Okultní působení ve světských záležitostech - pravidla,...

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 54×

Re: Okultní působení ve světských záležitostech - pravidla,.

Příspěvekod beo » 18 led 2013, 21:14

Milda píše:Magii nevedomky pouzivate vsichni kazdy den.
Nekdo se snazi zmenit Koreu a nekdo sebe nebo treba rodice.
To nejtezsi je sebe.
Mate svobodnou vuli.

Ti kteri meni neco vedome jsou mozna mene nebezpecni nez zbytek ovci.....

Tak to samozřejmě, magii používáme každý den, většinou ovšem ne jen nevědomky, ale i nevědomě. Proto čím je člověk/mág zralejší, tím je na něj kladen větší důraz aby neporušoval... řekněme pravidla. Změna sebe sama je ovšem nejtěžší, o tom tu také nikdo nepochybuje. Svobodnou vůli také jistě máme, v tomto vláknu jde o to jak užít tuto vůli správně. Člověk je tu na zemi, aby ze svobodné vůle nastoupil cestu k Bohu, k Bohu pak můžeš jít tím správným směrem, nebo tím špatným. "Magická cesta" je vlastně akcelerátor, tedy pořád můžeš jít tím dobrý i tím špatným směrem. Spousta lidí přestala praktikovat magii jen proto, že poznali její obrovskou sílu a předpokládám, že zrovna tím špatným způsobem. Magie je pouze nástroj.

Mildo, to co jsi napsal bych tedy interpretovalo asi tak, že souhlasíš s tím, ať si každý dělá co chce ze své svobodné vůle, ať je to správné či špatné? Tedy, každý by chyby svých předchůdců měl zopakovat? Nestačilo by kdyby si o této problematice přečetl zde na foru - alespoň z části by mohl předejít některým problémům?
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 18 led 2013, 22:15

Zkusenosti jsou neprenositelne za zivota.
Nekdo muze navazat na neci zaznam zkusenosti v knize ci na netu, ale to umi prijmout jen kdyz je otevreny a nebo kdyz to rezonuje s jeho predchozimi zkusenostmi.
Takze to vetsinou nefunguje.

Zcela zasadni je dedicny hrich vychovy deti rodici.
Zde rodice slepe kopiruji vzory ze sve rodiny tedy od prarodicu.

Vzdyt i zde na foru prijme tvoje mysl jen co z mych textu ti rezonuje, tedy s tvou subjektivni zkusenosti.

Neni dobra ani spatna cesta.
Jsou jen zkusenosti.
Svobodna vule je.

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 54×

Příspěvekod beo » 18 led 2013, 22:51

Nesouhlasím pouze s tím, že je to neužitečné a zkušenost nepřenositelná(pokud tedy nejsi zarytý platonista). To by pak neexistovalo něco jak iniciace, nebyl by důležitý žádný guru/mistr, nebylo by potřeba knih apod. Pokud má někdo z hledajících štěstí a získá za svého života mistra, je pravděpodobné, že tento mistr mu urychlí postup. Což by nebylo možné, pokud by zkušenost byla nepřenositelná. Tedy zde je základní omyl, dle mého názoru.

S ostatním v zásadě souhlasím. Né každého mysl rezonuje s tím co je napsáno, ne každý je otevřený to příjmout. Je nutné aby měl člověk nějakou zkušenost s tím co je mu předkládáno, neni však nutné aby měl celou tuto zkušenost již obsáhlou.

