Rawn Clark - Teorie

Základ studia
team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 18×

Re: Rawn Clark - Teorie

Příspěvekod team72 » 06 lis 2019, 15:08

marvin,

nakresli to ty ak si myslis, ze to je nespravne, som zvedavy

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 06 lis 2019, 15:53

Nevím jak bych ti to napsal. Občas potkám lidi, co dokážou citovat celé odstavce knih, kreslit všemožné magické symboly a jsou odborníkem vzatým na slovo. Ale tak nějak jim uniká smysl toho všeho. Snažíš se přesně popsat něco a budeš se hádat s ostatními, že to je tak či onak. Asi je to pro tebe důležité, ale pro mě v tomto smyslu ne. Vnímám a cítím ten živel svým způsobem a vím co to znamená, dokážu tomu přiřadit vlastnosti, ideje, náboj, můžu to oživovat, transformovat a pak ti to třeba nakreslím, ale určitě se s tebou nebudu hádat, že to vidím jinak než ty. Není to podstatné, nejsem žádný učenec, geometrik, matematik. Jsem normální člověk a mám to tak jak to mám.

Nebo se zeptám jinak. Až budeš mít ten dokonalý obrázek, který ti všichni odkývou a odsouhlasí, co to pro tebe bude znamenat? Dokážeš pak to fluidum lépe ovládnout? Nebo myslíš, že to pomůže nějak ostatním? Nebo myslíš naopak, že obrázek od Rawna ostatním škodí? Že se to učí špatně a pak budou špatní mágové?

Proč je to pro tebe tak důležité?
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 06 lis 2019, 17:18

Mne je to dolezite, lebo inak sa to neda pochopit, ale nie je pre mna dolezite presadit svoj nazor.
Pravdou je, ze obrazok je nespravny od Rawn Clark. To je vsetko a kazdy stym moze urobit co chce. Niekomu to pomoze a pre niekoho to nebude dolezite.
Posielam odkaz na tuto problematiku: http://www.tarot.72.sk/?m=K2

Inak ma dost zarazilo, ze sotva si porozmyslal na obrazku, si vyhlasil, ze aj ja to mam spatne.
Sorry skor som cakal, ze niekto povie, aha , takto to je lepsie. Asi cakam od ludi vela. No nic, maj sa.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 06 lis 2019, 17:57

pokud to chceš pochopit rozumem a analytickým myšlením a nedokážeš si představit jiný způsob jak toho dosáhnout tak pro tebe budiž.

Já jsem napsal, že to nesedí, protože to popisuješ jinak než to kreslíš. zasahuješ do živlů o kterých tvrdíš že to tam nemá být.

mimochodem odkaz který sem dáváš je celý v maďarštině a nejsem si jistý kolik lidí to bude schopno rozluštit??

asi dám do pravidel zákaz reklamy na vlastní stránky :)))

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 06 lis 2019, 18:22

team72 píše:Mne nie, lebo podla obrazku Rawn Clarka, tak vypada ze vzduch je na pol eletricky a na pol magneticky - co nie je pravda. A tiez Zem by bol na pol elektricky a na pol magneticky - a to tiez nie je pravda.

Bardon jasne pise , ak cheme hromazdit eletricky fluidum pouzivame ohen a vzduch.
Ak chceme hromazdit magneticky fluidum tak pouzivame vodu a zem.

Elektrickymagneticky neznamena ze 50 % je elektricky a 50 % je magneticky.

Podle mne obrázek ukazuje, že existuje elektrické i magnetické fluidum nad čtyřmi živly. Proto je znázorněno vně kruhu se živly a tudíž neudává, že vzduch či země jsou jím zasaženy. Udává to, že elektrické fluidum pochází z pravé, aktivní strany, z ohně a magnetické z levé, z vody. Pokud jsem dobře pochopil práci z fluidy, tak jsou brány z živlů ohně a vody, nikoli ze vzduchu či země. Popravdě si nedovedu představit, že by mi zemitost vytvořila magnetické fluidum a lehkost vzduchu zase elektrické fluidum, ale je to jen moje tvrzeni, pracoval jsem s ohněm a vodou, dle návodu v Bráně.
Naposledy upravil(a) gooolem dne 06 lis 2019, 18:25, celkem upraveno 1 x.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 06 lis 2019, 18:23

marvin píše:pokud to chceš pochopit rozumem a analytickým myšlením a nedokážeš si představit jiný způsob jak toho dosáhnout tak pro tebe budiž.

