Já vlastně ani nevím, jestli se bavím s člověkem, který se nějak snaží duchovně zdokonalovat. Měl jsem naději, ale asi už toho nechám.
Milda píše:1. Prozivani je rozhodne vic nez pozorovani.
Zajdi si do lunaparku, Mildo. Bude se ti tam líbit. Je to pastva pro všechny smysly.
Milda píše:2. Kdyz umim letat tak si letam klidne z pleziru jen tak pro radost, jako cely zivot ziji radostne.
Mnoho lidí žije radostně, potkávám je dennodenně. Velká část z nich je zatemněných. Najít v sobě opravdovou radost, která není z tohoto světa, je už těžší. Na duchovní cestě tě můžou potkat útrapy a nihilismus. Myslím, že ani nemáš odvahu na ni vstoupit. Ta světská radost by se ti mohla snadno rozsypat a neměl bys rázem nic. Nevím ani proč ti to říkám, jsi jen fantasta.
Milda píše:3. Kdyz jsem cvicil karate,...
Nerozumíš, co jsem ti tím chtěl říct. Sil dosáhneš buď, pokud po nich cestou nebudeš toužit nebo budou výsledkem silného asketizmu. Myslím, že ani jedno ti zatím nehrozí.
Milda píše:4. Neo letal jako bohoclovek. Ne jen kvuli sve misi. V zaveru jen chtel letet, tak zavesil a letel.
Podívej se na celou trilogii. V následujících dílech je sice trochu složitější symbolika, ale možná z toho něco mít budeš.