Magický deník

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
RaE
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 26×
Obdrženo poděkování: 44×

Magický deník

Příspěvekod RaE » 02 úno 2017, 00:58

Rád bych se Vás zkušenějších zeptal, co všechno doporučujete (kromě poznámek ke cvičením a např. introspekce) zaznamenávat do magického deníku? Má smysl psát si například hodnocení každého "běžného" dne nebo zaznamenávat sny? Netuším kde leží rovnováha mezi zcela minimalistickými zápisy a naopak dlouhými elaboráty ve stylu "můj milý deníčku"; v tuto chvíli nevím, které zaznamenávané informace mně budou v budoucnosti užitečné.
Předem děkuji za Vaše odpovědi!

Haldirus
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 18×
Obdrženo poděkování:

Re: Magický deník

Příspěvekod Haldirus » 03 úno 2017, 13:13

Já, třeba osobně mám pracovní sešit, ze kterého jsem si v podstatě udělal odškrtávací - jako - magie vody (fajvka) pět tibetanu (fajvka) a pod tím pokud je třeba poznámky, obvykle: zlepši práci na negativním stavu, zase jsem nedokázal vstát v 6:00 - zapracovat na disciplíně.(Možné pokroky)
pak mám v PC word.. do kterého píšu své poznámky (meditace) rozepisování na určitá témata a názory. (což doporučuji, na těch názorech člověk vidí jeho pokrok velmi rychle, když si přečteš co jsi řešil a dělal před půl rokem jak jsi věci vnímal a jak je vnímáš teď ihned ti dojde, že jdeš správným směrem)

A pak třetí zápisník a to je takový "tahák kniha" - výpisky z brány, run a všeho.

Ale tohle na co se ptáš je jenom na tvém osobním uvážení. Hlavně si v tom udělej pořádek takovej, kterej vyhovuje hlavně tobě.
Prosím, mějte se mnou trpělivost.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 03 úno 2017, 16:52

RaE: je to ruzne a asi by sis s tim mel vyzkouset poexperimentovat. ono se to v prubehu let (prace, kterou zapociname, ukonci az nase smrt, na coz bychom nemeli zapominat :o) vycizeluje a usadi do podoby, ktera ti bude vyhovovat. te se pak drz. ale musis nejak zacit. jakkoliv. mi se v prubehu let osvedcil system, kdy se mi sjednotily ruzne typy poznamek do jedine knihy - sem si pisu vsechno od prubehu evokaci, invokaci, zajimave inspirace at uz me napadnou kdykoliv - od meditaci po sny. samotne sny si uz nepisu, na to bych asi potreboval druhou knihu (mam snovy svet hodne zivy posledni dva tri roky), ale ty aspon pravidelne rozebiram se zenou co se symboliky tyce, takze je nejak vytezuju, stejne bych to nestihal psat. leda pokud prijdou ve snech konkretni rady nebo navazani na nejake driv zpracovane tema, tak to si dopisu. jeste poznamky z laborovani mam zvlast, ale to jsou v podstate poznamky profanniho typu - kdy delam jakou destilaci ceho, od kdy se co cirkuluje, pac to bych si nezapamatoval, ale potrebuju se v tom orientovat.. praxe se spagyratama uz ale patri zapsat do "knihy praci" :o).

mozna se budu opakovat, ale nejaky takovy zapisnik je imho postupem casu extremne dulezity (aspon pro lemru meho typu, ktera zadne bardonoviny necvici, takze musi tezit v jinych dolech :o), protoze jak clovek zcitlivi, tak muze dostat od ledaskoho ledasco. nektere veci ma smysl si zapsat a pozdeji je dale rozvijet, jine ne. procento dulezitych veci vs balast je zpocatku treba 1/10, pozdeji treba 1/3, takze se muze zdat, ze je to velmi malo - desetina podstatneho a zbytek hlupoty.. ale skutecnost je takova, ze je to velmi dulezite "malo". kdyz si to nezapisete, utece to. realne tyhle inspirace jsou skutecnym kontaktem z jemnych svetu a tuhle komunikaci jak pustite, nikdy se nerozvine. kdyz to budete hlidat a pracovat s tim (vracet se k tomu, dal to promyslet, hledat navaznosti, tak to zasadnim zpusobem pomaha se zcitlivovat a kultivovat vnimavost. mnoho tech rad pozdeji muze byt od bytosti/bozstev a popisujou naprosto konkretni rady a praxe. kdyz je pustite, jsou v prdeli a jine uz nemusite nikdy dostat. jsem presvedcen, ze hromada uspesnych kontaktu s entitama je v prvnich letech ne protoze je clovek kdovijak "pokrocily" a "umi to", ale protoze "stesti sedne i na vola a vul se nemusi na ctyrlistek vysrat, ale muze ho sezrat". jde proste o "vystihovani podminek" - a nepromrhani prilezitosti. takze kdyz uz jsem malo senzitivni, coz se meni obtizne a pomalu, tak aspon muzu byt bdely a peclivy v dokumentaci niternych deju - a tohle ovlivnit mohu a je to kurevsky dobre investovany cas a energie, vytvorit si tyhle navyky :o). nahoru se leze po vice zebricich najednou. nejde to po jednom, lezu po druhem..

