Pokud Vám vadí současná politika a chcete to napravit

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Thoth-Amon
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Pokud Vám vadí současná politika a chccete to napravit

Příspěvekod Thoth-Amon » 20 pro 2014, 19:48

Cagliostro píše:
Thoth-Amon píše:
. Přece tady nechceme novou dobu temna (1620-1918), kterou se zde jisté profeudální síly snaží velmi

Při vší úctě, pane, přeci nechcete říct, že doba Josefa II. byla dobou temna. U nás netekla krev, jako ve Francii. Byl to zdatný panovník a církev z něj měla dlouho oprávněně noční můru. Leopold taky ještě dobrý a pak ještě pár panovníků, včetně Karla I., který by jistě byl nadějnější než T. G. M.

Dobou temna můžeme označit i knížetem Václavem nebo Karlem IV., kdy se z Čechů stává národ chudáků a z církve se stává to, co v zahraničí později jeden rod jistých bankéřů.

Jenže Václav či Karel IV. ještě symbolizují dobu, která vedla evoluci v Čechách k svým vrcholům. V době, kdy Karel IV. začal výrazněji spolupracovat s papežem v boji proti "herezím" atd. postupně odchází a cesta vede k husitství. Doba po Bílé hoře je jen cesta zpět do temnoty, stejně jako se o to snaží jisté síly po 1989 (naštěstí ne absolutně úspěšně). Doba Josefa II. je jen malá část z období 1621-1918 (můžeme k tomu přidat i část vlády za Marie Terezie), kdy šly dějiny a "osvobození těla i ducha" zase kupředu. Jinak po době Josefa II. to byl opět tvrdý boj proti všemu pokrokovému a česká vojska úspěšně krvácela za Habsburky v bojích proti Francouzům a jejich svobodě, rovnosti, bratrství a za udržení monarchie. Dostali jsme se z toho až 1918 a tehdejší vývoj českého hermetismu do 1938 znamenal nejpevnější základy všeho toho, o čem se dnes nejvíce diskutuje a co se řeší z hlediska možné budoucnosti a přístupu k ní u nás všech.

Anubis píše: Protože příroda směřuje k dokonalosti, tak je její aktuální stav dokonalý jen relativně a to se týče i mikrokosmu, který se postupně vyvíjí. Ten vývoj je samozřejmě důsledkem práce a přítomnosti všech těch géniů a bohů, které jste zmínil. Bez nich by ta evoluce nebyla možná. Je mi líto, že někdo, kdo rád cituje Léviho mi nerozumí.

Ale já Vám možná rozumím, jen si myslím, že vidíte věci příliš jasně. Podle mne je vesmír plný překvapení a Bůh (či Bohové) je milují. Možná je mezi námi daleko více spících mistrů, než myslíme, jen se zatím prostě neprobudili, neboť to trní, ve kterém žijeme, je příliš ostré. Tak proč někdy nezkusit useknout nějaký ten osten a nečekat, co se kolem stane...

FTX píše:Jen tuna "prázdných" slov a naprostá neschopnost cokoliv i jednoduchého prakticky učinit. AMEN

Tenhle celý vesmír je výsledek obrovské skrumáže kouzelných sil a každý, kdo cvičí, již rozlévá magické vibrace do celého okolí. Tyhle diskuse vedou k možné vektorové jednotě v jistých otázkách, která už sama o sobě ovlivní celé proudění kolem nás. A až to získá jistou energetickou hodnotu, objeví se to jako hvězda jiné úrovně...
Naposledy upravil(a) Thoth-Amon dne 20 pro 2014, 19:59, celkem upraveno 1 x.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 20 pro 2014, 21:18

Thoth-Amon píše:
Jenže Václav či Karel IV. ještě symbolizují dobu, která vedla evoluci v Čechách k svým vrcholům.

Umíte si představit, jak by se vedlo klidně našemu národu, kdyby sem nikdy nedorazil žádný misionář křesťanský? Kněžna Drahomíra (tzv. pohanka) by v klidu mohla spát, stejně jako Boleslav.

a česká vojska úspěšně krvácela za Habsburky v bojích proti Francouzům a jejich svobodě, rovnosti, bratrství a za udržení monarchie.

