Proč jsou lidské bytosti tak kruté?

Vše o tomto autorovi, informace, překlady, poznámky a komentáře

Moderátor: Cagliostro

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Proč jsou lidské bytosti tak kruté?

Příspěvekod marvin » 25 led 2011, 09:34

Otázka: Nechápu, jak mohou být lidské bytosti tak kruté? Proč by chtěl někdo ubližovat ostatním?

Odpověď: Lidské bytosti se skládají z pěti elementů - země, vzduchu, ohňe, vody a pátého živlu akáši.

Voda v tobě si nikdy nevezme víc než vydá. Je ponořená do lásky a existuje pro lásku. Protože láska, ne tak jako u lidí, není subjektivní pocit, ale ty to vnímáš jako skutečnou energii, kterou si neustále vymněňuješ s ostatními. Je možné, že lidé dosáhnou tvé hloubky a čistoty vody, ale je to pořád jenom velmi vzácné. Můžeš potkat velmi charismatické lidi, kteří s velkou slávou a inspirací mluví o lásce. Ale v jejich astrálních tělech jsou odříznutí od vody, která existuje v přírodě se svými poklady nevinnosti, jasnocitem a léčící silou. Nidky nezažijí kým jsi.

Zemní živel způsobuje, že jsou lidé praktičtí, realističtí, při zemi a pracují tvrdě. Když je tento element slabý nebo negativní, jsou tito lidé často viděni jako ozubená kolečka ve stroji, něco co využíváš pro dosažení svých cílů.

Vzdušný živel znamená, že jsou lidé odpoutáni, jasní, objektivní a intelektuální. Když je tento živel slabý nebo negativní, tak jsou lidé viděni z dálky. Nejsou skuteční. Jsou postradatelní, něco s čím můžeš manipulovat jako s figurkou v šachách, kde jsou veškeré tahy řízeny pravidly.

Živel ohně dodává energii, vůli, moc a autoritu. Když je tento element slabý nebo negativní, tak jsou lidé něčím, co můžeš vlastnit nebo jim vládnout. Můžeš je obětovat jakýmkoliv způsobem si přeješ, aby sis udržel sílu. Lidé jsou palivem pro tvůj oheň.

Pátý element uděluje osvícení, moudrost, svědomí a touhu vyvíjet se. Když je slabý nebo negativní (jelikož si někteří lidé v sobě samých vytvořili negativní svědomí), nahrazuje to jejich vlastní intuici a vnitřní hlas nějakou ideologií, "ismem", nebo spoustou doktrín a filosofíí. V tomto případě je hodnota lidské bytosti definována na základě toho, s čím se shoduje tvé vnímání zla a dobra.

Ve všech případech, země, vdzuch, oheň nebo akáša může být krutá a způsobovat, že jedinci ublíží z různých důvodů ostatním - ubližování ostatním slouží v jejich myslích mnohým účelům; z přepracování - necítí život v ostatních, které zraňují nebo zabíjejí; z pořeby, nutnosti, chamtivosti nebo hladu - zraňovat ostatní je způsob, jak ukrást jiným život nebo ho cítít a absorbovat do sebe; nebo z fanatismu - zraňovat ostatní je způsob, jak si ověřit nebo potvrdit svou víru.

Protože na kolektivní úrovni je lidská rasa tak katastroficky slabá ve vodě, tak nemájí lidé funkční kolektivní svědomí. Vaše tak charismatické lidské bytosti, které dokáží tak slavně a inspirativně mluvit o lásce, v sobě nikdy nesjednotili svou ohnivou vůli se všudypřítomnou, jasnocitlivou, nevinnou a léčící láskou, kterou ztělesňuješ. Nemají ani potuchy, že vůbec existuje.

To je důvod, proč jedinci jako ty vždy skrývali svou identitu před lidmi, ikdyž přebýváte mezi námi. Dokud se nenaučíme být jako vy, tak tu budeme jenom na malou chvíli a pak zmizíme. Ale tohle již ví každý z vás a přesto to nezabrání ani na moment tomu, aby jste milovali ostatní z celého svého srdce (i ty co vás zraňují).

