Kdo je tu osvicen?

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Windik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Kdo je tu osvicen?

Příspěvekod Windik » 07 lis 2012, 07:04

podle mě je osvícení ztotožnění se s bohem, být v jednotě s bohem

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 07 lis 2012, 08:49

Windik píše:podle mě je osvícení ztotožnění se s bohem, být v jednotě s bohem

O jakem bohu mluvis?
Jak se s nim ztotoznis?
Co je byt v jednote s bohem?

Windik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Windik » 07 lis 2012, 12:16

Milda píše:a-O jakem bohu mluvis?
b-Jak se s nim ztotoznis?
c-Co je byt v jednote s bohem?

a-Prozřetelnost
b-BKOZ
c-Osvícení

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 07 lis 2012, 16:30

Windik píše:
Milda píše:a-O jakem bohu mluvis?
b-Jak se s nim ztotoznis?
c-Co je byt v jednote s bohem?

a-Prozřetelnost
b-BKOZ
c-Osvícení

a-Vysvetli mi to prosim vic. Zde na frabatu byla na tema buh a prozretelnost diskuze bez jasneho vysledku.
Predstav mi sveho boha prosim.
b-KOZP nebo jeste lepe QOZP.
c-To jiste ne. To v tele nejde byt v jednote s bohem. Ty jsi individualizovana castecka boha prozivajici svuj vlastni a jedinecny zivotni pribeh. V jednote budes az po smrti tela.

Pozn. Misto smrti lepe pouzit po premene tela. Smrt u Nesmrtelne bytosti ≡ 2. boha nepripada v uvahu. Ani jeho casti.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 08 lis 2012, 00:08

Milda píše:...
Kedrigern vsak jeho textu moc nerozumi.
...

Každý chápeme Tolleho jinak v souladu s našimi životními zkušenosti. Myslím, že by mohlo být zajímavé, pokud by jsi mohl Mildo uvést jednu nebo dvě citace z některé z Tolleho knih (nebo odkaz na jeho video s časem zajímavé pasáže), které by ilustrovaly tvůj způsob chápání toho, o čem Tolle mluví.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 08 lis 2012, 04:46

Kedrigerne
Ja jsem zadnou jeho knihu necetl, jen jsem do ni mrknul. Take jsem videl jen kousek jeho prednasky na youtubu.

Pochopil jsem, ze to co vam rika ma ze sebe, zrejme dosahl osviceni a je v pohode. Libil se mi moc. Je uzasne vtipny a nad veci. Prednasky si vylozene uziva. Alespon co ja videl.
Jeho knihy sice nectu, ale doporucuji je i s jinymi knihami masam jako start cesty.

To co on dela je ze pise slabikar pro masy ovecek, pro vecne zacatecniky.
Proto v jeho knihach najdete zjednoduseni a priklady.
EMA MA MASO. EMA MASO NEJI. :-)
Je to dulezita prace, ktera vyzaduje trpelivost a mnoho casu, ktery vam dava.

Ja vam zde davam ze sebe ucivo druheho stupne ZS a nekdy stredoskolske.
A vy mi argumentujete ze ve slabikari je to jinak. :-)
Ovsemze je to tam jinak. EMA NESE MISU. ;-)

Muj oblibeny priklad z fyziky:
Plati tyto vzorce:
s=1/2at^2
v=s/t
a=v/t
Pokud je napises do rovnice tak ti vsak nevyjde.
Vis proc?
Zamyslel se nad tim nekdo z vas ve skole?
Protoze vas ucili MAMA MELE MASO! :-)

Muzeme to zkusit udelat obracene.
Napis ty nejakou pasaz z jeho knihy a napis rozbor jak te pasazi rozumis a ja ti napisu svuj nazor.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 08 lis 2012, 22:40

