Sny a vize

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sny a symbolika

Příspěvekod Firzen » 20 led 2015, 10:50

Cela píše:Mám prosbu a doufám, že mi někdo pomůže, poradí.
...

Z mého pohledu je sdělení snu zcela jednoznačné. Pokusím se o stručný výklad.

Tvůj sen ti podle mě ukazoval především aktuální dění. Sama jsi řekla, že jsi "začátečnice", a tvůj sen ukazoval, co se u tebe právě teď děje. Voda symbolizuje (nejen ve snech) city, a proto je koupání či potápění důkazem přechodu od pudů k citům. Velmi zde ale záleží na čistotě té vody - její čistota přímo určuje opravdovost vnitřní proměny. To, že jsi se potápěla, a navíc vody nadechla ukazuje na opravdu výrazný posun vpřed.
Co však nebylo příliš pozitivní je dělení lidí na suchozemské a vodní. Ukazuje to na jakési škatulkování, a možná na to, že se pokoušíš duchovním poznáním sytit ego. Jenže sen byl připraven i na tohle, a proto ti hned ukázal v tom tetování té ženy, že v každém ze suchozemců je semeno vodního člověka.

Snad jsem tě nezmátl. Je to jen můj náhled, ale třeba se ti bude líbit. :-)
Jinak s názorem Marvina si dovolím nesouhlasit - říše snů je podle mě stejně důležitá, jako bdělý život.

FTX

Re: Sny a symbolika

Příspěvekod FTX » 20 led 2015, 11:05

Firzen píše:Snad jsem tě nezmátl. Je to jen můj náhled, ale třeba se ti bude líbit. :-)

I to je jedna z možných interpretací - pro někoho už trochu pokročilého jako třeba Firzena. Jak jsem psal, je to hodně individuální.

Firzen píše:Jinak s názorem Marvina si dovolím nesouhlasit - říše snů je podle mě stejně důležitá, jako bdělý život.
Sny jsou vstupní bránou do podvědomí. Pokud je budu úplně ignorovat, tak zůstanu navěky jen v hmotě. Ale na druhou stranu má Marvin pravdu, pokud je přecením, tak je to stejně skodlivé a nebudu schopen být efektivně teď a tady.

Cela
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Žena
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Re: Sny a vize

Příspěvekod Cela » 20 led 2015, 11:33

Firzen: ten výklad se mi líbí, tak to z větší části vidím i já, změna směrem k duchovnímu poznání a pak to varování k obezřetnosti. Díky.

Marvin: ano, věřím, že většina snů je odrazem toho, co jsme prožili nebo neprožili ve svém vědomí, takovým bychom neměli věnovat pozornost a většinou je i zapomínáme. Ale někdy se objeví takový, který se od těch běžných odlišuje a ten bychom neměli brát na lehkou váhu, ale alespoň se trochu zamyslet, a hlavně, když pak následují události, které to nazačují.

Souhlasím s tím, že by je člověk neměl přeceňovat v tom smyslu: měli bychom žít skutečný život v přítomném "já".

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 20 led 2015, 22:38

Neříkám sny ignorovat. Casto v nich nachazime reseni beznych i jinych problemu. Vidime v nich to, co nemame zpracovane. Vsimnete si, ze jsou vzdy odrazem toho, co zazivate nebo prave prozivate v zivote. Take cim jste se zabyvali pred spanim a podobne.

Rikam jenom, aby ses tim moc netrapila. Vzit to na vědomí, zkusit to k něčemu přirovnat nebo s něčím identifikovat (casto je to skoro nemozne, protoze to obcas byvaji shluky divokych nesmyslu:) a pak jit jednoduse dal. Nezaseknout se na tom a neprikldat tomu neprimerene vysoky duraz a prehnanou dulezitost :D (jeste ze tady nepisu o svych snech, to by fakt neslo:))
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 20 led 2015, 23:56

Davam jen jako perlicku: Dneska sem mel jeden z nejhorsich snu v zivote :-).... byl jsem v nejakem slozitem dome, plnem chodeb, zakouti, sklepeni, a ten dum byl nejaky proklety navic, takovy demonicky. A ja byl nekde uprosted ve slekpnim bludisti, kdyz se to zacalo napoustet nejakou mocuvkou ci zumpou :-). A ja nemohl uniknout ven na svetlo.., az po nejake dobe se me podarilo dostat se ven. A dopravil sem se do nejake mistni putiky, kde davali v televizi zasah hasicu, policie v onom dome, ze se tam udalo neco zahadneho. Vice si nevzpominam, ale bylo to dost desivy a nechutny :-) Vubec jsem se nevyspal.

