Spolecnost Frantiska Bardona ?

Na tomto místě dávejte a pište podklady pro setkání a společnou práci

Moderátoři: Cagliostro, Anubis, Tomáš, Saila

Ahvaeshel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Obdrženo poděkování:

Spolecnost Frantiska Bardona ?

Příspěvekod Ahvaeshel » 17 čer 2012, 20:09

Mne jen tak napadlo ... co kdyby se nekdo podujal zalozit treba sdruzeni Frantiska Bardona, nebo nejakou Hermetickou spolecnost. Mohlo by to byt zpocaku neco jako volne sdruzeni osob zabyvajicich se Bardonovou naukou. Aspon by jsme o sobe vedeli vic a v pripade potreby si mohli treba pomahat, organizovat srazy, stretnuti, jit za spolecnymi cily ... jako je to neco uplne mimo mne --- protoze ja se strasne nerad sdruzuju, jsem doslova samotar ... ale jako myslenka je to zajimave. Teda jako nemyslim nejakou FB skupinu nebo neco podobne, ale spis takove volne sdruzeni osob, ktere jdou svou cestou a pritahuje je nejakym zpusobem mistr Bardon. Co rikate ? Slysel jsem, ze nekdo tady zna i syna mistra Bardona, --- to je uzasne. Mozna by se mu libilo zalozit spolecnost ktera by dbala na odkaz jeho otce. Na zapade je to bezne tyhle spolecnosti, u nas jsme porad takovymi pionyri v zakladanin spolecnosti. Ale asi vetsina z nas je samotarskeho zalozeni a nerada se sdruzuje --- co uz samo Bardonovo uceni nasvedcuje. ... Jen takova myslenka :-)

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: Spolecnost Frantiska Bardona ?

Příspěvekod marvin » 17 čer 2012, 20:28

nápad to není špatný, ale ted hlavně, jakou formu by jsi tomu chtěl dát?
myslím tím: vytvořit organizaci? sdružení zaregistrovat v nějakém právním smyslu?

to bych byl spíš pro udělat církev F.Bardona, dostávali bychom peníze podle toho, kolik budeme mít oveček:)

ne, ale teď vážně, není to špatný nápad, ale musel by se toho zhostit někdo, kdo má s těmito "světskými" věcmi zkušenosti.. takže pokud to někoho nadchne, proč ne, určitě se připojím.

jinak samotáři jsme asi všichni...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 17 čer 2012, 21:08

Ahvaeshel píše:Slysel jsem, ze nekdo tady zna i syna mistra Bardona, --- to je uzasne.

Cože? Eh? Neví někdo z vás, kdo to je, odkud je a jak ho chytím? :D

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 17 čer 2012, 21:40

samozrejme ze par lidi z fora je s Lumirem v kontatku. nemyslim si, ale ze by pan Lumir mel cas na tolik navstev. meli by jste mu prokazat uctu a nedychtit tolik potom se s nim setkat..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

mirmin
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:

Příspěvekod mirmin » 17 čer 2012, 21:53

Ako si napísal,ten kdo ide cestou podľa mistra je na tejto ceste sám.Niake neformálne združenie a stretnutia,ktoré už aj prebehli to nie zlý nápad.Ale na oficiálne hm....Tu treba opatrnosť....,ale to je môj názor.
Naposledy upravil(a) mirmin dne 18 čer 2012, 21:38, celkem upraveno 1 x.

Ahvaeshel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Ahvaeshel » 17 čer 2012, 23:13

Kdyby jste mne znali, tak jsem nox et solitudo - noc a ticho, nerad mam davy. Byl to jen napad. Ono asi kazdy, kdo dela, delal nebo bude delat Mistrovu nauku je svym zalozenim samotar, ale nevite jak dobre mi padlo najit tohle forum. A prominte mi to s tou spolecnosti, je to jen takova myslenka, pro zachovani odkazu FB. Forum tady za par let byt nemusi (nesejckuju :-)), ale spolecnost muze pretrvat. Hlavne, kdyz nas bude vic. A v dnesni dobe najit lidi podobneho zmysleni je velika vzacnost, protoze lidi co znam vetsinou maji uplne jine zajmy. Hledat Pravdu a jit svou cestou se dnes moc nenosi.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 18 čer 2012, 07:55

Tak špatný nápad to není, jenže každé sdružení, organizace, lóže, atd. musejí mít nějaká pravidla a to už je z části svazující. Bez toho nic fungovat nebude.

