Informace

Vše k těmto autorům a jejich hermetické škole..

Moderátor: Cagliostro

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Informace

Příspěvekod marvin » 26 čer 2009, 08:51

Takže o tomto autorovi také moc nevím, jenom jsem na něj našel odkaz na yahoogroups. Vydal také několik komentářů a sám vyučuje a provozuje školu Mistrova umění. Opět jsem dále moc nepátral, doporučuji nakouknout na jeho práci, osobně ji považuji za velmi zdařilou a opravdu velmi přinosnou.

ještě připojuji jeho publikaci o józe

The Practice of Yoga Part I of II Hatha Yoga By Chris Murphy (fra.Veos)

Commentary of Frans Bardon's "Initiation into Hermetics Steps I-VIII By Chris Murphy (fra.Veos)
Přílohy
YogaIts_method_and_practiceby_Fra.pdf
The Practice of Yoga Part I of II Hatha Yoga By Chris Murphy (fra.Veos)
Fra.Veos@Gmail.com
(486.4 KiB) Staženo 1341 x
IIH Commentary.pdf
Commentary of Frans Bardon's "Initiation into Hermetics Steps I-VIII By Chris Murphy (fra.Veos)
Fra.Veos@Gmail.com
(308.87 KiB) Staženo 1276 x
Naposledy upravil(a) marvin dne 28 čer 2010, 15:05, celkem upraveno 5 x.
Důvod: upload souboru
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

luna
jdu do sebe
jdu do sebe

Re: Chris Murphy

Příspěvekod luna » 05 pro 2009, 15:34

Ahoj Marvi,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáš ty dva odkazy v PDF v CZ? a ty dva první, jak máš, nejdou přečíst, ukazují se prázdný řádky :(
A ještě jsem se Tě chtěla zeptat, jestli stačí, když člověk dělá jógu podle knih a videí? :) A pak, že František píše, že člověk by měl cvičit tělo a ducha zároveň, ale cvičení těla je až čtvrté cvičení-myslím, takže když cvičíš první tři, tak to fyzické zatím cvičit nemusíš?Já teda osobně cvičím tak 2-3x doma břišní tance a jinak nic a to zrovna není ranní rozcvička na 10 minut :)

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 07 pro 2009, 11:03

ahoj luno
bohuzel zatim to nikdo neprelozil ...nebo nevim o tom.-)
sam jsem mel v planu to zacit prekladat, ale je to hodne textu a casu malo:_( timhle opet apeluju na lidi, pokud by mel nekdo zajem tak klidne do toho, rad to tady zverejnim..
zjistil jsem ze o ceske clanky je mnohem vetsi zajem - je to logicke.-)
jinak zobrazit mi to jde dobre..na vice pocitacich.. ono to akorat treba nekdy trochu dyl trva nez se to zobrazi, dej tomu cas.. kdyztak si klikni v tom nahledu vpravo nahore je takova ikonka (otevrit v novem okne) - tam se ti to nacist musi primo na strankach googlu (kt. provozje tento prohlizec pdfek)
co se tyce cviceni jogy.. myslim ze Mistr neni nijak specificky.. jde o to, aby jsi udrzvola telo v dobre fyzicke kondici.. ohebne, pruzne, pevne a zdrave..
protoze tvuj duch se nemuze dobre rozvijet kdyz tve telo strada.. je to propojene..
no 4.cviceni.. to je jakoby vsechno zaroven..tzn mela bys cvicit meditace i jogu prubezne.. co ti sedi.. ne cekat az zvladnes prvni stupen.. vsechna tato cviceni jsou na prvni stupni ..jsou jeho soucasti a mela by probihat pokud mozno soubezne

luna
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod luna » 08 pro 2009, 09:43

děkuju Marvi za odpověď :) Ahaa :) Tak jsem si vzala příklad z Tebe a našla si těch 5 tibeťanů a povím Ti, je to super! Jsem moc ráda, že jsou tyto stránky, moc mi pomáhají, ještě jednou děkuju ;)

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 08 pro 2009, 16:24

Tak dneska jsem chvilku brouzdal na internetu a nasel, ze skola kt. vedou bratri Fra.Veos + Fra.Sosorius najdete na strance http://thedivinescience.org/

maji tam cely kompletni system.. stupne, studenty, ucitele apod..
zajimave.. par veci mi na tom sice nesedi, ale urcite maji sve vysledky.-)