dulezita vec je taky to, ze clovek ve zmenenem stavu vedomi, kdyz pracuje s necim a ma zabarvene vnimani tou kvalitou, tak pokud si k tomu stavu udela poznamky, tak to zapsane v sobe ma otistenou cestu k te kvalite/entite. tedy pozdeji, kdyz uz je to pryc, kdyz si to vezmu do ruky a nacitim se do toho, parkrat si to prectu, tak se mnohem snadneji otevre cesta, jak se do "toho" znovu dostat. je to jako bych si oblekal kabat. jakobych tema poznamkama vytvoril sveho druhu sigilum, ktere v sobe ma otisteny "pocitovy šém" toho stavu. a to sigilum mam usite na miru. spousta starych sigil je spatne citelna, protoze jsou prilis individualni, vytvarel je jeden clovek nebo nejaka mala skupina lidi pro sve ucely a symbolika jim zretelna se mezitim treba ztratila a vyzaduje to velkou senzitivitu je ozivit. nebo zajem entit, ktere za nima jsou. kazdopadne velmi specificke podminky a pravdepodobnost nehraje pro nas. obzvlaste z pocatku, kdyz nase hodnota pro ty nahore je blizka nule. ale to co si udelame sami z pojmu a symbolu nam jasnych je obzvlaste zive.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 03 úno 2017, 19:36

Dříve když jsem se pokoušel o lucidní snění(nesouvisí tolik s BKOZ), tak jsem si zapisoval co nejvíc podrobností z každého snu. Časem těch podrobností bylo tolik, že jsem pořád hodně psal, takže jsem to omezil na zajímavosti. Tím se ale snížila schopnost pamatovat si sny a měl jsem méně lucidních snů a více klasických snů.

Při velkém množství informací by někomu mohly přijít vhod audio nebo video záznamy. V dnešní době to není problém. Jen musíte umět dobře zálohovat data :-D

Jinak trochu si pohrávám s myšlenkou pořídit si nějaké kvalitní EEG pro domácí uživatele a přikládat k záznamu o cvičení záznamy elektrických impulzů v mozku :-D např. https://www.emotiv.com/ jsou i další levnější produkty.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 09 dub 2017, 10:02

Ja si treba zapisuji datumy, kdy jsem s urcitym cvicenim zacal a kdy skoncil. Mezi tim si zapisuji hlavne jiste mezniky ve cviceni, ktere mne posunuji, na zaklade zkusenosti, ve cviceni kupredu. Nekdy je obdobi, kdy cvicim a jakoby se nic nedeje, je to takove neslane nemastne, tak si udelam jen poznamku, ze se nic vyrazneho nedeje. Vetsinou po takovem klidu prijde jiste pochopeni, cili takovy AHA EFEKT a ten si jiz zapisi i s datumem. Diky tomu vsemu, pri pohledu nazpet, zjistuji, jak mne jedno cviceni prizpusobuje k cvicenim dalsim a bez ziskanych (a zapsanych) zkusenosti bych tezko chapal pozadavky vyssich stupnu. Ale je jasne, ze kazdy mame jine potreby, proto preji, at najdes pro sebe tu nejlepsi metodu :-).
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Terorista
mé první příspěvky:)
Národnost: SK
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Terorista » 12 dub 2017, 09:52

Podla mňa okolo tých 10 minút venovaných denníku je akurát, + ešte nejaké zamyslenie sa nad dňom alebo nad zajtrajškom, ale je to individuálne, pochopitelne čím toho za deň viac zažiješ a odcvičíš tým viac času mu budeš musieť venovať, je to taká kronika tvojej cesty.. :)

DAn
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 42×
Obdrženo poděkování: 49×

Příspěvekod DAn » 12 dub 2017, 13:59

Pro inspiraci a zjednodušení: lze použít třeba učitelský zápisník na evidenci cvičení, nebo vytištěnou tabulku. Vlevo se napíše cvičení a vpravo se dělají čárky. Například "\" ->jako cvičil jsem ráno, "/" -> cvičil jsem včer, "X" -> cvičil jsem ráno i večer. Co sloupeček to jeden den, co řádek to jedno cvičení. A pak další poznámky atd., které nejsou denně je možno dělat do klasického deníku :-)

sesit_1.jpg

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 12 dub 2017, 17:13

Každodenní zápis, zda jsem cvičil a kolikrát, je dle mého názoru, výborný z počátku po dobu, kdy cvičení považujeme za výjimečné a nevšední. Až se nám cvičení stane zvykem a normálností, čili zevšední, tak už není potřeba si zapisovat, že jsem každý den cvičil a kolikrát, jelikož bude každodenní cvičení samozřejmostí. To už půjde samo sebou.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Terorista
Národnost: SK
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Terorista » 12 dub 2017, 17:49

podľa mňa je dobré zapisovať to tak či tak, stanoviť si plán a dodržiavať ho.. 10 minút strávených písaním do denníka nikomu neublíži a je prospešné zhodnotiť svoj deň, prípadne si naplánovať ten ďalší.. do denníkov sa predsa píšu aj všedné aktivity, nie len tie nevšedné čiže aj keď cvičenie "zovšednie" malo by sa písať podľa mňa :) ale každý ako mu je najlepšie.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”