jak sem se dostal k magii

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: jak sem se dostal k magii

Příspěvekod Anubis » 11 říj 2012, 19:06

Ondra píše:Já nevim co vás tak vytáčí. Že jsem přesvědčen o jiné pravdě ? Nebo se vás to dotklo ?

Mě nevytáčí nic. Jen jsem chtěl dát najevo, že kdyby mi stačilo smyslové poznání (kostel, porodnice etc.), tak se nedávám na esoterní cestu. Já jsem se od světa neodvrátil, protože bych v něm byl nějaký nedostatečný. Každý si od magie slibuje něco jiného. Můj život nebyl plnohodnotný, protože jsem se nedokázal dívat ze sebe. Tak jsem jednoduše šel dovnitř a poznával jsem, netušíc, že uvidím třeba svůj porod nebo uslyším svou matku ještě před narozením apod. Ani by mě nenapadlo, k čemu to může být dobré.

Esoterní přátelství je dost křehká záležitost, každý do něj jde s nějakým subjektivním poznáním a vírou, že se ty zkušenosti někde sbíhají - že bude pochopen. Nevšiml jsem si, že bych byl na tebe nějaký agresivní, spíš na FTX. Ale ten mi to snad promine, protože se chytáme často v tom co je, a co naopak není důležité.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 11 říj 2012, 19:59

Já zas myslel, že když jsem nezmínil hledisko duchovní stránky, tak v ní nespatřuji žádný konflikt.
To , že jsem vzpomenul porodnici, tak to proto, že když je člověk u porodu přítomen, tak plně prožívá, co se v tu dobu děje. Nejde o nějaké přemýšlení o tom , jak to asi je, prostě to člověk prožívá na všech úrovních. Vůbec zpětná vazba od světa je hodně důležitá, bez ní je to jen mentální masturbace.
Vše dobré.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 11 říj 2012, 20:23

Ondra píše:To , že jsem vzpomenul porodnici, tak to proto, že když je člověk u porodu přítomen, tak plně prožívá, co se v tu dobu děje. Nejde o nějaké přemýšlení o tom , jak to asi je, prostě to člověk prožívá na všech úrovních. Vůbec zpětná vazba od světa je hodně důležitá, bez ní je to jen mentální masturbace.
Vše dobré.

Pokud myslíš smyslové prožívání, tak je klamné. Dokážu v mysli utvořit mnohem dramatičtější událost, než kterou zažiji ve světě. Ten prožitek pro mě nemá z mysli ani ze smyslového světa žádnou hodnotu. Tahle pravda se odhaluje právě při cvičení jednotlivých smyslů v Bráně nebo např. pratjahárou. Jedině potom je možno smysly brát jako objekt a vymístit je z těla. Do té doby jsou nadsmysly slabé a nemůžeš je používat kdy se ti zachce. Takže skoro žádnou situaci nehodnotíš z vyšší pozice. A pokud žiješ jako „já“, tak je jedno, kde se nacházíš protože moudrost zažíváš automaticky.

„Mentální masturbace“ jde provozovat jen v dualitě. Pravý filozof tohle nikdy nedělá, protože si je vědom, že každé tvrzení lze obhájit stejně dobře jako protitvrzení. On se musí vznést nad protiklady a vytáhnout problém na vyšší úroveň. Sice je možné, že se s dualitou setká opět, ale už bude blíž pravdě. Konflikt nic neřeší.

Jinak nevšiml jsem si, že bychom tu o něčem jen tak přemýšleli. Já čerpám z poznání nevědomí a FTX z nějaké praxe, pokud si správně pamatuji.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 11 říj 2012, 20:59

ad. první odstavec , tak to se nevztahuje k tomu co jsem psal. Ono je to úplně stejné, jako když by sis Bránu jen přečetl a nepraktikoval. Ale to už je jedno.

ad. filozofové - to je právě ten problém, že filozof nikdy nedosáhne jednoty - pravdy, protože když už se k ni pomocí přemýšlení a intelektu blíži a je téměř u cíle, tak se toho přemýšlení nevzdá a zas spadne níže zpět. No a tak pořád dokola :)

ad. třetí odstavec, však ok . Možná to bylo odemne špatně podáno a třeba mám nějaký ujetý den.

FTX

Příspěvekod FTX » 11 říj 2012, 22:57

Vzhledem k tomu, že toto fórum je věnováno Bráně, tak o minulých věcech Arion pojednává v KKOK v popisu písmene Z a tam je spíše varování, jak může taková činost oživit minulé problémy.

Myslel jsem si, že by uživateli "duchykk" mohlo pomoci drobné nahlédnutí do minulosti pokud je pravda to co o sobě napsal.

Pokud šťouralové namítnou, že minulost neexistuje, tak samozřejmě ano, důležitý je záznam který existuje teď v přítomnosti a který nás teď a tady omezuje. A to někdy bohužel značným způsobem. Ten záznam je "zapečetěn" a je na tom napsáno "zákkaz vstupu, životu nebezpečno". Vliv toho záznamu eliminuješ tím, že ho dostaneš z podvědomí do vědomí. Pak už je naprosto neškodný. Problém téhle techniky je, že nemusíš mít dostatečnou úroveň aby ses k tomu záznamu doopravdy dostal.

