Tarot
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Re: Tarot
Filosoficky řečeno jistě ano, ale jsem-li pro otevřené rukopisy z hermetiky, zde jsem naopak spíše pro mlčení. Naštěstí však, jak píšeš, ne každý to pochopí. 
Ego sum, qui sum!
- AlA777
- už jsem tu něco zanechal

- Obdrženo poděkování: 1×
- Kontaktovat uživatele:
Tarot
Ahoj prave zacinam s tarotem, protoze jsem dostal Crowleyho tarotove karty, ktere jsem chtel a rad bych se zeptal:
1. Byla u toho knizka: Velka kniha Crowleyho tarotu od Angeles Arrien, kterou jsem zacal cist a ackoliv zminuje sve 15 lete zkusenosti, nesedi tam nektere vyklady karet s vyklady jinych. A nezminuje tam treba vubec zivlove korespondence, nebo aspon jsem je zatim nenasel. V knize taky pise, ze kniha Thothova neni moc dobra a ze je spis zavadejici, coz je divne, ne? Mam ji bohuzel jen v elektronicke podobe(knihu thothovu). Slysel jste nekdo o one autorce, pripadne o one knize a jaky mate pripadne nazor na kvalitu onoho dila?
2.Prosim nekoho zbehleho v Tarotu o doporuceni nejake kvalitni literatury. Mam jeste Zakladni knihu o Tarotu od Hajo Banzhaf a pak elektronicky:
Diky predem
1. Byla u toho knizka: Velka kniha Crowleyho tarotu od Angeles Arrien, kterou jsem zacal cist a ackoliv zminuje sve 15 lete zkusenosti, nesedi tam nektere vyklady karet s vyklady jinych. A nezminuje tam treba vubec zivlove korespondence, nebo aspon jsem je zatim nenasel. V knize taky pise, ze kniha Thothova neni moc dobra a ze je spis zavadejici, coz je divne, ne? Mam ji bohuzel jen v elektronicke podobe(knihu thothovu). Slysel jste nekdo o one autorce, pripadne o one knize a jaky mate pripadne nazor na kvalitu onoho dila?
2.Prosim nekoho zbehleho v Tarotu o doporuceni nejake kvalitni literatury. Mam jeste Zakladni knihu o Tarotu od Hajo Banzhaf a pak elektronicky:
- J. G. Bourgeat - Tarot
Kniha Thothova
Waite_Tarot
Ján Lev -Malá Arkána
Diky predem
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.“
Sa’adi
Sa’adi
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
AlA777 píše:Slysel jste nekdo o one autorce, pripadne o one knize a jaky mate pripadne nazor na kvalitu onoho dila?
Četl jsem to před několika lety, takže už si to moc nepamatuju. Vím ale, že některé výklady mě zaujaly pro své kreativní podání. Co se týče tarotu obecně, tak s ním pracuji jen ve vztahu k nevědomí. Od té doby, co jsem si prošel velkou arkánu některé moje snové vize provází čísla jednotlivých karet, a tak si ověřuji jestli jsem na vzestupu nebo naopak padám. Občas jsem se setkal také s podružnějšími symboly např. královna holí, princ pohárů atp., ale to mi bylo docela k ničemu, protože jsem to současně prožíval i v denním vědomí.
Co se týče mantické stránky, tak ta mě nezaujala. Vytáhl jsem si vždycky to, co už jsem věděl a nebo hůř věci, které jsem měl už za sebou.
Co se týče knih, tak mě zaujal Lasenicův popis velké arkány, ale k celé knize (Tarot, klíč k iniciaci) jsem se ještě nedostal.
EDIT: Cagliostro mě předběhl.
Co se týče mantické stránky, tak ta mě nezaujala. Vytáhl jsem si vždycky to, co už jsem věděl a nebo hůř věci, které jsem měl už za sebou.
Co se týče knih, tak mě zaujal Lasenicův popis velké arkány, ale k celé knize (Tarot, klíč k iniciaci) jsem se ještě nedostal.
EDIT: Cagliostro mě předběhl.
Naposledy upravil(a) Anubis dne 26 dub 2012, 19:36, celkem upraveno 1 x.
- AlA777

