Cíl magie? (přenesené téma)
Moderátoři: Cagliostro, Anubis
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 2×
- Obdrženo poděkování: 34×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cíl magie? (přenesené téma)
O osviceni mi nejde. Beru Buddhismus jako cestu seberozvoje, a tim mi strasne pomohl. Samozrejme jsem mluvil z vlastni skusenosti, jiny to muze mit uplne jinak. Ale mi Buddhismus urcite strasne pomohl v zacatecnim seberozvoji, jinak se zajimam o Hermetismus.
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
dar píše:Intuice je nekdy osemetna vec. Rika se, ze telo si rekne o latky, ktere potrebuje. A ted mas treba obrovskou chut na cokoladu - potrebuje telo aminokyseliny v cokolade obsazene, nebo je to cista "chut na cokoladu", bazeni a chteni? Co je intuice a co je tve chteni? Je to uplne jedno, kdyz si tu cokoladu das, spatne neudalas, pokud se zrovna nesnazis hubnout, ale pokud bys chtel slovickarit, neznam moc lidi, kteri by dokazali pracovat s "cistou" intuici.
Zajimave ze to pises... intuice... bylo by zajimave zalozit asi nove vlakno s timto tematem. Intuice je vzdy spravna.. ale otazka je, kdy jde o intuici..
Cista intuice se da take rozvijet. samozrejme chapu kam tim miris.. kdyz rozvinu tvoji analogii s cokoladou.. pokud mas na ni chut, muze to byt vice veci.. aminokyseliny, ci proteiny z ni tve telo bude vyzadovat tezko... jde o to, ze tve telo ti chutema rika, co mu chybi..ale bohuzel ti ukazuje jenom to co zna.. co se tyce cokolady, bude tam spise jina slozka, ktera vyvolava chut na ni.. bude to nejspis nejaka latka z kakaoveho bobu ktera vyvolava "zavislost" a take hromada cukru a aditiv, ktere tve telo nuti k opakovanemu prijmu teto latky... nema to potom s intuici co delat..
abychom probudili pravou intuici, musime se fyzicky i psychicky ocistit.. tzn. pusty, ocistne procedury (diety, vyplachy) a pote samozrejme meditace a mentalni cviceni..
kdyz dokazeme eliminovat vsechny umele vznikle nutkani , tzn fyziologickou a psychologickou zavislost, muzeme potom zacit vnimat prave potreby tela i ducha..
clovek se musi sklidnit, upravdu sklidnit a naprosto utisit a zaposlouchat, zavnimat a zacit pocitovat pravou intuici..
nejsem genderista, ale zeny maji od prirody intuici daleko silnejsi, jsou k ni vice vnimavejsi (ale neni to pravdlo, dost casto se i u nich mohou projevit sklony k zavislostem apod..)
Abych nebyl az tak uplne mimo misu se svym prispevkem, troufam si tvrdit, ze praxe, kterou prochazi adept pri svem studiu, v nem pomaha zdokonalovat a zesilovat svou intuici. pri mentalnich cvicenich si zvyka poslouchat a vnimat sve potreby daleko presneji a tim v sobe realizuje pravou intuici.
Take si dovolim rici, ze intuice a logika jdou vzdy ruku v ruce, ikdyz se to nezda, po zpetne analyze deju, toho co se stalo a co jsme pritom citili, se vse udalo logicky a spravne... mam tim namysli, ze nekdy muze mit clovek pocit, ze by neco mel nebo nemel udelat navzdory logice, a pokud ji poslechne, a bylo to spravny signal, zjisti, ze to bylo jedine spravne logicke rozhodnuti...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- dar
- jedu jak drak

- Obdrženo poděkování: 5×
To je dobre Pete, ostatne sam Bardon pise, aby si clovek svobodne zvolil nejake nabozenstvi, ke kteremu se upne jak navenek, tak ho zaroven bude studovat hodne do hloubky, aby pracoval i mysticky.
Intuice si mozna vlastni vlakno zaslouzi, je to rozsahle a komplexni tema a trosicku vybocuje z hlavniho tematu tohoto vlakna.
"Intuice je vzdy spravna".. vzdy spravna muze byt i velmi dusledna logika, presto pro mnohe je intuice a logika v jistem protikladu. Logika ex post je pak ciste subjektivne selektivni, jeji validitou bych se ani tak nezabyval.
Intuice si mozna vlastni vlakno zaslouzi, je to rozsahle a komplexni tema a trosicku vybocuje z hlavniho tematu tohoto vlakna.
"Intuice je vzdy spravna".. vzdy spravna muze byt i velmi dusledna logika, presto pro mnohe je intuice a logika v jistem protikladu. Logika ex post je pak ciste subjektivne selektivni, jeji validitou bych se ani tak nezabyval.
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.
Pete píše:Buddhismus mi prijde nejmene presny a kazdy si v nem muze najit tu svou cestu, jde to videt uz jen od toho, ze nemaji zakazano vino (avsak nemeli by se s nim opit) nemaji zakazane maso (ale presto nekteri jsou vegetariani)
Jsem trochu odbocil, ale kdyz uz byla rec o nirvane
Mne naopak pripada buddhovo uceni velmi direktni a odpovida na temer vsechny veci. Ad alkohol... buddhiste laici maji eticky kodex, tzv 5 etickzch predsevzeti kde jedno z nich je nepouzivat alkohol a omamne latky ktere otupuji mysl. Buddhisticky mnich nemuze pochopitelne alkohol vubec. Naopak maso i mnisi jedi z toho dovodu ze maji jist vse co dostonaou jako almuznu do misky....
Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”