Kontrola, kázeň myšlenek a prázdnota mysli

Moderátor: zebyja

nagual
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 18×
Obdrženo poděkování:

Re: Kontrola, kázeň myšlenek a prázdnota mysli

Příspěvekod nagual » 15 bře 2026, 20:48

ahoj, cvičíte v naprostém tichu, nebo s meditační hudbou? je to povoleno? s hudbou mám lepší výsledky....

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 459×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 16 bře 2026, 10:32

Ahoj, v naprostem tichu to vetsinou nejde pro vsudepritomny zvuk odkudkoli. Vyhoda je, pokud se to zvladne za bezneho ruchu a sumu z ulice a okoli. Osobne jsem si k tomu zadnou hudbu nikdy nepoustel, ale to je nejspis individualni. Jen si myslim, ze pokud si uvyknu svou mysl kontrolovat v beznem dennim ruchu, je to nejlepsi.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

nagual
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod nagual » 16 bře 2026, 10:53

gooolem píše:Ahoj, v naprostem tichu to vetsinou nejde pro vsudepritomny zvuk odkudkoli. Vyhoda je, pokud se to zvladne za bezneho ruchu a sumu z ulice a okoli. Osobne jsem si k tomu zadnou hudbu nikdy nepoustel, ale to je nejspis individualni. Jen si myslim, ze pokud si uvyknu svou mysl kontrolovat v beznem dennim ruchu, je to nejlepsi.

taky jsem se zabyval otázkou závislosti na nečem externím, sice to naoko naboosti vysledky, ale v prostředí kde tu možnost nemám jsem nahranej, na druhou stranu ten vnitřní dialog je pri cvičení nesnesitelný, ve stylu "tam se stalo to, a tam zas nekdo udelal tohle", chce to prostě pilovat nechápu jak někdo od nuly za měsíc takhle ten dialog dokáže zastavit

/rant

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 423×
Obdrženo poděkování: 14×

Příspěvekod Baleriond » 19 bře 2026, 19:20

Taky cvičím bez hudby. S ní si to dokážu představit tak u imaginace třeba xD Pokud ti v hlavě koluje hodně myšlenek chce to dlouhou kontrolu myšlenek ideálně 20-30 minut. Pokud zacvičíš dlouze ráno krásně se ti pročistí hlava od myšlenek/nápadů/starostí. Pokud budeš cvičit pak po druhé odpoledne tak by se ti mohla už do 10 minuty podařit relativně ucelená prázdnota mysli co z kontroly myšlenek vychází. Aby si se zharmonizoval tak to bude chtít i každý den jak budeš mít možnost živlovou rovnováhu cvičit a hlavně prodýchávat čakry hned od prvního stupně. At si zjemníš sebe samotného tzn. duši (hlava) a ducha (srdce).
"Nechť nás provází síla."

nagual
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod nagual » 20 bře 2026, 09:18

Baleriond píše:Taky cvičím bez hudby. S ní si to dokážu představit tak u imaginace třeba xD Pokud ti v hlavě koluje hodně myšlenek chce to dlouhou kontrolu myšlenek ideálně 20-30 minut. Pokud zacvičíš dlouze ráno krásně se ti pročistí hlava od myšlenek/nápadů/starostí. Pokud budeš cvičit pak po druhé odpoledne tak by se ti mohla už do 10 minuty podařit relativně ucelená prázdnota mysli co z kontroly myšlenek vychází. Aby si se zharmonizoval tak to bude chtít i každý den jak budeš mít možnost živlovou rovnováhu cvičit a hlavně prodýchávat čakry hned od prvního stupně. At si zjemníš sebe samotného tzn. duši (hlava) a ducha (srdce).

rekni mi prosím konkrétně jak prodychavas zajímá mě to, vim ze uz si o tom minimálně jednou někde psal,ale šlo to mimo mě, jinak cvičím po 10 min každé cvičení a to se sotva dostanu do bezmyšlenkoviteho stavu a uz koncim ani sem se pořádně nevzpamatoval, zkusím tedy cvičení ještě prodloužit, jsem archont a všecko zkopiruji XD

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 423×
Obdrženo poděkování: 14×

Příspěvekod Baleriond » 20 bře 2026, 16:02

Těch 10 minut prázdnota mysli a 10 min jedna myšlenka, 2x denně je v pracovní den podle mě ok. Já natahuju tu kontrolu myšlenek, protože jsou tam obsaženy oba cviky a příjemě si pročistíš mozek. Ve volný den to chce zkusit přidat na 12-15 minut JM a PM. Stačí jednou třeba ráno kratší 10 minut a pak podruhé odpoledne/večer delší cvičení 12-15 minut, nebo přehozeně záleží jak ti to pasuje víc. Mě se cvičí špatně po 22 hodině. Raději cvičím druhé cvičení odpoledne, nebo navečer. Začínáš teda 10 min jedna myšlenka, 10 min prázdnota mysli a aspoň 15 minut ideálně 20-30 minut kontrola myšlenek. Nebo kontrola myšlenek 10-12 minut, prázdnota mysli 10 min, jedna myšlenka 10 min a kontrola myšlenek +10 minut. Můžeš samozřejmě zkoušet i kontrolu myšlenek jen jednou na začátku třeba +20 minut.... Je lepší když to střídáš podle mě akorát bych nezačínal prázdnotou mysli xD Určitě bych se nepodceňoval a zkusil i další stupně cvičení aspoň někde 1-3. To že budeš cvičit třeba 3 roky pravidelně jen první stupeň není podle mě účelem Brány. Pokud ti třeba po 2 cvičeních padá koncetrace doporučuju strčit hlavu pod sprchovou hlavicu a vlažnou/vlažnou teplou vodou se probrat xD
"Nechť nás provází síla."

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 85×
Obdrženo poděkování: 251×

Příspěvekod zebyja » 25 bře 2026, 20:52

Dneska je hodně lidí zahlcených informacemi, socialní sítě, zprávy, spam v mailu, většina lidí prakticky jen neustále šíří nějaký spam, na to si třeba dát pozor jinak je pak vše povrchní a nebudeš mít prázdnou hlavu nikdy, to je jen k zamyšlení.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Zpět na “Magický výcvik ducha - 1. stupeň”