Rozumím ti, že není dobrá ani špatná cesta, jsou jen zkušenosti a svobodná vůle - co na to říct, je to pravda, pokud se jedná o tvou vlastní duši/ducha. Nevím co by na to řekl člověk, který by zrovna doplatil na touhu mága, který chce získat zkušenosti, tím, že ovlivní negativně toho druhého. (to by souhlasilo pouze v případě, že by mág za trest obdržel karmu své oběti pokusů, jelikož této oběti znemožnil například úmrtím těla naplnit její pozemský úkol). Tedy něco jak správné a špatné jednání tu evidentně musí existovat, ikdyž obě cesty vedou ke zkušenosti a nakonec i k Bohu. Dalším argumentem jsou varování mistrů, i Františka Bardona, kdyby tato varování neměla smysl, proč by se je vůbec obtěžovali dávat?
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 19 led 2013, 00:46

Ten 2. odstabec je o tom ze nemuzes prijmout pravdu, protoze je jina od tve subjektivni pravdy.
Za sveho prijmes jen mistra ktery ti je podobny.
Proto mistra mines.

Zkusenost je neprenositelna. O sve zkusenosti muzes jen hovorit pres filtr sveho ega k filtru ega posluchace.

Treti odstavec neni z meho sveta.

FTX

Příspěvekod FTX » 17 úno 2013, 17:19

beo píše:Mám tu ještě jednu zkušenost. Pokud chci někde působit, byť jen obyčejným přáním a jedná se o konkrétní záležitost, kde třeba může vzniknout pochybnost o tom zdali je to naprosto čisté, použiji formulaci v rámci svého přání, která začíná řekněme takto: "Pokud božská prozřetelnost dovolí...., bude v souladu s božskými zákony...."atd...
Tohle přesně psal S.N.Lazarev.

Jen tak mimochodem, všichni se učíme ze zkušeností. A tím objevujeme cesty, které nikam nevedou a i ty, co někam vedou. Když se dostaneme na vyšší stupeň, tak už musíme věci z nižšího stupně mít zvládnuté. A abychom na vyšším stupni přežili, tak již poznané a naučené není možné znovu a znovu zkoumat. Na každém stupni existuje množina toho, co si můžete beztrestně "osahat" zkušenostmi a toho, co musíte již znát z předchozích stupňů.

Když to vezmu do důsledků, tak ve zvířecí říši se mohou zvířata klidně zabíjet mezi sebou. Ale v té lidské by již podobné sklony měly být zvládnuté - tam působí mnohem destruktivněji. Ale i zvířata musela zvládnou určité životní lekce, jsou na vyšší úrovni než neživá hmota a proto si samy neubližují a třeba si neukusují tlapky. Na ještě nižší úrovni se taková rostlina sama ze svého rozhodnutí rychle nezničí. Takže zvíře, které by samo sebe likvidovalo, nemá zvládnutý předchozí stupeň.

Třeba i takový pilot si může v letadle dělat "co chce", ale když ví, že snížení rychlosti pod minimální znamená pád a s tím i pravděpodobnou smrt, tak to prostě dělat nebude. To znamená, že pilot už je na vyšší úrovni a nemusí osahávat a zkoumat, co která páčka v letadle dělá.

A podobné je to i s magií. Ale tím myslím pravou magii a ne tlachání (které tady provozuji také). Pokud vím, že s nějakým postupem mohu způsobit chaos, tak tento postup nebudu dělat.

A tady jsou ukázky, jak magie funguje i u běžných lidí, pro které i samo slovo magie představuje nadávku:
http://forum.bilimagove.cz/showthread.php?tid=29
http://magiabona.svetu.cz/16-komentare.html#29414

Opět přeháním - představte si teoreticky, že by někdo dokázal celou Zemi zničit vyslovením jediného slova. Někdo takový by již nemohl zkoumat, co jednotlivé kombinace energií udělají. Připadá to přitažené za vlasy, ona věda+technika a magie konvergují do stejného bodu. Ani takovou tzar bombu už nikdy nikdo znovu nezopakoval, protože hrozí zamoření atmosféry a tisíce zbytečných úmrtí lidí na sekundární radiaci.

Buď si zasloužíme náš lidský vývojový stupeň a nebo skončíme v době kamenné.

PS: Edit - původní URL zmizelo, našel jsem text jinde.

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”