jak buddhisté sami sebe mumifikovali

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

jak buddhisté sami sebe mumifikovali

Příspěvekod Helena » 03 bře 2015, 11:40

Bez komentáře následující velice zajímavý článek:

http://magazin.aktualne.cz/v-sose-buddh ... position-1
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

FTX

A na co je to dobré?

Příspěvekod FTX » 04 bře 2015, 23:00

A na co je to dobré?

Proces povznesení je velice trýznivý a zdlouhavý. Mniši musí radikálně změnit svůj jídelníček. Prvních tisíc dní konzumují pouze vodu, semena a ořechy. Dalších tisíc dní jedí jen kořeny a kůru z borovice a v poslední fázi pijí lák jedovaté mízy japonského stromu, který způsobuje zvracení a odvodňuje tělo. Chtějí tak zabránit útokům hmyzu, uvádí server

Takže 2000 dní a kousek šíleného utrpení. A výsledek - smrt. To už se dá srovnat leda tak s koncentrákem.

To je jako kdybych u auta do benzínu přidával teflon, do chladící kapaliny konzervační barvu, do oleje něco podobného a už bych autem jen popojížděl. Když se mi motor v autě konečně zadře tak bude důkladně zakonzervované a hned tak nezrezne.

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: jak buddhisté sami sebe mumifikovali

Příspěvekod marvin » 06 bře 2015, 13:11

přesně tenhle odstavec mě také zarazil. prostě smysl života v tom, si ho co nejvíce znepříjemnit :) resp. už za života v sobě vytvářet smrt..mumii ..

možná je to pro někoho "potřebná" zkušenost.. možná ne..

já bych se raději věnoval životu a tomu jak žít : )
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 14 čer 2015, 20:58

Kdysi jsem o něčem takovém četl, ale byly tam uváděné jiné důvody než v tomto článku a na rozdíl od nich mi dávaly smysl. Podle mne v článku v odůvodnění mumifikace za živa splácali páté přes deváté. V tom, co jsem tehdy četl, se jednalo o to, že ten mnich žil v nějakém údolí, které stíhala dlouhodobá neúroda a on podstoupil tuto mumifikaci pro to, aby mohl lidem po smrti zajisit úrodu, což se mu povedlo. Připadá mi to podobné mumifikaci faraónů, ti také chtěli po smrti dosáhnout něčeho, čeho by bez mumifikace nedosáhli.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 41×

Příspěvekod Lumpino » 02 srp 2015, 17:22

kedrigern píše: V tom, co jsem tehdy četl, se jednalo o to, že ten mnich žil v nějakém údolí, které stíhala dlouhodobá neúroda a on podstoupil tuto mumifikaci pro to, aby mohl lidem po smrti zajisit úrodu, což se mu povedlo. Připadá mi to podobné mumifikaci faraónů, ti také chtěli po smrti dosáhnout něčeho, čeho by bez mumifikace nedosáhli.

Dovolím si okomentovat.
a/Neůroda přichází obvykle z nějakých nepříznivých povětrnostních poloměrů. Jaké jsou třeba momentálně dnes nejen v Česku. Když si důkladně probereme Bránu od mistra Bardona, napadne nás že by mohlo jít i ony povětrnostní podmíky vhodnou koncentrací ovlivnit k lepšímu. I bez mumifikace.

b/Faraoni chtěli zachování astrálního těla po co nejdelší dobu. Proto mumifikace. Astrální tělo se obvykle za nějakou dobu po smrti individua rozpadá s rozpadeem těla fyzického. Ale mám dojem že "duše" se přeftěluje do nové existence o poznání rychleji. Někteří occultní spisovatelé také píší o t.zv. astrálních zbytcích které přežívají ještě dobu po přeftělení individua. Tak nevím....

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”