Důležitost potravin

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Důležitost potravin

Příspěvekod Cagliostro » 15 kvě 2013, 15:26

Protože se zde objevilo téma na půst, viewtopic.php?f=32&t=801&p=7638#p7638 aby byla rovnováha, zařazuji téma na důležitost jídla pro člověka. Pro připomenutí co praví o potravinách mimojiné Bardon:

VĚDOMÉ JEDENÍ – (Tajemství eucharistie)

S přísunem potravy pro tělo (jedením) je tomu stejně tak jako s vdechováním. I zde se odehrávají tytéž živlové pochody jako u přijatého vzduchu. Pouze účinek živlů je hmotnější a hrubší. Do potravy vložená přání se projevují obzvláště silně na hmotné úrovni, protože jsou vystavena nejhmotnějšímu živlovému záření. Tento aspekt musí mág respektovat, chce-li dosáhnout i v tomto směru splnění svých přání, týkajících se těla, zdraví apod., nebo jiných hmotných potřeb.

Posaďte se tedy před talíř s potravou, kterou chcete právě pojíst a zaměřte se s nejintenzivnější představou na to, že Vaše přání je v potravě ztělesněno a tak účinné, jako by se bylo již uskutečnilo. Jste-li sami, nerušeni a nepozorováni, můžete nad jídlem držet ruce a žehnat. Není-li to za daných okolností možné, ovlivněte aspoň upřeným pohledem jídlo svým přáním. Navenek to může působit dojmem, že konáte svou obvyklou modlitbu. Ve skutečnosti tomu také tak je. Potom zvolna a vědomě jezte s vnitřním přesvědčením, že současně s jídlem vchází do Vašeho těla a vniká až do nejjemnějšího nervstva také Vaší přání. To, co pro křesťana znamená svaté přijímání, musí být i u Vás přijímání jídla, tedy rovněž posvátný úkon.

Pro magický pokrok se nedoporučuje kvapně jíst. Všechny pokrmy a nápoje se dají magicky ovlivnit, tedy impregnovat přáním. Podmínkou však je, že vše, co bylo magicky ovlivněno, musí být bezpodmínečně snědeno a vypito, nic nesmí zůstat. Pří jídle nikdy nečtěte. Tento špatný návyk má bohužel mnoho lidí. Pří jídle také nehovořte. Dbejte též toho, abyste pří jídle udržovali totéž přání jako např. při vědomém dýchání. Jestliže jste se při tom zaměřili na zdraví, nesmíte si při jídle přát event. úspěch. V těle by tím vznikly dvě nestejné vibrace, které by se vzájemně zeslabovaly. Vždy se držte přísloví: „Kdo dva zajíce honí, žádného neuloví!“ Zamyslíte-li se při vědomém a soustředěném jídle nad tajemstvím eucharistie, zjeví se Vám pravý a hluboký význam Kristových slov: „Vezměte a jezte, neboť toto jest mé tělo, vezměte a pijte, neboť toto jest má krev!“
Ego sum, qui sum!

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Re: Důležitost potravin

Příspěvekod Cagliostro » 18 kvě 2013, 16:29

Bylo zde již také zmíněno (a to dokonce několikrát) i téma, zda jíst maso či nikoliv.
viewtopic.php?f=20&t=410&hilit=maso
a dokonce i u tématu, které začalo u kostí viewtopic.php?f=23&t=356&hilit=kosti&start=15
Připomenu ještě jednou citát Bardona o veteranianismu:
Vegetariánství, pokud neslouží jako prostředek věci, např. rovněž k odstranění usazenin v těle, není pro duchovní pokrok a pro duchovní vývin bezpodmínečně nutné. Dočasné vystříhání se masitých jídel vyžadují přípravné práce některých magických operací a to jen na určitou dobu. Totéž platí o zdrženlivosti v pohlavním životě.

Maso důležité stejně, jako trvalí přínos potravin. Tedy nikoliv vegetariánství, natož trvalý půst neprospívají lidskému tělu. Zůstávám heretikem.
Ego sum, qui sum!

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

vegetariánství

Příspěvekod marvin » 18 kvě 2013, 16:42

: ) hehe,
o něco bych tě poprosil. Našel by jsi prosím, kolik hermetiků bylo vegetariány? Vím, že toho máš načteno hodně.. já zatím tolik ne, ale většinou v každém spise se na tuto otázku dostane. Vím třeba, že pan Zadrobílek byl určitě vegetariánem a spousta dalších:)

Osobně bych to viděl tak, že ten, kdo si k tomu dojde, cítí to a vníma tak jako já a není to pro něj problém, ani askeze ani fanatizmus - je to pro něj prostě čisté vyplynutí faktů a pocitů, tak by rozhodně maso neměl jíst jenom proto, že mu to nějaké dogma přikazuje.

Nakonec není to fyzická součást jídla, která nás oživuje, ale duchovní náboj, který se v jídlu nalézá. Takže rozhodně po vegetariánství neumřete : ) Jeden milion indů je toho důkazem : )
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Re: vegetariánství

Příspěvekod Cagliostro » 18 kvě 2013, 16:57

marvin píše:: ) hehe,
o něco bych tě poprosil. Našel by jsi prosím, kolik hermetiků bylo vegetariány? Vím, že toho máš načteno hodně.. já zatím tolik ne, ale většinou v každém spise se na tuto otázku dostane. Vím třeba, že pan Zadrobílek byl určitě vegetariánem a spousta dalších:)

Napřed jeden nezapomenutelní citát :D
marvin píše:aneb každý kdo jí maso provozuje černou magii :)

Takže za černé mágy by se musela označit většina českých hermetiků (Arex jistě může dosvědčit). Část svého života dokonce maso jedl i Weinfurter a řada členů Psyche. Ale kdo nejedl tedy maso: většina známých členů Psyche, Kruhu duchovního bratrstva a dalších mystických spolků, což čítá jistě slušnou populaci množství členů, jdoucí do mnoha set členů. Tedy ve větším množství mystikové, což asi rád uslyšíš.

Tak alespoň pár jmen hermetiků, vegetariánů: MUDr. Ctibor Bezděk, Přemysl Pitter, Pavla Moudrá, MUDr. Rudolf Hynek, Dr. Ing. Otakar Čapek atp.

marvin píše:) Jeden milion indů je toho důkazem : )

No právě :o moc mystiky.... :shock:
Ego sum, qui sum!

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”