Léčba diabetu prvního typu

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Re: Léčba diabetu prvního typu

Příspěvekod zebyja » 02 dub 2014, 09:23

Michal píše:To je jak kdyby ses měl ptal na to...

No možná jsem se měl spíše zeptat zda jste o přednášku řešili způsob působení zapperu (ve sféře viditelna, či neviditelna) Nic méně odpověď jsem vlastně dostal :)

Zásah do Akáši.. No obávám se, že na této úrovni nejsem, nicméně díky za připomenutí toho, že "zázraky" existují :)

majstro píše:...

Díky za nabídku, momentálně mám ale na zapper pokud jde o viditelno spíše názor jako na prostředky vybuzující imunitní systém.. V případě diabetu (autoimunitní onemocnění), bych ho tedy raději nepoužil.. Navíc se zdá, že při léčení diabetu zapperem se vždy jednalo o druhý typ..
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Andrea
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 27×
Obdrženo poděkování: 11×

Příspěvekod Andrea » 02 dub 2014, 10:39

Milane, sice nevím,jestli ten zapper funguje stejně jako ten systém, co používal Kříž, ale doporučuji ti jeho knihu: Povídání v magických energiích.
Vzadu jsou např. dotazy lidí, kteří Křížovi psali o pomoc a jeden dotaz k cukrovce jsem tam našla (nejde mi to naskenovat, tak to zkusím přepsat).

MÁM CUKROVKU
Čtyři roky mám cukrovku, kterou jsem zprvu léčil jen dietou. Poté jsem dva roky bral lék Dirastan, teď měsíc Amaryl. Vysoký krevní tlak léčím Goptenem, případně ještě Vasocardinem. Objevují se i záchvaty, kdy tlak vyskočí na 200/130. rovněž trpím průjmy a někdy naopak zácpou. To přičítám operaci žlučníku před 21 lety a venkovním hemoroidům. Zjistili mi i sklerózu aorty, není ale rozsáhlá.
J.M., 56 let, Třinec

Základní příčinou vašich potíží je chronická infekce organismu bakterií streptococcus faecalis, která se před více než 21 léty dostala do trávicího ústrojí. Tam vyvolalal rozsáhlé záněty a abyla mj. i příčinou nutné operace žlučníku. V zažívacím traktu byla dále postižena játra a tlusté střevo, což způsobuje špatné vyprazdňování, zvýšení diastolického krevního tlaku a přispívá k tvorbě hemoroidů v konečníku. Později infekční agens napadl slinivku, kde vlivem zánětu Langerhansových ostrůvků došlo ke snížení tvorby inzulínu a bylo podnětem vzniku diabetes mellitus (zvýšená hladina glukózy v krvi - 8 mmol/l). Postupně bylo napadeno i srdce a levá plíce, což je další z příčin vysokého krevního tlaku, který v současné době i přes medikamentózní léčení dosahuje hodnoty 190/120 mmHg. Doporučená pitná kúra je zaměřena jak ke zničení choroboplodné bakterie, tak k odstranění zánětlivých procesů v organismu a k regeneraci jednotlivých napadených orgánů. Hemoroidy v konečníku je pak třeba léčit bylinnými sedacími koupelemi a ošetřením mastí.
Návrh bylinné směsi k pití:
Třezalka 150 ml, meduňka 100 ml, hloh 100 ml, hluchavka 100 ml, saturejka 100 ml borůvka list 50 ml.
Návrh bylinné směsi ke koupelím a k přípravě masti:
Borůvka list 400 ml, měsíček 400 ml

...
Je tu i kapitola o tom, jak léčí byliny (což je zároveň i odpověď na tvůj dotaz sféry působení) viz. sken

...
Jestli budeš chtít, můžu ti tu knihu půjčit ;)
Přílohy
L.Kříž_bylinky.pdf
(864.56 KiB) Staženo 128 x

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod zebyja » 02 dub 2014, 10:51

Děkuji mnohokrát, že se tím tak aktivně zabýváš.. :) Vezmeš tu knihu prosím dnes do čajovny? :)

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 02 dub 2014, 11:03

zkuste tuhle knihu

Obrázek

ke stažení na uložto http://uloz.to/x2y8FdL/cukr-a-sul-dva-bile-jedy-rar

je to v docela dobre kvalite

autor detailne popisuje funkci organu (zejmena slinivky) a ikdyz je to starsi kniha, myslim ze je tam diabetes detailne rozebrany
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Andrea
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Andrea » 02 dub 2014, 11:19

