FAQ: sledovaní myšlenek

Moderátor: zebyja

Uživatelský avatar
marvin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2864
Registrován: 16 čer 2009, 10:52
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 553×
Obdrženo poděkování: 713×
Kontaktovat uživatele:

FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod marvin » 16 črc 2009, 11:37

Můj hlavní problém myslím je, že jsem úplně nepochopil jak mám "pozorovat" své myšlenky, jak je vysvětleno v prvním kroku mentálního výcviku, nazvaném: Sledování Myšlenek

Dokonce ani po přečtění "komentářů k bráně" a také "Abardoncompany"(komentare od R.CLarka -pozn.prekladatele) doplňkových textů, jsem vůbec nepřišel nato, jak bych s tím měl pracovat.

Když se mi zdá, že jsem se dostal do stavu "pozorování", mám pocit, že se mi všechny mé myšlenky vytratí a vytvoří se jakési prázdno mysli, žádný problém můžete říct, ale po pár sekundách, pozoruji prázdnotu a náhodné myšlenky, slova a podivné zvuky začnou vyskakovat, jakoby každou sekundu, zdá se jakoby tu byli aby zabránili mé mysli upadat do prázdnoty (což není dokonce ani důvod tohoto cíleného cvičení)

Aby se tomuto zabránilo, má mysl se začne podílet na myšlenkovém procesu, což mi zabraňuje pozorovat myšelnky, protože má aktivní mysl pracuje a produkuje myšlenky.

Což může eventuálně vést aktivní myšlení do relaxovaného, pasivního myšleni, k potulující se mysli. Pokud se mi mysl toulá, tak už si nejsem vědom toho, čeho bych měl. Takže po chvíli si povšimnu, že jsem ve stavu / nestavu (duchem nepřitomen - roztoulaná mysl), což mě přivede zpět na začátek k prvnímu stavu, který jsem zmínil prvně; častečně-prázdná mysl

Tohle se opakuje stále dokola, dokud nepřestanu frustrovaně cvičit .

Minule jsem měl tendenci přeskočit tento krok a prostě pokračovat v udržení jedné myšlenky / tréninku mysli, protože jsem zjistil, že má mysl se stala klidná když jsem se koncentroval kvůli předchozímu tréninku.


Měl jsem podobné zkušenosit minulé roky. Zde uvádím, co jsem zjistil díky častějšímu procvičování tohoto a hlubším meditacím. Z vlastní zkušenosti vím, že tohle cvičení má tři zásadní přínosy. A to je důvod proč je tak důležité.

Za prvé, když pozoruješ své myšlenky, začneš cítit, že myšlenky nejsou náhodné věci uvnitř nás, ale přišly z Akášického principu. Můžeš začínat cítit, že prichází z dálky předtím než dorazí a stanou se částí tvého myšlenkového procesu. Tohle je důležité, protože si začneš uvědomovat jedno a to, že můžeš příjmout myšlenku, nebo si ji držet od těla.

Také si začneš uvědomovat, že TY nejseš svými myšlenkami a myšlenky jsou externí elementy ovlivněné věcmi jako třeba místem kde cvičíš, lidmi okolo apod. (podobně rádiu)

Za druhé si začneš uvědomovat , že "vnímání/uvědomění" je kontrolou myšlenek. Vetšina lidí okolo mají kapacitu udržet si vědomí tak 15 sekund. Potom udeří rozptýlení/vyrušení a jsou ztraceni zpět v záplavě myšlenek. Lidé si myslí že TOHLE je to co jsou..

Za třetí, díky procvičovaní se tvé uvědomí zvýší a budeš schopen si udržet bdělé pozorování svých myšlenek. Potom budeš schopen si okamžitě uvědomit co ovlivňuje tvou mysli, budeš si vybírat co pustíš dovnitř a budeš schopen si udržet přesný stav myšlenky/myšlení dle potřeby.