A zednáři, kteří hrají loutkové divadlo. Proč neproběhne pitva generalisima Napoleona, aby bylo vidět, jak byl otráven. Král dosloužil, může být uložen do skříně. V krabici je celá sada jiných figur.

Jako ta známá legenda, které i docela věřím.

Karel I. se velice rozčílil, když za ním přišlo několik českých zednářů po roce 1918, s nabídkou. Pokud kývnete, vrátíme vám trůn (budete naší loutkou). Karel se velice rozčílil a vyhodil je.

Český hermetismus s pokusem nainstalovat jej na krev zemřelých hermetiků je zbytečné, stejné jako sestavit současný hermetický A-Team.

Každý nechť si věří svému ideálu nebo loajalitě a koná tak, jak umí (a ví).
Ego sum, qui sum!

Thoth-Amon
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Thoth-Amon » 21 pro 2014, 16:48

Cagliostro skutečně zásadní je stavět Vaše úvahy na "věrohodných" historkách o českých zednářích nabízejících český trůn po roce 1918 Karlu I. alias "Blahoslavený císař Karel I. (král český jako Karel III., král uherský jako Karel IV.), celým jménem Karel František Josef Ludvík Hubert Jiří Oto Maria Habsbursko-Lotrinský.

Reálně se podívejte na dějiny českého hermetismu za Rakouska-Uherska. Na prakticky každou přednášku i o spiritismu museli mít povolení tajné policie, které často nedostávali, byli kompletně sledováni a dokonce šéfové spolků pracovali pod dohledem či byli donašeči, jen s názvem časopisu či u pohřbu manželky měli problém s katolickou církví - Griese a museli je zakopávat za zdí hřbitova. Opravdový rozkvět o kterém píše prof. Nakonečný jako o takovém, který možná nebude nikdy překonán, nastal až za 1. Československé republiky. A právě o té době se dnes nejvíce hovoří a diskutuje, když se řeší, zda a jak navazovat k nějaké dokonalejší budoucnosti.

Dnešní doba se nám snaží vnutit myšlenku, že bezbřehý individualismus nestýkajících se osob je něco velkého. Je to ovšem jen hra ke snadnějšímu ovládání osamělých podivínů. Samozřejmě nemohu vyloučit, že mezi těmito osaměle pracujícími jedinci jsou největší mistři, co by mohli sedět jako staří Tibeťané 40 let zazdění v jeskyni sami. Jenže toto nám okolí moc neumožňuje a naopak k nám do domácností pronikají negativní síly všemi směry (předpisy, poplatky, účty, povinnosti, exekutoři). Aby měl člověk co nejvíce času na bádání v esoterismu, je dobré mít i co nejvíce jedinců kolem sebe, se kterými si rozšiřujeme "pole svobody" a možnost žít si po svém. Magická pole jedinců se násobí. A vzniká nová, daleko zajímavější a příjemnější realita. Toto je hermetická cesta do ráje - ne po smrti v nějakém astrálu, ale už tady a teď. Protože jak nahoře tak i dole. Jouda zůstane joudou a otrokem i v tom astrálu.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 21 pro 2014, 17:00

Thot-Amon:

Pořád lepší volnomyšlenkový král, než prezident zednář, který nechal střílet do hladovějících dělníků.

Jde-li o hermetismus, raději skryt z očí veřejnosti.

Více se k tématu nebudu vyjadřovat, nebudu do tohoto tématu zabředávat.
Ego sum, qui sum!

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Re: Pokud Vám vadí současná politika a chcete to napravit

Příspěvekod mek onder » 21 pro 2014, 17:46

Máte všichni (FTX,Thot-Amon,Cagliostro,Anubis,,Arex..)můj obdiv a klaním se Vám.Jste úžasní svým rozhledem a znalostmi a to i řekl bych na praktické úrovni.Možná používáte všichni jen jiný jazyk ale snad chcete říct totéž nebo aspoň stejným směrem se ubírat.Měli by jsme hledat spíše co nás spojuje a směřuje než to co nás rozděluje i když se v maličkostech můžeme rozcházet..ale i s tímto to jádro taky můžeme nalézt při dostatečné trpělivosti ;-) Jsem rád že obohacujete toto fórum i vlastním poznáním a svým názorem.Nebylo by na škodu se někdy setkat a zkusit nalézt společnou řeč,jelikož si myslím že všichni máte uvnitř hlubokou pravdu kterou možná budete moci probudit ty spící velikány kolem Vás anebo i v nás samých..což se nevylučuje navzájem ..