Ta kniha mě dost oslovila - jednak s tím léčitelem máme zkušenosti v rodině ;) a za druhé je hodně zajímavá a zdaleka není jen o léčitelství .... a nemám to s kým probrat, tak budu ráda, když na to koukne i někdo jiný :D Vezmu ji (už jsem ji tam jednou měla) :D

Co se týče zapperu - ten jsem "objevila" nedávno a právě mě zaujalo, že funguje na podobném principu jako léčil pan Kříž. A když jsem pak viděla video, kde mluvil kluk, co měl dle doktorů roztroušenou sklerózu a také díky zapperu (a bylinkám a dalším věcem) se z toho dostal, tak mi to přišlo zajímavé a ráda bych se dozvěděla, jestli je to podvod (přeci jen jsou ty přístroje docela drahé) nebo jestli to funguje.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod zebyja » 02 dub 2014, 11:27

Andrea: Zapper sám osobě použít jistě lze.. A to už z principu.. Jen si nemyslím,

že je to všelék,
že je to dobře prozkoumané
a také to považuji spíše za podpůrnou léčbu..

Marvin: Knihu jsem objednal v tištěné podobě, tak když bude někdo chtít, bude u mě k mání, jen co jí přečtu a udělám si poznámky.. Jinak díky moc za typ Marve, s touto knihou mnohem lépe pochopím samotnou nemoc.. :)

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 02 dub 2014, 12:58

Andrea píše:
MÁM CUKROVKU
Čtyři roky mám cukrovku, kterou jsem zprvu léčil jen dietou. Poté jsem dva roky bral lék Dirastan, teď měsíc Amaryl.

Z

Andreo, tohle je ale druhý typ, Zebyju zajímá první typ. Ber to, že ty dva typy jsou dvě různé nemoci. První typ je vždy na inzulínu, pokud jen bere léky, je to druhý typ. Takhle je v tom leda tak guláš. :-)

Zebyja: někdo v tvé rodině má cukrovku 1. typu, jestli to není tajné?
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod zebyja » 02 dub 2014, 13:21

Alicia: Jedna má dobrá kamarádka.. V podstatě neznám svatějšího člověka ( v prostém slova smyslu ) a asi mě s ní něco poutá.. Nevím co to je za pouto, ale láska to není, nebo rozhodně ne zamilovanost.. Možná existuje nějaký typ lásky, se kterým jsem se při svém věku ještě nesetkal..

Nicméně to je jen důvod, proč diabetes prvního typu.. Vytrvalost pramení spíše z toho, že se chci na něco zaměřit, proto že nevím kde začít.. A když se mám o co opřít (že to třeba někomu pomůže).. Je pro mne více méně jednoduší se k tomu dokopat.. Popravdě se k tomu tímto způsobem nemusím ani moc dokopávat.. Celkem mě to naplňuje..

Má to ještě jeden velký a asi hlavní důvod.. A to mystický.. Konkrétně jedině osobně..

Andrea
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Andrea » 02 dub 2014, 15:01

Alicia píše:
Andrea píše:
MÁM CUKROVKU
Čtyři roky mám cukrovku, kterou jsem zprvu léčil jen dietou. Poté jsem dva roky bral lék Dirastan, teď měsíc Amaryl.

Z

Andreo, tohle je ale druhý typ, Zebyju zajímá první typ. Ber to, že ty dva typy jsou dvě různé nemoci. První typ je vždy na inzulínu, pokud jen bere léky, je to druhý typ. Takhle je v tom leda tak guláš. :-)

Zebyja: někdo v tvé rodině má cukrovku 1. typu, jestli to není tajné?

Já vím, že je rozdíl mezi prvním a druhým typem (i když se přiznám, že v tom dotazu bych to neuměla určit). Dala jsem sem ten příspěvek, protože tam je i odkaz na ty bylinky, které posilují příslušné orgány a také je tam docela dobře vidět, jak pan Kříž pracuje (už nežije, takže jak pracoval).
On v té knize nikde netvrdí, že umí vyléčit cukrovku, natož 1. typu, ale jestli ta slečna nemá cukrovku dlouho, tak třeba by to ty bylinky uměly podpořit tak, aby se ji to alespoň nezhoršovalo.

Jinak co jsem se dočetla - tak cukrovka je onemocnění v důsledku nedostatku lásky? Souhlasí?