V průběhu výcviku se naučíš sledovat myšlenkový proces. Zprvu nebudeš mít žádné myšlenky, protože tvá pozornost nedovolí myšlenkám přijít. Potom budeš rozptýlen a náhodné myšlenky tě zaplaví a budeš mít pocit jako by jsi byl ztracen. Jak budeš dělat pokroky, budeš schopen si udržet vědomí a dovolíš myšlenkám vstoupit. V tomto okamžiku budeš schopen pozorovat myšelnkový proces a objevíš všechny komplikovanosti uvnitř v sobě. Čím více toho v sobě objevíš, tím lepší budeš v kontrole myšlenek v pozdějších stádiích (stupních)

----------------------------------------------
jiný autor / další odpověď
----------------------------------------------

Velmi zajímavá otázka.. někdy není zcela jasná úloha toho co je pozorovatel. To co měl Bardon na mysli, když říkal, že musíš vědomě pozorovat něco (v tomto případě mysl, myšlenky) bylo tohle:
1) Jseš si vědom jejich existence
2) Jseš kompletně při vědomí (krok 1 mentální zvyky, a úplné soustředění na to)
3) V tomto případě, protože jsi PASIVNÍ pozorovatel, budeš pouze sledovat, ne navádět své myšlenky nějakým směrem nebo putovat s nimi.

Co se týče soustředění.. pouze se soustřeď na to být si vědom čehokoliv co se stane v tvé mysli (spousty myšlenek, nějaké myšlenky, žádné myšlenky, cokoliv); neřiď své myšlenky nikam.
To je stav Pozorovatele.

Nedělej si starosti s množstvím myšlenek. Jestliže myšelnky nepříjdou (to se stává některým lidem) OK; jestli že jih příjde spousta, je to oK; jestli se stane něco mezi těmito možnostmi, je to také ok.

Jednou jsem se ptal Rawna Clarka na určité pochybnosti ohledně kontroli myšlenek. V mé mysli bylo tolik myšlenek. Má otázka byla ,jestli, ačkoliv jsem byl schopen vědomě sledovat mé myšlenky perfektně (celou dobu, kdykoliv jsem chtěl),jestli byl úkol cvičení dosažen (uvážíme li, že jsem měl tolik myšlenek v hlavě). Rawn řekl Ano, že bylo dosaženo.

Cílem je vědomě a pasivně pozorovat :-) "částečná prázdnota" jak jsi zmínil, jestli vědomě a pasivně sleduješ věci pokud jsi v tomto stavu, potom provádíš toto cvičení správně.


Měl jsem stejný problém. Je těžké sledovat své myšlenky z pozice pozorovatele, protože se jednoduše ztrácí když je začneš stopovat. Možná pouze zůstaň klidný a tichý a čekej na ně, a ne nutně se na nich účastnit.


Ve skutečnosti, jestliže pouze sledujeme, v závislosti na typu myšlenky, naše vědomí/pozornost bude následovat (nejsem si jisty jestli tohle vyjádření vysvětlí přesně co jsem chtěl) tvé myšlenky. To znamená, že ačkoliv jseš vědomý a pasivně pozoruješ myšlenku (ikdyž je tu určité oddělení..ne připojení), nebude se zdát, že vidíš své myšlenky z dálky jako na obrazovce. Bude to vypadat (předpokladám že děláš cvičení správně) jako že jsi osamostatněný, ale pokaždé, když se ti v mysli objeví myšlenka, tvá pozornost jde okamžitě k ní a sleduje ji cokoliv se s ní stane (bez toho aniž bys ji někam sledoval.. pouze pasivně)

zdroj YAHOOGROUPS
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Uživatelský avatar
Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 422
Registrován: 01 lis 2010, 02:17
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Pete » 14 lis 2010, 15:37

Kdysi jsem mival strasne hodne myslenek v hlave, az me to unavovalo, clovek automaticky nad kazdou veci musel premyslet. Ovsem po nejake dobe cviceni meditaci a cistoty mysli, mi nastal uplne opacny problem, mam problem myslenku udrzet, kdyz uz se nejaka objevi, tak se zas rychle rozplynne a zase jsem v tom meditativnim tichu.