Já jsem napsal, že to nesedí, protože to popisuješ jinak než to kreslíš. zasahuješ do živlů o kterých tvrdíš že to tam nemá být.

mimochodem odkaz který sem dáváš je celý v maďarštině a nejsem si jistý kolik lidí to bude schopno rozluštit??

asi dám do pravidel zákaz reklamy na vlastní stránky :)))

1. nevysvetlujem to inak
2. nezasahujem do zivlov - zivly su jasne oddelene na obrazku
3. ty to asi nechapes co popisujem, alebo nechces to pochopit, pritom ja netvrdim nic ine ako Bardon.
4. Ano madarstine, skuste goggle translator - celkom je to pochopitelne.
5. Inu stranku mozem uviest ako link, iba vlastnu nie?

Sorry , ako moderator by si mal mat istu zralost magicku aj laskavost. Netvrdim ze nemas, iba tejto debate nejako to nevidim.

Laskou tvoj priatel.

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 06 lis 2019, 18:37

gooolem píše:
Podle mne obrázek ukazuje, že existuje elektrické i magnetické fluidum nad čtyřmi živly. Proto je znázorněno vně kruhu se živly a tudíž neudává, že vzduch či země jsou jím zasaženy. Udává to, že elektrické fluidum pochází z pravé, aktivní strany, z ohně a magnetické z levé, z vody. Pokud jsem dobře pochopil práci z fluidy, tak jsou brány z živlů ohně a vody, nikoli ze vzduchu či země. Popravdě si nedovedu představit, že by mi zemitost vytvořila magnetické fluidum a lehkost vzduchu zase elektrické fluidum, ale je to jen moje tvrzeni, pracoval jsem s ohněm a vodou, dle návodu v Bráně.

Ano, ty si to pochopil spravne.

Avsak Bardon v Brane jasne pise, ze k hromazdeniu elektrickeho fluida potreba pouzit ohen a vzduch.
Pri popise prvej tarotovej karty pise: ohen a vzduch je na strane muza a pasivne zivly su na strane zeny.

Ja este jedno. Nie ohen vytvoril elektricky fluidum, ale opacne. Naprv bol elekricky a magneticky fluidum. Znich vznikli 4 elementy, nie opacne.

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 06 lis 2019, 20:54

Ahoj,

kdysi jsem si to podle RC návodu kreslil takto, myslím, že jsem to dával i sem na fórum, ale nemůžu to najít. Schémata jsou pomůcky představivosti zachycující pochopení z určitého úhlu, dokonalé schéma neexistuje.

čtyřpólový magnet.jpg

@team72: Projdeš-li si namátkou Marvinovy příspěvky za dobu existence fóra, dýchne na tebe deset let magického vývoje... Zesilující laskavost mi přijde nepřehlédnutelná ;-)

Ať se nám všem daří na cestě...

A.
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 07 lis 2019, 03:02

OK, Adam, beriem to, ze nie su dokonale obrazky.

Avsak prosim, popis mi, ako vysvetlis na zaklade obrazku, ktoru si mi sem poslal, jednu vec:

Ohen a vzduch su elektricke, na strane muza,(jang).
Voda a zem su magneticke na strane zeny (jin).

Toto je zaklad, hned stym zacina Bardon popisovat 1. tartovu kartu.

Suhlasis so mnou, ze obrazok by mal respektovat aspon zakladnenu nauku o zivloch, aj ked dokonaly obrazok asi neexistuje?

Ak suhlasis tak sam vidis, ze tento obrazok neobstoji ani zakladnej nauke o zivloch, aspon nie tak ako to popisuje Bardon.