Jiná cesta je tento záznam úplně ignorovat a postupně přerůst natolik, že už na člověka nemá žádný vliv. Mám takové podezření, že ne u všech lidí to je nejschůdnější cesta.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 11 říj 2012, 23:30

FTX píše:Myslel jsem si, že by uživateli "duchykk" mohlo pomoci drobné nahlédnutí do minulosti pokud je pravda to co o sobě napsal.

A psal jsi k tomu nějaký návod?

FTX píše:Vliv toho záznamu eliminuješ tím, že ho dostaneš z podvědomí do vědomí.

Tenhle přístup je můj oblíbený, i když nevím, jestli je vhodný pro každého. Vlastně skoro všechen balast se mi podařilo dostat z podvědomí do normálního života. Takže už jsem neměl žádné zlé sny, ale začal jsem je žít. Velká výhoda je v tom, že se s tím dá pracovat v reálném čase a je k tomu i větší prostor. Řekl bych, že to ale chce docela neobvyklý smysl pro humor.

FTX

Příspěvekod FTX » 12 říj 2012, 08:28

Anubis píše:A psal jsi k tomu nějaký návod?

Nechci mixovat techniky s Bránou.

Vím o několika různých postupech, ale buď to vyžaduje dva lidi a nebo je to pro začátečníka neproveditelné a nebo je postup zoufale pomalý.

Aby to stálo co k čemu, tak to stejně potřebuje drobná průpravná cvičení.

duchykk
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod duchykk » 14 říj 2012, 11:36

škoa škoda, docela by mne to zajímalo

duchykk
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod duchykk » 14 říj 2012, 11:41

měl bych docela reálný zájem, co třeba zkusit hypnozu??ale neznám nějakeho odborníka..

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 14 říj 2012, 11:57

duchykk píše:měl bych docela reálný zájem, co třeba zkusit hypnozu??ale neznám nějakeho odborníka..

Já jsem prošel regresní terapií u p. Neprašový, ale už je to 10 let zpět, tak nevím jak je na tom teď. Každopádně ta terapie mi byla doporučena, ne že jsem tam přišel a chtěl po ní rovnou něco konkrétního. http://www.maledelfy.cz/

FTX

Hypnozu raději ne

Příspěvekod FTX » 16 říj 2012, 21:21

duchykk píše: co třeba zkusit hypnozu??
Hypnoza má daleko více potenciálních rizik, než co z toho můžeš získat. Pokud můžeš, tak se jí vyhni velkým obloukem.

Může se na tebe přenést i nechtěně vyslovený příkaz od hybnotizéra. Záleží velmi na etické úrovni hybnotizéra a ta nemusí být valná. Ne všichni jsou jako Břetislav Kavka.

A navíc pokud je člověk (duchovně) silný a zdravý, tak je prakticky bez drog nezhybnotizovatelný.

A i když bys v hybnóze nějaké výsledky dosáhl tak jsou DALEKO menší, než to co děláš při plném vědomí. Cenu má jen to, co děláš při plném vědomí z vlastního rozhodnutí své svobodné vůle.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 16 říj 2012, 22:16

FTX : Já ti fakt nerozumim :) Chápu, že upozorňuješ na rizika, to je v pořádku. Ale dle mne to trošku přeháníš a to až tak, že spíše strašíš. Takhle to vypadá , že člověk vlastně nesmí vůbec nic, protože ve všem vidíš obrovská rizika. Člověk musí být statečný a ne se pokakat a stát na místě. Pokud tedy chceš se sebou něco dělat , tak je nutné podstoupit i ta rizika.

Jinak si psal, že jsi podstoupil regresní terapii. No přeci regrese je hypnóza... Dle toho co píšeš, tak jsi nikdy žádnou hypnózu nepodstoupil a zřejmě sis o tom jen přečetl. Jinak by jsi tak nestrašil. Nic ve zlém.

Samozřejmě souhlasim, že šarlatánu je mnoho a na to je třeba si dát pozor.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 17 říj 2012, 08:40

Mezi regresí a hypnózou je malý rozdíl. Regrese může být v podstatě ztotožněna s mentálním cvičením, při kterém můžeš být vzhůru, neupadáš do spánku. U hypnózy jde o skutečný spánek.
Ego sum, qui sum!

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 17 říj 2012, 08:59

Regresi, kterou jsem podstoupil, byla čistou hypnozou, sám jsem se z ní neprobral.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 17 říj 2012, 10:56

Aha, víš Ondro, jestli každý pod pojmem regrese myslíme totéž. Co znám já regresi, tu si můžeš dělat sám - vědomě. U ní neusínáš, ale držíš si své vědomí. Myslím, že oboje spadá k mentální magii, ale každý do jiné podkategorie. Hypnózu bych si jistě sám netroufl, to bych se obával, co píšeš nade mnou, že bych se sám nemohl probudit.
Ego sum, qui sum!

Zpět na “Evokace”