Přeji Vše dobré a Ať se Dílo (po)daří.

S úctou a pokorou . .

Mc :)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 14 dub 2015, 21:57

Se střední školou jsme se byly podívat na poslance v akci přímo v galerii poslanecké sněmovny. Do galerie při jejich úřadování se může podívat snad kdokoliv. Stačí jenom občanský průkaz a nechat doma věci, které vypadají nebezpečně nebo podezřele (kontrolují to). Máte na to půl hodiny, pak je třeba uvolnit místo dalším.
Ochranka na mě působila divným dojmem. Je ten typ lidí, který hledá záminku k tomu, aby mohli ukázat, že mají moc/autoritu.

Jakmile jsme byly v galerii, tak mě přepadl neuvěřitelný pocit otupělosti mysli a dalo spoustu práce soustředit se na to o čem tam jednají :-D
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 16 dub 2015, 16:39

čoveče taky jsem tam kdysi byl na střední a myslím, že jsem z toho měl taky hodně zvláštní pocity :)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 139×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 11 led 2016, 15:52

Heh,
toto je parádna téma, milujem ju. Ale ako do nej prispieť, je tu spleť názorov, pritom však boli povedané znamenité názory, čo dokonca aj mňa obohatili, hoci je politika moja srdcovka. No akosi viem vybrať niečo asi zo všetkých názorov.
Skúsim teda dať niečo dokopy a prezentovať istý hlavne písaný názor. Problém bude hlavne v tom, ak by to bolo iba písané. Umenie osloviť poprípade skĺbiť ľudí vyžaduje aj to, aby človek vedel, ako daný text zapôsobí na ostatných. Pripadne osloviť ich aj mimotextovou formou.
(Nechcem sa moc rozpisovať o tom, čo všetko by bolo dobré, aby bolo v štáte, na čo treba dať pozor, a rôzne iné veci...O tom sú celé knihy, teraz sa to pokúsim sa to skrátiť)
1. Je podľa mňa dôležitá nejaká základná idea štátu. Tá by mohla byť väčšie skúmanie prírody, zapájanie ľudí do zdravého životného štýlu alebo by to mohlo byť efektívnejšie využívanie vynálezov. Prípadne by to mohlo byť obidvoje v kope.
2. Ovplyvňovanie. Na túto tému tu bolo povedaná aj to ako by to mohlo vylepšiť situáciu, ale na druhú stranu to môže plodiť obmedzovanie slobody atď. Zoberme si však, že napríklad už máme stanovený bod 1. Teraz sa vytvorí silná myšlienka, ktorá je atraktívna, elementál. Dajme tomu, že zatiaľ jedným človekom, ktorý by bol schopný( pri viacerých by to chcelo kooperáciu, alebo niečo čo je veľmi všeobecné, čo je treba zosilniť a v uvodzovkách sa do toho môže vybúriť aj všeobecne, ako napríklad všetci chceme, aby bol ,,Franta" prezident ). To by však bolo niečo čo druhých priťahuje, to sa aj bežne deje deje. Keď niečo spravíte, často vás to láka. Nemusí za tým byť nijaké snaženie druhého, alebo keď je tak môže byť čisto priemerne ľudské. To čo teda navrhujem by bolo proste lákadlo, ktoré by oslovilo. Samozrejme umiestnenie alebo stratégia by boli kľúčové. Nebolo by nejaká super ,,násilné" ovplyvňovanie, skorej plnenie si sna alebo v lepšom prípade upokojenie, zveľadenie spoločnosti. Prilákavanie ľudí, ktorý sú s tým stotožnený, čo sa im to páči a sú schopný s tým niečo spraviť.
3. Vytváranie elít. No je tu otázka, či nejako špeciálne propagovať hermetiku. Tohto by som sa vzdal. Skôr by som uviedol alternatívu. To jest hlbší návrat k prírode, pretože príroda sa zdá byť dokonalejšia ako technika na druhej strane sa zdá drsná a neprístupná. To však nezamedzuje, aby to bola lepšia varianta pre zdravie + je tam potenciál pochopenia prírody viacej a s faktom, že to je viac ako technika sa potom vynára otázka kde až to smeruje.
-Tým by sa možno zachovalo, čo by sa zachovať malo. Dôležitý prvok v tom je, že príroda sama si vyberie, koho pustí ďalej a koho nie, istým spôsobom to môže byť bezpečnejšie ako porota zednárov, ktorý vyberajú člena medzi seba. To je samozrejme predpoklad a môže to byť aj naopak.
-Tým by som nahrádzal, prekrútené kresťanstvo, hoci musím povedať, že som bol hlboký kresťan a veľa s toho si doteraz vážim a zamýšľam sa nad tým. Je to však už priveľmi zablatené, aby som tomu rozširoval energiu. Nič by však nešlo násilnou cestou, ale cestou výberu.
-Napadajú ma možno aj slovanské védy, ale to je čisto len typ na rozmýšľanie, lebo nemám ich veľmi prejdené, tak to prosím aj tak berte.
-Zrejme by bolo dobré v tomto tiež spomenúť to, že dejiny na našom území sú dosť značne zahmlievané, čo týka 1000 rokov dozadu a viac. To by mohlo prispieť k tomu aby sa obnovil možno už dávny a stratený egregor(ako keď človek zistí, že vlastne mi máme na povale poklad :ohen: )... , ktorý nemal kresťanské korene. Aby človek vedel s kadiaľ je a kam kráča.