Mozno niektory si myslia, ze ja tu hram so slovami, lenze to ma dalakosiahly dopad. Ale uz nechcem uvadzat dalsi link, lebo ma vylucia. Bez spravneho pochopenia zivlov, nie je mozne pochopit kabbalu ani princip stvorenia.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 07 lis 2019, 07:18

team72: mohl bys mi prosim napsat, kde Bardon jasne pise, ze k hromadeni el. fluida je potreba ohen i vzduch a u mag. fluida zeme a voda?

Pokud zivly dobre chapu, vzduch je sice prvek aktivni, ale ne elektricky, je neutralni, aby mohl regulovat ohen s vodou. Zeme take neni magneticka, ale elektromagneticka, aby mohla ohen i vodu projevit. Je ovsem prvkem pasivnim.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 07 lis 2019, 08:02

Příliš jsi se upnul na svou představu o tom, jak by to mělo vypadat. A je to jenom tvoje představa. Ty obrázky od Adama a Rawna jsou správné, ten tvůj po menší úpravě (podle tvého popisu by také mohl být).

Ale musím uznat, že jsi mě znovu donutil projít si výskyt slova Fluidum v Bráně, je tam alespoň 87x :-) a kořen toho slova (fluid) je tam 309x - jak v teorii tak potom v praxi.

Musím doplnit, že se věc "komplikuje" a to nejméně o tyto věci:

Fluida mají ještě své vlastnosti a to aktivní a pasivní (přemýšlej jak by jsi to zakreslil?), str.17 dole "Každé fluidum má dvě pólová záření: aktivní a pasivní."

str.18 Elektrické a magnetické fluidum má ve své polaritě, tedy aktivně a pasivně, ve všech organických a anorganických tělesech z chemického, případně alchymického hlediska za úkol tvoření kyselin a zásad. Po aktivní stránce buduje a po pasivní rozpouští, rozkládá, ničí.

str.15 "Fluidum v polaritě zemního živlu je elektromagnetické." proto ty zákresy, kde se půlí v kvadrantu země na elektro-magnetické.

str.17 "Vzdušný princip má za úkol usměrňovat v těle elektrické fluidum ohně a magnetické fluidum vody a udržovat je v rovnováze. Proto je považován za princip neutrální nebo zprostředkovatelský." Jak by jsi to zakreslil? nejjednodušeji opět ukážeš tento živel jako elektro-magnetický, proto ta dělená čára v kvadrantu.

země udržuje, vzduch zprostředkovává (no není to snadné nakreslit což?)

A teď trochu práce s fluidy, začíáná str. 107
máš dvě metody, induktivní a deduktivní

"Elektrické fluidum pochází ze živlu ohně, magnetické fluidum ze živlu vody. Vzdušný princip je mezi oběma fluidy živlem vyrovnávacím. Živel země je obapolný a obsahuje tudíž obě fluida, takže je elektromagnetický - uvnitř elektrický a zevně (na tzv. periférii) magnetický."

Ke kupení elektrického se používá představy světla a žáru a horka, tedy ohnivého živlu. A potom při hromadění magnetického fluida se používá vodní živel, tedy mokro a chlad (chlad může spadat k zemi:-)

str.109 nahoře - elektr. fluidum "nahromaďte do svého těla z univerza živel ohně tak, jak jste se to učili při vdechování živlů a jejich kupení."
str.109 magn. fluid - "Do svého imaginárně vyprázdněného, tedy dutého těla nahromaďte dynamicky, jak to jen nejlépe dokážete, živel vody."

Potom se dále pracuje s fluidy u kondenzátorů, ale i zde se uvádí "ohnivý fluidický kondenzátor" atd atd.

Nikde jsem ten vzduch a zemi explicitně pro práci živlů nenašel.

Pak tu máš praxi evokace, druhou knihu - opět jsem tam viděl práci s fluidy, ale ne živlově. Spíše popisy dějů a symbolů atd.

Trochu jsem koukal i do kabaly, tam je také zmínka o fluidech, ale už se to váže na písmenka, takže to zase nejsou živly jako takové.

