Reiki

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Reiki

Příspěvekod Cagliostro » 23 srp 2014, 21:41

gooolem píše:myslim, ze je naprosto v poradku, ze byl take nemocny. Tim se aspon zlidstuje tem, kteri by si z nej chteli udelat modlu, coz si myslim, by nebylo nejlepsi. Sam mam par svych zaku Reiki a vzdy je prosim o to, at mi nechaji me nemoci, at mi nechaji moji karmu a nedelaji ze mne nadprirozenou bytost. Mhoho lidi je rozcarovano, kdyz zjisti, ze nekdo, ke komu vzhlizeji, je v necem slaby, ze je jen obycejny clovek. Takze jsem rad, ze mam sve nemoci, a ze je ma kazdy z nas dokazuje hlavne to, ze jsme lide a odcinujeme si sve minule chyby, ze se z nich muzem poucit a pro priste zit a jednat lepe. Aspon tak to vidim ja.

Prostě mě to nedá... Když už tedy se má tohle téma rozseknout, tak my, prosím, ujasni, jak na to nahlížíš jako reikista.

1. žáci reiki jsou silnější než Vy?
2. žáci reiki dokážou měnit karmu? A dokonce někomu jinému - bez jeho svolení?

Už na základě těchto pojmů to na mě působí křečovitě.
Ego sum, qui sum!

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 24 srp 2014, 09:12

Cagliostro, proč toto téma rozsekávat? Nebylo by lepší ho nechat hned zrušit, než tu soutěžit?

Potkal jsem dost začátečníků reikistů, kteří nebyli dostatečně obeznámeni s tím, že ten, který je někdy vyučoval, nebo stále vyučuje Reiki je také pouhý člověk. A tito pak na toho, kdo je vyučuje, hledí jako na nadpřirozenou bytost, bez poskvrnky (Stejné by to bylo, kdyby na praktikujícího hermetistu hleděli jako na hotového, dokonalého mága a nebrali v potaz jeho cestu a jeho místo na té cestě a měli tendenci ho soudit za to, že u něj najdou nějakou nedokonalost, nebo že ještě nedosál toho, co si o něm mysleli). Proto říkám, ať mi nepřisuzují to, že jsem např. naprosto zdravý, což vychází pouze z jejich domněnek o tom, jak "musí" vypadat reiki učitel, ať mi nechají mojí karmu s mými nemocemi a nevnucují mi svou smyšlenou, jakou "bych měl mít" tu naprosto neposkvrněnou karmu.

-znám žáky reiki, kteří mají do umění a vědění učitelů hooodně daleko, což je přirozené, ale znám i takové, kteří již dávno před zasvěcením pracovali s energiemi na velmi vysoké úrovni a zabývají se i Bardonem čí pracují jinak a některé reiki mistry strčí do kapsy. Myslím si, že to není o tom, zda je či není někdo žák toho, či onoho systému...ale je to především o srdci a mysli každého jedince.
-Nikdo tímto způsobem nemění nikomu jinému karmu, to se nedá, si myslím, říkám to proto, abych je zbavil iluze o mě. Chci být člověk i v očích ostatních.

Všichni víme, že každé učení sebou přináší změnu vědomí a tím také změny v dosavadním životě. Bohužel jsem přečetl (i na tomto fóru) více či méně zkušeností, které Reiki staví do pozice tmy a špatné zkušenosti. Všude je chleba o dvou kůrkách a nikomu nehodlám vnucovat své názory, ale většina těch špatných zkušeností vyplynula z neznalosti některých zákonitostí a schémat, které pracují spolu, či proti sobě v době, kdy zkušenostmi pozvedáváme své vědomí.

Zádrhely mohou taky vznikat tím, že slovy někdy nedokážeme plně vystihnout, o co nám v podstatě jde :-)
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 24 srp 2014, 16:52

Díky za odpověď.
Ego sum, qui sum!