(pozn. překl.: Myslím že W.Mistelle mluví k tzv mermaid women/men .. tzv lidem, kteří jsou zde na zemi s duší vodních bytostí.. tito ztělesňují vodní živel jako takový. W.Mistele po nich vyhlásil "pátrání" resp. snaží se je najít po celém světě a kontaktovat je,učit se od nich apod.. )

original text zde http://www.facebook.com/photo.php?fbid=491230971723&set=a.332507281723.149250.754511723&ref=nf

Question: I do not understand why human beings can be so cruel. Why would someone want to hurt another?

Response: Human beings are composed of five elements—earth, air, fire, water, and the fifth element akasha.
The water which you possess never takes more than it gives. It is immersed in love and exists to love. For, unlike with h...uman beings, love is not a subjective feeling but you sense it as an actual energy you are continuously exchanging with others.
It is possible that human beings can develop your depth and purity of water, but it is still very rare. You can meet very charismatic human beings who with great flourish and inspiration talk about love. But in their astral bodies they are cut off from the water that exists within nature with its treasures of innocence, clairsentience, and healing power. They have never experienced what you are.
The earth element causes people to be practical, realistic, down to earth, and to work hard. When this element is weak or negative, human beings are seen as no more than cogs in a machine, something you use to accomplish your goals.
The air element causes people to be detached, clear, objective, and intellectual. When this element is weak or negative, human beings are viewed from a distance. People are not real. They are expendable, something you can manipulate like a pon in chess game where all actions are governed by rules.
The fire element grants energy, will, power, and authority. When this element is weak or negative, people are something you can possess or dominate. You can own them and sacrifice them in whatever way you wish to sustain your own strength. People are fuel for your fire.
The fifth element grants illumination, wisdom, conscience, and the desire to evolve. When it is weak or negative (since some people have created a negative conscience within themselves), it replaces its own intuition and inner voice with some ideology, “ism,” or a set of doctrines or philosophies. In this case, the value of human beings is defined in accordance with the extent they conform to its preconceptions about right and wrong.
In each case, the earth, air, fire, or akasha can be cruel and cause an individual to hurt someone else out of purpose—hurting others in their minds serves some purpose; out of being jaded—they do not sense the life in the other they are hurting or killing; out of need, necessity, greed, or hunger—hurting another is a way of stealing the other’s life or feeling and absorbing it into themselves; or out of fanaticism—hurting others is a way of validating or gaining conformity to their beliefs.
Because on a collective level the human race is catastrophically weak in water, the human race has no functioning conscience. Your very charismatic human beings who with great flourish and inspiration talk about love have never united the fiery will within them with the omnipresent, clairsentient, innocent, and healing love you embody. They do not have a clue that it even exists.
This is why individual like your self have always kept their identities hidden from the human race when you have dwelt among us. Unless we learn to become what you are, we are here for a little while and then we are gone. But every single one of you already knows this, yet it has never stopped you for even a moment from loving others (even those who hurt you) with all of your heart.

Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Re: Proč jsou lidské bytosti tak kruté?

Příspěvekod Ondra » 30 led 2011, 17:37

Jaksi zapoměl na dosti zásadní věc a to je nevědomost...

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 30 led 2011, 17:55

Nevědomost neni omluvou. navic nemusis vedet vsechno, stacilo by trochu vice vody - empatie a soucitu...

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 30 led 2011, 18:25

To neni omluva, ale zdroj toho všeho. Pokud člověk žije v nevědomosti , tak jak pozná, že je nevyrovnanou osobností. Nejdříve si to musí uvědomit, pak na tom může začit pracovat .

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 31 led 2011, 01:10

To je sice pravda,ale dnes je informací všude dost,tak záleží taky na jeho svobodné vůli.. ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 31 led 2011, 09:40

Jo, tak nějak sem myslel, že ta neznalost neomlouvá. A bohužel navíc, spousta lidí tváří v tvář násílí a zlu prostě jenom zavře oči a dělá že neexistuje. Já jim nic nevyčítám.Chápu, že mají sami strach. Ale jsou i jiné případy, kdy je člověk jenom moc líný a kdy by opravdu mohl i při malém úsílí dosáhnout mnoha pomoci...