Co se týče laskavosti a toho jak by se měl moderátor chovat, to je asi jiné téma, někdy si o tom můžeme pokecat a vyměnit zkušenosti. No není to lehká práce a je těžké se všem zavděčit. Někdy musíš dělat nepopulární a nepříjemné věci, ale jak jsi napsal ty, musí to být přátelské a s láskou a tak to většinou dělám. Někdy jsem trochu pichlavý, ale to už je v mojí nátuře, koneckonců jsem přeci jenom člověk :-) a některé nepěkné vlastnosti si ještě vědomě hýčkám, abych mohl trochu fungovat s ostatními lidmi. Ale neboj, to škádlení je pěkné, není nad to se pořádně dohádat, to je aspoň energie panečku :-)

Jinak ta maďarština mě pobavila, nevím jak ostatní, ale google translator není nic moc. Asi hrubé pochopení významu vět by se z toho odvodil dalo, ale přeci jenom - nechceš se dobrat něčemu konkrétnímu s poměrně přesným významem slov a vět? Na to už ti překladač stačit nebude. Pokud tak moc bazíruješ na tom, co který živel nebo fluidum znamená, jak působí a kde se nachází, tak na to už potřebuješ přesně porozumět textu a významu.

A co se týče reklamy na vlastní stránky, nechápej mě špatně. Řekl jsem to trochu s nadsázkou, ale z historie fora už tu byli tací, co propagovali vlastní tvorbu a tak trochu nevhodně to umísťovali a psali o tom (nebudu jmenovat:-). U tebe je to v pořádku, ty se snažíš dobrat svou prací a studiem k nějakému pochopení a pracuješ nad tématy, které sem patří, takže se neboj - mě jenom zarazila ta maďarština - a když jsem si klikl, že chci článek alespoň ve slovenštině, tak mi naskočila úvodní strana a článek jsem přeložený nenalezl. Kdyby to bylo třeba v angličtině tak mi to nevadí, ale hold maďarsky prostě neumím. (a o překladači jsem se rozepsal výše:-) Klidně sem můžeš dávat odkazy, nebo klidně kopírovat obrázky a celé odstavce textů z vlastních stránek - to mi nevadí - a dokud to bude obohacovat čtenáře fora, tak je to více než v pořádku :-) Jenom se prosím snaž, ať z toho lidi něco mají a ať tomu rozumí a neodbývej nás formulací "však si to každý může dát do google translatoru ne?" - jsou zde i čtenáři, kteří to třeba nedokáží chápeš.

A nebuď naštvaný, kdybys mě znal osobně, tak víš jak to všechno myslím v dobrém a usmívám se u toho (a doufám, že ty taky)

Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Národnost: SK
Poděkoval(a): 683×
Obdrženo poděkování: 35×

Příspěvekod Eugen » 07 lis 2019, 08:17

marve, dobrý.. :)
:akasha :ohen: :voda:

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 07 lis 2019, 09:39

tesm72: mam otazku k praxi. Neber to, prosim, jako nejaky utok, nebo tak neco, vuci tobe. Otazka zni, zda jsi jiz nekdy prakticky pracoval s elektrickym a magnetickym fluidem dle navodu v Brane, nebo se na to pripravujes?

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 07 lis 2019, 10:37

gooolem píše:tesm72: mam otazku k praxi. Neber to, prosim, jako nejaky utok, nebo tak neco, vuci tobe. Otazka zni, zda jsi jiz nekdy prakticky pracoval s elektrickym a magnetickym fluidem dle navodu v Brane, nebo se na to pripravujes?

Neboj sa neberiem to ako utok, ano pracoval som s elektrickym a magnetickym fluidom. Pise o tom Bardon ohlane ruky maga, kde do lavej ruke davas magneticky a do pravej ruky elektricky fluidum.
Naposledy upravil(a) team72 dne 07 lis 2019, 10:54, celkem upraveno 1 x.

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 07 lis 2019, 10:50

Ahoj Marvin
Ano vsetko co pises je pravda a predsa je pravda aj to co pisem - nie je to take jednoduche lebo Bardon pise na roznych urovniach pre pochopenie. Ano, pre zaciatok je dobre predstavit si vzduch akoby neutralni a zem tiez - avsak je jasne ze to je iste zjednousenie.

Ohladne ostanych veci dnes nemam cas , ale suhlasim a dakujem ti za tento prispevok.

Zpět na “Teorie”