Duchovní žumpa

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

FTX

Duchovní žumpa

Příspěvekod FTX » 07 črc 2011, 11:59

Na úvod si dovolím malý citát od mistra Ariona: "Západní svět už si ani nedovede představit, kolik nesmyslů v duchovní literatuře již prošlo tiskem."

A to nežil dnes v době rozmachu internetu. Znám dva portály, které se překonávají. Jednoznačně vede Osud a na záda mu dýchá Matrix. Možná je jich více, vím o MWM ale to ignoruji.

Problémem těchto portálů je míchání pravdy s polopravdou, fyziky se science fiction, úniků tajných plánů spolu s dezinformacemi tajných služeb a vysokých duchovních pravd s čirou fantazií. Smutné je, že jsou to jícny, které jen chrlí a chrlí další informace bez jakéhokoliv zpětného ověření a bez jakékoliv snahy se dobrat pravdy.

Pravidelný konzument takovýchto informací je bohužel stržen z jakékoliv duchovní cesty do polofantastického světa. Skutečný postup vyžaduje spíše nudnou a jednostrannou práci než zahlcování dalšími a dalšími "skutečně pravdivými" informacemi.

Když jsem našel rozpor v matematickém vzorečku, a napsal to panu Chvátalovi, tak to zaregistroval. Když mu jeden známý nabídl podrobnosti k jeho článku, tak to ani nepovažoval za důležité. Když jsem panu Chvátalovi nabídl překlad zajímavého článku od pana Misteleho, tak se ani neobtěžoval odpovědět. Pamatuji na dobu před 10 lety, kdy Matrix publikoval jeden článek týdně, ale bylo to zajímavé. Pak si našel Chvátal sponzora a od té doby se musí pořádně otáčet aby přilákal pozornosti lidí. V té době byl Matrix naštěstí zpoplatněn a tak mě to ani neláká. Před tím bylo velmi snadné otevřít proohlížeč a nasát novou dávku duchovního mixu.

Duchovní bulvár asi má v tomto světě nějaký význam pro masy lidí a formuje to jejich názor.

AlA777
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Duchovní žumpa

Příspěvekod AlA777 » 07 črc 2011, 13:27

V soucasne dobe je znamy treba Cez-Okno.net, ktery je alespon zdarma, narozdil od Osudu a Matrixu. Ja uz chodim spis na takove servery typu okultura.cz, nebo gnosis9.net, ktery uz neni moc aktualizovany, ale je tam v archivech hromada zajimavych materialu. Jinak me spis udivuje jake kulty vznikly kolem techto serveru, ale ne kazdy asi ma cas, chut a umi anglicky, aby si rozsiroval obzory i na zahranicnich serverech.
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.
Sa’adi

FTX

Příspěvekod FTX » 13 črc 2011, 21:29

Ono to, co se děje je naprosto logické.

Mimochodem, pan Chvátal se kdysi chlubil tím, že cvičil bránu.

Jenže pak si z mystérií chtěl udělat byznis a tohle je ten výsledek.

Tenhle úpadek se např. vyhnul panu Stworovi se Zvědavcem. Hlavní důvod je ten, že nepopisuje/neprofanuje duchovní tématiku, ale jen dělá komentáře o stavu společnosti. V tomhle případě nepřináší čtení textu žádnou duchovní inspiraci.

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 29×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 17 črc 2011, 20:37

naprosto souhlasím s názorem FTX

FTX píše::Na úvod si dovolím malý citát od mistra Ariona: "Západní svět už si ani nedovede představit, kolik nesmyslů v duchovní literatuře již prošlo tiskem."

A to nežil dnes v době rozmachu internetu. Znám dva portály, které se překonávají. Jednoznačně vede Osud a na záda mu dýchá Matrix. Možná je jich více, vím o MWM ale to ignoruji.

