Reiki
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- Havran
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Obdrženo poděkování: 25×
Reiki
Objevilo se tu téma Reiki ...
máte nějakou kontrindikaci, proč nepoužívat?
Mě hodně pomohla, pak mě dost překážela (měl jsem pocit, že se jedná o pakt) a teď mi myslím dobře slouží ... tak zkušenosti proč Reiki ano nebo ne uvítám. Nepotřebuji ji ale dobře funguje ...
Ahoj Havran
máte nějakou kontrindikaci, proč nepoužívat?
Mě hodně pomohla, pak mě dost překážela (měl jsem pocit, že se jedná o pakt) a teď mi myslím dobře slouží ... tak zkušenosti proč Reiki ano nebo ne uvítám. Nepotřebuji ji ale dobře funguje ...
Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!
- Saila
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Žena
- Poděkoval(a): 112×
- Obdrženo poděkování: 69×
Re: Reiki
Majstro:
Reiky je sem "dovezená" léčivá energie z Japonska. Příjdeš za někým, kdo do toho systému zasvěcuje zapatíš mu a on tě zasvětí, a můžeš léčit lidi. Má to 4 stupně a v každym udajně můžeš dělat o nějaký srandy navíc... jako třeba léčit na dálku, používat různý symboly apod., ten 4. je že pak můžeš ty zasvěcovat další lidi.
Havran:
to asi záleží natom jak to cítíš ty, mě to třeba pomohlo v začátku (nějaký techniky, znalosti), a pak jsem začla vnímat že to už nepotřebuju, ani jsem to defakto moc nepoužívala, tak jsem to pak zrušila. Taky jsem to trochu vnímala jako nějaký paktování.
Reiky je sem "dovezená" léčivá energie z Japonska. Příjdeš za někým, kdo do toho systému zasvěcuje zapatíš mu a on tě zasvětí, a můžeš léčit lidi. Má to 4 stupně a v každym udajně můžeš dělat o nějaký srandy navíc... jako třeba léčit na dálku, používat různý symboly apod., ten 4. je že pak můžeš ty zasvěcovat další lidi.
Havran:
to asi záleží natom jak to cítíš ty, mě to třeba pomohlo v začátku (nějaký techniky, znalosti), a pak jsem začla vnímat že to už nepotřebuju, ani jsem to defakto moc nepoužívala, tak jsem to pak zrušila. Taky jsem to trochu vnímala jako nějaký paktování.
All izz well 
- kedrigern
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 30×
Když jsem si kdysi v knihrupectví prohlížel pokračování veselého Magie, tak tam na konci byly i nějaké otázky, na které odpovídal a jedna z nich byla o rei-ki. Pokud si to dobře pamatuji, tak tam psal, že z pohledu magie je zasvědcení do rei-ki pakt s pozitivní bytostí uzavřený v zastoupení. Dále tam bylo něco o tom, že bytosti, s kterými je uzavírán pakt, jsou dány použitými symboly a že podle něj by bytosti použité zakladatelem rei-ki neměly být nebezpečné, ale že pokud někdo symboly mění, mění se tím i ty bytosti, s kterými se uzavírá pakt a při "neodborné" změně symbolů ty bytosti už nebezpečné být mohou.
Dále si vzpomínám, že jsem někde četl článek či příspěvek někoho o jeho zkušenostech s bytostmi Húdú (nevím, jestli to jméno píšu správně), kdy nejprve byl s nimi spokojený, pak se rozhodl se z jejich vlivu vymanit a že mu prý pomohlo při tom vymaňování se to, že měl za sebou zasvědcení do rei-ki, protože díky němu neměl v psychice dostupné nějaké "háčky", kterých se mají tyto bytosti obvykle držet.
Dále si vzpomínám, že jsem někde četl článek či příspěvek někoho o jeho zkušenostech s bytostmi Húdú (nevím, jestli to jméno píšu správně), kdy nejprve byl s nimi spokojený, pak se rozhodl se z jejich vlivu vymanit a že mu prý pomohlo při tom vymaňování se to, že měl za sebou zasvědcení do rei-ki, protože díky němu neměl v psychice dostupné nějaké "háčky", kterých se mají tyto bytosti obvykle držet.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu
-
FTX
majstro píše:Mozna se hloupe zeptam... co to je to reiki a na co se da pouzit?