Toto som tak v skratke, neviem, či to chce niekto skritizovať, opraviť, poradiť. Navrhnite prosím kroky.

Prajem úspech :akasha

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 11 led 2016, 16:58

No nejjednodušší by bylo, kdyby politiku dělali lidi, kteří mají srdce i mozek na správných místech. Jenže jak já znám třeba svoje příbuzné, kamarády, kolegy z práce apod. jistě... s politikou nesouhlasí. Ale když je sleduji, docházím obvykle názoru, že bych je nevolil, kdyby se ucházeli o místo, protože by taky dělali nějaké levárny.

Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 11 led 2016, 23:48

Flox píše:No nejjednodušší by bylo, kdyby politiku dělali lidi, kteří mají srdce i mozek na správných místech. Jenže jak já znám třeba svoje příbuzné, kamarády, kolegy z práce apod. jistě... s politikou nesouhlasí. Ale když je sleduji, docházím obvykle názoru, že bych je nevolil, kdyby se ucházeli o místo, protože by taky dělali nějaké levárny.

Píšem čo píšem, ako teoretický predpoklad, ale taký čo by podľa mňa bolo vhodné podniknúť. Čiže skúšam, zadať najlepšie aplikovateľné riešenie. Samozrejme nebola by to konečná verzia. Tú myšlienku o prírode som hlavne čerpal z knihy V. Megreho. Rodový statok, ako niečo čím sa môže zlepšiť situácia (Je to vlastne pozemok o rozmere min. 1ha, kde by človek, rodina, mal skúšať žiť sebestačne, samozrejme v rámci možností. Hlavná idea je možno v tom, že vyhýba extrémnej monokultúre, keďže tá ničí pôdu. Les nikdy nikto nehnojí a predsa rastie 1000ce rokov, na tom sa stavia a preto sa hľadá možnosť, ako existovať na statku, ktorý môže slúžiť generáciam a zároveň ním nie toľko roboty, že by citeľne obmedzovala. Navyše myšlienka vciťovania sa, pochopenia prírody môže viesť k nad technickým objavom. Pričom ak sa verí, že boh je strážca prírody, tak vlastne by sa ľudstvo vracalo k svojmu pravému pôvodu. S týmto tu sa samozrejme viem viacej stotožniť, ako z obyčajným zapísaním sa na úrad práce a potom pracovať min. 8 hod denne boh vie kde 5 dní v týždni. Tu myšlienku, rodových statkov a iných vecí len ponúkam, keby som sa na tom z niekym tu dohodol, skúmanie a prax by mohla uspieť. Ja osobne napríklad plánujem vyskúšať ideu rodového statku na vlastnej koži. Treba sa zrejme rozhodovať priebežne, nebyť dogmatický, názory sa predsa môžu meniť. K tej lévarne a prípadne iným možným nepodarkom, ktoré sa nám v praxi často vždy ukazovali. Jasne je to možné aj tu- otázka je či je človek spokojný s tým čo je teraz alebo chce niečo zmeniť. Ukázať ľudom pravdu, ako som uviedol pracovne v bode dva inými slovami. Pekné video, myslím že môže podporiť nenútenú zmenu, tým že napriklad poukáže na pravdu. Ja ju samozrejme nevlastním, na teraz sa, trošku alibisticky obraciam k prírode, zároveň však verím, že človek môže byť aj jej vládcom.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 88×
Obdrženo poděkování: 125×