Milda píše:...
Muj oblibeny priklad z fyziky:
Plati tyto vzorce:
s=1/2at^2
v=s/t
a=v/t
Pokud je napises do rovnice tak ti vsak nevyjde.
Vis proc?
Muzeme to zkusit udelat obracene.
Napis ty nejakou pasaz z jeho knihy a napis rozbor jak te pasazi rozumis a ja ti napisu svuj nazor

Vzorce: vycházím z předpokladu, že jednotlivá písmenka znamenají (jak je ve škole obvyklé): s-dráha pohybu, v-rychlost pohybu, a-zrychlení pohybu a t-doba pohybu. Nevyjde to, protože tyto vzorečky nepopisují to samé. První a třetí popisují pohyb zrychlovaný z klidu konstantním zrychlením, kdežto prostřední vzorec popisuje rovnoměrný pohyb konstantní rychlostí a proto nejde kombinovat se zbývajícíma dvěma.
ukázka: Můžeme zůstat u ukázek, které jsem sem dával, protože se dá říct, že Tolle stále mluví o tom samém. V první definuje osvícení jako stav prožívání Jednoty s Bytím. Ty definuješ osvícení jinak. Přiznávám, že tvoji definici osvícení nechápu. O Tolleho definici můžu říct, že mě přitahuje svojí jednoduchostí (Occamova břitva) a také on jakožto osvícený člověk by o osvícení měl něco vědět a i ty uznáváš, že je osvícený a nevymýšlí si.
Ale i kdyby jím popisovaný stav nebyl osvícením, myslím, že pro člověka, který by stav prožívání Jednoty s Bytím dosáhl, by takový stav byl přínosem.
V druhé ukázce Tolle píše, že v prožívání tohoto stavu nám brání naše ztotožnění se s myšlenkami (egem). Z toho pro mne plyne, že pokud se někdo zbaví svého ztotožnění se s myšlenkami, tak se automaticky v tomto stavu ocitne (alespoň do té doby, pokud se neobjeví alespoň jedna myšlenka, se kterou se ztotožní).

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 09 lis 2012, 07:10

Nejprv odpovim na priklad z fyziky:
Ano jednou jde o pohyb rovnomerny a podruhe zrychleny.

To jsou ale ta zjednodusovani a podminky kdy neco plati a kdy ne na urovni ZS ci stredni skoly.
A tak se musis naucit 2 vzorecky a jeste premyslet kdy ktery pouzit.

Univerzalni pravda vsak je:
Rychlost je derivace drahy dle casu dv=ds/dt.
Zrychleni je derivace rychlosti dle casu a tedy 2.derivaci drahy podle casu.
Pokud umis vysokoskolskou matiku po zintegrovani ziskas vysvetleni a odpoved proc je tam 1/2.
BOZI ZAKONY JSOU UNIVERZALNI.
Jak mam ale nekomu vysvetlit ze zrychleni je druhou derivaci drahy?

VNIMAS TU ANALOGII DUCHOVNI CESTY POZNAVANI PRAVDY?

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 09 lis 2012, 07:59

1. ukazka:
Tolle rika, ze pokud dosahnete osviceni, budete vedome zit v souladu s bytim, pochopite a poznate ze buh je ve vas i vsude kolem vas, ve vsech formach i bez forem.
Abyste mohli zit v souladu s necim, tak musite vedet s cim. Pokud jeste nevite tak staci jen byt. Prepnout se do rezimu JIN, plynout s vodou, zit v pritomnosti.
Hlavni poselstvi je, ze Osviceni muze dosahnout kazdy. Ne jen Budha, Kristus nebo nadclovek.

2. ukazka:
Zde Tolle hovori o egu, ktere pokud je chybne naprogramovane (nevychovane), tak vas neustale obtezuje svymi otazkami, myslenkami, hovadinami....
Pokud se temi hovadinami budete zabyvat, tak sve nevychovane ego zbytnujete a navic si v tu chvili neuzivate zivot. Nezijete.
Zivot se totiz odehrava pouze v pritomnosti!!! :-)
Ego zije hlavne v budoucnosti (plany a obavy a teseni) a v minulosti (vzpominky).

