húúú dúúú

Ostatní nazařazení

Moderátor: Cagliostro

FTX

húúú dúúú

Příspěvekod FTX » 09 lis 2011, 09:33

Doporučuji raději pdf v příloze. Tam je kompletní text.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Michael Bertiaux / Jaroslav A. Polák (Kojot)

(NE) Šťastné Hoodoo

Verze: 1.0



UPOZORNĚNÍ: Dovoluji si tento text upravit. Důvodem této úpravy je nebezpečnost zde uvedených informací. Původní text přeložený Jaroslava Poláka ponechám beze změny, mé poznámky budou psány červeně.

Na konci textu jsem zveřejnil postup pro zoufalce, jak minimalizovat dopad uzavřeného paktu.

PŘEDEM BYCH RÁD NAPSAL, ŽE TATO KNIHA POPISUJE TAK ZVANÉ UZAVŘENÍ PAKTU BEZ JAKÉHOKOLIV VAROVÁNÍ. PAKT JE JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH PŘOHŘEŠKŮ, KTERÝCH SE LIDSKÁ BYTOST MŮŽE DOPUSTIT A KAŽDÝ, KDO TAKOVÝ PAKT UZAVŘE SE VYDÁVÁ KARMICKÉMU TRESTU, KTERÝ MŮŽE TRVAT MNOHO SET ČI TISÍCŮ LET.

ŽÁDNÁ POVĚTŠINOU HMOTNÁ VÝHODA V TOMTO SVĚTĚ NEMŮŽE VYVÁŽIT NÁSLEDKY TAKOVÉHO NEROZUMNÉHO POČÍNÁNÍ.

Myslím, že čtení tohoto textu může byt za jistých okolností přínosem, aby se člověk seznámil se způsoby a argumentacemi jakými démoni uvrhují duše lidí do věčného utrpení.
Pokud už někdo přijme fakt, že si nechá sloužit od duchů bývalých atlantských mágů, tak myslím, že mu moje argumentace o karmickém trestu nemůže připadat nepřijatelná.



O této učebnici – čtěte pozorně! (Kojot)
Tuto učebnici můžete v nezměněné podobě – tj. jako tento PDF soubor – a bez výdělečného záměru šířit, tj. posílat přátelům, dát odkaz na svou stránku, uložit to kam budete chtít. Můžete to i v nezměněné podobě vytisknout a dále distribuovat, ale musíte to takto šířit zdarma, případně za obvyklou cenu tisku a zhotovení (budete-li chtít vydat tento text jako soukromý tisk v jiném formátu, ozvěte se mi a já vám poskytnu rukopis ve formátu DOC). Nesmíte tam bez mého souhlasu nic měnit. Pokud narazíte na nějaký nedostatek, který by bylo vhodné opravit, napište mi na mail kojot333@gmail.com. Pakliže skutečně půjde o chybu, opravím ji a pošlu vám obratem zpět opravenou verzi.
Chybou je celá tato kniha:
Neměla vůbec vzniknout
Pokud vznikla neměla být sepsána.
Pokud byla sepsána neměla být rozšířena
A pokud už byla rozšířena, tak neměla být přeložena do českého jazyka

V brzké době (květen-červen 2011) bude spuštěna stránka http://hoo-doo.eu, na níž bude tento text v aktuální podobě (doporučuji si tam ověřit, zda není k dispozici aktuálnější verze této učebnice) a další články o šťastném húdú (články o magii a lecčems jiném naleznete také na mém weblogu http://kojot.name. Pokud na tomto textu budete chtít bez mého vědomí vydělávat, pokud jej budete měnit nebo si jej dokonce přisvojovat, pak se nedivte, stane-li se vám něco hodně nepříjemného.
Rozhodně vydělávat na tom nechci! Je mi jasné, že v době úpadku Atlantidy se rutinně používala magie k vraždění oponentů.