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 15 úno 2011, 14:05

Ve všech případech, země, vdzuch, oheň nebo akáša může být krutá a způsobovat, že jedinci ublíží z různých důvodů ostatním - ubližování ostatním slouží v jejich myslích mnohým účelům; z přepracování - necítí život v ostatních, které zraňují nebo zabíjejí; z pořeby, nutnosti, chamtivosti nebo hladu - zraňovat ostatní je způsob, jak ukrást jiným život nebo ho cítít a absorbovat do sebe; nebo z fanatismu - zraňovat ostatní je způsob, jak si ověřit nebo potvrdit svou víru.

Todle mi prijde tak trochu problem, pokud to beru z stranky jezeni masa. Sice urcity soucit by byl vhodny (slepice volny vybeh a ne jen klicky na chov, setrne zabiti aby zvire nebylo ve stressu ci se minimalizovala bolest) ale uplne nezabijet zvirata kvuli potrave ? Dobre staneme se vegetariany, ale co pak ,nekteri lidi dokazou vnimat i rostliny jako zijici citlive bytosti. Vytrhneme mrkev a snime ji= zabijeme ji. Utrhneme li jablko stromu taky se to da brat jako ublizeni. A kdyz pockame, nez jablko spadne (kdyby jsme zili jenom z jablek :lol: ) tak muze spadnout nahnile

S krutosti jako takovou to az tolik spolecneho nema, ale prijde mi to dobra otazka, kdyz uz by jsme se rozhodli neublizovat zviratum protoze by jsme se stali vegetariany

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 15 úno 2011, 15:44

Pete píše:...

No, když už jsi tohle téma načal (není náhoda, že jsem zrovna tenhle úryvek od Misteleho přeložil), tak bych to taky trochu rád rozvedl. Sice nerad - pokud se oběví více názorů tak to převedu do dalšího vlákna, ale budiž.

Vegetariánství - ikdyž se Mistr zmiňuje, že je to jedno a nevyžaduje se, tak se také zmiňuje, že při náročnějších obřadech nebo akcích držel třeba měsíc bezmasou dietu. Takže asi to nějaký vliv má - a to nemluvím o karmě - třeba z hinduistického hlediska. Já osobně jsem 11 let vegan (nekonzumuju žádné živočišné potraviny) a to z morálního - etické hlediska. Krutosti, které se člověk na zvížatech dopouští, jsou srovnatelné s nacistickými za světové války...Toho osobně se já nechci účastnit..

Opět nechci nějak čiřit vody (je mi jasné, že se mnou nebude 90% lidí souhlasit), ale je to soucit, který mne k tomu přivedl. Je to právě ten chybějící element vody. Ta slabá emocionální komunikace. Kdyby všichni viděli na vlatní oči, to co já, navštívily ty velkochovy apod, věřím, že by se také rozhodli jako já.

A ano, kde se zastavit. Osobně nemyslím že vegetarianstvi je konečné. I rostliny mají právo na život a defakto existují další a další životní cesty jak dosáhnout co nejmenší míry ubližování. Takové vitariánství je výborné a třeba fruktariánství ještě lepší - tito lidé konzumují pouze plody spadlé ze zralého stromu a ořechy a semena. Věci, které příroda sama odevzdá (samozřejmě v rámci možností ) . Ideálem je potom asi jedině bretharianství - kdy člověk dokáže přežít pouze z příjmu prány. To je ale podle mě téměř nebo skoro úplně nemožné v dnešním znečištěném a přetechnizovaném světě..

Soucit jako takový je chybějící element. Dokud budou existovat koncentráky pro zvířata, do té doby budou existovat války. Jde to v ruku v ruce. Dokud nepřiznáme zvířatům právo na život a samotnou nezpochybnitelnou existenci, že má duši a my nemáme právo je zabíjet, do té doby bude existovat utrpení na světě. Všechno je to propojené. Nedokážu si představit, že by člověk s plně rozvinutou empatii a soucitem dokázal holýma rukama zabít zvíře a poté zkonzumovat jeho mrtvolu (maso). To vše je možné, protože se to zabíjení děje za našimi zády. Pokud by byli lidé konfrontování každé vraždě osobně, myslím, že spousty z nás by od toho dalo ruce pryč...