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 18 čer 2012, 17:24

společnost FB - Domnívám se, že nejlepším odkazem je Bardonovo dílo samo. Osobně si nemyslím, že by magie či hermetika potřebovaly nějaké PR, či tak něco, to by přineslo zmatení a nedorozumění, zklamaná očekávání, pomluvy... Jsou to esoterní vědy, tedy skryté, Kdo má potřebnou afinitu, toho si přitáhnou. Souhlasím ale s tím, že neformální setkávání podobně založených lidí může být ku prospěchu, posilovat motivaci, přinést konkrétní zpětnou vazbu atd. atd. Takže záleží 1. zda se najde někdo, kdo by to inicioval a držel v chodu 2. jaká by se tomu dala forma... Ještě jiná kategorie jsou skutečné skupinky lidí, kteří se stýkají, společně cvičí, diskutují o teorii... Na to stačí klidně 3-4 lidé a setkání jednou za měsíc nebo dva...

Firzen píše:
Ahvaeshel píše:Slysel jsem, ze nekdo tady zna i syna mistra Bardona, --- to je uzasne.

Cože? Eh? Neví někdo z vás, kdo to je, odkud je a jak ho chytím? :D

Buď zdráv, Firzene, :-)

S p. Lumírem se neznám, ale - pro zajímavost - víš, co bys s ním chtěl probrat? Je to dost starý, nicméně aktivní a pracovitý člověk, zřejmě nebude mít chuť jen tak si poplkat o otci, popřípadě odpovídat na otázky, na které už odpovídal X-krát. Na druhou stranu, věřím, že pokud bys měl nějaké závažné téma, nebo velmi dobrý důvod, cesta by se mohla najít. Zkrátka - pamatovat, že to není muzejní exponát...
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 20 čer 2012, 19:23

Něco už existuje,ale myslim,že to má být v srdcích lidí a forma dost omezuje.Božská Prozřetelnost toto své dědictví ochrání a LB už mà dědice :-) pro to,aby se pokračovalo ve šlépějich FB.Jinak existuje Sdružení Přátel Duhovní Literatury FB & spol.ale vše je v lidech:-) asi záleží co od toho člověk očekává a co je tomu ochoten dát i prakticky.Možnosti jsou:)

Přeji ať se moc daří.

Mc :-)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Windik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Windik » 20 čer 2012, 20:02

mek onder píše: ... ale myslim,že to má být v srdcích lidí...

souhlasím

Ahvaeshel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Ahvaeshel » 20 čer 2012, 21:41

Ja souhlasim se vsim, co zde bylo receno. Opravdu komu se jedna o Pravou Mystiku ten ma vse v Bozi Prozretelnosti a ona to vse nejlepe ohlida. A prave spolecnosti jsou v srdcich lidi, jak zde Mek spravne rekl. Dekuji !!! :-)

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 21 čer 2012, 16:54

Adam píše:S p. Lumírem se neznám, ale - pro zajímavost - víš, co bys s ním chtěl probrat? Je to dost starý, nicméně aktivní a pracovitý člověk, zřejmě nebude mít chuť jen tak si poplkat o otci, popřípadě odpovídat na otázky, na které už odpovídal X-krát. Na druhou stranu, věřím, že pokud bys měl nějaké závažné téma, nebo velmi dobrý důvod, cesta by se mohla najít. Zkrátka - pamatovat, že to není muzejní exponát...

Jen pro vysvětlení - já jsem chtěl "chytat" toho, kdo zná pana L. Bardona. Zatím bych si s ním totiž opravdu myslím neměl moc, co říct. Nejsem na to zatím připravený; jen mi přišlo naprosto neuvěřitelné, že na něj vůbec někdo má kontakt - a ten by vůbec nebylo špatné mít někde zapsaný.