Autor obrázků na titulní straně je Hagen von Tulien a můžete si je u něj zakoupit; informace zde:
http://www.myspace.com/548333828/blog/542521085
Originální Bertiauxovy ilustrace k jednotlivým kapitolám lze stáhnout zde:
http://english.grimoar.cz/?Loc=dl&Lng=2 ... t&UID=1651
Text neprošel jazykovou redakcí, není oficiální publikací žádné okultní společnosti, je určen výhradně pro osobní potřebu a čtenář, který se rozhodne rituály zde popsané prakticky vyzkoušet bere na vědomí, že tak činí z vlastní vůle a na vlastní nebezpečí. Autor překladu a komentářů jakož i distributoři tohoto textu nemohou být voláni k zodpovědnosti za jakékoli škody, jež si čtenář domněle či skutečně níže popsanou magickou praxí přivodí.

NE, NE, TAKHLE TO NENÍ. PODLE POZEMSKÝCH ZÁKONŮ SAMOZŘEJMĚ MÁTE PRAVDU, ALE PODLE KOSMICKÝCH ZÁKONŮ BUDETE ZA KAŽDÉHO ZÍSKANÉHO ČLOVĚKA HNÁN K ZODPOVĚDNOSTI.


Úvodem aneb Co obnáší cesta šťastného húdú (Kojot)
Tato učebnice obsahuje komentovaný překlad prvních deseti kapitol Bertiauxova Voudon Gnostic Workbooku (a další materiály, které budou postupně přibývat) mohou posloužit jako klíč k říši zázraků. Skutečně. Ovšem – podle jiných je to naopak klíč k bráně pekelné. Možná se to nevylučuje... Ano, „zázraky“ mohou být i ty pekelné V každém případě je namístě sdělit případnému zájemci o šťastné húdú všechny potřebné informace, protože to, oč tu běží, je sňatek na celý život, nikoli nezávazný flirt. To není na celý život! To vám zmaří mnoho dalších životů po sobě. Vezměme to po obchodnicku a začněme přednostmi: Na základě zkušenosti vlastní i na základě zkušenosti jiných lidí, kteří s Duchy šťastného húdú pakt uzavřeli, mohu s čistým svědomím říci, že práce s t

.........................................................................................................................................................

Duchové už ti s tím pomohou. Stačí jen chtít. Tyto stránky byly vytvořeny, aby zájemci o cestu Duchů šťastného húdú a následnou cestu gnostického voudon pomohly vykročit. Dál již musíš jít sám.
Šťastnou cestu!
17. dubna LP 2011, Jaroslav A. Polák
Přes to, že s textem nesouhlasím bych chtěl poděkovat panu Polákovi za překlad a za přiznání svého paktu. Některé entity za takové veřejné přiznání paktu adepta usmrtí. Je to poučné počtení, na jakou vějičku entity chytají lidské bytosti. Na to proč jsem tento komentář k textu přidal a ztrácel tím svůj čas se ptejte vašich milých duchů. Osobně bych jim nevěřil ani ň a zavázat se jim na věčnost považuji za naprosté osobní selhání.
Abych byl správně pochopen - mým přáním bylo pouze upozornit na jisté nedostatky v textu, ale v žádném případě proti někomu bojovat. Mohl jsem nějakou pastičku přehlédnout nebo se v nějakém popisu zmýlit. To nechť posoudí čtenář sám.
Kdo si přečte text i s mým komentářem a uváže se do paktu, tomu už nelze pomocí. Musí si projít svoji temnou cestu. K tomu mu přeji hodně štěstí.
K popisům horoskopu jsem se nevyjadřoval z toho důvodu, že mi složitá věda astrologie mnoho neříká.