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 02 dub 2014, 15:10

Andrea píše:
Alicia píše:
Andrea píše:
Jinak co jsem se dočetla - tak cukrovka je onemocnění v důsledku nedostatku lásky? Souhlasí?

Dle zkušeností z mé rodiny ano.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod zebyja » 02 dub 2014, 15:26

Andrea píše: Jinak co jsem se dočetla - tak cukrovka je onemocnění v důsledku nedostatku lásky? Souhlasí?

Sebelásky.. Když se nad tím zamyslíš takto: K čemu se mě osud snaží donutit tím, že mám cukrovku? Zdravá strava, fyzická cvičení, všímání si sebe sama, nebýt ve stresu.. atd atd.. To je jedním slovem sebeláska..

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 02 dub 2014, 15:28

zebyja píše:Marvin: Knihu jsem objednal v tištěné podobě, tak když bude někdo chtít, bude u mě k mání, jen co jí přečtu a udělám si poznámky.. Jinak díky moc za typ Marve, s touto knihou mnohem lépe pochopím samotnou nemoc.. :)

mám tu knihu doma.. takže sem ji mohl poslat nebo něco. Je to součást makrobiotiky. To je defakto alternativní "léčení" ... každopádně úpravou stravy (dietou) se dá hodně pomoci a odlehčit orgánům a tímpádem (podle knihy) snížit dávky inzulinu na velké minimum.

Do toho nějaká syrová strava a pod a asi se s tím dají dělat "zázraky" .. pořád se předpokládá, že nějaká část pankreatu je funkční. Pokud je to ten typ2 - jak popisuje třeba I.Gellner, kde už je "fyzická devastace" orgánu, tam už asi strava nepomůže.

Co se týče léčení všeobecně, myslím, že tam jde o to pochopit princip příčin (chronických nemocí). A pak zabere cokoliv. Je to kombinace hodně aspektů.. karmy atd..

Kdyžtak pak pokecáme osobně
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Ankhur
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 48×
Obdrženo poděkování: 38×

Příspěvekod Ankhur » 02 dub 2014, 16:39

zebyja píše:
Andrea píše: Jinak co jsem se dočetla - tak cukrovka je onemocnění v důsledku nedostatku lásky? Souhlasí?

Sebelásky.. Když se nad tím zamyslíš takto: K čemu se mě osud snaží donutit tím, že mám cukrovku? Zdravá strava, fyzická cvičení, všímání si sebe sama, nebýt ve stresu.. atd atd.. To je jedním slovem sebeláska..

I tohle může mít hodně odstínů.
R. Dalhke - knihy: "Nemoc jako symbol" a "Nemoc jako řeč duše":
Cukrovka jako nemoc s přijímáním, strachem z lásky. Najít cestu, jak si "přiznat strach a úzkost ohledně záležitostí lásky; přiznat si neschopnost vpustit lásku do svého nejhlubšího nitra (cukr v buňkách); naučit se vyhýbat nevyplněným rovinám lásky, resp. uzavírat se jim; na opačném pólu; otevřít se lásce po tělesné, duševí i duchovní stránce."
Není to o tom, co chceš, je to o tom, co skutečně uděláš.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 23 dub 2014, 16:53

K tomu zapperu.. Zapper jsem zkoušel, když jsem měl pásový opar. Žádné léky jsem na něj nebral, vlastně jediné, co jsem dělal bylo, že jsem si ty pupínky potíral tekutým pudrem. Všechno bylo celkem ok, jenom mě pak hodně bolely mízní cévy jakoby, a tak jsem na to ten přístroj zkoušel.
A musím říct, že opravdu úspěšně. Rozhodně to není tak, že by si tenhle stroj koupili lidi jen proto, že je někdo přesvědčil. Lidi, co znám si ho koupili proto, že otec té rodiny onemocněl rakovinou, a nějak ho nikdo nechtěl léčit, že to prý už nemá cenu :D Nicméně po terapii se zapperem nemoc v podstatě zmizela, takže proto si to koupili. No a pak si to koupili i jejich sousedi, a těm to zase pomohlo na vysoký krevní tlak, a už k nim jezdí i další a další se taky léčit. A taky si už i koupili nějaký ten plazmový generátor, atd..

Opravdu to není žert, skutečně to funguje.

Taky jsem viděl, jak někomu z té společnosti, co vyrábí zapper, předávali Bludný balvan sysifáci. On tam přišel, a měl dost dobrý proslov. Krátce řečeno tam řekl, že chápe, že vysvětlení fungování toho stroje není úplně neprůstřelné, ale zkrátka mají tolik spokojených zákazníků, že ani předání jejich balvanu vůbec nic neznamená. Říkal tam, že na základě zkušeností se přístroj šíří a stále víc lidí ho má doma, což jsem opravdu viděl na vlastní oči.