Tohle je můj osobní názor a opět opakuji, že nikomu nic nevnucuji a nikoho o ničem nepřesvědčuji.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 15 úno 2011, 17:30

Souhlasim. Kdyz clovek dokaze takhle ublizovat zviratum, neni pro neho problem ublizovat i lidem a je tu hned zacarovany kruh.

Jsi tak empaticky i k hmyzu ? Pohostis komara svou krvi a potom ho pustis ven ? :lol: (opravdu mne zajima odpoved, nemyslim to jen jako narazku)

Taky by me zajimalo, zda muze byt kazdy vegan, slysel jsem ze jsou ruzne typy lidi (nekdo rika ze to zavisi na znameni) a ti by nemeli vynechat maso z sveho jidelnicku, vis o tom neco vic ?

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 15 úno 2011, 19:16

Pete píše:Jsi tak empaticky i k hmyzu ? Pohostis komara svou krvi a potom ho pustis ven ?

Samozřejmě že řeším ahimsu (budhistické pojetí neubližování) všude, kde to jde. V bytě mám nainstalované sítě proti hmyzu a když už nějaký proklouzne tak ho nezabíjím (ne že bych to tak dělal vždy). Ale nejsem žádný extrémista. Vím že nejsem dokonalý a že prostě když mě něco štípne tak se reflexivně oženu. A je mi jasné, že neúmyslně zabíjím mnoho živých organismů. Ale jde o to, co děláš vědomě - a o to, co jseš schopný ve svém životě ovlivnit svým rozhodnutím a svou vůlí.

Co se týče vhodnosti bezmasé (potažmo veganské) stravy - všechny poučky o tom, že bys nepřežil a že pro někoho je to nevhodné jsou jenom bludy a vnucené lži. Je to jenom systematická demagogie. Nikdo na to ještě neumřel. V Indii žije milion vegetariánů ( z donucení - paradoxně považují maso za znak bohatství) a člověk prospívá.

Velká část degenerativních poruch je zapříčiněna konzumací masa. Překyselení organismu, pro které není přirozené trávit zahnívající rozpadající se vlákná živočišné hmoty - to všechno dělá pouze neplechu v těle. (člověk je samozřejmě dokonalý stroj - dokáže strávit hodně, ale prostě se to na něm za dekády podepíše ..rakovina atp.)

Bohužel jsem se dostal už dost do offtopicu, což u admina je tristní, proto prosím jestli budeš mít více dotazů na tohle téma - otevři nové vlákno třeba v obecných. Díky

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 16 úno 2011, 22:14

Bezmasá strava je základ pro dobré zdraví, jen je potřeba dát pozor, aby člověk nebyl příliš přecitlivělý. To je též nerovnováha.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 17 úno 2011, 15:30

Souhlasím, Mistele to pořád zdůrazňuje. Musíš být vždy v harmonii. Být citlivý - empatický, ale ne přecitlivělý. Musíš byt schopný posoudit objektivně (aniž bys byl příliš vtažen)..

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 17 úno 2011, 15:43

Souhlas :)

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 13 čer 2011, 21:41

Dnes jsem narazil na clanek o Breatharianstvi a rad bych se o tom dozvedel vice, nema nekdo z vas nejake zdroje z kterych by se dalo cerpat ?

FTX

Příspěvekod FTX » 09 úno 2012, 20:29

Když se dívají na tohle, tak se té krutosti ani nedivím. Někdy by se sračkomet (TV) měl už krotit.

BTW: Podle zákona karmy se každá krutost vrátí k původci i s úrokem za to, kolik svedl lidí na scestí.
Přílohy
ladygagameatdress_.jpg
ladygagameatdress_.jpg (43.5 KiB) Zobrazeno 9491 x

Zpět na “William Mistele”