Tetování, hudba a hodinky/budík na monitorování spánku.

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 245×
Obdrženo poděkování: 10×

Tetování, hudba a hodinky/budík na monitorování spánku.

Příspěvekod Baleriond » 01 srp 2025, 15:56

1. Přemýšlím na "staré kolena", že bych si nechal potetovat obě předloktí pohrávám si s touhle myšlenkou několik let. Na jednu ruku bych si dal draka Balerion. Na druhou taky asi něco s křídly :-D Může to tetování mít nějaký negativní vliv na cvičení/meditace/magii??

2. Máte nějakou oblíbenou hudbu co posloucháte co Vás naladí, nebo třeba i při optické imaginaci meditaci jak si ju v duchu přehráváte??
U mě vede:
rank 1- Lady Gaga - Abracadabra ( krásně se to rozjíždí od 39 sekundy)
https://www.youtube.com/watch?v=vBynw9I ... rt_radio=1
rank 2- Dalida - Dans la ville endormie
https://www.youtube.com/watch?v=XvoISSp ... rt_radio=1
rank 3- Felix Jaehn - Ready For Your Love
https://www.youtube.com/watch?v=-B-OPqp ... rt_radio=1

Jen dodám, že první a třetí klip musel tvořit nějaký mimozemštan za mě by si to určitě zasloužilo lepší tradičněji pojatý klip :-D

3. otázečka Neznáte prosím nějaké hodinky/budík značku na monitorování spánku co mě zbudí při tvrdém spánku?? Nejhorší je co se mi může stát, že spím ležím cca 7+ hodin a pak se ještě několik desítek minut převaluju a mám pak pocit nevyspání. Nejlíp se cítím skoro až nepřemožitelný bych dodal pokud se např. po obědě na 1,5 hodiny natáhnu a budík mě zbudí z "tvrdého spánku".
Díky všem za přečtení a pěkný víkend.

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Re: Tetování, hudba a hodinky/budík na monitorování spánku.

Příspěvekod Baleriond » 10 srp 2025, 14:03

Koupil jsem na měření spánku G index sleep monitor (nenapsal jsem schválně značku ať nedělám reklamu, ale když to skopírujete tak Vám ji najde) za 4200 Kč. Přemýšlel jsem i nad těma hodinkama, ale u té značky nový model s tímhle senzorem stojí i 20 tisíc a více a to se mi nechtělo dávat. Nejlevnější nový model u téhle značky (kvalita zpracování, pásek atd. nic moc podle recenzí) kde má tenhle senzor u sportovních chytrých hodinek cena kolem 7500 Kč. Zatím první měření/spánku a ukazuje to fakt hodně dat a grafů takže spokojenost. Na grafu je světle modrá lehký spánek, růžová REM fáze spánku (sny) a propad jak je tmavě modrá hluboký spánek tam jak mám rozkliklý tak to ukazuje, že trval od 4:12 do 4:35. Dá se tam i nastavit další graf přes to, že jsem tam měl snížení tepu v něm, minimální a maximální hodnoty tepu atd. Dají se tak podle mě i vyvozovat zajímavá data. Zajímá mě kdy mám nejlepší naměřené data i pocitově se cítím vyspaný např. po 6,5 hodinách. Tak je pak zbytečné si dávat budík třeba na 7,5 hodiny spánku, nebo si ten budík nezapínat vůbec když pak ty výsledky spánek, že si přespaný za moc nestojí. Má to i inteligentní buzení tak pokud ho zapnete tak Vás až o 30 minut zbudí dříve než je Váš nastavený budík pokud spíte v lehkém spánku (v hlubokém/REM spánku Vás zbudí na zvolený čas/budík). Celkové časy jak mám 62 minut hluboký spánek (měl by být ideálně 60-120 minut) a REM spánek mám 66 minut a ideálně má být 90-120 minut. Lehký spánek mám 4hod 44 minut což je moc. Aby Vám vycházelo 5 spánkových cyklů tak to vychází na 7,5-8 hodin spánku. Spánek jsem měl mít od 00:53 do 08:53, ale vstal jsem 8:15. Čas kdy jsem šel spát nebyl ideální, délka zhruba ano. Včera jsem si to porovnával s kamarádama co mají chytré hodinky a daří se jim dosahovat v hlobokém spánku a REM v obojím se dostávat ke 2 hodinám takže dohromady 4 hodiny (sportují/běhají). Mají tak oproti mě výrazně kratší lehký spánek což je obrovská výhoda. To má vliv na odpočinek, nervový systém, jak se cítíte vyspaný. Krátké časy na hlubokém spánku a REM můžou způsobit větší šanci na Alzheimer, demenci a další nepěkné věci. Jinak dodám, že hodinky na měření spánku a různých sportovních aktivit se dají koupit i kolem 2000 Kč.
Přílohy
Spánek 2.jpg
Spánek 1.jpg

