Cagliostro píše:Thoth-Amon píše:
. Přece tady nechceme novou dobu temna (1620-1918), kterou se zde jisté profeudální síly snaží velmi
Při vší úctě, pane, přeci nechcete říct, že doba Josefa II. byla dobou temna. U nás netekla krev, jako ve Francii. Byl to zdatný panovník a církev z něj měla dlouho oprávněně noční můru. Leopold taky ještě dobrý a pak ještě pár panovníků, včetně Karla I., který by jistě byl nadějnější než T. G. M.
Dobou temna můžeme označit i knížetem Václavem nebo Karlem IV., kdy se z Čechů stává národ chudáků a z církve se stává to, co v zahraničí později jeden rod jistých bankéřů.
Jenže Václav či Karel IV. ještě symbolizují dobu, která vedla evoluci v Čechách k svým vrcholům. V době, kdy Karel IV. začal výrazněji spolupracovat s papežem v boji proti "herezím" atd. postupně odchází a cesta vede k husitství. Doba po Bílé hoře je jen cesta zpět do temnoty, stejně jako se o to snaží jisté síly po 1989 (naštěstí ne absolutně úspěšně). Doba Josefa II. je jen malá část z období 1621-1918 (můžeme k tomu přidat i část vlády za Marie Terezie), kdy šly dějiny a "osvobození těla i ducha" zase kupředu. Jinak po době Josefa II. to byl opět tvrdý boj proti všemu pokrokovému a česká vojska úspěšně krvácela za Habsburky v bojích proti Francouzům a jejich svobodě, rovnosti, bratrství a za udržení monarchie. Dostali jsme se z toho až 1918 a tehdejší vývoj českého hermetismu do 1938 znamenal nejpevnější základy všeho toho, o čem se dnes nejvíce diskutuje a co se řeší z hlediska možné budoucnosti a přístupu k ní u nás všech.
Anubis píše: Protože příroda směřuje k dokonalosti, tak je její aktuální stav dokonalý jen relativně a to se týče i mikrokosmu, který se postupně vyvíjí. Ten vývoj je samozřejmě důsledkem práce a přítomnosti všech těch géniů a bohů, které jste zmínil. Bez nich by ta evoluce nebyla možná. Je mi líto, že někdo, kdo rád cituje Léviho mi nerozumí.
Ale já Vám možná rozumím, jen si myslím, že vidíte věci příliš jasně. Podle mne je vesmír plný překvapení a Bůh (či Bohové) je milují. Možná je mezi námi daleko více spících mistrů, než myslíme, jen se zatím prostě neprobudili, neboť to trní, ve kterém žijeme, je příliš ostré. Tak proč někdy nezkusit useknout nějaký ten osten a nečekat, co se kolem stane...
FTX píše:Jen tuna "prázdných" slov a naprostá neschopnost cokoliv i jednoduchého prakticky učinit. AMEN
Tenhle celý vesmír je výsledek obrovské skrumáže kouzelných sil a každý, kdo cvičí, již rozlévá magické vibrace do celého okolí. Tyhle diskuse vedou k možné vektorové jednotě v jistých otázkách, která už sama o sobě ovlivní celé proudění kolem nás. A až to získá jistou energetickou hodnotu, objeví se to jako hvězda jiné úrovně...

)... , ktorý nemal kresťanské korene. Aby človek vedel s kadiaľ je a kam kráča.