Problémem těchto portálů je míchání pravdy s polopravdou, fyziky se science fiction, úniků tajných plánů spolu s dezinformacemi tajných služeb a vysokých duchovních pravd s čirou fantazií. Smutné je, že jsou to jícny, které jen chrlí a chrlí další informace bez jakéhokoliv zpětného ověření a bez jakékoliv snahy se dobrat pravdy.

ono přesně tohle magická věda "potřebuje", víc kapitalismu a lži založených na nevědomosti a ctíči z peněžního zisku druhých
už třeba Chris Angel...používá pro svůj pořad název extrémní MAGIE, a přitom je to pouhý podvodník :)
pod pojmem "magie" je dnes asi 80% profanace a čistě komerčních zisků

na druhou stranu zase nesouhlasím s tim, že duchovní vzestup je nudnou záležitostí...jestli jsem to správně pochopil
Paradox, humor, změna

FTX

Příspěvekod FTX » 23 črc 2011, 17:46

Kvazar píše:na druhou stranu zase nesouhlasím s tim, že duchovní vzestup je nudnou záležitostí...jestli jsem to správně pochopil

Souhlasit nemusíš, nikomu svůj názor nevnucuji. Každopádně hledání vnitřního klidu a třeba taková cvičení imaginace, kdy se to stále nedaří nebo se snažit odhalit ty temější stránky svého já rozhodně není žádné wow. Pokud se i z takových věcí dokážeš radovat, tak tě skutečně obdivuji.

Jak řekl jeden duchovní mistr: "Blahoslaveni budiž chudí duchem neboť jejich jest království nebeské." Odhaduji, že tím měl na mysli toho, kdo se raduje třeba ze Sluníčka, lístku na stromě a jiných banálních věcí, kterých si ostatní lidé nevšímají. To učení fazirejové se nípali v "posvátných" textech a svět kolem nich procházel nepovšimnut.

Jistá analogie by se našla i ve světě počítačů. Existují programy, které dělají přesně to co mají. Vypadají na první pohled trochu jednoduše a třeba se pouštějí z příkazové řádky bez zbytečných serepetiček. No a v kontrastu s nimi máš programy, které jsou přezdobené až k prasknutí a nikdy pořádně neudělají to co se od nich čeká. Můžeš si u nich vybírat virtuální kouzelníky u kterých netušíš co přesně udělají.

Takový toxík si vezme Lko a pak už se jen raduje z krásných stavů. Mohou to být skutečně vyšší duchovní světy, nebo iluze ale to od sebe nepozná. Protože mu chybí rovnováha, nemá vyškolené smysly tak může upadnout třeba do posedlosti, nebo si jiným způsobem uškodit. Navíc v tom stavu přetížení živlů nevydrží dlouho a pak touží to samé znovu a znovu opakovat. A tak dlouho se se džbánem pro vodu chodí, až se ucho utrhne.
Naposledy upravil(a) FTX dne 01 úno 2012, 11:18, celkem upraveno 1 x.

FTX

Příspěvekod FTX » 27 led 2012, 11:44

Při čtení osudu jsem měl takový špatný pocit.

Teď vybublalo na povrch, že nejznámější český ezoterik vlastní nevěstinec a přes Osud si propírá penízky:
http://www.osud.biz/22-01-2012/667/dalsi-lez-osobnosti-ceske-ezoteriky-jiriho-maska

Jen tak mě napadá, že i přes tuto skutečnost se mohou na jeho webu tu a tam vyskytnout hodnotné články v záplavě strašení o konci světa.

FTX

Tenhle článek je opravdu zajímavý

Příspěvekod FTX » 11 dub 2012, 10:36

http://www.pozitivne.cz/content/konspiracni-teoretizovani-duchovni-rust

Z těchto všech důvodů je vhodné, abyste měli v pořádku svou vlastní osobnost, než vstoupíte na tenký led zčásti bludů, trochy lží, trošky teorií a taktéž mála pravdy.

Část pravdy v každé teorii vždy je .............

Málokdo z konspiračních teoretiků vám poví jak je nutné (a že je vůbec nutné) na sobě pracovat dříve, než se člověk začne zaobírat věcmi, které jsou jiným zapovězené.

K pravdě se zde dobere pouze člověk, který se dobrovolně vydá na cestu očisty na mentální a emocionální úrovni a nastoupí osobní duchovní růst.

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”