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 12 srp 2025, 17:25

Ahoj, zrovna ten rukáv jsem si od G**** chtěl koupit. Už se po něm delší chvilku dívám, ale i po jiných výrobcích. Protože spát s hodinkami není moc pohodlné :)

Nicméně dřív jsem si s tím hodně hrál, takže posílám (pár let dozadu) statistiky.

Dneska už se na spánek a odpočinek/aktivitu dívám trochu jinak, ale dřív mě to také zajímalo ;-)

Mimochodem hluboký 2hod mají někteří lidé normálně, ale u někoho skoro nedosažitelná meta. Já je mám jenom když délka spánku klesá např. k 5hodinám, když ho není tolik a tělo je více unavené, tak tomu pak dává prostě více:)

Jo a ten spodní graf, tam zase ukázka živých inspirativních a mystických snů, které měly hluboký význam. Takže ona REM fáze je také velmi důležitá! A ty časy docela odpovídaly těm snům, takže za mě to měří pěkně a dobře.
Přílohy
IMG_1041.jpg
fáze spánku.png
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 07 lis 2025, 20:10

Chtěl jsem se zeptat pokud si parkrát za měsíc vsadím sportku, nebo eurojackpot je to velký problém? Je mi jasné, že to bude nejspíš další zkouška jak přestat s nějakou další mini závistlostí :-(( Není to jinak nic proti ničemu, ale říká se přeci, že odvážnému štěstí přeje, nebo kdo nic neriskuje nemůže vyhrát ne? Ještě dodám, že nemám nikdy vsazené 100% výhry, ale třeba rozepsaných 8 čísel mezi sebou takže je výhra kolem 10% za 85 Kč třeba na byt/dům co by se mi hodilo. Nijak se k tomu neupínám jenom zkouším jít štěstí malinko naproti i když je mi jasné, že ta šance na výhru je minimální :-)
Nevím kam to pořádně vložit tak to dám tady.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 08 lis 2025, 07:12

Ahoj a o jaké částce se bavíš? Kolik měsíčne prosázíš? A kolik už si celkové prosázel za život? Jaký je důvod sázení? :)

Tohle je moje oblíbené téma na diskuzi s ostatními:)