Bylo by to super, kdybych kdyz chcu, ji umel udrzet. Jde tu videt, ze je dulezite trenovat vsemi smery, procisteni myslenek i udrzeni, jinak se vam stane to co vam, meditativni klid ale problem podrzet myslenku.

Uživatelský avatar
mirmin
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 75
Registrován: 28 říj 2010, 19:28
pohlaví:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod mirmin » 14 lis 2010, 18:13

Zdravím Vás všetkých-hľadajúcich.Toto by tiež mohlo pomôcť v prvých krokoch brány.Našiel som to na nete.http://astrollogie.net/mystika/bardon.html

Uživatelský avatar
Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 680
Registrován: 19 zář 2009, 18:06
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 59×

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Anubis » 14 lis 2010, 18:18

Pete píše:Kdysi jsem mival strasne hodne myslenek v hlave, az me to unavovalo, clovek automaticky nad kazdou veci musel premyslet. Ovsem po nejake dobe cviceni meditaci a cistoty mysli, mi nastal uplne opacny problem, mam problem myslenku udrzet, kdyz uz se nejaka objevi, tak se zas rychle rozplynne a zase jsem v tom meditativnim tichu.

Bylo by to super, kdybych kdyz chcu, ji umel udrzet. Jde tu videt, ze je dulezite trenovat vsemi smery, procisteni myslenek i udrzeni, jinak se vam stane to co vam, meditativni klid ale problem podrzet myslenku.

Z mé zkušenosti ze začátku existuje jen nedokonalý stav prázdnoty, který Bardon radí po prvním stupni prohlubovat. Není tu myšleno prohlubovat jen z pohledu času, ale i kvalitativně. Pokud se díváme zrakem „dovnitř“ a sledujeme myšlenky, tak se vědomě nacházíme na určité vrstvě vnitřního světa. Myšlenky jsou ale tak blízko, že nám připadá, že se před ně už nic „nevejde“ (ve smyslu dalších vrstev). Opak je však pravdou, je zde ještě falešná (tamasická) prázdnota. A v prvním stupni (pokud jsme předtím koncentraci necvičili) je to právě ona, kterou je třeba poznat resp. vycvičit. Je však tak blízko (vzhledem k vnitřnímu zraku), že se do ní nedá vetknout žádná idea. Takže si dávej pozor na čem stavíš.

Pokusy o udržení určité ideje tě mají ve skutečnosti dostat do poněkud hlubší vrstvy a to té, která je za myšlenkami. Stačí, když se dostaneš jen na její hranici a už dokážeš podržet nějakou ideu s obecnějším dějem např.: „Jak jsem byl na táboře.“ Vyvstávají ti obrazy, které jsou s tímto pobytem spojeny a i když je jich mnoho, tak z nich neuhneš. Dokázal jsi svému myšlenkovému tělu vnuknout meze. No a pak už je to jen o zkracování těchto mezí a následném prohlubování právě navštívené vrstvy. Toto patří už do druhého stupně, kde poznáváme prázdnotu za myšlenkami jako náš pracovní prostor, vytváříme jednoduché vizualizace atd. Tahle prázdnota je hluboká a živá, nicméně i v ní tě začnou potkávat problémy, takže ta prázdnota s velkým p je ještě někde jinde.

Uživatelský avatar
Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 422
Registrován: 01 lis 2010, 02:17
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Pete » 14 lis 2010, 19:35

Jenomze todle jsem prubezne trenoval asi 2 a pul roku. Akorat ne podle Bardona, ale podle ruznych buddhistickych navodu, ci hinduistickych seminaru apod. A problem uvedomovat si myslenky jsem nemel, krasne jsem je vsechny pozoroval, a uvedomoval si je. Ale potom jsem strasne dlouhou dobu se je snazil znicit, mit stale cistou mysl od vselijakych blbych vetsinou myslenek, dosahnout meditativniho stavu atd.. Ale tu je ten problem, protoze po dvou rocich cisteni mysli/meditace, jsem si zapominal myslenky podrzet, takze kdyz si ji uvedomim tak ji nepodrzim protoze automaticky se mi mysl cisti, takze se u me stal disbalanc

EDIT: i vizualizace, hypnagogicky stav kdy vidim obrazy/snim (nevim odkud je beru, mozna z akasy nahodne) ale s tim rozdilem ze jsem jeste neusnul jenom se podrzim v tom stavu kdy usinam ale neusnu uplne respektive telo citim, dokonce se mi pri takovych vecech povedlo slyset zvuky jako by byly 100% realne, takze napojeny jsem byl dost, ale co chvili se mi menil kanal (jine obrazy prichazeli) a neudrzel jsem vetsinou jeden dele..

