K tomuto tématu mě inspirovala diskuze s kamarádem ohledně jiné skupiny.
Sledovali jste někdy skupinového ducha ve vaší skupině? máte nějaké poznatky?
Poznání které poctilo mě, bylo že jakoukoliv praxí, SD (skupinový duch) roste, sílí, ale zárověň i podporuje členy ve skupině. Když skupina přestane praktikovat a třeba si jenom povídá, tak to vyčerpává energetický náboj SD a ten pak ztrácí na síle, časem i mizí, a skupina se (většinou) rozpadá.
Zajímal by mě váš názor na SD. :-)
Skupinový duch
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- marvin
- Administrátor

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skupinový duch
myslíš egregor ? : )
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Saila: Je to egregor, pravdu má náčelník. (marvin:-)
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
Možná je to mírně mimo téma, ale všiml jsem tvorby egregora u partnerských vztahů. Vždycky jsme si s přítelkyní postupně vytvořili různá pojmenování, signály, a rituály, kterým jsme rozumněli jen my dva. U poslední přítelkyně jsem to už věděl, co to vlastně děláme, a ona to taky chápala, ale i tak nás to naplňovalo. To něco, skryté za těmi jmény, signály a rituály, co jimi bylo posilováno, bylo pro náš vztah velmi důležité. Jinak ten egregor byl silný, i když nám to zrovna neklapalo. Ke konci vztahu už nás držel jen on.
Myslím, že v magické skupině to bude podobné, ne-li stejné. Ale nemám s tím - zatím - zkušenost. :-)
Ale je zajímavé to, co tvořilo toho egregora ve vztahu - jména, signály, rituály. To by asi taková skupina mít měla, pokud chce mít silného ducha. Eckhart Tolle to myslím nazývá kolektivním energetickým polem.
Myslím, že v magické skupině to bude podobné, ne-li stejné. Ale nemám s tím - zatím - zkušenost. :-)
Ale je zajímavé to, co tvořilo toho egregora ve vztahu - jména, signály, rituály. To by asi taková skupina mít měla, pokud chce mít silného ducha. Eckhart Tolle to myslím nazývá kolektivním energetickým polem.
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Saila píše:Sledovali jste někdy skupinového ducha ve vaší skupině? máte nějaké poznatky? )
Vůdčí duch skupiny či kroužku je vlastně duch a koordinátor tvůrce a vedoucího skupiny. Pokud se skupina rozejde, zůstává pouze u toho, s nimž byl i dříve "v kontaktu". Pokud je skupinka slabá a nevyvinutá, nemá duch se potřebu projevovat, byla by to z jeho strany zbytečnost.
Ego sum, qui sum!
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”