A ke kterému Bohu se vlastně modlíte?

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 02 pro 2013, 23:23

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Re: Modlitba

Příspěvekod Ondra » 02 pro 2013, 23:42

Charon: co to je za otázku ? :) ty jsi polyteista ?

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 03 pro 2013, 00:38

Ondra píše:Charon: co to je za otázku ? :) ty jsi polyteista ?

Ano i ne :-)
Ptám se jestli se modlíte ke Stvořiteli tohoto vesmíru, nebo ke své Božské podstatě, s kterou každý mág usiluje se spojit a která má pak možnost vzdát se své individuality nebo si ji ponechat.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 03 pro 2013, 02:16

A není to právě ve výsledku jedno a to samé ? S tím, že jestli někdo objevil svou podstatu a modlí se k ní, tak je to jen více osobní ?
trochu zas už odbočujem

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 04 pro 2013, 19:31

Ondra píše:A není to právě ve výsledku jedno a to samé ? S tím, že jestli někdo objevil svou podstatu a modlí se k ní, tak je to jen více osobní ?
trochu zas už odbočujem

Ani bych nerekl, ze odbocujeme. Obrazne receno, bavime se o obsahu dopisu, ale adresatem je bud financni reditel a nebo obchodni reditel. Kazdy ma jine kompetence a hlavne pokud to posles obema, tak je pravdepodobne, ze jen jeden ti zcela jiste odpovi :-)

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 05 pro 2013, 00:13

Charon píše:Ani bych nerekl, ze odbocujeme. Obrazne receno, bavime se o obsahu dopisu, ale adresatem je bud financni reditel a nebo obchodni reditel. Kazdy ma jine kompetence a hlavne pokud to posles obema, tak je pravdepodobne, ze jen jeden ti zcela jiste odpovi :-)

Přijde mi, že jde spíše o to, jakou cestou ten dopis půjde. Stejně se, ale dostane k tomu samému. Nicméně sohlasím, že je jistější pužít obě cesty.

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 05 pro 2013, 02:07

Ondra píše:
Charon píše:Ani bych nerekl, ze odbocujeme. Obrazne receno, bavime se o obsahu dopisu, ale adresatem je bud financni reditel a nebo obchodni reditel. Kazdy ma jine kompetence a hlavne pokud to posles obema, tak je pravdepodobne, ze jen jeden ti zcela jiste odpovi :-)

Přijde mi, že jde spíše o to, jakou cestou ten dopis půjde. Stejně se, ale dostane k tomu samému. Nicméně sohlasím, že je jistější pužít obě cesty.

Hmm, tak to ze to pochopis takhle obracene jsem necekal o.O Prestan se drzet dogmat, jakmile prijmes dogma do sve mysli, nikdy se jiz za nej nepodivas.

Nejvetsi chybou VSEOBECNE bych nazval to, kdyz si mag nekde neco precte, nebo se neco od nekoho dozvi a prijme tuto informaci za fakt. Jakmile se neco dozvis, uloz si to do sve mysli jako informaci (bod zajmu), kterou si zajdes drive nebo pozdeji overit, ikdyz by jsi musel kvuli tomu cestovat na kraj Univerza. Jinak vznikaji magove, kteri sice precetli hromadu knih a mozna jim to dava i v celku smysl, ale bohuzel ziji jen ve svete iluzi, ktere si sami vytvorili.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 05 pro 2013, 08:49

Charon: ale já to chápu, jak to myslíš. Přemýšlim nad tím, je to pro mě v podstatě nová informace a za to díky, pokud skutečně víš, o čem mluvíš. Takovéto věci nelze přijmout hned a co se týče mé osoby, tak v tom musím mít uvnitř sám jasno. Také by se k tomu mohl vyjádřit někdo jiný, než já...

Andrea
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 27×
Obdrženo poděkování: 11×

Příspěvekod Andrea » 05 pro 2013, 11:37

Charon píše:
Ondra píše:
Charon píše:Nejvetsi chybou VSEOBECNE bych nazval to, kdyz si mag nekde neco precte, nebo se neco od nekoho dozvi a prijme tuto informaci za fakt. Jakmile se neco dozvis, uloz si to do sve mysli jako informaci (bod zajmu), kterou si zajdes drive nebo pozdeji overit, ikdyz by jsi musel kvuli tomu cestovat na kraj Univerza. Jinak vznikaji magove, kteri sice precetli hromadu knih a mozna jim to dava i v celku smysl, ale bohuzel ziji jen ve svete iluzi, ktere si sami vytvorili.