Příspěvekod Rota » 14 led 2016, 22:19

Ahoj, toto je takové téma, kdy můžeme my obyčejní lidé jen spekulovat o tom, co by bylo...kdyby.
Vkládám sem texty pocházející se zjevených písem Šrímad-Bhágavatamu, Véd, které k tomuto tématu hovoří zcela jasně. Je zde mnoho zajímavého k pochopení o historii lidstva a
země, ale také vysvětlení proč jsou věci takové jaké jsou.

Kdykoliv žijí králové a vládci jako zvířata v nejnižších kvalitách existence, Pán ve své transcendentální podobě projevuje svoji svrchovanou moc, Pozitivní Pravdu, prokazuje zvláštní milost věřícím, vykonává úžasné skutky a vyjevuje různé transcendentální podoby podle potřeby různých období a věků.

Význam: Jak jsme již uvedli, vesmírné stvoření je majetkem Nejvyššího Pána. To je základ filozofie Išopanišády-vše vlastní Svrchovaná Bytost.
Nikdo nemá neoprávněně zneužívat vlastnictví Nejvyššího Pána, každý má přijímat pouze to, co mu Pán milostivě poskytuje. Země či jakákoliv jiná planeta ve vesmíru je tedy absolutním majetkem Pána. Všechny živé bytosti jsou Jeho nedílnými částmi, Jeho syny a každá z nich má proto právo žít z milosti Pána a plnit svoji předepsanou povinnost.
Nikdo nemůže omezovat práva jiného člověka či zvířete, pokud k tomu nedostal Pánovo svolení.
Král či vládce je zástupcem Pána, který má dohlížet na plnění Pánovy vůle. Musí to být uznávaná osoba, jako byl Mahárája Yudhisthira či Pariksit. Tito králové mají plnou zodpovědnost za vládu nad světem, k čemuž dostávají poznání od autorit.
Někdy ovšem vlivem nejnižších kvalit hmotné přírody, kvality nevědomosti přicházejí k moci králové a vládci, kteří nemají zodpovědnost ani poznání a tito pošetilí vládci žijí jako zvířata pro svůj osobní zájem. Výsledkem je, že ovzduší se plní anarchií a neřestí. Ve společnosti začíná vládnout protekce, úplatky, podvádění a nátlak a to se projevuje nouzí, epidemiemi, válkami a dalšími rušivými jevy. Oddaní Pána neboli věřící jsou všemožně pronásledováni. To vše jsou příznaky toho, že se blíží doba, kdy Pán ve Své inkarnaci obnoví zásady náboženství a zničí nehodné vládce. To rovněž potvrzuje Bhagavad-gítá.
Pán se pak zjevuje ve své transcendentální podobě bez sebemenší stopy po hmotných vlastnostech. Sestupuje proto, aby zachoval normální stav ve Svém stvoření. Normální stav je takový, že Pán zaopatřuje každou planetu vším potřebným pro všechny živé bytosti, které na ní žijí. Mohou žít štastně a vykonávat svá předurčená zaměstnání, aby dodržováním pravidel a předpisů uvedených ve zjevených písmech nakonec všichni dosáhli spasení.
Hmotný svět byl stvořen proto, aby uspokojil rozmary nitya-baddhů, věčně podmíněných duší. Jinak by nebyl hmotný svět vůbec zapotřebí. Jakmile však začnou být omámeni mocí hmotné vědy, se kterou nezákonně a bez Pánova svolení zneužívají přírodních zdrojů k uspokojování svých smyslů, je nutné, aby Pán sestoupil, potrestal vzpurné a ochránil věřící.
Když Pán sestoupí, Svými nadlidskými činypotvrzuje Své svrchované právo a materialisté jsou po zásluze potrestáni.
Pán jedná způsobem, který nikdo nedokáže napodobit. Nikdo Mu není roven a nikdo není větší než On.

