Manifestace (relativně) dlouhého života
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
-
Conf
- jedu jak drak

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 30×
- Obdrženo poděkování: 77×
Manifestace (relativně) dlouhého života
Myslíte, že je možné pomocí magie namanifestovat dlouhý život? Jakože když se třeba rozhodnu, že budu žít do 113 let, dá se toho s jistotou dosáhnout pomocí magie? :))
- marvin
- Administrátor

- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Manifestace (relativně) dlouhého života
Délka života nemusí být vždy to nejdůležitější. Možná by bylo dobré si položit otázku, jak dosáhnout optimálního využití toho času, který nám zde byl dán na zemi. Můžeš žít do 120ti let a pokud budeš mít od 70ti let problémy se zdravím tak toho moc neuděláš. Nebo můžeš mít život jako mistr a zvládneš za 50let života to co málo kdo.
Nad tím spíš přemýšlej. Jenom taková rada, tip ;-)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Pokud chces žít takto dlouho, tak začni vnímat mladé lidi jako potencionální rovnocenné přátelé, proto že jinak ve vysokém věku budou všichni Tvý přátelé mrtví.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
-
Conf
- jedu jak drak

marvin píše:Délka života nemusí být vždy to nejdůležitější. Možná by bylo dobré si položit otázku, jak dosáhnout optimálního využití toho času, který nám zde byl dán na zemi. Můžeš žít do 120ti let a pokud budeš mít od 70ti let problémy se zdravím tak toho moc neuděláš. Nebo můžeš mít život jako mistr a zvládneš za 50let života to co málo kdo.
Mě hrozně baví ty streaky - snažit se určitou aktivitu dělat každý den co nejvíc dní v kuse. Třeba co se týče běhání, tak oficiální světovej rekord je 55 let - jeden Američan běhal úplně každej den (aspoň 1 míli) po dobu 55 let! Ať už bylo jakýkoli počasí nebo jeho zdravotní stav, on prostě ten den běhal. A podobnejch vytrvalců je víc a brzo ho někdo překoná. A takovýhle streaky si člověk může dělat i v jinejch věcech, že jo.
Já osobně třeba pořád bojuju s tou pravidelností a každodenností, a nedávno mě napadlo, že bych k těm streakům mohl přistupovat obráceně - ne začínat den 1 a snažit se aby se to číslo postupně zvyšovalo - ale rovnou si určit, jak dlouho ten streak má trvat - třeba 100 dní - a začít day 100, druhej den day 99 atd.
Ale s tím je spojeno to, že některý streaky bych nejradši dělal do smrti - a to mě přivedlo k otázce, od jakýho čísla to teda odpočítávat neboli do kdy budu žít. Nejdřív sem si řekl, že by mi stačilo do 100 let, potom sem to trochu rozšířil, ale je to jedno. Jde tu spíš o princip - jestli je člověk schopný říct si, že bude žít do určitého minimálního věku a pak to nějak pomocí magie zařídit - nebo ne.
Jinak v rodině mám spíš dlouhověkost, dědovi bude v srpnu 96 a je čilý (až na to, že volil Trumpa :D). Druhý děda zemřel v 92. Babičce bude v létě 90. Druhá zemřela kolem 80, ale ta měla desetiletí závažné zdravotní problémy a vlastně bylo zvláštní, že se dožila tak vysokého věku.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Na co by to bylo?
Ale. samozřejmě lze. Ale i mnohem více let, než se zdá. Známe magickou i alchymickou cestu. Nadhodil jsi určité datum věku, projdi od Bulwera Lyttona Strašidelný dům. Tam najdeš odpověď, kterou hledáš.
Těch method je hodně, ale vůlí, na kterou se víceméně ptáš, najdeš tam.
Ale. samozřejmě lze. Ale i mnohem více let, než se zdá. Známe magickou i alchymickou cestu. Nadhodil jsi určité datum věku, projdi od Bulwera Lyttona Strašidelný dům. Tam najdeš odpověď, kterou hledáš.
Ego sum, qui sum!
-
Conf
- jedu jak drak

Knihu jsem nečetl, ale co se týče vůle, dospěl jsem mezi tím k tomu, že je to o tom, chtít na 100%.
- Baleriond
- jdu do sebe

- Poděkoval(a): 245×
- Obdrženo poděkování: 10×
Otázka je jestli je si pak i třeba mág schopen udržet na 100% mentální zdraví i po 90 letech věku. Takový Gene Hackman byl fyzicky fit v 94 letech díky cvičení a joga, ale trpěl alzheimr a demencí a pak týden překračoval mrtvou manželku takže taky takový život asi nic moc.
- Kuato
- vášnivý přispivatel