Překlad prvních deseti kapitol VGW a napsání komentářů mne stály mnoho času a byla to velmi náročná práce, navíc založená na osobní praxi, kterou hned tak někde nenajdete. Pokud jste text dočetli až sem, patrně vám byl k něčemu užitečný. Já za to nic nechci, udělal jsem to pro Duchy šťastného húdú, kteří mne obdařili velice štědře. Ale bylo by opravdu slušné, kdybyste podpořili výše projekt Praga-Haiti, o němž jsem psal podrobněji v předchozím textu, alespoň jednou DMSkou, když ničím víc. Snad vám tento text za těch 30 korun stojí. Dárcovskou SMS ve tvaru DMS PRAGAHAITI pošlete na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč, projekt Praga-Haiti obdrží 27 Kč. Pro aktivnější: Číslo účtu veřejné sbírky: 2137396359/0800. Více viz jejich web
http://praga-haiti.cz

ZA TU NÁROČNOU PRÁCI DRAZE ZAPLATÍTE, ALE PLATIT BUDETE VY!

Podle Božské Prozřetelnosti se uzavřený pakt opravdu zrušit nedá. Ale pokud už se někdo takto provinil, lze důsledky takové činnosti minimalizovat a nakonec dosáhnout odpuštění a Boží milosti. V jistých případech může pakt ještě navíc karmicky zatížit nejen jednu osobu, která pakt uzavřela, ale i celý rod do několikátého kolena.

Pokud už se někdo takto provinil a hnulo se v něm svědomí, pak doporučuji následující postup:

1, Najděte si čas, kdy vás nikdo nebude rušit. Pokud to není možné, tak tento bod přeskočte
2, Padněte na kolena, sepněte ruce a dotkněte se čelem země. V tomto stavu ponížení proste Boha o milost.
3, Spalte všechny rituální předměty, které můžete, ostatní zničte
4, Již nikdy nežádejte žádného ducha o pomoc, i kdyby se Vaše situace v hrubohmotném světe jakkoliv zhoršila.
5, Snažte se vidět v každém z duchů Božskou jiskru a pokud jim budete muset po smrti sloužit, tak si uvědomujte, že za vším stojí Prozřetelnost. Tím se Váš pobyt v „pekle“ minimalizuje na nejkratší možnou míru.


Potom Vám bude dána šance se stát znovu člověkem a ztělesnit největší vyděděnce jako žebráky zoufalce a kriminálníky. AŽ SI TOHLE PROŽIJETE, tak opět získáte šanci se vyvíjet od místa, ve kterém jste se nacházeli před uzavřením paktu.

Pokud toto neučiníte, tak po nějaké době podle Kosmických zákonů bude i ten nejubožejší žebrák na Zemi na tom daleko lépe než Vy.
Přílohy
hoodoo_fix.pdf
(433.88 KiB) Staženo 478 x

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 101
Registrován: 30 srp 2010, 20:01
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Kenneth » 20 pro 2011, 00:47

ten tvůj příspěvek je ještě srandovnější než ten text :-)

(akorát bych to shrnul tak do 2-3 odstavců - takto se to nedá moc číst)

FTX

Re: húúú dúúú

Příspěvekod FTX » 23 pro 2011, 22:54

Kenneth píše:ten tvůj příspěvek je ještě srandovnější než ten text :-)
(akorát bych to shrnul tak do 2-3 odstavců - takto se to nedá moc číst)

Přečti si celou knížku v PDF, máš tam odkaz. Pokud to bereš jako 80 stránkový vtip tak to je dobrý přístup :lol: :lol:. Dokud si myslíš, že je to naprostý úlet chorého mozku, tak ti to skýtá jakous takous "ochranu".

Pro toho, kdo ve svém sobectví uzavře pakt už to taková sranda být nemusí :evil: :evil:.

