Rosikrucánské sympozium

Na tomto místě dávejte a pište podklady pro setkání a společnou práci

Moderátoři: Cagliostro, Anubis, Tomáš, Saila

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 37×

Rosikrucánské sympozium

Příspěvekod Michal » 10 bře 2014, 14:40

Pokud by to někoho zajímalo, narazil jsem na pozvánku na Rosikruciánské sympozium.

Obrázek

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 54×

Re: Rosikrucánské sympozium

Příspěvekod beo » 10 bře 2014, 16:12

Zní to zajímavě, zde je odkaz: http://www.rosicrucianum.cz/2014/02/17/ ... um-v-brne/

Kód: Vybrat vše

Srdečně Vás zveme na sympozium VOLÁNI SRDCEM SVĚTA, kde přednesou svá poselství, určená každému člověku:

STARÝ MYSTICKÝ ŘÁD RŮŽE A KŘÍŽE A.M.O.R.C.
ŽÁK BÍLÉHO BRATRSTVA
ANTHROPOSOFICKÁ SPOLEČNOST
MEZINÁRODNÍ ŠKOLA ZLATÉHO KŘÍŽE S RŮŽÍ, LECTORIUM ROSICRUCIANUM

Sympozium se uskuteční v neděli 23. března 2014, od 9 do 13 hodin, v Malém sálu Břetislava Bakaly v Bílém domě v Brně.
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 10 bře 2014, 17:50

docela bych se tam rád podíval. Ale už teď vidím, že to bude nabitý víkend a nevím jesli na to zbude čas.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 10 bře 2014, 19:19

Taky by mě zajímalo, jak vypadá bílé bratrstvo v bílém domě :)

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 10 bře 2014, 21:06

Přátelé, u nás působí dvě hlavní větve "rosekruciánů" - Lectorium Rosicrucianum a americký řád A. M. O. R. C. Mám mnoho přátel, kteří do jedné z nich s nadšením vstoupili a poté pro celkovou neškodnost těch skupin zase odcházeli. Já tam nebyl, tak nevím, jen co se mi doneslo.

Rosekruciánství se obecně rozeznává na "pravé", které je dáno stupněm vnitřního vývoje a "nepravé", čímž rozumíme přihlášení se k některé rosekruciánské společnosti. Oboje je asi morálně ušlechtilé, ale na různé úrovni.

Mimochodem, kdo si chce udělat obraz o tom, čemu rosekrucáni historicky učili, mohla by ho zajímat kniha J. P. Maien: Odkaz bratrstva zlatého a růžového kříže. Je to opravdu dobře napsáno a není to zahalené falešným pláštěm velkého tajemství.

http://malvern.cz/domains/malvern.cz/obsah/j-p-maien-odkaz-bratrstva-zlat%C3%A9ho-r%C5%AF%C5%BEov%C3%A9ho-k%C5%99%C3%AD%C5%BEe
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

StarWalker
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod StarWalker » 11 bře 2014, 00:06

Někdy vloni jsem se byl ze zvědavosti podívat na přednášku frakce Lectorium Rosencrucianum a odcházel jsem poměrně nenadchnut. Jejich systém stojí na knihách Jana van Rijckenborgha, který byl svého času členem kalifornských rosenkruciánů vedených Maxem Heindelem(kniha Rosenkruciánská kosmokoncepce). Po Heindelově smrti to Rijckenborgh zabalil a z jakéhosi vnitřního popudu se rozhodnul vytvořit svůj vlastní systém okleštěný o jakékoliv vnitřní techniky. Na dotaz co používají za postupy k práci na sobě se mi onehda několik přednášejících snažilo vysvětlit, že používání technik jako meditace atd. jsou špatná cesta. Údajně stačí být členen jejich řádu, scházet se a pak že člověk vnitřně roste automaticky, neboť je pod ochranou.
Jak píše Arex, působili neškodně. Dovedu si představit, že mohou být dobrý mezistupeň pro všechny mainstreamově fanatické křesťany.
"Všude tam, kde se nadsmyslové bádání nachází v nějakém vztahu k lidskému egoismu, vyrůstají také nebezpečné stránky tohoto bádání."

Zpět na “Veřejná Komunita”