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 09 lis 2012, 23:23

Milda píše:Jak mam ale nekomu vysvetlit ze zrychleni je druhou derivaci drahy?

Stejně, jak to bylo vysvětleno tobě. Musíš nejprve definovat, že derivace je sklon křivky a pak mu na několika příkladech ukázat, jak se počítá, nechat ho pár derivací spočítat pod dozorem a pak pár bez dozoru a jen zkontrolovat výsledek. Hlavně ale ten někdo musí mít motivaci, díky které by se chtěl derivace naučit. Pokud nebude sám chtít, tak ho to nenaučíš i kdyby jsi se rozkrájel.
Milda píše:1. ukazka:
Tolle rika, ze pokud dosahnete osviceni, budete vedome zit v souladu s bytim, pochopite a poznate ze buh je ve vas i vsude kolem vas, ve vsech formach i bez forem.
Abyste mohli zit v souladu s necim, tak musite vedet s cim. Pokud jeste nevite tak staci jen byt. Prepnout se do rezimu JIN, plynout s vodou, zit v pritomnosti.
Hlavni poselstvi je, ze Osviceni muze dosahnout kazdy. Ne jen Budha, Kristus nebo nadclovek.
2. ukazka:
Zde Tolle hovori o egu, ktere pokud je chybne naprogramovane (nevychovane), tak vas neustale obtezuje svymi otazkami, myslenkami, hovadinami....
Pokud se temi hovadinami budete zabyvat, tak sve nevychovane ego zbytnujete a navic si v tu chvili neuzivate zivot. Nezijete.
Zivot se totiz odehrava pouze v pritomnosti!!! :-)
Ego zije hlavne v budoucnosti (plany a obavy a teseni) a v minulosti (vzpominky).

Tyto věci jsem z Tolleho knážek pochopil, mě jde ale o něco jiného.
Pro mne ukázky znamenají, že osvícení=prožívání bytí a když se někdo přestane ztotožňovat s myšlenkami, stane se automaticky osvíceným. Ty jsi před tím napsal, že když se člověk přestane identifikovat s myšlenkami, není tím automaticky osvícený. Pokud by jsi měl pravdu ty, znamenalo by to, že buď jsem ukázky špatně pochopil, nebo se v nich Tolle mýlí. Mě by zajímalo, která varianta je podle tebe správná a HLAVNĚ PROČ.

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 10 lis 2012, 10:50

Tolle se nemyli. Ja take ne.
Tolle rika, ze pokud dosahnes Osviceni nebude to nadlidsky ukon ale budes zit prirozene v souladu s bytim. Skonci vase utrpeni, vas pocit oddelenosti a pochopite celkovou propojenost vasi a boha a vseho.
Ani v jedne ukazce jsem nanasel, za by neztotoznovani se s myslenkami bylo krokem k osviceni nebo dokonce Osvicenim.

Avsak pokud dosahnes Osviceni, pochopis ze jsi Buh a prestanes se ztotoznovat se vsemi myslenkami co ti poleti mysli, ale budes si vybirat cim sve ego budes programovat.
Pozor. Nejde a ani neni mozne rozpustit sve ego, jak jsem o tom jiz drive vicekrat cetl. To je obrovske nepochopeni. Bez ega umres. A zaroven tbe ego zemre s tvym telem. Rozpoustet muzes jen nepotrebne a nechtene ego programy, neboli myslenkova ztotozneni, Jak pouziva Tolle.

Spravna odpoved je tedy, ze ty jsi Tolleho ani me nepochopil spravne.
Oba mluvime o tomtez. :-)

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 11 lis 2012, 02:11

Milda píše:Ani v jedne ukazce jsem nanasel, za by neztotoznovani se s myslenkami bylo krokem k osviceni nebo dokonce Osvicenim.

Ve druhé ukázce se píše:
Co nám hráni v prožívání této reality?
Naše ztotožnění s naší myslí, která nás nutí ustavičně přemýšlet....