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 101
Registrován: 30 srp 2010, 20:01
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Kenneth » 24 pro 2011, 12:11

FTX: četl jsem to celé, i část tvých poznámek - nicméně četl jsem i nějakou část té anglické předlohy a ta je trochu jiná :-) - a proto ti naznačuju, že to trochu nadsazuješ a bereš možná moc hystericky...

sám ten Kojot (co jsem se díval) byl psychiatricky léčený už před svým paktem, proto bych mu nevěřil ani slovo - myslím si, že je to blázen a to co popisuje, jsou jen jeho halucinace, které si naprojikoval - co jsem sledoval i ty předchozí húúdúúisty, tak byli taky labilní už před tím a nic skvělého nepředvedli - resp. duchové jim nic moc neposkytli

srovnávání s Bardonem není úplně nejšťastnější - sám měl docela možná taky nějaký užší vztah s elementáry - těžko říct jaký, ale z jeho knih to zjevně vysvítá..

P.S. pakt jsem kdysi ze zvědavosti uzavřel - resp ten rituál - pak jsem měl tuším 1-2 sny, kde mi byly specifikovány podmínky paktu - a tak jsem milé duchy poslal pryč - a mám klid, prostě nic se nestane pokud vážně nepřistoupíš na ty podmínky (ty jsou dle mé zkušenosti různé, ale obvykle jsou to požadavky, které ty sám považuješ za neetické a ve svém současném životě neuskutečnitelné. Někde uvnitř sebe víš, že bys to ale vlastně hrozně rád :-)

FTX

Re: húúú dúúú

Příspěvekod FTX » 26 pro 2011, 14:12

Kenneth píše:FTX: četl jsem to celé, i část tvých poznámek - nicméně četl jsem i nějakou část té anglické předlohy a ta je trochu jiná :-) - a proto ti naznačuju, že to trochu nadsazuješ a bereš možná moc hystericky...

Psal jsem, co jsem cítil. K tomu, proč jsem to psal zrovna takhle byl jistý důvod ... Dnes bych to napsal asi jinak.

Kenneth píše:sám ten Kojot (co jsem se díval) byl psychiatricky léčený už před svým paktem, proto bych mu nevěřil ani slovo - myslím si, že je to blázen a to co popisuje, jsou jen jeho halucinace, které si naprojikoval - co jsem sledoval i ty předchozí húúdúúisty, tak byli taky labilní už před tím a nic skvělého nepředvedli - resp. duchové jim nic moc neposkytli

To jsem netušil, vysvětlovalo by to mnohé. Ale doufám, že toto tvrzení máš něčím podložené a že si ho necucáš z prstu.

Kenneth píše:srovnávání s Bardonem není úplně nejšťastnější - sám měl docela možná taky nějaký užší vztah s elementáry - těžko říct jaký, ale z jeho knih to zjevně vysvítá..

Naopak, Bardon popisuje jisté univerzální zákonitosti, které se zrcadlí ve všem.

Kenneth píše:P.S. pakt jsem kdysi ze zvědavosti uzavřel - resp ten rituál - pak jsem měl tuším 1-2 sny, kde mi byly specifikovány podmínky paktu - a tak jsem milé duchy poslal pryč - a mám klid, prostě nic se nestane pokud vážně nepřistoupíš na ty podmínky

Bohužel stane, ale ne od těch duchů. Pravděpodobně si snížíš autoritu.

Kenneth píše:(ty jsou dle mé zkušenosti různé, ale obvykle jsou to požadavky, které ty sám považuješ za neetické a ve svém současném životě neuskutečnitelné. Někde uvnitř sebe víš, že bys to ale vlastně hrozně rád :-)

To by mě zajímalo, co máš na mysli. Když tak prosím na PM.

Mohl jsem se samozřejmě kompletně zmýlit - to se nám asi jen tak snadno ověřit nepodaří. Nevěř mi, co píšu, pokud to pro tebe není reálné. Mám právo na to se mýlit.


