Přebírání karmy?

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Přebírání karmy?

Příspěvekod Cagliostro » 14 srp 2010, 12:18

Takhle se nikam nedostanem. Technologie slov jaké používám zdůrazňuji, proto se taky bavíme o výměně a pojetí některých slov.

V Egyptě se zmíněná trojice jak už jsemnapsal ještě rozděluje na další šestero, což však přesně popisovat a přesně rozdělovat podle mně je zbytečné.

Tím mířím k dalšímu bodu. Jistě budeš souhlasit že zná-li někdo z magie a hermetismu dílo poue Bardona je to špatné. Každý by si mněl přečíst a prostudovat trochu více literatůry, aniž by si nechal vsugerovat myšlenku autora.

V tomto se obracím i na Marvina zda souhlasí či jaký má na noto názor, jakožto tvůrce Frabata.
Ego sum, qui sum!

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: Přebírání karmy?

Příspěvekod marvin » 14 srp 2010, 13:37

Tak vypadá to, že nadešel čas na uzamčení vlákna..

Své "určité" odpovědi jsem dostal, ale to hned v prvních příspěvcích.. nevím sice proč, ale opět se příspěvky stočili do totálního offtopicu.. asi protože je hermetismus tak rozsáhlé a všestráné téma..

Samozřejmě rozbor věčnosti ducha/duše je důležitou otázkou..ale jak budu mít chvilku tak vám to přesunu do zvlášť tématu, ať se můžete poprat tam... tady jsem chtěl řešit pouze inkarnaci a přebírání karmy..

Teď trochu vyjádření k Vašim příspěvkům..

Balamunt cituje Mistra Bardona poměrně přesně, nicméně ja osobně nejsem zastánce dogmatismu, myslím, že existuje více názorů na věc a měli by se spíš hledat průniky a věci co budou jednotlivé systémy sjednocovat. Spíše než hledání rozdílů.

Nepřikláním se ani k jednomu z Vás..respektive k oboum. Cagliostro má širší přehled.. má načteno více autorů a více názorů/myšlenek tak může lépe porovnávat.. ale to neznamená, že má vylučně pravdu. Trochu mi vadí, když začne o něčem psát s naprostou jistotou, že je to mystifikace..Může a nemusí to být..

Bardonův systém, jeho názory a myšlenky nejsou dokonalé. Mohou a asi i mají mezery. Na tomto fóru jsem se chtěl věnovat jeho pracím, ale NEBRÁNÍM se srovnání s jinými autory. Pokud někdo navrhne podobnosti, rozpory, nebo cokoliv důležitého, tak ať to tu klidně napíše.. je na posouzení čtenářů, jesli to stojí za to a je to pravda... Šlo mi hlavně o to, aby se tu majoritně neobjevovali systémy jiných zasvědcenců, ikdyž samozřejmě i jejich cesta může být správná..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”