Ahoj,
No ja jsem chtel moc zacit Branou, ale byla uz vyprodana a pristi dotlac byla az za 3 roky. Takze jsem nemel jinou moznost nez zacit primo Kabalou. Ono pak kdyz se mi dostala Brana do rukou tak mnoho z cviceni jsem uz povazoval za zvladnute. Kabalu jsem delal od 1993 - 1999 velmi aktivne. A Praxe M. Evokace jsem ovladal teorericky - mel jsem to nastudovane. Dodnes si pamatuju jak jsem na chate v lesich nad Liptovskym Janem si urizl hulku, ze ji budu nabijet akashou. Pak jsem mel takove hnuti mysle, ze jsem ji zahodil a rekl jsem si, ze vse budu delat jen kabalistickym slovem, ze nebudu pouzivat hmotne pomucky. To mi bylo 12 let.
Ja verim, ze veci jako kabala jsou lidem znamy i pred tim, nez se narodi, a ze tech 9 mesicu pred narozenim jsou duse s Bohem a On je zasvetcuje do svych taju. Treba, ze jeden den je dite v takovem svetle a takove vibraci, dalsi den v jine. Dite vibraci proziva a prozije az do morku kosti, sjednoti se s ni a pak podvedome v zivote se mu bud libi nebo ne, kdyz mu nikdo neskazi pohled. Ono vsechny deti jsou ciste a krasne, ale do jakych podminek se dostanou a co je pak skazi --- to je uz jine. Myslim si, ze kabala tvori samotny zaklad nasich bytosti, ze je pritomna porad v akashe a my diky tomu, ze nas akasha porad vytvari postupujeme ze stupinku na stupinek jak v zivote tak v poznani. Beru kabalu za opravdovou vesmirnou rec, ktera je platna pro vsechny tvory a kazdy ji dokaze citit. Kdybych mel tehdy Branu asi bych mel snazci cestu, ale po tech trech letech, co se mi brana dostatala do rukou jsem ji pak proletel jako rychlokurz asi za mesic. Ale nedelal jsem vsechno. Ono kdo dela neco s duchovnim svetem, tak vzdy ho Bozi Prozretelnost pripravi na dalsi krok, --- stavalo se mi to vzdy a vsude - jako v hudbe, v buddhismu, v dzogchenu. A prvne to bylo taky v kabale.
Osobne verim, ze principy popsane v ni reflektuji realitu sveta, ale vim, ze clovek sam od sebe nic nedokaze, castokrat vse jen splete a jeste si ublizi. Ja kabalu pouzivam ponejvice na sobe. V exterieru ji nepouzivam. Jednou kdyz jsem chcel na pocatku vedet, zda funguje se mi povedlo udelat neco i v exterieru, tak jsem ji zacal studovat. Ale ted to beru hlavne jako koncentracni cviceni.
Buh vsechno tvori myslenkou, nepotrebuje kabalu. Ale zase barvy, pocity a ideje zde jsou a Bardon je velmi zajimave popsal. Myslim, ze i podle pravdy. Krom toho je to moc podobne s jinymi systemy. Vse je to velmi zajimave a myslim si, ze Buh se na nas diva jako na sve deti, a pokud si neublizujem tak nas necha hrat se s koncepty, ideami a myslenkami, vizualizacemi. Kdyz vsechno podridime Bohu tak neni problem. Ale clovek by vzdy mel dat na intuici a na pocit svedomi.
Evokacni magie naproti tomu - tam jde podle mne do tuheho. Clovek nemuze byt nikdy silnejsi nez andel. Jenom, kdyz je clovek stotoznen s Bohem tak ma respekt bytosti. Ale pak kdyz je stotoznen s Bohem nepotrebuje jiz jine bytosti ani ty nejvyssi andelske - vse mu rika Buh primo a vztah mezi nim a Bohem jej tak naplnuje, ze zapomina na veci, ktere jeste jako nedospele dite chtel delat a staci mu Buh --- vzdyt tam je dokonalost, Duch, vse. Pak vse vidi jako hru. Vsechny bytosti jako kruhy na vode Bozi Prozretelnosti. Jen Buh je pro nej vsim. Takovy clovek by se nemel nikdy vracet k bytostem, protoze mu nerozumeji a nikdy nemuzou porozumet. Pak uz existuje jenom Buh. Ale pokud clovek zije jeste ve svete tak to ma o moc tezsi nez nekdo, kdo Boha nepoznal. Chtel by byt uz jinde, v tom svetlu v te krase a nadhere a zatim se musi borit s tisickami problemu.
Mnoho mystiku melo podobnou zkusenost. Verim, ze pro kazdeho z nich byl navrat z Boziho Svetla necim strasnym. Nevim si predstavit, ze je nenicilo zde byt. Ja jsem nemel ani polovinu tehle zkusenosti a strasne mne to nici. Je to jako ve zlem snu. Jak lide ziji, penize a tak ... . Clovek jako kdyby to pak videl v uplne jinem svetlu.
Osobne si nemyslim, ze je pro svet nejaka zachrana. Prichazi rozuzleni, posledni doba. Bude to tesne a desne.
No zase moc vykladam

Ne ze bych to videl, ale i Vy si umite spocitat dve a dve, jak to vsechno je. Clovek by mel byt verny sam sobe za kazdych okolnosti. Kdo z nas veri v Boha tak Bohu ... . Nechce se mi verit, ze to bude trvat dlouho tohle vse