Pokud se odstraní něco, co brání něčemu, nemělo by se pak stát to, čemu bylo bráněno?

Ankhur
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 48×
Obdrženo poděkování: 38×

Příspěvekod Ankhur » 12 lis 2012, 16:48

kedrigern píše:1. "V první definuje osvícení jako stav prožívání Jednoty s Bytím."

2. "Co nám hráni v prožívání této reality? Naše ztotožnění s naší myslí, která nás nutí ustavičně přemýšlet...."
Pokud se odstraní něco, co brání něčemu, nemělo by se pak stát to, čemu bylo bráněno?

ad 1.
Třeba se říká se, že vše je bůh. Pořád se mluví o tomtéž...vše je jeden život, jedno vědomí. Představ si to jako jedno světlo, kolem kterého dáš stínítko a propícháš ho množstvím dírek. Vznikne množství paprsků, které se cítí oddělené od těch, co září vedle.
Je to jen iluze...oddělenost je iluze. Při rozšíří vědomí/rozpomenutí se vnímáš nejen tělo, mysl, ale i tu esenci, to primární nebo to označme třeba jako TAO, zkrátka to, co je základem projekce pro formu, mysl a tělo...

ad 2.
"Pokud se odstraní něco, co brání něčemu, nemělo by se pak stát to, čemu bylo bráněno?" Tohle je přesně interpretace myslí. Ve skutečnosti nemůžeš získat něco trvalého, závislého na úsilí - pokud by jsi polevil, tak bys o to logicky přišel. Můžeš jen nálezt/uvědomit si to, co už dávno máš, pořád to máš...jen se koukáš jinam. Je to jako by jsi stál po pás ve vodě a hledal vodu (v myslí si vytváříš záclonu, proč jí nevidíš)...

Princip je jednoduchý - pokud jsi zahleděný do mysli, pak vidíš mysl a myšlenky jako odraz vědomí. Pokud se zahledíš domů, budeš doma.
Vše velmi ovlivňuje síla identifikace a to čemu věříš, že jsi...a pak naše očekávání, jaké by to mělo být...možná strach z prázdnoty a prostoru...

Proto se říká: "až se vzdáš sebe, najdeš sebe". A nebo "umřeš-li než umřeš, neumřeš až umřeš".
Není to o tom, co chceš, je to o tom, co skutečně uděláš.

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 12 lis 2012, 19:00

Vysvetleni jsem jiz podal.
Ja ani v druhe ukazce nemohu najit nic o Osviceni.

Ja v druhe ukazce ctu o egofiltru vnimani a zahlcene mysli analyzou cehokoliv misto uzivani si pritomneho okamziku.

Lepe uz to bysvetlit neumim.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod kedrigern » 13 lis 2012, 00:46

Ankhur:
ad. 1.: ten příměr se stínítkem je hodně dobrý.
ad. 2.: zde mi připadá, že tu je mezi náma podobné nedorozumění, jako jsme řešili s Mildou neúspěšně tak dlouho, až to chudák Milda vzdal. Větu, kterou něco shrnuji označíš, jako že to, co shrnuji, špatně chápu, ale připadá mi, že pak nevysvětluješ proč je to špatně shrnuto, ale znova vysvětluješ to, co jsem shnul tak, že to tvoje vysvětlování mi připadá jako potvrzení toho, co jsem napsal na začátku.
To zahledění do myšlenek o kterém píšeš je podle mne to samé, co identifikace s myslí. Pokud se přestanu identifikovat s myslí, tj. přestanu být zahleděn do myšlenek, dosáhnu osvícení, tj. uvidím to, co už dávno mám, ale pro clonu mysli to nevidím. Připadá mi, že mluvím o tom samém co ty, ale nejspíš tak, že tobě to připadá, jako bych mluvil o něčem jiném než ty.

Tak a teď to buď už je naprosto jasné a nebo naopak tak zamotané, že už to nikdo nerozmotá :D .

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”