Krásně napsáno.

Na druhou stranu, nedávno se ke mně dostala kniha, která mi právě dala nový námět k přemýšlení a posunula hranice. A shodou náhod to bylo přesně na toto téma - o Bohu.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Re: A ke kterému Bohu se vlastně modlíte?

Příspěvekod zebyja » 05 pro 2013, 11:40

Charone, Tvé příspěvky jsou tím geniálnější, čím jsou kratší.. :)
Charon píše:A ke kterému Bohu se vlastně modlíte?

To je velice dobrá otázka.. Myslím, že při Té modlitbě to nějak neřeším.. Prostě v sobě najdu koho si, kdo je přesně ten s kým chci právě mluvit.. A mluvím.. A cítím, že je to spojení pravé a silné..
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Havran
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování: 25×

Příspěvekod Havran » 05 pro 2013, 13:25

Jenom k tomu jednomu. Zadne další jmena mu nedavam. Tak to jsem asi monoteista?
Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 05 pro 2013, 14:52

Charone... jak to tedy je... jake typy modliteb mas smerovat stvoriteli a co mas smerovat sve bozske podstate? Diky

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 05 pro 2013, 15:01

(Zejména pro členy pražské sekce): Přátelé, všimněte si, že jsme tuto otázku řešili na posledním setkání. Charon se ptá opravdu podnětně. Hledáte ztracené Světlo v kosmu, v člověku, nebo v bohu? ...
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 05 pro 2013, 17:27

díky Arexi, Charone :)
Naposledy upravil(a) Ondra dne 05 pro 2013, 17:49, celkem upraveno 1 x.

Achernar
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví: Žena
Národnost: ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achernar » 05 pro 2013, 17:42

Ráda bych sem v tomto kontextu připojila úryvek z jedné knihy, který mě kdysi hluboce zasáhl. Třeba osloví i někoho dalšího. :) Mějte prosím na paměti, že se jedná o osobu "zvenčí" - psychoterapeuta, nikoliv mága či mystika:

"Podle principu nejistoty mohou být zázraky zcela běžné, protože alespoň v některých oblastech se události dějí spontánně a nevyzpytatelně. Můžeme také trvat na tom, že v těchto oblastech, do nichž nevidíme, je přítomno vědomí. Někteří kosmologové a vědečtí pracovníci z oblasti informačních technologií navíc využívají kvantovou teorii a tvrdí, že náš vesmír je takový, jaký je, protože smyslem jeho vývoje byla naše existence, a že možná existují alternativní vesmíry, ve kterých my neexistujeme. Je možné, že obýváme zrovna ten vesmír, jehož je vědomí nedílnou součástí. Díky těmto představám, která zatím nebyly zcela prozkoumány, se zdají být naše popisy bohů a Boha ne nepravděpodobné, ale příliš zjednodušené a radikální. Představte si Boha s černými dírami, jinými světy, temnými stránkami, mnohočetnými osobnostmi, který zároveň je i není. Pravdou je, že přesně tak vnímá Boha židovská kabalistická tradice. A kosmologové, zastávající striktně vědecký přístup a zkoumající esoterické rovnice fyziky zobrazují vesmír jako takovéhoto Boha. Vesmír podle nich již není složen z nehybných částic, srážejících se v prázdném prostoru, ale je složitou soustavou hmoty, energie a informací v dialogu s lidskými bytostmi, které sám stvořil. K našemu překvapení se teď zdá, že vesmír není jednoduché mechanické zařízení, ale že se spíše podobá živé bytosti..." (V.L. Schermer, Duch a duše)
Ve sněhu který zrána napad
táhnou se černé šlépěje
jak listí v říjnu žloutne západ
jak stromy staré aleje
Krev slunce stéká po sněhu
a mrazem ztuhlá krajina
zarudlá řeka bez břehů
a bez ryb zvolna usíná...

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”