Společnost FB zní zajímavě, ale co vím, tak naprosto drtivá většina podobných společnosti zanikla stejně rychle, jako vznikla. Mám pocit, že takové společenství může být jen tak dobré, jak dobří jsou lidé, kteří ho tvoří. Myslel jsem si, a to celkem dlouho, že kdybych znal další lidi, co něco ví o esoterice, tak by to přineslo něco naprosto úžasného. Pak jsem takové lidi skutečně poznal, a opravdu od té doby se můj život zcela změnil (k lepšímu). Ale všechno má svoje hranice a nakonec je na většinu věcí člověk stejně sám. Zkrátka, když má člověk duchovní úpadek (black-out), tak stejně ani na žádné setkání nepřijede a druzí nemají šanci mu pomoct. Tyhle úpadky řešíme bezvýsledně už docela dlouho. Ale možná tady by to bylo jiné. ;)

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 22 čer 2012, 01:14

SPDL FB a spol.existuje cca 21 let :) Je třeba se naučit číst mezi řádky a naplňovat svým konáním to co chci dělat,jaký chci být ;) Vše záleží na nás,moc si neuvědomujeme že naše povaha a činy utváří náš osobní vesmír a život,který pak ostatní které potkáváme ovlivňuje,ať už do + nebo - ,spojující se s podobnými vibracemi a rozšiřujíce se tak vytváří společenství .. (nebe na zemi při ideálu ;) ) a zvětšuje i vesmír sám ,v konečném důsledku ho tvoří...

Ať se daří.

Mc ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 24 čer 2012, 19:46

mek onder píše:SPDL FB a spol.existuje cca 21 let :) Je třeba se naučit číst mezi řádky a naplňovat svým konáním to co chci dělat,jaký chci být ;) Vše záleží na nás,moc si neuvědomujeme že naše povaha a činy utváří náš osobní vesmír a život,který pak ostatní které potkáváme ovlivňuje,ať už do + nebo - ,spojující se s podobnými vibracemi a rozšiřujíce se tak vytváří společenství .. (nebe na zemi při ideálu ;) ) a zvětšuje i vesmír sám ,v konečném důsledku ho tvoří...

Ať se daří.

Mc ;)

bohužel, společenství většinou nekončí dobře, i když se třeba udrží několik desítek let, je v něm za tu dobu vystřídáno X-desítek tváří. A z původních, zůstane-li vůbec někdo za tu dobu, je to malé procento. Společnosti v tomto desetiletí to budou mít mnohem těžší než entity založené v 90. letech minulého století. A samostatnou kapitolou je již kvalita nejen srdce spolku, ale všech jednotlivců. Nemyslím, že by pan Dr. B. měl zájem být někde za "medvěda". A to nejen z časových důvodů.
Ego sum, qui sum!

FTX

Příspěvekod FTX » 24 čer 2012, 22:26

Ahvaeshel píše:Mne jen tak napadlo ... co kdyby se nekdo podujal zalozit treba sdruzeni Frantiska Bardona, ... Jen takova myslenka :-)

Mám obavu, že spolky, které mají cokoliv společného s magií by dopadly špatně.

Udržet funkční spolek nějak to souvisí se zvládnutím sféry Jupiteru podle Misteleho. A každý vedoucí spolku bude vystaven nesmírnému pokušení ze strany jistých entit, pro které takový spolek je docela velké a tučné sousto, které za tu námahu stojí.

Vím o jedné skupině lidí - nezabývala se přímo magií, která podobným způsobem sešla na scestí a z původně dobré myšlenky se stala zdrcující sekta. A k tomu došlo selháním zakladatele této skupiny. Běžní členové tu změnu téměř ani nepostřehli.

Ať si každý jde po své cestě za Prozřetelností a když sejde, tak tím nesmete ani neohrozí ty ostatní.

I když občas se setkat a nebo si popovídat je rozhodně přínosné.

A speciální dotaz pro Ahvaeshele:
Představ si, že by taková skupina existovala a někdo by do ní vstoupil, kdo uzavřel pakt. Sám jsi přiznal, že se ti nepodařilo vytvořit ani mráček na nebi. Ale tento nově příchozí by byl mnohem schopnější a ukazoval by své schopnosti všem. Zanedlouho by se dostal do čela skupiny. Lidé jako ty by z ní odešli dobrovolně, protože by vycítili, že něco není v pořádku. A ti kteří by nevycítili by se dostali do pasti. ======> bohužel klasický scénář mnohokrát ohraný :(.
A jak tohle řešit? Podle mě to příliš nejde řešit.

Zpět na “Veřejná Komunita”