Introspekce (přiřazování živlů vlastnostem)

Moderátor: zebyja

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Astrální úroveň

Příspěvekod Anubis » 09 úno 2010, 13:07

Razik píše:Mě by tady celkem zajímalo jaký je váš názor na to, co do zrcadla všechno psát. Jestli jen povahové rysy jako např.: "totální zabedněnost", nebo i konkrétní zlozvyky jako např.: "vytlačovaní zubní pasty z prostředka"?

Všechno, co přímo nebo nepřímo ovlivňuje tvoji psychiku ať v dobrém, či zlém. Zjistíš, že když problém s pastou „rozpitváš“ na nedělitelné celky, tak dojdeš opět k základním živlům. Tzn. musíš si uvědomit, co tě k tomu nutí a najít nejtenčí kořínky toho problému ve vztahu s tvým vnitřním světem. Proto existují indiferentní sloupce, do kterých dáváš vlastnosti, které jsi neodhalil (v případě jednoho elementu), nebo nerozvedl (v případě více elementů). Pokud se skládá z více elementů, tak ji lze analyzovat a vytvořit tak strom, který vede až k jevu „vytlačování zubní pasty z prostředka“ a může se skládat z aktivních i pasivních živlů jakéhokoliv druhu (podle tvého uvážení - pracuješ se sebou a pro sebe).

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 18×

Příspěvekod team72 » 10 úno 2010, 01:47

Mne je pomerne ťažké niektoré vlastnosti priradit k živlom, respektive by som rád konzultoval.
Napr. strach, otvorenosť, uzavrenosť, necitlivosť, nezáujem, nekomunikatívnosť, depresia, konfliktnosť, zákernosť, nedomyslenosť, domýšľavosť, jednoznačnosť, vyhytralosť, nestálosť, premenlivosť, výdrž, namyslenosť, dobrosrdečnosť, netrpezlivosť, strnulosť, hádavosť, podceňovanie, márnotratnosť, povrchnosť, dúmavosť, pochmúrnosť, náladovosť, nejasnosť atď.

Problé mi robí, že nie je strach ako strach, uzavrenosť ako uzavrenosť, vždy to závisí od toho v čom sa to prejavuje.
Napr. uzavrenosť ohladne vlastných citov je nedostatok vody , ale uzavrenosť ohladne kommunikácie je skôr vzduch. Strach z budúcnosti je vzduch (ako nedostatok optimizmu) ale strach kvôli osobnej bezpečnosti je skôr oheň a strach zo stráty hmotných vecí je skôr zem a strach z nového vzťahu je skôr voda. A čo je strach o niekoho?
A čo je samotný strach všeobecnosti? Pravdepodobne nešpecifikovaný strach je nedostatok ohňa, ako vlastnej sily (presvedčenia a viery). (A pravdepodobne preto Bardon vždy začína najprv s ohňom.)

Čo vy na to?

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod branok » 10 úno 2010, 10:49

Ja si myslim ze rozdelenie vlastnosti k zivlom je cisto osobna zalezitost. To znamena ze to co ja budem povazovat za prvok ohen niekomu inemu bude prijatelnejsie ine zivlove zaradenie. A v podstate nemozeme aj tak chybovat nech to zadelis akokolvek.Ty sa rozhodujes co bude pre teba pravda a co bude pre teba zrozumitelne pre tvoju cestu nikdo ti nemoze povedat ako to mas zadelit to musis spravit len ty. A to je na ceste to naj pretoze rozhodujes sam za seba mne sa osobne toto paci najviac. Introspekcia sa ma udajne vykonavat pocas celeho zivota. Aj tak dokazeme vydiet v dannu dobu len tie vlastnosti ktore zijeme alebo sme zili teda to co sa prejavilo. Kazda osobnost v sebe zahrnuje aj vlastnosti ktore sa este neprejavili a len samotnym zivotom budu mat moznost sa prjavit. Zadel to ako najlepsie vies a ako to uznas pre teba za vhodne ved odstranovat to budes rovnakym sposobom ci uz ide o prvok zem ohen alebo vodu no nie? Myslim si ze v introspekcii ide aj o to aby si si nasiel svoj individualny vztah k zivlom . Toto je moj nazor a nikdo snim nemusi suhlasit a to je dobre a tak to ma byt lebo kazdy mame hladat svoje stastie ...Cus Hi

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 15 úno 2010, 14:58

Do zrcadel je třeba psát věci, které jsou velice konkrétní, např. mám strach z pavouka, když mi leze po krku, otvavuje mě, když na mě někdo mluví při obědě apod. Nepsát obecně jako strach, podrážděnost, ale konkrétně, stovky různých drobností.

Na druhou stranu bych se moc netrápil tím, když nevím přesně kterému živlu něco odpovídá, dám to jednoduše do sloupce INDIFERENTNÍ a hotovo. Důležité je tuto vlastnost přetavit. Tedy vybodl bych se na to, přemýšlet. jakému živlu odpovídá "vymačkávání pasty z prostředka", ale svoji energii bych napnul na to, abych tu pastu z prostředka už prostě nevytlačoval :P

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Razik » 15 úno 2010, 16:06

No ono právě, že v Bráně jsou vedeny příklady, které jsou obecné vlastnosti. A plno tady těch konkrétních věcí, má společný základ v jedné vlastnosti. Tak jsem to pojal tak, že do zrcala píšu vlastnosti svého charakteru, ale řazení k živlům mi problémy nedělá.

