky je ale mnohem víc časově náročná. Řekněme, že hodinu praktikujete. Pak si tu hodinu musíte celou přehrát ještě jednou, a když ji v průběhu pauzujete, abyste se nad obsahem zastavili nebo s tím jinak pracovali, případně i meditovali, natáhne se doba klidně na celý den. Nicméně je tento způsob také mnohem více introspektivní.

V případě nahrávek určených pro ostatní je budete muset editovat, upravovat, aby obsahovaly ucelené a přehledné informace. Časem se můžete postupně naučit rovnou nahrávat tak, že nebude potřeba dalších úprav. Ale může se i stát, že některé části osobních nahrávek budou vhodné ke sdílení, a pak opět dochází k časové náročnosti takovou nahrávku upravit a vyextrahovat informace.

Když se při psaní deníku naučíte psát jen opravdu esenciální body, skončíte prakticky s typem kódu a začnete používat symboly. Např. vibrace jako vlnovka, voda symbolem pro vodu.

Osobně mi dobře funguje sestava asi 30-40 symbolů, s živlovými a Akašickými významy, různými typy efektů. Jsou velmi blízko k sigilům.

Zrychlí se tím doba zápisu, a někdy symbol přesněji odpovídá tomu, co chcete popsat, zatímco slovo může být příliš obecné.

Dalším přínosem bude, že si váš deník nebude moci nikdo jiný přečíst.

Když už jste zrychlili čas zápisu a je vám deník skutečně užitečný, chcete tu užitečnost zvýšit. A tak při každém čtení učíme naše nevědomí, aby komunikovalo s deníkem takovým způsobem, že každý zápis bude efektivnější.

Takže když si čtete zápisy z tohoto týdne a předchozího týdne, můžete se podívat, že tento týden zaznamenáváte informace, které jsou užitečnější a aplikovatelnější, což vám pomáhá s rychlejším růstem. A tak si vytvoříte vzorce, jak zapisovat do deníku.

Při psaní deníku pro předání informací ostatním, musíte ho odosobnit, a dát větší důraz na obecné principy.

Při psaní osobního deníku se více zaměřujete na tříbení metod vlastní transformace.

Každý má jiné způsoby, jak se učí a zefektivňuje míru učení ve své praxi, ale monitorovat jejich efektivitu a naučit se oddělit ty klíčové body k zaznamenání, to je dovednost sama o sobě.
Hodně lidí píše do deníku co ve kterém cvičení dělali, jak se jim to dařilo. A tohle je skvělé pro budování pozitivního přístupu k dovednostem. Ale jakmile ten přístup získáte, už ho máte, takže jak to ještě zlepšit? Takže pak budete psát, že jste před cvičením 10 minut dýchali vitální energii do místnosti nebo prostoru kolem vás, a pak jste 10 minut dýchali vitální energii skrz oči, a pak jste dělali energetickou výměnu se stromem. A to dýchání do prostoru zlepšilo vaši schopnost potom lépe vidět a vnímat vitální energii, když začnete pracovat se zrakovým vědomím.

Takže při různých obměnách postupů cvičení se z deníku můžete dočíst, která sestava vám funguje lépe a dostáváte lepší výsledky.

K práci s deníkem můžou také posloužit různé barvy inkoustu. Používáme systém hodnocení úrovní. Takže například když se mi cvičení toho dne opravdu výjimečně dařilo podtrhnu titulek zlatou barvou, pak stříbrnou a dál ostatní barvy.

Výrazně to urychlí dohledávání v deníku. Také je možnost si stránky s významnými informacemi značit nějakou barvou vždy v pravém horním rohu, takže deníkem pak snadno a rychle prolistujete, když hledáte důležité body.

Poté, co z deníku získáte, co potřebujete, je plný a přesunujete se na nový deník, prostě ten starý spalte. Někteří mají stohy deníků, které jen chytají prach a zabírají místo, ale pokud z deníku vyextrahujete maximum, zničte ho v ukončovací ceremonii.

Vypište si z deníku informace, které jsou hodné zachování a přepište je do nového.
Zvlášť v případě audio a video nahrávek to celkem snadno nabobtná, když jsou v nich zaznamenané hodiny cvičení.

Když budete učit lidi, může se stát, že uděláte nahrávku, kde bude vaše nevědomí sdělovat informace k určitému tématu, a pak si řeknete, že by bylo dobré sdílet s ostatními lidmi, protože by pro ně mohly být užitečné. A tak si doma vytvoříte malé studio a postupně zjistíte, že spousta z toho, co nahráváte může mít hodnotu pro jiné lidi. Začnete víc a víc nahrávat deník způsobem, aby se dal sdílet online. Vaše vědomí se pak rozzáří tím, že máte něco, co může ostatním pomoct, a měli byste to sdílet.

Zpět na “Mark Rasmus”