Řeky, oceány, kopce,hory, lesy, rostliny a léčivé byliny platily králi hojně svoji dan v každém období.

Výynam: Jak jsme již uvedli, Maháráje Yudhisthira chránil ajita, neomylný Pán a proto po celém vlastnictví Pána vládlo štěstí a štastné řeky, oceány, hory, lesy atd. odváděly králi pravidelně svoji dan. Tajemstvým úspěchu je uchýlit se pod ochranu Nejvyššího Pána. Bez Jeho svolení není možné nic. Snažit se rozvíjet hospodářství vlastní snahou za pomoci strojů a automatů není všechno. Je nutné také svolení Pána, bez něhož skončí neúspěchem vše, nehledě na jakékoliv vybavení. Konečnou příčinou úspěchu je daiva, Nejvyšší.
Králové jako Mahárája Yudhisthira dobře věděli, že král je zástupcem Nejvyššího Pána, který se stará o blaho všech lidí.
Stát jinak ve skutečnosti patří Svrchovanému Pánu. Řeky, oceány, lesy, hory, léčivé byliny atd. nejsou stvořením člověka. Všechny je stvořil Nejvyšší Pán a živé bytosti je dovoleno používat majetku Pána ke službě Pánu.
Heslem dneška je, že vše je určené pro lidi a vláda je tedy pro lidi a z lidu. Ale aby svět v současné době zplodil nové lidské druhy na úrovni vědomí Boha a dokonalosti lidského života, tedy ideologie božího komunismu, musí znovu kráčet ve šlépějích Maháráje Yudhisthira či Paríksit.
Vůlí Pána je všho dostatek a když budeme věcí spravně využívat, můžeme žít pohodlně a bez nepřátelství mezi lidmi navzájem nebo mezi lidmi a zvířaty či lidmi a přírodou.
Vše je pod vládou Pána a když bude Pán potěšen, bude potěšena každá složka přírody. Řeky budou plné vody a budou zúrodnovat zemi, oceány budou poskytovat dostatečné množství nerostů, perel a drahokamů, lesy budou poskytovat dostatek dřeva, bylin a lesních plodů a střídání ročních období přinese bohatství ovoce a květin.
Umělý životní styl závisející na továrnách a pracovním náčiní může dát takzvané štěstí pouze omezenému počtu lidí na úkor milionů. Jelikož energie lidí se využívá v tovární výrobě, dary přírody jsou poškozovány a lidé jsou neštastní. Bez patřičného vzdělání se obyčejní lidé nechávají vést omezenými zájmy k vykořistování přírodních zdrojů a tím dochází k ostrému soupeření mezi jednotlivci a národy. Nevládne žádný kvalifikovaný zástupce Pána. Při srovnání s blahobytem za vlády Maháráje Yudhisthira bychom mohli rozpoznat nedostatky moderní civilizace a pak kráčet ve šlépějích Maháráje Yudhisthira, očistit člověka a zbavit se přežitků.

Jelikož král neměl nepřátel, živé bytosti nikdy neznepokojovala psychická muka, nemoci ani nadměrné teplo či zima