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/proc-jsou-zasveceni-podvod-od-ceho-se-odviji-skutecne-schopnosti-doporucuji
http://karolinaloskotova.blog.cz/1209/nechala-jsem-se-zasvetit-do-reiki-a-ted-toho-lituji-co-s-tim
http://karolinaloskotova.blog.cz/1207/koupila-jsem-si-kupon-na-reiki-zasveceni-a-dopadlo-to-blede-co-ted
http://karolinaloskotova.blog.cz/1201/1-zasveceni-jako-podvod-reiki
Reiki se šíří poslední dobou jako nějaká nemoc, jistě se s tím znova setkáte a příště už budete moudřejší, snad i někomu druhému dobře poradíte. Nelitujte toho, spalte lejstra a věřte ohni, že to za vás smaže.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Myslím, že to stačí pro úvod do problematiky.
- Havran
- mě už nikdo nezastaví

- Obdrženo poděkování: 25×
No dekuji za podnety . Budu o tom premyslet ackoliv nemam negativni zkusenost s reikovanim. Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
- Charon
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 6×
- Kontaktovat uživatele:
FTX píše:majstro píše:Mozna se hloupe zeptam... co to je to reiki a na co se da pouzit?
http://karolinaloskotova.blog.cz/1003/proc-jsou-zasveceni-podvod-od-ceho-se-odviji-skutecne-schopnosti-doporucuji
http://karolinaloskotova.blog.cz/1209/nechala-jsem-se-zasvetit-do-reiki-a-ted-toho-lituji-co-s-tim
http://karolinaloskotova.blog.cz/1207/koupila-jsem-si-kupon-na-reiki-zasveceni-a-dopadlo-to-blede-co-ted
http://karolinaloskotova.blog.cz/1201/1-zasveceni-jako-podvod-reikiReiki se šíří poslední dobou jako nějaká nemoc, jistě se s tím znova setkáte a příště už budete moudřejší, snad i někomu druhému dobře poradíte. Nelitujte toho, spalte lejstra a věřte ohni, že to za vás smaže.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Myslím, že to stačí pro úvod do problematiky.
Myslím, že co se týká serióznosti obsahu informací blogu Alušky, si každý udělá svůj obrazek :-D
- Charon
- jedu jak drak

- Kontaktovat uživatele:
kedrigern píše:Když jsem si kdysi v knihrupectví prohlížel pokračování veselého Magie, tak tam na konci byly i nějaké otázky, na které odpovídal a jedna z nich byla o rei-ki. Pokud si to dobře pamatuji, tak tam psal, že z pohledu magie je zasvědcení do rei-ki pakt s pozitivní bytostí uzavřený v zastoupení. Dále tam bylo něco o tom, že bytosti, s kterými je uzavírán pakt, jsou dány použitými symboly a že podle něj by bytosti použité zakladatelem rei-ki neměly být nebezpečné, ale že pokud někdo symboly mění, mění se tím i ty bytosti, s kterými se uzavírá pakt a při "neodborné" změně symbolů ty bytosti už nebezpečné být mohou.
Pakt uzavřený v zastoupení? No veř tomu, že pokud by tohle šlo udělat, byl by to mazec :-D Jinými slovy.... "Hmm, potřeboval bych nové auto, tak teď udělám výhodnou smlouvu (pakt) na Bea." (Beo jistě promine, byl první kdo mě napadl :-) )
Jak tak pozoruju vyvíjející se téma Reiki, asi by si dotyční měli udělat i kurz exorcizmu, zrovna ve Vatikánu otvírají další ročníky a máme ve třídě ještě pár volných míst :-D
- Charon
- jedu jak drak

- Kontaktovat uživatele:
Tak jako všude existuje mnoho podvodníků a šarlatánů a i učení Reiki není vyjímkou. Proto v různých školách Reiki najdete věci, které tam nepatří, různé ochranné techniky, práce s kyvadlem a samozřejmě další fenomén přidávání nových znaků, asi podle teorie "Čím víc znaků, tím lepší škola, nebo systém". Dokonce jsem se setkal s katalogem znaků, vyber si na co chceš zasvětit, každý znak za 500,- :-D a samozřejmě spoustu dalších ptákovin, které tam nemají co dělat. Samozřejmě i tohoto systému se dotkla komercializace a velké lákadlo vydělávání peněz. Tím ovšem vznikají různé balasty a většina učitelů se dostává na svůj velmi tenký led a jejich schopnost vysvětlit jakým způsobem a odkud se bere energie Reiki zůstává u toho, že je to Božská energie. (Jak by taky ne, vždyť ON vše stvořil :-) )
Je potřeba si uvědomit, že Dr. Ushui v polovině devatenácteho století je znovuobjevitel a tudíž se jedná o mnohem starší systém. Těchto systémů je vícero, avšak u tohoto systém, jako jednomu z mála, chybí diagnostická metoda. Právě z tohoto důvodu se někteří snaží "vylepšit" tento systém, třeba o práci s kyvadlem. (Kdyby byla práce s kyvadlem tak jednoduchá, asi by byla v prvním stupni BKOZ.)