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 08 lis 2025, 21:04

Ahoj částku měsíční raději nebudu psát, ale je to naštěstí jen pár měsíců co si zkouším vsadit. Měl jsem v tom i určitý poměrně propracovaný systém přes I-ťing, kdy jsem se snažil vypočítat výhru v eurojackpotu. Cílil jsem teda na 2, nebo 3 místo. Na první ne tam je opravdu strašně malá šance na výhru. Položíš otázku a hážeš v něm třema pokud možno replikama čínských mincí. Pokud ti tam padali třeba čísla 5 a 7 dalo se z toho vyvozovat, že padne číslo 6. Problém je, že tam máš čísla nahoře 1-50, kde se snažíš uhádnout 5 čísel co padne a dole čísla 1-12 kde vsázíš dvě čísla. Problém je, že pokud ti takhle napadá víc menších čísel 1-12 špatně se určuje jestli číslo padne nahoře/dole, nebo může být/padnout na obou stranách dvakrát. Problém je, že je to hodně časově náročné ty předpovědi a analýzy čísel co ti padly. Celkově to bylo, ale neuspěšné. Ted v poslední době asi 7 měsíců předpovědi nedělám a zkoušel jsem to jen se k někomu přidat na tiket třeba rozpis 16 čísel atd. Jedna předpověd s dvojitým triagramem, abych měl více čísel trvala i 30 minut. Pokud bych se chtěl v tom seriozně něčeho dopočítat muselo by ty triagramy/předpovědi tvořit aspon 3 a více lidé a ti si pak vzajemně porovnávat čísla. Pokud si sám třeba za 3-4 dny nahážeš 15 předpovědí/triagramů tak je to moc málo, aby se v tom dalo něco dopočítat vyjde ti z toho seriozně tak 1-2 čísla maximálně. Musel by si jich mít tak ideálně 100 předpovědí. Celkově jsem byl, ale neuspěšný. Ted to omezím na for fun maximálně tak do 300 Kč týdně :-) Nějvětší výhru jsem měl ve sportce 5 čísel výhra 33 tisíc a já měl 10% podíl takže jsem z toho bral 3300 Kč což je pro smích výhra. V eruojackpotu pokud člověk trefí 5 horních čísel z pěti tak bere kolem 3,5 mega.Jsem k.o. po 12 nátcte snad to co píšu dává trochu smysl :-DDD

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 12 lis 2025, 09:54

Pokud nad tím přemýšlíš, tak už jsi lapen.
Lepší je se zamyslet co si myšlenkama/pocitama, které tato činnost v Tobě vyvolavá, kompenzuješ?
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 12 lis 2025, 12:14

Takže už vsázíš delší dobu. Ono je dobré si uvědomit, že jediný, kdo na tom vždy a bez výhrady vydělá, je ta sázková společnost. A ty jsi jenom otrok, který se nechal oklamat tou možností výhry ;-)

Láká tě na nějakou neexistující šanci, ale ve skutečnosti pouze vytváří dopaminové závislosti.

Když si pak sečteš celkové částky, tak za ty roky jsi vždy v mínusu. TZn pokud by sis to uložil a odkládal na nějaký spořící účet, tak z toho vyjdeš jako vítěz.

A nebo prostě kupovat akcie, či jiné cenné věci, zlato, cokoliv, jenom ne házet to do černé díry. Tam pouze marníš své zdroje :) Je dobré si to uvědomit.

Přeji Ať se daří!

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 12 lis 2025, 13:32

Samozřejmě je to černá díra na peníze to uznávám a nějaká zajímavá výhra se na 99,99% nestane. Zas znám ve svém okolí dva výherce co vyhráli jeden několik milionů a druhý několik desítek milionů a pomohlo jim to :-)) Sázím sportku a eurojackpot asi 1,5 roku celkem. Jak nemám dostatečný keš na dům tak mám zainvestované za slušné peníze v ČEZ a další investici.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 12 lis 2025, 16:48

Tak si schválně spočítej, kolik jsi do té bedny naházel za ten rok a půl?

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 30×
Obdrženo poděkování: 77×

Příspěvekod Conf » 20 lis 2025, 07:45

Vyhrát loterii nebo něco podobného můžeš:
1) "náhodou"
2) vlastní zásluhou

Většina lidí vyhraje náhodou, ale náhoda to samozřejmě není. Je to naakumulovaná karma. U většiny lidí spíš destruktivní. Někde sem četl, ze 90% lidí vyhrané penize do roka rozfofruje a jsou na tom financne hur nez pred vyhrou.

Z hlediska magie je zajímavější to vyhrát vlastní zásluhou, což samozřejmě jde, ale je to náročné a je otázka jestli to stojí za to.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”