- Kontaktovat uživatele:
2 Cagliostro: tu nahodou nemam a ani na Grimoaru nejni, ani nikde jinde.. nebyla by u tebe? TIA
2 Anubis: diky, stahl jsem si to..
2 Anubis: diky, stahl jsem si to..
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.“
Sa’adi
Sa’adi
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bude mozna kamenovano, ale reknu to 
Driv jsem vykladal lidem budoucnost a dalsi veci z tarotu s velkou uspesnosti. Knizku sice doma mame, ale ja to cetl jen asi tyden a proletel jsem to. Vubec jsem ani nevedel, jak se ty karty presne maji rozmistit a delal jsem to dle vlastniho uvazeni. Karty jsem ani nemel koupene, jen jsem si vytiskl jejich obrysy a vybarvil jsem si je - pritom jsem vubec nedbal na to, co v knize bylo o barvach, proste jsem to vybarvil podle sebe.
Zkratka, myslim si, ze studium knizek je nekdy spis na skodu, a nejsem zdaleka prvni, kdo to rika.
Driv jsem vykladal lidem budoucnost a dalsi veci z tarotu s velkou uspesnosti. Knizku sice doma mame, ale ja to cetl jen asi tyden a proletel jsem to. Vubec jsem ani nevedel, jak se ty karty presne maji rozmistit a delal jsem to dle vlastniho uvazeni. Karty jsem ani nemel koupene, jen jsem si vytiskl jejich obrysy a vybarvil jsem si je - pritom jsem vubec nedbal na to, co v knize bylo o barvach, proste jsem to vybarvil podle sebe.
Zkratka, myslim si, ze studium knizek je nekdy spis na skodu, a nejsem zdaleka prvni, kdo to rika.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
- AlA777

- Kontaktovat uživatele:
Firzen píše:Zkratka, myslim si, ze studium knizek je nekdy spis na skodu, a nejsem zdaleka prvni, kdo to rika.
No zacinam mit taky ten dojem, ale jako zacatecnik, bych rad mel nejaky zaklad z ceho se pak rozvijet a na cem stavet. Ale uz ted vim, ze vykladani je velice individualni a kazdy autor ma svuj system. Nez si najdu ja ten svuj, tak nebude na skodu se neco priucit od mistru.
Sa’adi
Sa’adi
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Tarot-ten původní-vůbec nemá s věštěním budoucnosti nic společného, to je trochu zmodernizováno ve středověku. Řeč o tarotu byla též v této sekci: viewtopic.php?f=20&t=274&p=1554&hilit=tarot#p1554
Ego sum, qui sum!
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 7×
- Obdrženo poděkování: 32×
AlA777 : pokud tě zajímá Crowleyho Tarot, tak doporučuji od Zuzky Antares http://publishing.magick.cz/ucebnice2/ a pak naprosto nej. knihu, ale jen v AJ od Duquetteho http://www.amazon.com/Understanding-Ale ... 1578632765 .
Jinak pro začátečníky naprosto nedoporučuji Knihu Thothovu od Crowleyho a když už , tak si přečíst knihu od Duquetteho, jinak tomu nikdy nebudeš ani z části rozumět a bude se ti to bud jevit jako brak , nebo něco zavádějicího. Je to opravdu kniha , která jde pochopit dosažením vyšších stupňů zasvěcení a i steně nebude vše jasné.
Jinak pro začátečníky naprosto nedoporučuji Knihu Thothovu od Crowleyho a když už , tak si přečíst knihu od Duquetteho, jinak tomu nikdy nebudeš ani z části rozumět a bude se ti to bud jevit jako brak , nebo něco zavádějicího. Je to opravdu kniha , která jde pochopit dosažením vyšších stupňů zasvěcení a i steně nebude vše jasné.
- AlA777

- Kontaktovat uživatele:
ekeaze: diky za tip. Thothovu knihu louskam a rozhodne to za brak nepokladam, kde jinde najit souhrn korespondenci ke kartam, tak jak je autor zamyslel? Momentalne je sice jeji komplexnost nad ramec meho poznani, ale v budoucnu se nejspis bude hodit.
Sa’adi
Sa’adi
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 7×
- Obdrženo poděkování: 32×
Já tý knize taky úplně nerozumim... síš tak z 1/3 a možná ani to ne
ale jak říkam Duquette tomu hodně pomůže. Škoda, že ty jeho knihy nikdo nepřekládá do ČJ, by se to dobře prodávalo.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

ekeaze píše:tak doporučuji od Zuzky Antares
Pokud bych měl volit něco živého, tak raději Tarot-velká arkána od pana Bohumila Vurma http://www.arara.cz/t/product.php?id=14 ... f_id=zbozi
Ego sum, qui sum!
- AlA777

- Kontaktovat uživatele:
Inetovy underground Z.Antares nenabizi, mam ji poznacenou a treba se nekde vyskytne, DuQuetta jsem nasel hned. Diky za nej, je to poklad.
Cagliostro: hehehe, tyto tarotove karty mam taky, ale nelibi se mi. Zase to s tou doporucenou literaturou neprehanejte, to bych si pak musel vzit rok volna a odstehovat se do knihovny.

Cagliostro: hehehe, tyto tarotove karty mam taky, ale nelibi se mi. Zase to s tou doporucenou literaturou neprehanejte, to bych si pak musel vzit rok volna a odstehovat se do knihovny.

Naposledy upravil(a) AlA777 dne 27 dub 2012, 19:00, celkem upraveno 1 x.
Sa’adi
Sa’adi
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”