S autorem si nevím rady:
http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/232924/Apokalypticke-mysleni-a-spiritualni-terorismus.html

Pod některé jeho články bych se bez váhání podepsal:
http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/236756/Cirkevni-restituce-napravuji-krivdy-ktere-se-nestaly.html

O autorovi:
Spisovatel, publicista, amatérský filosof, společenský kritik, radikální levičák se sympatiemi k anarchismu, člen KSČM, fanoušek Fidela Castra, Huga Cháveze a Eva Moralese, sympatizant Ježíše Krista (a některých, spíše nemnoha, jeho následovníků), příležitostný čaroděj, milovník koček, medoviny, knih, divadla a nesamozřejmosti. * Klíčová mytologická postava: Starej Kojot severoamerických Indiánů. * Životní krédo: "Všechno je jinak."

Satanista, poté hoodoista a je člen KSČM??? Věří na duchovní svět nebo ne?
Příspěvky na iDnes vypadají rozumné.

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 101
Registrován: 30 srp 2010, 20:01
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Kenneth » 28 pro 2011, 21:56

FTX píše:To jsem netušil, vysvětlovalo by to mnohé. Ale doufám, že toto tvrzení máš něčím podložené a že si ho necucáš z prstu.


Necucám, ale neznám jej osobně - je to roztroušeno po celém jeho blogu, jak chodil k psychologovi a má papíry na hlavu... to, že mu to nic velkého nepřineslo tam vidíš taky - začal akorát chodit do práce a přestal sát sociální dávky (nebo je možná ještě bere) - nic víc :-)

FTX píše:Naopak, Bardon popisuje jisté univerzální zákonitosti, které se zrcadlí ve všem.


Bardon parafrázuje Corpus Hermeticum a to ještě z takové jogínské pozice, čili není tam moc racia a novoplatonismu, ale spíše přesvědčení a pocit, že to tak musí být. Realita nás přesvědčuje spíše o tom, že univerzální zákonitosti neexistují, ale jsou touhou člověka, jak by chtěl, aby svět fungoval.

FTX píše:Bohužel stane, ale ne od těch duchů. Pravděpodobně si snížíš autoritu.


U koho?

FTX píše:To by mě zajímalo, co máš na mysli. Když tak prosím na PM.


Nebudu to komentovat - je to osobního charakteru.

FTX píše:Mohl jsem se samozřejmě kompletně zmýlit - to se nám asi jen tak snadno ověřit nepodaří. Nevěř mi, co píšu, pokud to pro tebe není reálné. Mám právo na to se mýlit.


Tak teď nevím - buď si stojíš za tím, co píšeš a publikuješ na netu nebo ses nechal jen unést jen emocemi...

O autorovi:
Spisovatel, publicista, amatérský filosof, společenský kritik, radikální levičák se sympatiemi k anarchismu, člen KSČM, fanoušek Fidela Castra, Huga Cháveze a Eva Moralese, sympatizant Ježíše Krista (a některých, spíše nemnoha, jeho následovníků), příležitostný čaroděj, milovník koček, medoviny, knih, divadla a nesamozřejmosti. * Klíčová mytologická postava: Starej Kojot severoamerických Indiánů. * Životní krédo: "Všechno je jinak."

Satanista, poté hoodoista a je člen KSČM??? Věří na duchovní svět nebo ne?
Příspěvky na iDnes vypadají rozumné.[/quote]

no comment - viz. výše... je to prostě magor...

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 101
Registrován: 30 srp 2010, 20:01
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Kenneth » 28 pro 2011, 23:52

Ještě jednu zásadní věc jsem zapomněl.

To, co ti ty negativní entity ukazují -resp. to, co si z tebe vyberou a co tě tak ve výsledku šokuje - jsi obyčejně ty sám - tvoje Id... a v tomto ohledu to nutno i brát :-)

FTX

Re: húúú dúúú

Příspěvekod FTX » 31 pro 2011, 22:36

Přečti si "Praxe magické evokace" strana 92 a 93, čtvrté vydání 2000.

Kenneth píše:...

Na veřejném fóru nechci prodrbávat svoji motivaci.

Kenneth píše:Tak teď nevím - buď si stojíš za tím, co píšeš a publikuješ na netu nebo ses nechal jen unést jen emocemi...