Uživatelský avatar
Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 680
Registrován: 19 zář 2009, 18:06
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 59×

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Anubis » 15 lis 2010, 10:33

Pete píše:...


Pokud už znáš stav za nima, tak nebude problém je časem udržet.

Uživatelský avatar
marvin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2864
Registrován: 16 čer 2009, 10:52
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 553×
Obdrženo poděkování: 713×
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod marvin » 15 lis 2010, 11:52

Pete píše:Jenomze todle jsem prubezne trenoval asi 2 a pul roku. Akorat ne podle Bardona, ale podle ruznych buddhistickych navodu, ci hinduistickych seminaru apod. A problem uvedomovat si myslenky jsem nemel, krasne jsem je vsechny pozoroval, a uvedomoval si je. Ale potom jsem strasne dlouhou dobu se je snazil znicit, mit stale cistou mysl od vselijakych blbych vetsinou myslenek,

...

takze se u me stal disbalanc


Ano, presne tak.. mam pocit ze jsi to mozna s tim cistenim "moc" prehanel, az jsis vypestoval automatickou cisticku.. problem je pokud zacnes cokoliv prehanet..

Zaklad je vzdy harmonie, rovnocenost - rovnovaha mezi prazdnotou a koncentrovanou myslenkou. Mel by jsi se snazit prohloubit koncentraci a udrzeni myslenky. V meditacich se soustredit na jednu myslenku / dej, ideu nebo sled ale nespoustet z nej soustredeni ...

je mi jasne ze o to se asi snazis, ale mel by jsi tedy tohle vice cvicit nez prazdnotu mysli..samozrejme ani tady nesmis nic prehanet.. prehnana koncentrace prilis vysiluje a vycerpava energii ..respektive spaluje ji v tobe, coz taky neni ok.. doporucil bych vzdy prokladat koncentraci a relaxaci..

zkouset zdokonalovat vydrz doby, po kterou si uchovas myslenku v hlave a pak se dokonale uvolnit..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Uživatelský avatar
Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 422
Registrován: 01 lis 2010, 02:17
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Pete » 15 lis 2010, 12:50

Samozrejme.. jenomze to jsem necvicil podle Bardona ale bud podle ruznych jinych systemu, nebo podle toho co mi radila Intuice.. a cvicil jsem to stale (v kazdodennim zivote, ne jen doma)

Jak rekl Anubis, velky problem to nebude, staci si na to davat ted vic pozor s udrzenim jedne myslenky a bude to OK.

Navic na zacatku jsem netusil, ze takovyto disbalanc muze nastat, ale nevadi napravim to, hlavni je ze jsem si to uvedomil. Furt je to lepsi nez to bylo predtim, protoze i kdyz mam problem jednu myslenku podrzet, tka alespon neztracim energii z vycerpanosti z mnoha myslenek.

Napsal jsem to tu taky proto, jako dobry priklad toho jak musime vsechno cvicit rovnomerne (cisteni a udrzeni) aby byla harmonie, abych mozna usnadnil ostatnim o to, co se stalo me.