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 24 srp 2014, 19:04

Rado se stalo.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 88×
Obdrženo poděkování: 125×

Příspěvekod Rota » 10 čer 2015, 14:55

Při pročítání fora jsem narazila na toto téma, které je pro mne dost palčivé a to z toho důvodu, že právě metoda léčení Reiki bývá často, podle mého názoru, zneužitím Božské energie, lidské důvěry a dobrého úmyslu.
Sama jsem v minulosti prošla dvěma zasvěcení do Reiki a do ted měla dost času na utvoření postoje a názoru, i když jsem tuto techniku používala jen krátce.

Myslím si, že právě někteří nepoctiví Reiki mistři využívají léčivé božské Síly k vlastnímu sobeckému prospěchu.
Jsou to oni, kdo dávají (určují!) svým žákům tajné mantry a symboly, které nejsou u všech mistrů stejné. Jak víme, každá energie má svou komunikaci, tedy dráhu, kterou tu opět určuje mistr klíči (mantry, symboly) v tom případě JE MOŽNÉ, že se po cestě ztratí trocha energie u mistra v zásobárně.
Skutečný zasvěcenec se nepotřebuje držet hmotných věcí, nepotřebuje ani obdiv, ani přízen okolí. Dnes může být mistrem za pár peněz každý a z jakéhokoliv důvodu.
Zasvěcená jsem byla ve známém Brněnském Reiki centru a zkušenost mne utvrzuje v tom co píšu.

Tím vším chci poukázat na léčebné metody pana Bardona. Jsou bezpečné a účinné.
Sice vám nikdo nedá diplom, ale o to tu přece nejde.

Také se omlouvám všem poctivým Reiki Mistrům, kterých se snad má slova dotkla, doufám, že vlastní úvahou o sobě dospějí k poznáí o kom tu je a není psáno. Pokud mi někdo to co zde píšu vyvrátí a já napravím svůj názor, budu moc ráda. Rota

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 11 čer 2015, 12:34

Kdysi sem slysel jeden takovy zajimavy nazor(jen nevim uz kdo to rikal).... s Reiki je to jako s financnimi poradci. Polovina naroda to dela. Polovine to nejde a nefunguje .... a ten zbytek s tim šmelí.....

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 12 čer 2015, 20:10

Neexistuje nejspis nic, co by v jeden cas vyhovovalo vsem...

Ankhur
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 48×
Obdrženo poděkování: 38×

Příspěvekod Ankhur » 04 srp 2015, 09:23

Rota: Komerci kolem reiki komentovat nebudu, zaměřím se spíš na jiný aspekt.

Reiki je, pokud to vím správně, v první řadě o léčení sebe sama, práce se sebou samotným a harmonizaci sebe sama. Minimálně u prvního zasvěcení by ta pozornost především k sobě samému. Mělo by to otevírat energ. kanály. Další zasvěcení sílu a průchodnost zesilují.

Za každou iniciací někam, stojí neviditelný svět a nějaké entity. Je jen na nás samotných, co voláme do svého světa a čím se necháme urychlit (nebo zpomalit, což jistě je také zkušenost). Reiki se dá jistě použít k vlastní práci a praxi - s energií, léčením, čištěním prostoru atd..
Jsem toho názoru, že ať to k Tobě přišlo jakoukoliv cestou, dá se toho aktuálně využít k vlastnímu růstu a praxi. A časem třeba budeš používat jiné, další věci a reiki vůbec ne.

Svým způsobem je každé zasvěcení forma paktu/závazku - to podle mého názoru, nutně není vůbec špatná věc, když nás to urychlí k cíli duchovního snažení. Podle mě je důležitá motivace a pohnutky, proč věci děláme. Iniciační energie nás ve směru naší motivace, pokud je správná a kryje se záměrem toho zasvěcení, urychlí.