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Re: Informace

Příspěvekod mek onder » 19 říj 2010, 01:17

5tibeťanů je super,Bardon dával svým žákům i tzv.Egyptská cvičení,jsou docela náročná na čas i provedení,tak je měli dělat jen určitý čas na pročišťění,jsou dost účinná :-) Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 37×

Příspěvekod Michal » 15 úno 2013, 15:28

Já na té Divine Science jsem v úvodní třídě, kdybyste měli zájem, můžu občas napsat, co se tam děje. Zatím jsem teprve na začátku, ale myslím, že v tom budu pokračovat. Oni to, co je v celé Bráně k opravdovému zasvěcení od Bardona berou jako první ze tří kroků.

Zatím se to teda podobá nejvíc Bardonovu prvnímu kroku. Ale jsou tam navíc eseje, lekce a úkoly. Popisují to jako prověřený systém, jak se stát mágem (boho-člověkem).

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 15 úno 2013, 19:16

Určitě o tom občas písni. :) Celkem by mě to zajímalo. :)
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 19 úno 2013, 10:33

s7yrfoam píše:Já na té Divine Science jsem v úvodní třídě, kdybyste měli zájem, můžu občas napsat, co se tam děje. Zatím jsem teprve na začátku, ale myslím, že v tom budu pokračovat. Oni to, co je v celé Bráně k opravdovému zasvěcení od Bardona berou jako první ze tří kroků.

Zatím se to teda podobá nejvíc Bardonovu prvnímu kroku. Ale jsou tam navíc eseje, lekce a úkoly. Popisují to jako prověřený systém, jak se stát mágem (boho-člověkem).

muzes popsat vic jak probiha ta vyuka? a vubec vsechno kolem toho? chvilku jsem se tomu venoval, ale pak uz sem na to nemel prostor..

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:

Příspěvekod Michal » 25 úno 2013, 14:32

Výuka se delí na přednášky, eseje, praktiky a úkoly. Také máme jednou týdněpsát deník.

Jsme ve skupince asi 30ti lidí a máme svého učitele, se kterým jednou týdně můžeme konzultovat cokoliv ohledne Theurgie. Ale je tam i fórum, takže na otázky se můžeme ptát furt. Hodně super je, že se navzájem podporujeme. Dokonce hlavní pozdrav je "Be victorious", což vlastně znamená vyjádření přání, aby ostatní zvítězili sami nad sebou v cestě za zbožštěním (nebo jak to popsat - henosis).

Přednášku dostáváme každý týden novou. Většinou je to dost výživný, dá se to číst znovu a znovu a pořád se z toho dá vytěžit něco nového. Nejdřív se to týkalo toho, co je vlastně magie a proč je magie vlastně moudrost. K tomu pak odpovídal úkol a měli jsme vysvětlit, co to je magie vlastními slovy. A proč je moudrost neoddělitelnou součástí magie. Podobně vypadají všechny další úkoly.
Další přednáška se zabývala tím, jak by se měl Theurgista chovat. A v podsatě by se měl chovat jako ztělesněné božství, ve službě lidem. Ale nikoli otroctví. Pokora a tak. To všechno pro udržení rovnováhy - živlové, vibrační.
Další dvě přednášky se týkají celkem podrobně působení živlů na fyzické, mentální a astrální tělo. A to je prý teprve začátek. Cílem je, aby se mága nemohlo nic dotknout. Primárně teda jeho astrálního těla, ale postupným dosáhnutím živlové rovnováhy se samozřejmě zlepšují všechny aspekty života.

Esej je zatím jenom jedna a týká se moderní zkaženosti magie. O "křeslových okultistech" bez jakékoli praxe, o new age, o tom jak se udržují někteří v šachu svým studem, že ještě nedosáhli spirituálních výsledků. O těch, kteří vykonávají rituály ze sfér, na něž nemají dostatečně vysoké vibrace a jejich výsledek je tedy spíš přehnaná představivost než nějaký rituální výsledek. Je to hodně obsáhlé a jsou tam další a další důvody proč není víc mágů - egomanie, lenost, neúvaha boha v magii, nerozšíření vědomí.