Uživatelský avatar
kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 148
Registrován: 08 srp 2010, 19:41
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 27×

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod kedrigern » 13 úno 2011, 00:56

Nějak stále nevím, jestli při svých pokusech o kontrolu myšlnek postupuji správným směrem. Připadá mi, že mé cvičení je něco jako nedokonalá koncentrace. Pod pojmem pozorování myšlenek si nedovedu vybavit nic, čeho bych byl schopen. Buď nemám žádné myšlenky, nebo když myšlenka přijde, tak na ni myslím, ale stále mi uniká, co je to to pozorování. Moje cvičení vypadá asi takto:
- jsou soustředěný na myšlenku, že budu pozorovat myšlenky
- zaregistruji nějaký věm z okolí(televize z vedlejšího pokoje, auto z ulice, vlak apod.) nebo tělesnou funkci (uvědomím si svoje dýchání nebo tlukot strce)
- několik vteřin až třeba čtvrt minuty na to myslím, pak si uvědomým, že chci cvičit pozorování myšlenek a jsem opět zkoncentrovaný na myšlenku, že chci cvičit pozorování myšlenek
- pak zase pro změnu přijde nějaká myšlenka typu co jsem udělal, neudělal, co musím udělat
- zase na to chvíli myslím od několika sekund do někdy i půl minuty (u tohoto typu myšlenek je větší nebezpečí, že u nich zůstanu déle) než si uvědomým, že chci cvičit pozorování myšlenek a zase se koncentruji na myšlenku, že chci cvičit pozorování myšlenek
- toto se opakuje neustále dokola

V kontextu toho, jak se zde píše o pozorování myšlenek nejsem schopen posoudit, jestli cvičím správně a co bych měl vlastně dělat, abych se zlepšoval. Má být například mým cílem zkracovat dobu mezi okamžikem, kdy mě myšlenka napadne a okamžikem, kdy si uvědomým, že chci cvičit pozorování myšlenek? Musím přiznat, že tato nevědomost, jestli to dělám správně a jak má vlastně to správně přesně v mé mysli vypadat (protože myšlení představuje jakýsi vnitřní monolog, tak vlastně potřebuji vědět, co mám v tom vnitřním monologu říkat nebo neříkat), má velmi devastující účinky na moji motivaci dodržovat pravidelnost cvičení.


Dovedl by mi prosím někdo s tímto poradit?
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Ibis
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 10
Registrován: 31 pro 2010, 10:32
pohlaví:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Ibis » 13 úno 2011, 12:36

Podľa mňa to robíš správne. Toto je najjednoduchšie cvičenie, a nie je potrebné v ňom robiť zvlášť veľké pokroky. Dôležité je udržať si pozíciu pozorovateľa, a nenechať sa tými myšlienkami strhnúť. Keď sa sústredíš na určitú tému, tak uvidíš, aký je rozdiel medzi pozorovaním, a sústredením. Zatiaľ, čo pri pozorovaní do myšlienok nezasahuješ, ale necháš ich plynúť, pri sústredení sa snažíš potláčať myšlienky, ktoré nesúvisia s témou. Až tu prichádza to pravé umenie.
"Po důkladném studiu této nauky dospěje čtenář k názoru, že se nedá hovořit
ani o bílé ani o černé magii a že není také rozdílu mezi magií, mystikou a jinými
podobnými vědami, ať se již nazývají jakkoli a jdou jakýmkoliv směrem."

Uživatelský avatar
Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 618
Registrován: 26 led 2011, 22:54
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 30×

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod Ondra » 14 úno 2011, 10:29

Aby se člověk nenechal strhnout tokem myšlenek, tak je potřeba celý tento proces zanalyzovat. Tím, že se člověk zaměří na obecnou podstatu plynoucích myšlenek, tedy je pozruje, tak zjistí , že se veškeré myšlenky týkají minulosti, nebo budoucnosti a to je ten zasadní krok, protože veškerá Pravda se skrývá pouze v přítomnosti. Zde pak vzniká prostor pro jakoukoliv magickou práci a především pro plnou koncentraci.
Moc přítomého okamžiku je tím zásadním.

Uživatelský avatar
kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 148
Registrován: 08 srp 2010, 19:41
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 27×

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod kedrigern » 16 úno 2011, 00:03

Ibis píše:Podľa mňa to robíš správne. Toto je najjednoduchšie cvičenie, a nie je potrebné v ňom robiť zvlášť veľké pokroky. Dôležité je udržať si pozíciu pozorovateľa, a nenechať sa tými myšlienkami strhnúť. Keď sa sústredíš na určitú tému, tak uvidíš, aký je rozdiel medzi pozorovaním, a sústredením. Zatiaľ, čo pri pozorovaní do myšlienok nezasahuješ, ale necháš ich plynúť, pri sústredení sa snažíš potláčať myšlienky, ktoré nesúvisia s témou. Až tu prichádza to pravé umenie.