Sám píšeš, že ses s těmi bytostmi setkal ve snu. Po takovém přátelském rozhovoru :evil: sis udělal svůj úsudek, viď? A aby nedošlo k nedorozumění, ten rituál jsem nedělal a nikdy bych se k němu nepřiblížil ani posraným klackem.
Pokud si o mě budeš myslet, že jsem se nechal unést emocemi, tak to pro tvůj intelekt bude uzavřeno a tvé ego bude spokojeno.

Uživatelský avatar
Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 541
Registrován: 06 dub 2012, 17:30
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 99×
Obdrženo poděkování: 62×
Kontaktovat uživatele:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Firzen » 15 kvě 2012, 13:34

Z fotky autora toho textu nemám vůbec dobrý pocit. Radši bych od výše uvedeného textu dal ruce pryč.

Uživatelský avatar
Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 680
Registrován: 19 zář 2009, 18:06
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 59×

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Anubis » 15 kvě 2012, 14:24

Firzen píše:...

Něco mezi Jamesem Earlem Jonesem, když hrál čaroděje v Conanovi, a Petrem Mukem v pokročilém věku. To není tak špatná bilance, což? Jinak myslím, že to tu FTX už dostatečně zdiskreditoval.

Uživatelský avatar
Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 1224
Registrován: 11 bře 2010, 11:16
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 521×

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Cagliostro » 15 kvě 2012, 16:55

Anubis píše:
Firzen píše:...

Něco mezi Jamesem Earlem Jonesem, když hrál čaroděje v Conanovi, a Petrem Mukem v pokročilém věku. To není tak špatná bilance, což? Jinak myslím, že to tu FTX už dostatečně zdiskreditoval.


Ten Conan je trefnej :D
Ego sum, qui sum!

Uživatelský avatar
Ophis
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
Příspěvky: 3
Registrován: 11 kvě 2012, 11:55
pohlaví:

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Ophis » 15 kvě 2012, 20:09

Vy nechápete jednu podstatnou věc. Za prvé, celý ten systém, který Kojot popisuje byl vytvořen někým jiným, E.Belatriux (nebo jak se to správně píše) a ten člověk byl při nejlepší mágem nagualského typu, jak to popisuje J. Veselý či naprostý blázen, možné je obé. Za druhé, to že to naráží na vodou, tak jenom naráží. S vodou to nemám nic moc co dělat. Za třetí, tento typ magie pochází z jiného kulturního prostředí a myslím, že i hermetičtí mágové by se měli, od těch hounganů či bokorů (teď přímo opravdové vodou) co učit, rozhodně to, jak zacházet s bytostmi. Vemte si to tak, na Haiti, kde Vodou je všudypřítomné, tak je toto naprosto normální. Vy něco poskytnete duchům a duchové něco poskytnou Vám, je to obyčejný obchod. A řeči typu, že pak zaplatíš víc než jsi dostal. Řekněte mi, jak to můžete vědět :-) Přece jste to nikdo neudělal, abyste uzavřel pakt. Samozřejmě rozumím tomu, že jste určitě astrálně nazírali, jak tyto věcí chodí atd.

Teď k tématu a je mi jasné, že rozhodně ztratím pověst, kterou jsem vlastně ještě ani nenabyl. Já sám jsem tento rituál provedl, několikrát. Nemělo to efekt, je možné, že neúspěch byl založen na mé minulosti, resp. zasvěcení do Reiki, kdy v auře zapsané symboly tyto bytosti odradily. (což sám pokládám za možné) A také jsem pracoval v intencích vodouistické magie. A není to nic děsivého a ničemu jsem se neupsal. Ono kontakt s bytostmi (vodou) jako je např. Legba nebo Baroni, probíhá následovně, provedete příslušný rituál, ucitíte příchozí bytost a poprosíte ji, aby pro Vás něco udělala a Vy jí za to něco dáte, nebo něco uděláte. Důležité, a to velmi, je dodržet slovo, jinak to začne být nebezpečné, a to velmi. Takových příhod je na internetu spousty, co někteří houngani nebo mamby prezentují ve snaze, aby tomu jiní předešli.

