Kontrola, kázeň myšlenek a prázdnota mysli

Moderátor: zebyja

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 29×
Obdrženo poděkování:

Re: Mentální úroveň

Příspěvekod Kvazar » 24 pro 2010, 19:05

ok ok díky.
nevim jak jsi ty na tom s větou : NAPROSTÉ MLČENÍ? Ale mohl bys mi říct o tom slovu MÍR.
to si mam představovat třeba: jak jsou lidi k sobě hodní ,švet bez válek ,žádné nevyléčitelné nemoci,atd......
nevim jak na to......tak jestli by ti to nevadilo tak mi pls odepiš jak to děláš ty ,nebo event. jak by se to mělo dělat (myslím to s tím slovem :mír)
předem díky
Paradox, humor, změna

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 25 pro 2010, 22:42

je to spíš psychologie. . zažil jsi někdy naprosto dokonalý pocit míru?

když jdeš ráno do přírody, tam kde nikdo není, všechno se zrovna probouzí..žádný člověk, jenom harmonie? západ slunce po klidném dnu?

moře..šumění moře - vůbec voda - zurčení potůčku - element vody - to jsou emoce, cítění vnímání..

při dlouhé meditaci, uvolnění - cítíš pocit míru

mír je všechno co si představíš - pro mě je to takové trochu všeobsahující rozjímání, jsi se vším smířený (budhismus) + uvolněné svaly (třeba po fyzickém cvičení - tai-chi, joga atp) ...

rozumíš, co je pro tebe to slovo?

ANO - svět bez válek, nemocí, problémů - zášti a závisti - to je mír...

pro mě osobně je to emoce - emoce je nejrychlejší informace, nejjednoduší vjem, kterým tvé tělo komunikuje. když cítí mír, poznáš to. vše je v pořádku. musíš být vyrovnaný..

samozřemě se ti soustředění na to slovo bude dařit podle toho jaký jsi měl den, ale to jsme tu již řešili..po stresových situacích v práci /škole, prostě těžko nacházíš, nebo třeba pouze definuješ to slovo...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 14 led 2011, 15:52

jo a eště jsem se chtěl zeptat : s 1.cvičením 1.stupně -kontrola myšlenek...ůkolem tohoto cvičení je nejspíš dosažení zklidnění myšlenek na úplné minimum.....že jo?
jestli ano , tak mohu např. použít fixaci na nějaké slovo nebo obraz??
protože to zklidní tok mých myšlenek ... ;)
Paradox, humor, změna

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 14 led 2011, 16:05

neni to tak presne. ukolem neni zklidneni myslenek - to je spise vedlejsi proces pri procvicovani teto kontroly. ukolem tohoto je uvedomeni si tvych vlastnich myslenek. jejich registrace. prace s nimi. proto se to jmenuje kontrola myslenek. to co po delsim cviceni budes pozorovat je prave to sklidneni mysli.. ale to je defakto vedlejsi proces.

fixaci pouzivas az v dalsim kroku. pro zacatek se spis nauc uvolnit se a hlavne uvolnit mysl. nenut se nic si predstavovat ani se na nic soustredit. jenom pasivne pozoruj sve vlastni myslenky a cely svuj mentalni proces

Antena
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Příspěvekod Antena » 14 led 2011, 20:30

Zdravim vsechny
dostal jsem se k zajimave informaci na zaklade ktere jsem musel prehodnotit urcite zalezitosti.
Tim ze kontrolujete mysl nikam nedojdete - rozum je totiz zalezitost hrube hmoty, takze mysl sice ovladnete ale to je k nicemu. Budete se neustale placat v hrube hmote a tas se zasmodrchate ze se snad ani nevymotate. Co ma smysl budovat jsou city a intuice. Ke svetlu totiz vede cesta zkrze motlitbu k Bohu a ne zkrze usmernovani hrube hmoty= rozum. Prosim poctive se nad tim zamyslete. Me to celkem delalo problem ale z pomoci urcitych indicii to zacinam chapat. Zkuste zkoumat v kazdem okamziku sve pocity a vyladte se na svetlo tj. Boha radostneho to je jednodussi cesta.

Drzim vsem palce

Ibis
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Ibis » 14 led 2011, 21:37

Prepáč, ale nesúhlasím s tebou. To, o čom píšeš je náboženská mystika, uprednostňovanie duchovného rozvoja pred fyzickým. Zasvätenec by nemal zanedbávať žiadnu svoju stránku, teda ani hmotnú. Usmernenie myšlienok je jedným z krokov, ktoré vedú k mentálnej rovnováhe. Ak sa chceš vyladiť na božie svetlo, tak ju budeš potrebovať. Veď to isté robia aj veriaci. Snažia sa vyhýbať hriešnym myšlienkam.
"Po důkladném studiu této nauky dospěje čtenář k názoru, že se nedá hovořit
ani o bílé ani o černé magii a že není také rozdílu mezi magií, mystikou a jinými
podobnými vědami, ať se již nazývají jakkoli a jdou jakýmkoliv směrem."

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 14 led 2011, 23:14

Antena píše:....

Tak na tohle jsem prvně nevěděl jak mam reagovat. Mam pocit, ze spojujes vice veci do jednoho - ano, sice vsechno se vsim souvisi, ale mam pocit, ze jsi to vsechno hodil do jednoho pytle.

Takze ano - rozum muze byt zalezitost hrubohmotna, tj inteligence, analyza a mentalni proces jako takovy - to jsou vsechno interakce mozku. Ale musis jit hloubeji, pod to. Uvedomit si proc mozek funguje. Tady je prave rozpor.. ja osobne jsem presvedcen, ze je to pusobenim ducha na hmotu.