Takže za mě palec nahoru pro zapper. :-)

Andrea
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Andrea » 20 kvě 2014, 14:34

Bohužel mi to nejde naskenovat, takže opisuji z Knihy L. Bourbeau Význam nemocí
(dopředu říkám, že cukrovku 1. typu to asi nevyléčí)

CUKROVKA

Fyzický blok
Cukrovka je onemocnění slinivky, důležité žlázy lidského těla, která plní četné funkce. Jednou z nich je produkce inzulinu, hormonu nezbytného pro udržení normální hladiny glukózy v krvi. Cukrovku způsobuje nedostatečná endokrinní funkce slinivky, jež se projevuje nedostatkem inzulinu. Některé případy cukrovky jsou každopádně způsobeny odolností vůči působení inzulinu, jiné zase například vlivem obezity.

Emocionální blok
Slinivka je žláza související s energetickým centrem solar plexu. Problém se slinivkou je tedy známkou potíží v emocionální oblasti. Toto energetické centrum totiž tvoří emoce, touhy a intelekt. Člověk trpící cukrovkou je emotivní a často v sobě živí až příliš mnoho tužeb. Je to typ lidí, kteří se přejí mnoho věcí nejenom pro sebe samé, ale i pro všechny své bližní.
Přáli by si, aby každý dostal svůj díl, avšak mohou skouznout k žárlivosti, má-li někdo najednou více než oni.
Většinou jde o člověka velmi oddaného, jenž má však přílišná očekávání. O všechny se mateřsky stará a snadno se začne obviňovat, pokud se jeho přání druhým nezačnou plnit. Lze u něj pozorovat značnou duševní činnost, způsobenou intenzivním hledáním prostředků potřebných k tomu, aby se splnila jeho očekávání. Toto přemrštěné množství tužeb jen maskuje vnitřní smutek, který obecně vychází z obrovské potřeby něhy a lásky, jež nebyla nikdy naplněna.
U dítěte se cukrovka projevuje tehdy, když se necítí dosti uznáváno. Následný smutek u něj vede k vnitřní prázdnotě, kterou se pokusí zaplnit upoutáním pozornosti na sebe prostřednictvím onemocnění.

Duševní blok
Postihla tě cukrovka, aby ses naučila nechávat věcem volný průběh, dokázala dát věcem ten správný čas a přestala chtít vše stále kontrolovat. Nemysli si, že je tvým úkolem starat se o štěstí celého světa. Máš schopnost přitáhnout k sobě to, co si přeješ, ale tví bližní si nemusí nutně přát totéž co ty - uvědom si, že jejich přání mohou být odlišná od tvých. Dopřej si čas a pokus se správně vychutnávat sladkosti života v přítomném okamžiku, a ne rozptylovat se tím, co budeš chtít zítra. Až doposud jsi byla přesvědčená, že to, co si přeješ, je vždy pro dobro druhých. Smiř se s tím, že všechna tato přání jsou především tvá, a potom se pokus uvědomit si vše, čeho jsi mohla až doposud dosáhnout. Navíc se smiř s myšlenkou, že i když se u tebe v minulosti neobjevila žádná výraznější touha, nebrání ti to v tom, abys do sytosti vychutnávala i ta nejmenší přání, která v tvé duši vyvstávají nyní.
Jsi-li dítě, jež trpí diabetem, pak je načase přestat si myslet, že jsi v rodině nějakou ztracenou duší. Místo v ní si musíš najít jen ty samo.

Duchovní blok a závěr
...

Duchovní blok a závěr jsou rozepsány na několika stranách vzadu v knize.
Jedná se o otázky k pochopení nemoci a o proces odpuštění. Pokud se mi podaří znovuzprovoznit skenner, tak to sem přidám.

A ještě jeden dodatek. Nikdo v té knize nikomu nezaručuje, že se podle toho postupu výše hned uzdravíte. Otázkám a odpovědím na toto téma a také postupu jak s knihou pracovat je věnováno několik stran na začátku knihy. Možná by bylo fajn to sem pak také dát, ale asi bych spíš doporučovala si tu knihu někde sehnat/půjčit a prosudovat si ji celou (pokud vás to zaujalo, samozřejmě).

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”