Zdravím pánové kolegové a milé kolegyně - po téměř dvou letech .
Zde něco ke čtení od Karla Weinfurtera, - Zázraky a jejich výklad okultními naukami - což jest rozebráno.
Hezké dny přeje
Cagliostro.
Karel Weinfurter
Moderátor: Cagliostro
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 563×
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 563×
Re: Karel Weinfurter
Před dávným časem se objevil na foru dotaz na Lampa k hatha jogu, zde tedy jest.
- Přílohy
-
- Lampa k hatha jogu.pdf
- (1.03 MiB) Staženo 253 x
Ego sum, qui sum!
- gooolem
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 285×
- Obdrženo poděkování: 462×
- Kontaktovat uživatele:
Také si dovolím přidat nějaká díla K.W. a třeba v některých předešlých odkazech nejsou:
a nějaké ještě mám.
a nějaké ještě mám.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.
-
Abramelin
- snažím se trochu psát

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 14×
Ahoj,
V poslední době se snažím více proniknout do díla Karla Weinfurtera a musím říct, že mi zatím poměrně sedí. Zároveň ale tady narážím na poměrně ostrou kritiku jeho pojetí mystiky, a tak bych rád lépe pochopil, odkud pramení.
Na tomto fóru (Logicky :D) často vídám doporučení Bardona, ale přiznám se, že jeho cesta mi zatím příliš blízká není. Možná je to tím, že dávám přednost autorům, kteří vycházejí spíše z křesťanské mystiky a vnitřní proměny člověka před různými technikami a okultní praxí. Jinými slovy, dráha magika mě vlastně nikdy příliš nelákala.. Hrozně mě baví manželé Tomášovi, Pundža, Drtikol apod.
Vycházím hlavně z teze Míly Tomášové, že pravda je pouze jedna, ale cest jak k ní dojít je mnoho.
Jak dnes Weinfurtera vnímáte vy? V čem spočívá jeho největší přínos a kde naopak vidíte jeho slabá místa? Co by měl člověk o Weinfurterovi vědět, než se pustí do jeho knih?
O Bardonově kritice Kerningových písmenkových cvičení vím, ale nepředpokládám, že by na nich stálo celé Weinfurterovo učení. Nebo se pletu? Jsem na poli mystiky zatím spíše benjamínek, takže budu rád za shovívavost a trpělivost s mými otázkami.
V tichém pozdravu
A.
V poslední době se snažím více proniknout do díla Karla Weinfurtera a musím říct, že mi zatím poměrně sedí. Zároveň ale tady narážím na poměrně ostrou kritiku jeho pojetí mystiky, a tak bych rád lépe pochopil, odkud pramení.
Na tomto fóru (Logicky :D) často vídám doporučení Bardona, ale přiznám se, že jeho cesta mi zatím příliš blízká není. Možná je to tím, že dávám přednost autorům, kteří vycházejí spíše z křesťanské mystiky a vnitřní proměny člověka před různými technikami a okultní praxí. Jinými slovy, dráha magika mě vlastně nikdy příliš nelákala.. Hrozně mě baví manželé Tomášovi, Pundža, Drtikol apod.
Vycházím hlavně z teze Míly Tomášové, že pravda je pouze jedna, ale cest jak k ní dojít je mnoho.
Jak dnes Weinfurtera vnímáte vy? V čem spočívá jeho největší přínos a kde naopak vidíte jeho slabá místa? Co by měl člověk o Weinfurterovi vědět, než se pustí do jeho knih?
O Bardonově kritice Kerningových písmenkových cvičení vím, ale nepředpokládám, že by na nich stálo celé Weinfurterovo učení. Nebo se pletu? Jsem na poli mystiky zatím spíše benjamínek, takže budu rád za shovívavost a trpělivost s mými otázkami.
V tichém pozdravu
A.

Kdo umře,
než umře,
neumře,
když umře.
než umře,
neumře,
když umře.
- gooolem
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 285×
- Obdrženo poděkování: 462×
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj a přeji hodně štěstí na mystické cestě. Weinfurter byl každopádně průkopníkem mystické cesty v bývalém Československu, to mu nelze upřít. Jeho knihy jsem hltal také a stále je mam v knihovně. Co se týče pismenkoveho cviceni Bardonova a jeho, je v nich obrovský rozdíl. Bardon nenabádá cvičit IEOUA, tak jako Weinfurter. Weinfurterovo písmenkové cvičení IEOUA je nepochopené z jeho vlastní strany a tím se stalo nebezpečné pro člověka, který ho cvičí podle jeho návodu. Mam s tím svou vlastní zkušenost. Pustil jsem se do něj, ač mne jeden moudrý člověk z tohoto fóra upozorňoval, ze to není dobrý nápad. Ve zkratce jen řeknu že toto boží jméno spaluje nekontrolovatelně vše, co není božské a systémem, jakým ho doporučuje Weinfurter dochází u cvičícího k jakemusi logickému energetickému zkratu. Toto cvičení má mít za následek přechod z časovosti do bezcasovosti, z konečného do nekonečna, nebo chceme-li z hmoty za hmotu a pojetí Weinfurterovo tuto sílu vedomi, tím, že ji promítá zpět na telo, nikam neposouva a naopak ji vrací z časovosti do časovosti, čímž dochází k onomu tzv. zkratu. A následné spalování, tedy až nesnesitelné a hlavně nekontrolovatelne paleni na různých částech těla a rudé fleky na kůži, které Weinfurter pokládal mylně za mysticke značky jsou jen důsledkem tohoto zkratu, který může a má tu sílu spálit nenapravitelně lidskou auru. Takže jeho písmenkové cvičení IEOUA důrazně nedoporučuji. Naopak zase doporučuji jeho dílo Bible ve světle mystiky. Pro mne samotného to byl základní zasvěcovací text. Není nutné a ani žádoucí, aby člověk nesl na těle Kristovy rány, aby mohl postupovat na mystické cestě, tak jak se mylně domníval Weinfurter. Cesta k Bohu je cestou lásky a všechny změny symbolizující různé stupně pokroku na této cestě jsou změnami vnitrnimi. Snad nikde ve světě nebylo na jednom místě tolik lidí se stigmaty jako právě v bývalém Československu mezi válkami za rozmachu Weinfurterova učení. Držím palce na této vnitřní úzké a trnité ceste.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.
-
Murphy
- jdu do sebe

- Poděkoval(a): 36×
- Obdrženo poděkování: 13×
Jméno Boží (ÍÉÓÚÁ) doporučuje v duchu recitovat jako mantru, v návaznosti podle K. Weinfurtera, také duchovní mistr Jiří Vacek při prodýchávání jednotlivých částí těla při vnitřní pránajámě (s každým nádechem a výdechem). Já to takto cvičím a nevím o tom, že by to mohlo být nějak škodlivé nebo nebezpečné...