Když už jsi tím zasvěcením prošla, proč toho nějak nevyužít ke svému růstu....
Není to o tom, co chceš, je to o tom, co skutečně uděláš.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Rota » 04 srp 2015, 23:31

Ahoj Ankhur, děkuji za tvůj komentář, těší mě, že je o toto téma zájem.
Plně respektuji tvůj pohled na Reiki, který je stejně pravdivý jako ten můj nebo názor kohokoliv jiného. Záleží na zkušenosti a poznání každého jednotlivce.

Ráda ti odpovím na otázku.
Ve srovnání s jinýma metodama, včetně cvičení jógy, brány, duchovních prací, vegetariánství atd. mi Reiki moc přínosné nebylo.

Z mého pohledu tu jde o kupčení s něčím, co nám nepatří, co je a zůstane Božské.
Zasvěcenec přebírá za finance od nepoctivého mistra poznání a klíče, ale také špatnou karmu celého systému Reiki.

Máme tak zamlžené mozky a oči iluzí a myslíme si, že potřebujeme jeden druhému něco dokazovat nebo dokonce sami sobě. Ten koho jakákoliv síla ovládá, včetně zlosti, lásky, touhy, nikdy nemůže být pánem žádné síly.
Člověk je tak pyšný, že skutečně věří, že může být Bohem nebo se Bohu rovnat.
My jsme podmanění hmotným kvalitám, Bůh není podmaněný ničím, to znamená, že nepodléhá žádným kvalitám, jako my, ku příkladu našemu tělu. Člověk se může projevit Bohem skrze své srdce. R.

Cela
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Cela » 07 srp 2015, 09:14

Rota: to co tu sděluješ je pouze tvůj náhled z tvého zorného pole. Pokud reiki pro tebe není dobré ještě neznamená, že není dobré pro druhého. Každý jsme individualita, která jde svou cestou k cíli, který je jen jeden. Někoho může reiki „nastartovat“ k další duchovní práci na sobě, k duchovnímu růstu, který se pak může vyvíjet úplně jiným směrem. Někdo může reiki „objevit“ následně po určitém již uskutečněném duchovním růstu nebo práci na sobě. Je to opravdu individuální. Tím nechci říct, že nesdílím tvé obavy, ty jsou namístě, nemůžeme slepě přijímat něco co si „neprověříme“. Mě reiki nastartovalo k dalšímu duchovnímu růstu a bylo spouštěčem k tomu, abych duchovně prozřela.
Přeji ať se daří.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Rota » 07 srp 2015, 13:32

Ahoj Celo, děkuji i tobě za sdílení názoru.
Skutečně tu ve foru vyjadřuji jen své názory, které jsou moje zkušenost a poznání. jinak to ani dělat nemohu, ale věř, že se snažím dívat na věci z vícero stran a hledat v nich logiku. nikdy bych nenapsala nic, co bych nemohla z úhlu mého vlastního chápání obhájit.

Nepopřela jsem nikdy dobré účinky Bořské energie, se vší úctou k tobě, kdýž si v klidu přečteš to co zde píšu, uvidíš co má slova vyjadřují.
Je v naprostém pořádku a já to respektuji, že ti praktikování Reiki pomáhá, pro mně to byla také zkušenost, která má, jako každá zkušenost své bohactví a já za ní pokorně děkuji.

Vím, že tento projevený zájem o mou osobu pramení z toho, že jsem odřekla svou účast na společném víkendu.
Bylo mou nevědomostí, že jsem nevyjádřila důvod veřejně, tedy všem. Ráda bych to ted, jesti mohu napravila.
Myslela jsem, že se jedná o víkend s intenzivním magicko-mystickým cvičením, když jsem zjistila ,že to tak docela není odřekla jsem. Není to pro to, že bych nestála o setkání s kýmkoliv z vás, bude mi ctí, když se tak stane.
je to z toho důvodu, že už nějaký čas procházím duchovním výcvikem (jako každý z nás, po svém) a součástí je i odříkání světských radostí.
Jestli jsem někoho svým chováním urazila, pak je mi to moc líto a omlouvám se.