Hodně nerozumím tomu, jak studenti F. Bardona dokáží někoho pomlouvat ve stylu, že má levicové názory, je členem nějaké politické strany a má za sebou určitý duchovní posun. Ono totiž ne každý má takové štěstí, aby hned našel to, co mu sedne a ne každý má takové štěstí (či karmu), aby zvládl život a zůstal při smyslech, může to prostě ujet. Stane se. btw. já jsem nikde léčen nebyl :D

Uživatelský avatar
Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 1224
Registrován: 11 bře 2010, 11:16
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 521×

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Cagliostro » 15 kvě 2012, 20:24

Ophis píše:Vy nechápete jednu podstatnou věc. Za prvé, celý ten systém, který Kojot popisuje byl vytvořen někým jiným, E.Belatriux (nebo jak se to správně píše) a ten člověk byl při nejlepší mágem nagualského typu, jak to popisuje J. Veselý či naprostý blázen, možné je obé. Za druhé, to že to naráží na vodou, tak jenom naráží. S vodou to nemám nic moc co dělat. Za třetí, tento typ magie pochází z jiného kulturního prostředí a myslím, že i hermetičtí mágové by se měli, od těch hounganů či bokorů (teď přímo opravdové vodou) co učit, rozhodně to, jak zacházet s bytostmi. Vemte si to tak, na Haiti, kde Vodou je všudypřítomné, tak je toto naprosto normální. Vy něco poskytnete duchům a duchové něco poskytnou Vám, je to obyčejný obchod. A řeči typu, že pak zaplatíš víc než jsi dostal. Řekněte mi, jak to můžete vědět :-) Přece jste to nikdo neudělal, abyste uzavřel pakt. Samozřejmě rozumím tomu, že jste určitě astrálně nazírali, jak tyto věcí chodí atd.



A to se právě nemá dělat. Podstatou hermetismu není výměnný obchod, ale kupříkladu zušlechtění duše. Wh-do rituály jsou možná vhodné a účinné na svém místě působení, tedy části Afriky (ne však všude, něco jiného platí pro část Egypt, Libye, Sýrie atp.). je to však již zcela zmatená část magie, hodně ztrhaná a cenzurovaná, kde její pravý původ byl špatně zapamatován a ztratil svou nit.


Ophis píše:
Teď k tématu a je mi jasné, že rozhodně ztratím pověst, kterou jsem vlastně ještě ani nenabyl. Já sám jsem tento rituál provedl, několikrát. Nemělo to efekt, je možné, že neúspěch byl založen na mé minulosti, resp. zasvěcení do Reiki, kdy v auře zapsané symboly tyto bytosti odradily. (což sám pokládám za možné) A také jsem pracoval v intencích vodouistické magie. A není to nic děsivého a ničemu jsem se neupsal. Ono kontakt s bytostmi (vodou) jako je např. Legba nebo Baroni, probíhá následovně, provedete příslušný rituál, ucitíte příchozí bytost a poprosíte ji, aby pro Vás něco udělala a Vy jí za to něco dáte, nebo něco uděláte. Důležité, a to velmi, je dodržet slovo, jinak to začne být nebezpečné, a to velmi. Takových příhod je na internetu spousty, co někteří houngani nebo mamby prezentují ve snaze, aby tomu jiní předešli.


Internet je plný povídek, a dokonce povídek, které si moderní pseudomágové (nebo děti hrající si na okultisti). A moderní směry bych do magie nezařadil, a nikdy řadit nebudu. Reiki neberu. I když byl Frabato také na určité směry dávné Indie, měl proti těmto moderním směrům správné myšlení hermetického ducha.