Nehodnotím Reiki jestli je dobré nebo špatné, je to jen technika, sloužící svému účelu a jakým způsobem Reiki pracuje je na každém hermetikovi, aby si to prověřil dle svých schopností sám.
Je potřeba si uvědomit, že Dr. Ushui v polovině devatenácteho století je znovuobjevitel a tudíž se jedná o mnohem starší systém. Těchto systémů je vícero, avšak u tohoto systém, jako jednomu z mála, chybí diagnostická metoda. Právě z tohoto důvodu se někteří snaží "vylepšit" tento systém, třeba o práci s kyvadlem. (Kdyby byla práce s kyvadlem tak jednoduchá, asi by byla v prvním stupni BKOZ.)
Nehodnotím Reiki jestli je dobré nebo špatné, je to jen technika, sloužící svému účelu a jakým způsobem Reiki pracuje je na každém hermetikovi, aby si to prověřil dle svých schopností sám.
- kedrigern
- jedu jak drak

- Obdrženo poděkování: 30×
Charon píše:Pakt uzavřený v zastoupení? No veř tomu, že pokud by tohle šlo udělat, byl by to mazec :-D Jinými slovy.... "Hmm, potřeboval bych nové auto, tak teď udělám výhodnou smlouvu (pakt) na Bea." (Beo jistě promine, byl první kdo mě napadl :-) )
Vypadá to, že jsem si to pamatoval špatně, už je to holt několik let. Tehdy mě ta odpověď zaujala, tak jsem si ji vyfotil na mobil, ale část byla rozmazaná. Když jsem psal ten příspěvek, nechtělo se mi to hledat, ale teda po tvé připomínce jsem to našel a je to tam trochu jinak. Není tam v zastoupení, ale je tam pomocí prostředníka. Zkusím sem dát fotku s touto částí odpovědi jako přílohu.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu
- Charon
- jedu jak drak

- Kontaktovat uživatele:
kedrigern píše:Ještě pro úplnost předchozí části odpovědi:
Energie Reiki není nijak zázračně inteligentní jak se občas píše, využívá jednoduchých zákonitostí kdy energie teče z místa přebytku do místa nedostatku. Je to jako kapalina, vyleješ na zem kbelík vody a nejvíce vody nateče do největší prohlubně v podlaze.
Pokud pracuješ s jakoukoliv energií, můžeš se kolem sebe rozhlédnout a uvidíš, že život s astrálním světě je docela pestrý a bytosti kolem taky uvidíš. Pochybuji, že by práce s energií Reiki byla sterilně bez bytostí kolem.
Znám podrobně techniku zasvěcování na všechny stupně, avšak nic co by nasvědčovalo paktu tam nevidím. Velmi podobně se programují gesta a nebo přenáší informace a schopnosti z učitele na žáka, zmínka o tom je i v BKOZ.
Použití znaků je velmi jednoduché, funguje to jako ikona na ploše windows, která spustí zvolený program.
---------------------------
Byl bych radši pokud by jsi napsal nějaké osobní zkušenosti, pokud se budeme bavit o tom kdo co napsal a ani nevíme z jakého zdroje čerpal, je podle mě nicneříkající. To tu klidně na fóru můžeme klidně jen postovat odkazy a okopírované stránky.
Perlička na závěr: Dvě léčitelky z Rumunska provádí "Vyhánění krys z čaker" (ale asi to nebudou živé krysy), bohužel takovéto případy věrohodnosti o čakrovém systém nepřidají a s Reiki je to asi podobně.