Chrz
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Chrz » 20 črc 2010, 13:10

Ahoj, já si přesně psal jednotlivé situace, kdy jsem co udělal špatně nebo i dobře (u pozitivního zrcadla). Když jsem pak seznam projížděl, zjistil jsem že třeba dvacet vlastností nebo vzorců chování souvisí s jednou "nadvlastností", například pod nedostatek řádu se vejde nepořádnost, chození pozdě spát, obtížné ranní vstávání, nesystematičnost atd. podle mě je to užitečné. Autosugescí můžu zapracovat na jednotlivých chybách, zatímco třeba vědomým dýcháním můžu dýchat přímo řád. Výsledky se dostavují celkem rychle.

deseo
mé první příspěvky:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod deseo » 01 led 2011, 23:34

Nemáte prosím někdo podrobnější charakteristiku všech čtyř živlů? Z těch pár, které jsou v Bráně, si nedokážu udělat moc přesný obrázek a taky je zaměňuju s živly z astrologie, kde je to zase trochu jinak. Díky za pomoc

edit by marvin píše:odpověď prosím hledej zde v tomto vláknu viewtopic.php?f=78&t=501 zde lze nalézt i podrobnou tabulku vlastností ke stažení

deseo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod deseo » 18 led 2011, 23:06

jo, to by bylo moc fajn, pomohlo by mi kdyby si je sem někam dal..ty nejcharakterističtější nebo i ty zdánlivě "jiné" ..asi mám problém s celým vnímáním a rozlišováním mezi živly, kdybych to zjednodušila, tak nadržuju zemi a nemám ráda vzduch a tím jsou pak zkreslené všechny další přiřazení..pak taky nevím, jaký jsem živel, když mi vychází různé elementy u obou zrcadel.. a musí být vyrovnaný počet dobrých a špatných vlastností? U černého jich mám kolem 200 a u bílého jen necelou stovku. Díky za odp.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 19 led 2011, 00:16

Počet nemusí být stejný ;) a nejsme jen 1 živel,ale kombinací,v projevu kladném se projevuješ prvně tím nejsilnějším kladným v kombinací s druhým,při neg.situacích opačnými ;),těch negativních je třeba se postupně zbavit i vytvářením kladných...Ať se daří.
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

deseo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod deseo » 19 led 2011, 20:23

Díky:)..znovu jsem se vrátila k černému zrcadlu, které jsem myslela že jsem dokončila, asi před čtvrt rokem. V hodně věcech jsem se spletla a vypadá to teď trochu jinak..s některými konkrétními vlastnostmi si vůbec nevím rady. Někdy mi připadají země a voda neoddělitelné, nebo že mají část vlastností společnou.. Jak je to např. se sobectvím? Ke kterému živlu bych ho měla připsat? pořád váhám mezi těma dvama.. Někdy mi zase příjde, že jediná vlastnost jde vyjádřit všemi čtyřmi způsoby, to se mám zaměřit na způsob, který se projevuje u mě? A co když má živel oba extrémy jednoho rysu, třeba země - svědomitost i nesvědomitost.. jak ho to potom charakterizuje?:-|

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 20 led 2011, 02:07

Člověk se vyvíjí a proto je to i jiné,úhel pohledu,ale i člověk se mění :-)
Společnou vlastnost napsat do obou vlastností,časem se při jejich proměně oddělí,sobectví je voda,ale projev může jít přes zemní živel,tak napsat do obou,jedna se bude měnit např.rozpouštěním,stahováním..apod.,druhá transmutací,nebo vývinem opačné vlastnosti..atp..,Zaměř se na to jak se projevuje u tebe,v jakém živlu,ale i z jaké vlastnosti vychází,vývoj je závislý na povahových vlastnostech .. ;)Živel země se skládá ze tři živlů,takže může mít spoustu variací a spojení.Svědomitost a nesvědomitost :) to je jen pól těchto variací,povětšinou něco jako flegmatický cholerik,chybí zprostředkovatel,komunikace mezi póly,což je tebou ne moc dobře snášený vzduch,je dobré se podívat i kolem a začít měnit pohledy(své),chování,jejich vzorce a vykultivovat tak jaká chceš být ty sama,aby to šlo ruku v ruce jak ve cvičení Brány tak i v životě,což je vlastně praktická zkouška zvládání cvičení,vlastní život :)
Ať se moc daří.
Mc ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 15 úno 2011, 15:29

Zivel Zeme je slozen ze tri zivlu ? Jasne v pude to tak je, ale analogicky ? Vzdyt Zeme a Vzduch meli vzniknout z spojeni zakladnich zivlu Ohne a Vody

Vzduch Obrázek
Zeme Obrázek
Hexagram Obrázek

Tudiz pokud uvazuju spravne Hexagram je spojeni dvou opacnych polu (zivly Ohen a Vody, jejich znacky jsou trojuhelnik) a tudiz kdyz z toho hexagramu "vyriznes" Vzduch a Zemi tak ziskas prevahu ohne a kousek vody (ohen ten trojuhelnik, voda cast trojuhelniku respektive jenom ta cara) a u zeme prevahu vody a kousek ohne (zas voda trojuhelnik ohen cara) tudiz by to melo vychazet z dvou zivlu

Pokud se pletu a vyvratis/vyvratite mi to, budu jen rad ze jsem se neco priucil

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 úno 2011, 18:40

:) BOZ 1993 ASU Třebíč str.22-24. ;) + 25 akáša

Ať se daří.
Mc :)

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 15 úno 2011, 19:10

O akase vim, jen jsem to nechtel dal rozebirat

Mimochodem Bardon v te knize pise, ze vzduch vlastne ani neni skutecnym principem (jen jakousi neutralitou mezi nimi), tudiz princip zeme zas vznikl z ohne a vody :lol: :lol: :lol:

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 úno 2011, 19:40

To pochopíš až to začneš používat prakticky ;) ,pro introspekci je to živel a tak je třeba se k němu chovat :)

Zpět na “Magický výcvik duše - 1. stupeň”