Jsem rád, že alespoň něco dělám správně. Možná se v tom moc vrtám, ale jako perfekcionista mám už takovou povahu. Trochu mě mate pojem "nechat plynout myšlenky" v kontrastu s tím, co provádím. Pod plynutím si představím, že tu myšlenku mám stále v hlavě. Já ale dělám to, že když si uvědomím, že na něco myslím, tak tu myšlenku utnu a prátím se k myšlence na sledování myšlennek.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Uživatelský avatar
marvin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2864
Registrován: 16 čer 2009, 10:52
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 553×
Obdrženo poděkování: 713×
Kontaktovat uživatele:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod marvin » 16 úno 2011, 09:21

Myslím, že už jsem to psal, ale pozorování myšlenek považuji za složitější než prázdnotu , nebo koncentraci na jednu myšlenku. Co se týče prázdnoty, tam jde o čistou sílu vůle. Je to jenom silové cvičení. Posiluješ vůli dokud nejsi schopen zadržovat nebo naopak upínat mysl na jeden bod.

Kdež to u pozorování, musíš najít jakýsi stav odloučenosti, neutrality, uvolněnosti, ale zároveň bdělosti. Což občas shledávám dost složitým. Podle mě je dobré cvičit pak tu prázdnotu myšlenek, třeba to po 5min střídat. Vyjasní se ti potom hranice mezi volným prouděním - mezi tím, když myšlenka jakoby příjde z venčí a tím kdy ji sám potom rozvíjíš a zapojuješ vůli (což bys v pozorování neměl)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

MAGYRO
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2011, 22:57
pohlaví:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod MAGYRO » 25 úno 2011, 23:34

Zdravim all.Prvu knihu v ktorej sa toto cvicenie nachadza som cital uz asi 5 krat a samozrejme sa snazim tiez tak ako ostatny zmenit svoj zivot a priviest na vyssiu uroven.Toto prve cvicenie o sledovani myslienok je podla mna najjednoduhsie a odohravalo sa tak ako autor knihy podla ktorej cvicime.Zacalo to obrovskym mnoztvom myslienok ktore som ani nestihol sledovat,ale postupom casu sa pozvolna znizovala frkvencia naletou,az som sa dostal do stavu ked prichadzaju len pozvolna tak ze som ich mal cas sledovat.Dalsia cast prveho stupna...podrzat jednu myslienku...ide podla mna ruka v ruke s kaznou myslienok , introspekciou,atd.Toto je podla mojho nazoru asi najtahsia cast magyckeho vycviku.Naucit sa ze v praci mam mysliet na pracu a doma sa venovat len veciam domacim,,atd.A v neposlednom rade hlavne brat tieto cvicenia ako konicek alebo nieco prjemne,a nie sa stresovat ci to robim dobre alebo nie.Treba sa naucit uvolnit sa a venovat tomu co robite a hlavne ked cvicim podla Bardona tak sa nezatazovat inou technikou...kto dvoch zajacov nahana,ani jedneho nedobehne.Zjednodusit sa to neda,len byt trpezlivy.Kazdy z nas je iny a Boh vie kedy a komu ma to ci ono za jeho namahu,vieru a usilovnost pookriat.Ja som tiez len na zaciatku a dost dlho,ale nevzdavam sa.

cerpa
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Příspěvky: 9
Registrován: 13 dub 2011, 12:23
pohlaví:

Re: FAQ: sledovaní myšlenek

Příspěvekod cerpa » 03 kvě 2011, 11:20

Krásný slova MAGYRO.Myslím že to je základ a celá podstata úspěchu..Hodně úspěchů.


Zpět na “Mentální úroveň - 1. stupeň”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host