- dar
- jedu jak drak

- Obdrženo poděkování: 5×
Ki nebo čchi, či jakoliv chcete je základní forma energie, pracuje s ní jak celý východ, tak pod jinými jmény i západní tradice. Rei-ki je jen jeden z mnoha způsobů, jak tuto energii zahustit a pracovat s ní. Je to jako se světlem, které je kolem nás. Jednoduchou skleněnou čočkou ho dokážeme zhustit. Na stejné principu funguje reiki, zahuštění energie na jedno místo. Nic víc, nic méně. Jak píše Charon, každá energie má okolo sebe kupu astrálních bytostí.
S reiki je to stejné jako s Bardonisty, mnoho povolaných, málo vyvolených :-)) Pivaři vědí, že sebelepší pivo čepované přes špatné trubky bude hnus. Práce s reiki vyžaduje vnitřní očistu, což je největší kámen úrazu.
Navíc reiki je prý jen základ, něco jako základní škola, možnost léčit je jakýsi vedlejší produkt. Efektivnější systémy stojí na reiki a je to třeba Arolo Tifar, z akáši vyhrabaný systém starých atlanťanů :-)
S reiki je to stejné jako s Bardonisty, mnoho povolaných, málo vyvolených :-)) Pivaři vědí, že sebelepší pivo čepované přes špatné trubky bude hnus. Práce s reiki vyžaduje vnitřní očistu, což je největší kámen úrazu.
Navíc reiki je prý jen základ, něco jako základní škola, možnost léčit je jakýsi vedlejší produkt. Efektivnější systémy stojí na reiki a je to třeba Arolo Tifar, z akáši vyhrabaný systém starých atlanťanů :-)
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Obdrženo poděkování: 560×
dar píše:Ki nebo čchi, či jakoliv chcete je základní forma energie, pracuje s ní jak celý východ, tak pod jinými jmény i západní tradice. Rei-ki je jen jeden z mnoha způsobů, jak tuto energii zahustit a pracovat s ní.
Mě omejou, to nemyslíš vážně?
Reiki je udělaná věc, která se snaží našroubovat do jádra českého hermetismu a jeho jediným úkolem je, jako řady dalších směrů, které stále rostou, aby pravé jádro magie degradovalo. Daří se tomu, daří, bohužel.
Náhodou jsem měl možnost o minulém víkendu spatřit chvilku vystoupení v nějaké tv jedné vědmy. Mistryně Reiki - jak tam měla napsáno. Dotaz nějaké volající dámy zněl na dotaz, co to může být, když jí straší dle příznaků co pospala - poltrgaist. Vědma hned věděla, že jsou to symbolika, že je volající nadaná pro styk s anděly a bude z ní dobré médium. Ať začne ony bytosti vyvolávat a věnuje jim všechny myšlenky, ať se projeví. Spiritisté by nestačili zírat. Dále vědma řekla, že jí pomůže pro začátek. Do každé místnosti jí posílá pomocí energie reiki jednoho anděla, archanděla atd. do každé místnosti se zářícím bleskem. Jmenovala vědma koupelnu, kuchyň, obývák, pokoj, postel atd. kde bude stát ta či ona bytost s ohnivým mečem, který sežehne vše zlo. To byl pouhý začátek. Následně začala volat jednotlivé bytosti z různých sfér (dokonce vyvolávala i někoho z Plejády, divím se, že to nebylo jméno Aštar). Archandělé, bůžkové a další se sešly dohromady z 98 sféry té či oné planety a té či oné úrovně. U každé pseudovyvolávané bytosti vědma pravila Děkuji Vám, Ámen. Dál jsem to nevydržel.
Takže zprofanovat hermetismus to má. Kdo tomu bude chtít naslouchat, a takových lidí se najde spoustu, mají na dlouhou dobu o cestu vystaráno.
Opakuji, Reiki nepatří do českého hermetismu. To patří do Asie, zde se nemůže roubovat. To prostě nejde, to ztratilo svůj klíč... Klíč je hodně vzadu v historii. Viz Syntetická magie. Je to podobné, jako by se pokoušel vytvářet živel Dřevo, který zmiňuje i Bardon.
Ego sum, qui sum!
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”