- Poděkoval(a): 222×
- Obdrženo poděkování: 857×
no ja vam nevim. aby se mlady clovek staral o to, aby se dozil dlouheho veku, to mi prijde docela uchylne. nema nic lepsiho na praci? vzpominam na Senecu: "Nezijeme kratce, jak si lide stezuji, ale zbytecne mnoho casu promarnime."
prijde mi mnohem praktictejsi svuj cas, ktery nam je vymeren, venovat tomu dulezitemu. delka zivota je dulezita jen sekundarne - jako prostredek pro rust - a je v rukach Bozich. primarni pozornost by mela byt upinana k tomu Bozskemu, abychom hrivnu, ktera nam byla na par let zapujcena, radne zhodnotili. a to fakt neni upinani sve pozornosti nekam do imaginarna (zivot nas prece jen velmi zridka vede tou cestou, jak si vysníváme). mnohem praktictejsi mi si priznat fakt, ze fyzicky zivot pro nase fyzicke telo nema dobry konec, ze pred sebou mame jen NEZVRATITELNOU mentalni a fyzickou degradaci (ani Franta Bardonu nemel v 45 letech stejnou erekci jako ve 20 ;o), a s pribyvajicimi lety by nase pozornost mela byt vice a vice zamerovana na to podstatne.
ze existuji magicke a alchymicke cesty k tomu, jak si prodlouzit zivot, to jiste je mozne a pravdepodobne. knihy to pisou.. ale copak je zivot vzdy takovy, jak se pise v knihach? tak jak to, ze Bardon umrel ve 49? Lasenic jeste mladsi, Kefer 35 let, Minarik a Kabelak v 66 letech.. lidi maji tendenci se vzdy obracet k velkym lidem minulosti, ale oni byli tez lidi jako my, tez zacali jako studenti, taky delali pokusy, u kterych nevedeli, jak dopadnou, nez se neco naucili. nikdo nemel ucitele, ktery by ho vodil za rucicku jak male decko desitky let.. copak ma magik pod kontrolou vsechny ritualy a evokace, ktere dela? copak je nejaky alchymista, ktery pracuje podle starych traktatu (ktere jsou prakticky vsechny aspon trochu metaforicke a zavadejici), takze zkousi to, zkousi ono, dela s jedama (vetsina kovu je nejakym zpusobem toxicka) - a nikdy mu nic nebouchlo pod rukama nebo se necim nepriotravil? kdyby se bali o svuj ubohy cervi zivot, tak by nedelali nic, jen sedeli na prdeli na slunicku a setrili se na stari.. tvl, tyhle uvahy a stesky po dlouhem zivote jsou na vysmati, bral bych za ne bicem po hrbete ;o)
ale jo vlastne - prodej ledvinu a kup si ode me demizonek (aby ti vydrzela az do 150 let) qe z rosnatky, ta je dobra pro stare lidi na posileni mentalni i fyzicke kondice, protoze nebude, az se omylem otravim rtuti!
prijde mi mnohem praktictejsi svuj cas, ktery nam je vymeren, venovat tomu dulezitemu. delka zivota je dulezita jen sekundarne - jako prostredek pro rust - a je v rukach Bozich. primarni pozornost by mela byt upinana k tomu Bozskemu, abychom hrivnu, ktera nam byla na par let zapujcena, radne zhodnotili. a to fakt neni upinani sve pozornosti nekam do imaginarna (zivot nas prece jen velmi zridka vede tou cestou, jak si vysníváme). mnohem praktictejsi mi si priznat fakt, ze fyzicky zivot pro nase fyzicke telo nema dobry konec, ze pred sebou mame jen NEZVRATITELNOU mentalni a fyzickou degradaci (ani Franta Bardonu nemel v 45 letech stejnou erekci jako ve 20 ;o), a s pribyvajicimi lety by nase pozornost mela byt vice a vice zamerovana na to podstatne.
ze existuji magicke a alchymicke cesty k tomu, jak si prodlouzit zivot, to jiste je mozne a pravdepodobne. knihy to pisou.. ale copak je zivot vzdy takovy, jak se pise v knihach? tak jak to, ze Bardon umrel ve 49? Lasenic jeste mladsi, Kefer 35 let, Minarik a Kabelak v 66 letech.. lidi maji tendenci se vzdy obracet k velkym lidem minulosti, ale oni byli tez lidi jako my, tez zacali jako studenti, taky delali pokusy, u kterych nevedeli, jak dopadnou, nez se neco naucili. nikdo nemel ucitele, ktery by ho vodil za rucicku jak male decko desitky let.. copak ma magik pod kontrolou vsechny ritualy a evokace, ktere dela? copak je nejaky alchymista, ktery pracuje podle starych traktatu (ktere jsou prakticky vsechny aspon trochu metaforicke a zavadejici), takze zkousi to, zkousi ono, dela s jedama (vetsina kovu je nejakym zpusobem toxicka) - a nikdy mu nic nebouchlo pod rukama nebo se necim nepriotravil? kdyby se bali o svuj ubohy cervi zivot, tak by nedelali nic, jen sedeli na prdeli na slunicku a setrili se na stari.. tvl, tyhle uvahy a stesky po dlouhem zivote jsou na vysmati, bral bych za ne bicem po hrbete ;o)
ale jo vlastne - prodej ledvinu a kup si ode me demizonek (aby ti vydrzela az do 150 let) qe z rosnatky, ta je dobra pro stare lidi na posileni mentalni i fyzicke kondice, protoze nebude, az se omylem otravim rtuti!
-
Conf
- jedu jak drak

Kuato píše:no ja vam nevim. aby se mlady clovek staral o to, aby se dozil dlouheho veku, to mi prijde docela uchylne. nema nic lepsiho na praci? vzpominam na Senecu: "Nezijeme kratce, jak si lide stezuji, ale zbytecne mnoho casu promarnime."
Pokouším se sbalit slečnu, která je o hodně mladší, k tomu navíc přičti to, že se ženy průměrně dožívají asi o 7 let víc než muži.. no a tak to jí přeci nemůžu udělat, že pak bude dlouho vdova :D :D :D
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”