Význam: Zastávat nenásilí vůči lidem a přitom zabíjet a týrat nebohá zvířata je filozofie Satana. Krutost ke zvířatům je v tomto věku běžná a proto mají ubohá zvířata neusále strach. Reakce se pak odrážejí na celé lidské společnosti, kde vládne napětí a mezi jednotlivci, skupinami i státy dochází ke studeným či otevřeným válkám.
V době Maháráje Yudhisthira žádné státy neexistovaly i když bylo mnoho podřízených království. Celý svět byl sjednocený a hlavou tohoto státu byl kvalifikovaný král jako Yudhisthira, který ochranoval všechno obyvatelstvo před úzkostí, nemocí a nadměrným teplem a zimou. Lidé byli nejen hospodářsky dobře zaopatřeni, ale také tělesně zdatní a nezneklidnovaly je přírodní síly, nepřátelství jiných bytostí a tělesné či psychické bolesti. Jelikož král byl zbožný a poslouchal Pána a mudrce, jelikož nebyl k nikomu nepřátelský a jelikož byl uznávaným zástupcem Pána a tudíž Pánem ochranován, všichni obyvatelé pod ochranou krále byli v podstatě přímo pod ochranou Pána a Jeho
autorizovaných zástupců. Nikdo nemůže zajistit svým lidem štěstí, není-li zbožný a uznaný Pánem. Člověk má plně spolupracovat s Bohem a přírodou a tato vědomá spolupráce člověka s Bohem a člověka s přírodou, jak ji ztělesnuje král Yudhisthira, pak může světu přinést štěstí, mír a blahobyt.
Sklony vykořistovat jeden druhého, jak je dnes zvykem, přinesou jen strádání.

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 15 led 2016, 02:44

Ahoj,
príjemný príspevok. No ja sa vlastne snažím nie iba hovoriť. Preto som napísal, čo som napísal. Pohrávam sa z myšlienkou toho Božského komunizmu, ktorý by samozrejme nepotlačoval ľudskú osobu, ako takú a rozvíjal jej potenciál. Preto, ak by chcel boh prísť nastoliť ,,poriadok" myslíte si, že by nepodporoval tvorivé idei(?), ktoré by vlastne pochádzali sami od neho, keďže nás stvoril. Keby musel všetko opravovať sám bol by len obyčajné decko čo si postavilo niečo, čo nemá zmysel. Preto je osobnosť a v nej ego tiež dôležitým prvkom stavby, treba sa zamýšľať aj nad vlastný postojom. Ďalšia úroveň je spájať sa s bohom. Ale to sú ďaleké a zároveň blízke veci. Nebudem hovoriť, ako to je alebo nie je, každí sám si musí uvedomiť svoje miesto. Toto všetko je len názor, nie dogmatický, pretože ako obyčajný človek dogmy nemám, to je podľa mňa vhodné vziať v úvahu.
-Navrhol som istý postup, ten môže niekomu rezonovať. Je to o vôly a do akej hodnoty považujeme svoje bytie na toľko, aby dokázalo aj meniť veci okolo seba. Je možné sa tiež ľahostajne prizerať. Výsledok, však bude nejaký, takže iba skúpe prizeranie sa stratí.
:zeme:

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 88×
Obdrženo poděkování: 125×

Příspěvekod Rota » 15 led 2016, 10:37

Ahoj AŠMü, zdravím tě. Tvé úvahy, které jsi nám nabídl v příspěvcích se mi líbí, když si dovolím být osobní a nějakým způsobem se skrze ně podívat do tvého myšlení a postoje.
Líbí se mi v tom smyslu, že uvažuješ nad naší společností, nad sebou samotným, nad tím, co je možné změnit a třeba jak. Líbí se mi, že nezapomínaš do toho všeho zahrnout našeho Pána Boha, který nás obdařuje Svou bezpříčínnou milostí.
Děkuji za pěkné čtení a sdílení tvých úvah.

S přáním všeho dobrého tobě a všem ostatním :-) R.

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 15 led 2016, 10:50

Ďakujem aj ja tebe. Trošku optimizmu som pridal.
Kde si som čítal, že naša civilizácia speje iba k poslúchaniu. Dúfam však, že to čo je vnútri a okolo nás má vyznám. Je treba hľadať...

Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 41×

Příspěvekod Lumpino » 16 led 2016, 06:16

Když si probereme Bardonovu Bránu, respektive kapitolky o vizualizaci, tak nás může napadnout že člobrdíci a člobrdice svými představami vytvářejí - alepoň do jisté míry - realitu jakou jejich myšlenky představují. Když si vezmeme jen kolik je válečných a katastrofických filmů které se zaujetím sleduje možná nějaká miliarda diváků................

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”