Ophis píše:Hodně nerozumím tomu, jak studenti F. Bardona dokáží někoho pomlouvat ve stylu, že má levicové názory, je členem nějaké politické strany a má za sebou určitý duchovní posun. Ono totiž ne každý má takové štěstí, aby hned našel to, co mu sedne a ne každý má takové štěstí (či karmu), aby zvládl život a zůstal při smyslech, může to prostě ujet. Stane se. btw. já jsem nikde léčen nebyl :D


Nejde o pomluvy, jde o názory jednotlivců. Dokonce já mám jiný názor, Anub má jiný názor, Marvin má také jiný názor... A přesto každý pluje ke stejnému cíli. Moderní doba se snaží zprofanovat hermetismus, na to velký pozor. zdá se, že doba začíná usínat, a zájmy o okultismus se vrátí tam, kde to bylo v 19. století. Pokud to usne na vavřínech, je to špatně. Pokud se to posune k zneužití magie, je to zprofanace. pokud to umře, je to stagnace.
Ego sum, qui sum!

Uživatelský avatar
Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 680
Registrován: 19 zář 2009, 18:06
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 59×

Re: húúú dúúú

Příspěvekod Anubis » 15 kvě 2012, 20:49

Já jsem jen komentoval fotku, nikoho jsem nepomlouval. Co se týče Reiki, tak dle mého skromného názoru nemělo nikdy opustit japonské ostrovy. Poškozených lidí tímto učením je celá řada.

FTX

Re: húúú dúúú

Příspěvekod FTX » 27 kvě 2012, 22:19

Ophis píše:Vy něco poskytnete duchům a duchové něco poskytnou Vám, je to obyčejný obchod.

Takhle to skutečne funguje pokud nejsi vnitřně spojen s Bohem. Samozřejmě je takto do jisté míry spojen každý, ale ne každému je umožněno skrze toto spojení na bytost uplatnit takovou autoritu, že se ani neodváží o něco na oplátku požádat.

Ophis píše:Teď k tématu a je mi jasné, že rozhodně ztratím pověst, kterou jsem vlastně ještě ani nenabyl.
Já sám jsem tento rituál provedl, několikrát.

Každá zkušennost je cenná a děkuji ti, že se o ni s ostatními podělíš. Vážím si takových jako ty.

Ophis píše:je možné, že neúspěch byl založen na mé minulosti, resp. zasvěcení do Reiki, kdy v auře zapsané symboly tyto bytosti odradily. (což sám pokládám za možné)

Reiki odhaduji, že je jistou formou paktu:
http://karolinaloskotova.blog.cz/1201/1-zasveceni-jako-podvod-reiki
http://karolinaloskotova.blog.cz/1201/2-zasveceni-jako-podvod-shamballa
Nemám s ním zkušenosti a tak si s tím nejsem úplně jistý. 2x po sobě asi plnohodnotný pakt uzavřít nejde. Na druhou stranu mi Reiky i přes to připadá přínosnější než HooDoo.

Anubis píše: Co se týče Reiki, tak dle mého skromného názoru nemělo nikdy opustit japonské ostrovy. Poškozených lidí tímto učením je celá řada.

Souhlas.

Anubis píše:Něco mezi Jamesem Earlem Jonesem, když hrál čaroděje v Conanovi, a Petrem Mukem v pokročilém věku. To není tak špatná bilance, což? Jinak myslím, že to tu FTX už dostatečně zdiskreditoval.

:D :D :D :D :D :D


Ophis píše:Ono totiž ne každý má takové štěstí, aby hned našel to, co mu sedne a ne každý má takové štěstí (či karmu), aby zvládl život a zůstal při smyslech, může to prostě ujet.

Přesně tak. Ne nadarmo se 1. tarotová karta jmenuje blázen a na tomto vývojovém stupni, kterým musí při svém vývoji bytost projít, není nic špatného.
Obrázek


Zpět na “Ostatní zahraniční autoři a zdroje ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host