V praktikách je zatím sledování myšlenek, ne nepodobné Bardonovi. Jenom je tam soustředění se na víčka zevnitř. To se taky postará o jakoukoli boles hlavy a pomáhá to udržovat se v přítomnosti. Pak je tam kontrola těla - 5 minut pozorovat nepohodlí, soustředit se na něj a překonat ho sledováním. Pak samozřejmě introspekce a retrospekce. Introspekci popisovat nemusím, ta je stejná jako u IIH, retrospekce je vzpomínání na celý den s cílem poznání dalších parametrů osobnosti do duševního zrcadla a posílení paměti. Pak je tam přijímání jídla/vody/vzduchu - totožné s IIH. Každý mág samozřejmě má mít svůj deník.

No a teď poslední praktika je vize anděla. Jde o představování si koule nad hlavou a kotrolovaným dechem v poměru 1-1-1 přenešení této koule do těla a osvícení celého těla. Nakonec se mají překřížit ruce a při vyslovování IAO nechat sebou prostupovat světlo. Na to jsem se ptal včera, jsou prý různé cesty k osvícení - podle elementů. Tahle cesta je cestou vody (namáčení se ve vyšších vibracích), je prý nejšetrnější k tělu a nakonec dojde k osvícení dříve než na ohnivé cestě (hlavně s tím, že na ohnivé cestě dlouho nepřichází výsledky a najednou příjdou u toho lidé déle vydrží).

Když bych to měl vzít hodně obecně, tak tam jde primárně o dvě věci - zvýšení vibrací a probuzení kundalini. To je tam naplánované na cca 3-4 roky.

Jak se tam zase něco vyskytne tak dám vědět.

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 25 úno 2013, 21:15

Zajímavé. :) Budu uvažovat o tom, že si také podám přihlášku. :) Zatím to vypadá dost zajímavě. Díky! .:)
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 26 úno 2013, 01:18

Taky děkuji s7yrfoam za sdílení informací. Přeji vše dobré a vítězství... :-)

Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:

Příspěvekod Michal » 26 úno 2013, 10:22

Další třída by se měla otevírat někdy v létě. Určitě to stojí za to, práce ve třídě a s učitelem je o dost jednodušší než pracovat sám. Hlavně to hodně motivuje. Představte si, že máte kdykoliv možnost se zeptat třeba Bardona na jakoukoli otázku. To je k nezaplacení.

Ještě mě napadlo, že co se energiového systému člověka (čakry), tak tu panuje Základní kniha o čakrách od Sharamon/Baginski. To je dobrý, používám to jako reference guide. Ale co mi opravdu pomohlo cítit a rozvíjet své éterické tělo je tahle kniha - http://www.divinetruth.com/PDF/People/O ... 20Ways.pdf

Já mám hodně rád vesmírné seriály, filmy, hry a tak a tohle mi dává pocit jako bych v běžném životě utrpěl nějaké poškození nebo ztráty (vyvíjením odporu k manifestacím v životě) a tímhle způsobem je můžu opravit, jakobych poslal mechaniky do různých míst vesmírné lodi a docela mě to motivuje s tou energií pracovat :) Můj mentor mi řekl, že se mám naučit reiki, ale co jsem se ptal lidí kolem, tak mi z toho vyšlo, že při "zasvěcování" se na sebe lidé vážou a pak se nevědomky navzájem vysávají. Nevím co je na tom pravdy, každopádně díky téhle knize jsem poprvé spolehlivě mohl cítit životní energii, svoje energiové blokády a díky tomu oblasti života, na kterých bych měl pracovat. A samozřejmě se prostě cítím o dost líp, když si můžu pootevírat čakry. Dokonce i jóga mi teď jde lépe než za poslední 3-4 roky.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 12 bře 2013, 11:33

dáš nám tu prosím link na registraci? asi bych to zkusil. třeba se aspoň zlepším v angličtině, když už nic: )

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:

Příspěvekod Michal » 12 bře 2013, 11:47

Vypadá to, že otevírají třídu jednou za půl roku. Příští by měla být někdy v červenci/srpnu. Myslím že to nejlepší co pro to teď můžeš udělat je odebírat newsletter, vyhlášení otevření další třídy v něm určitě bude. Já jsem měl v tomhle štěstí, že jsem na to přišel akorát včas, dal jsem vědět i majstrovi, ale ten má teď teda asi jiné priority. To jsem ještě nevěděl, že Chris Murphy = Veos Daskalodos :)

Jak se tak na to dívám, tak z naší skupiny aktivně participuje tak 5 lidí z 30ti. Takže jsem zvědavý, kolik jich přejde do té pokročilé třídy.

Zpět na “Chris a Daniel Murphy (Fra Ramose and Veos)”