Tva rozhodnuti, tvuj duch, je to, co ovlivnuje mysleni - a jako takove je tedy etericke, spiritualni a nehmotne.. Asi sem nevyjadril presne co jsem chtel.. ale jde o to, ze myslenky jako takove jsou mozna hrubohmotne, ale to co stoji pod nim, to co je schopne je kontrolovat a ovlivnovat - to jsme my, nase duchovni podstata.

Ad placani se v hrubohmotnem svete - ano, i to se muze prihodit nekomu, kdo by zustal na zakladnim stupni vycviku, precetl si pouze prvni krok a stale by cvicil a zdokonaloval mentalni cviky. I to je mozne, ale pochybuji, ze se to muze stat pravemu zasvedcenci. Tento totiz bude (jakoze jiz i predtim) hledat dal a nevystaci si jen se zakladnim vycvikem...

City a intuice - ano. City - slozka vodniho principu. Osobne jsem empatik, takze souhlas ... navic po studiu Misteleho odkazu, empatie je naprosto nezbytna..ke vsemu.. k preziti, k harmonii.. k vyvinu... A intuice.. nase nejsilnejsi spojeni s prirodou a s Bozskou Prozretelnosti - ano, pri hlubsim postoupeni v systemu Brany se i tato bude znacne zdokonalova a jeji insignije vyjasnovat..

A ted - modlitba k Bohu.. Tomuhle tematu (myslim Buh) bych se rad vtomto topicu vyhnul. Osobne bych se mu nejradeji vyhnul na celem foru, ale nejsem diktator..klidne to jinde muzeme rozebrat. Ale "modlitba k bohu" je v dnesnim svete tak sprofanovane slovni spojeni, ze bych se ho radeji vystrihal .Doufam ze tim nemyslis jakekoliv uctivani... to je podle me mimo.

Modlitba samotna je defakto magicky ritual. Je to vkladani prani.. do akasi.. a je to mnohem vice. Bardon a jeho prace je exaktni zalezitost. Modleni tam nepatri... ikdyz ano, i ja priznavam, ze se v tezkych situacich modlim, ale s vycvikem to podle me nema nic spolecneho..

Antena
pohlaví:

Příspěvekod Antena » 16 led 2011, 22:09

Ahoj
nerikam ze v tom nemam chaos...
Nekde uvadi ze prave prebubrely rozum je dedicny hrich, ze rozum prevladl nad intuici, city, neustale se vse rozumove zkouma a intuice city tj. jemnohmotne zachvevy svetla se odsouvaji do pozadi.
Ted by bylo vhodne uvest definici rozumu, mysleni, citu a intuice a stanoveni na zaklade jake pohnutky vznikaji jestli jemnohmotne, hrubohmotne pripadne uplne jine...
V predchozim prispevku jsem povazoval za dulezite na to upozornit.
Co to je Akasa, Akasicky princip vzdyt ve sve podstate je to princip bozi, Buh, Allah, Svetlo - na nazvu v podstate nezalezi...
Zatim Antena

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 18 led 2011, 02:06

Modleni tam nepatri... To si nemyslím ;) správně umět Boha poprosit(pomodlit se k Němu) je umění a to FB.docela taky zmiňoval svým žákům a i v jeho studijních materiálech je to taky..slušné mystické umění,které není přímo v osnově Brány vidět... :)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 19 led 2011, 10:01

mek onder píše:Modleni tam nepatri... To si nemyslím ;)

Mel jsem na mysli, ze modleni nepatri do mentalniho vycviku prvniho stupne:) samozrejme ze modleni je take dulezite a defakto i to se da vymakat :) ja jsem jenom narazel na to, ze to patri jinam, do jineho tematu..

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 21 led 2011, 23:14

Máš pravdu,je to jiné téma :) modlit se čtyřpólově ,niterně,bezprostředně vyžaduje víc info a praxe.Ať se daří.
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 18 úno 2011, 17:15

ahoj mam trochu problém s pochopením 2 cvičení : UDRŽENÍ JEDNÉ LIBOVOLNÉ IDEJE NEBO PŘEDSTAVY

Mohu třeba myslet na svou oblíbenou pc hru, nebo jak jdu ze školy (cesta domů) ?

nevim zda jsem cvičení ůplně pochopil.... :cry:
jestli by byl někdo ochotný, tak mi napište JAK!! a eventuálně na co bych mohl myslet, nebo se fixovat.
nebo jestli se může použít fixace.
opravdu si nevim rady
předem díky
Paradox, humor, změna

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 18 úno 2011, 18:57

Jsou mnohem silnější a ušlechtilejší idee, než PC hra, ale vpodstatě dle mne ano, můžeš i to co píšeš. Co třeba Bůh , láska, dobro...

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 18 úno 2011, 20:07

samozřejmě že ano ale jen chci vědět v čem spočíva princip
takže mohu přemýšlet co to pro mě znamená (dobro) kde ho spatřuji, v jaké míře,atd.....?
díky ;)
Paradox, humor, změna

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 18 úno 2011, 23:51

Podstatné je udržet ten význam a to nejlépe v počátečnim stavu, protože jakmile ho budeš dále rozvádět, tak zjistíš , že se větví na mnoho dalších významů a snadno pak skončíš nevědomky u úplně něčeho jiného. Důležité je se nenechat strhnout vtírajicími se myšlenkami.

Zpět na “Magický výcvik ducha - 1. stupeň”