Svou duchovní cestu jsem aktivně začala v 16 letech a to přednáškou Jehovistu. poté chozením do kostela. Když mě ani to moc neuspokojilo , začala jsem se zajímat o učení z Indie a Tibetu, pak se přidalo Reiki a pomalu magie a předevsím praktikování Bhakti-jogy.
Pět let jsem jezdila do centra pro Védská studia.
Dnes nejsem připoutaná k žádnému náboženství. Za to málo co jsem z toho všeho pochopila děkuji Bohu.
Jsem tu, protože splácím svou karmu, jako my všichni a vyrábím další a další dluhy. Rota
Nejsem dokonalá, jsem hříšná a nevědomá, jako každý z nás.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 08 srp 2015, 15:45

Rota píše:
Zasvěcenec přebírá za finance od nepoctivého mistra poznání a klíče, ale také špatnou karmu celého systému Reiki.

Ahoj Roto, mohla bys mi prosím přiblížit, co je špatná karma systému Reiki? Děkuji.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Rota » 08 srp 2015, 18:32

Ahoj Googlem, samozřejmě, že ti vysvětlím pojem "špatná karma systému "
Musíme v tomto případě začít u velkého ovlivnitele tohoto učení a tím je pan Osho a snažit se zjistit jeho motivaci a skutky.
Jelikož je tento pán vlastníkem velkých movitých statků (kupříkladu vlastní velkou sbírku drahých aut) které nabyl právě díky svému učení. Pak je motivace tohoto pána zjevná. Motivace vede ke skutkum a pramení z povahy člověka.

V různých kulturách a náboženstvích se jídlo (pokrm)připravuje a dává jako oběť Bohu. tímto činem se krotí ego a ovládá smysl chuti a jazyk a to tak, že pokrm připravujete s úmyslem "nakrmit Boha" a ne s úmyslem nacpat si břicho něčím dobrým. Bůh tento pokrm přijme a očistí ho od veškeré karmy, kterou do potravin vložil každý kdo se jich dotknul.

Z magie víme, že čehokoliv se dotkneme, tam zůstane naše energetická DNA nebo stopa a předmět nebo cokoliv vytvoříme je spojeno s naší karmou. To potvrzuje co je psáno výše.

Když se vrátíme k systému Reiki, pak vlastní úvahou dojedeš k tomu jak je to myšleno. Pak už se to táhne od mistra k mistrovi, že se tu ve světě špatně nemají už víme. A žák stejně dojde do bodu, kdy buď chce být mistrem nebo ho to táhne na jinou úroveň, jeli pro to připravený a nebo taky ne. Všechno záleží na vůli a milosti Boží, bez ní nespadne ani lístek ze stromu. R.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Rota » 08 srp 2015, 18:42

Ono první zasvěcení v Reiki, kdy je potřeba se zaměřit jen na sebe a své čakry, aby krásně zářily a aby mi bylo líp a blaženě... není to trochu sobecké? Nebude mi stejně dobře u vnitř i venku, když dám tu energii svému bližnímu, který ji určitě potřebuje víc než já.
V bráně je psáno jak to funguje a kdybych brala jako motivaci pomoc sama sobě, nebylo by "výhodnější " léčit už jen své blízké???? Proč? To vysvětluje pan František Bardon ve svých dílech. R.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 08 srp 2015, 19:18

Roto, Osho je nějaký zakladatel Reiki nebo tak něco? Od Oshoa jsem kdysi dávno něco četl, ale o reiki ty knížky tehdy myslím nebyly. Ale stále mi nějak uniká, co je myšleno špatnou karmou Reiki? Zkus mi to prosím vysvětlit polopatě, asi jsem natvrdlý.

PS: prosím napiš mi, kde to Mistr ve svých dílech vysvětluje, ať se s tím můžu seznámit.

Děkuji

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”