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 22 led 2015, 00:56

majstro píše:Dneska sem mel jeden z nejhorsich snu v zivote :-).....

Otazka je, co je nejhorsi sen? Ja si sny pamatuji jen vyjimecne. Za poslednich nekolik let mi v hlave utkveli nasledujici 3 sny:
- stal jsem na jakesi vezi a probudil jsem se v okamziku, kdy se na me ritila obrovska vlna tsunami
- dostal jsem zasah bleskem do krku, po nem jsem padal k zemi a rikal si "a je to v prdeli", pak jsem si rikal, ze musim zustat co nejdele pri vedomi, abych zjistil, co se deje pri umirani a pri te snaze jsem se probudil
-kdyz jsem byl s pritelkyni na prvni spolecne dovolene, tak se mi prvni nebo druhou noc zdalo, ze se mi ztratila v cizim meste (nechal jsem ji jit samotnou do jedne budovy, pak jsem se rozhodl, ze ji samotnou jit nenecham a sel jsem za ni, ale uz byla pryc, pri hlafani a vyptavani jsem vsude chodil chvili po ni) a pri hledani jsem vysilenim usnul

S temito sny se poji jen pocit, ze jsou nejake divne a meli by neco znamenat, ale nevim co. Jinak jsem behem techto snu ani po probuzeni nepocitoval zadne emoce, ani strach nebo rozruseni a rychle jsem zase usnul.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

FTX

Příspěvekod FTX » 22 led 2015, 12:16

majstro píše:Davam jen jako perlicku:

Děkuji za upřímnost. Přeji mnoho úspěchů na tvé vlastní cestě - koukám máš mnoho práce před sebou.

Dům většinou symbolizuje tvoji osobnost. Raději se to nebudu snažit dekódovat, asi by tě to noc nepotěšilo ;). Už jen to dát si do svého nicku "majstro" vyžaduje notnou dávku sebevědomí.

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 22 led 2015, 16:02

na nick majstro se da podivat ze spoustu pohledu, trebas

- finance, platebni karta
- spanelsky ucitel
- majstro ... skilling, trenink v necem atd.... tak to hlavne beru

Neni to akademicky malir z filmu Slavnosti snezenek :-D
myslim, ze fajne nick :-)

Edit: kdy uz jsme u toho.. pro zasmani:

a jeste jeden vtipek:

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 22 led 2015, 20:18

FTX píše: koukám máš mnoho práce před sebou.
Už jen to dát si do svého nicku "majstro" vyžaduje notnou dávku sebevědomí.

Myslim, že by jsi se měl už konečně probrat.

majstro píše:...

Majstro: buď v klidu, sdělení snů je nutné hodnotit jen v jejich celistvosti a ne se jen zaměřovat na dílčí symboly, jinakl dostaneš jen čás sdělení, což je ve výsledku matoucí.
Pokud se člověk svou praxí dostává a otevírá jemnějším světům, tak ho občas samo překvapí, co ho může ještě na cestě potkat. Člověk se pročišťuje a bojuje stále na všech úrovních, čím je výše tím ten boj a pročišťování je markantnější.

Pokud se nic neděje, tak člověk stojí na místě...

Nicméně sdílet sny takhle na veřejném foru je spíše ke škodě, každej si za to dosadí to své a pak aby jsi se ještě musel obhajovat.

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 22 led 2015, 21:08

Abych ten sen uvedl na pravou miru, jaky ja sem z toho mel pocit.... mel jsem posledni dobou dost napor na ledviny - sauna, a dalsi veci, co zdimaji ledviny... v saune sem jeste trenoval zivly, ledviny jsou vlastne organ co cisti tekutiny od necistot.... kalne ocistuje a odvadi z tela. A nejak sem byl ten vecer takovej docela dost vyrizenej..... takze ten sen by tomu docela odpovidal :-). Aspon tak sem to bral. No a od dalsiho dne sem citil, ze potrebuju dovyzivit ledviny.. takze mandle, vlasske orechy, materi kasicka... veprove maso.. a uz to jelo.. tedka se citim uz zase FIT :-).
Jinak vlastne zima je obdobi ledvin, kdy se zatezuji kvuli chladu trosku vice nez dalsi organy. pak podle TCM jsou ledviny organem vule a hodne je vysiluje taky hodne velky strach a stres, uzivani konopi. To uz asi vybocuju, ale treba se to nekomu budou hodit tydle informace :-)

FTX

Příspěvekod FTX » 22 led 2015, 23:42

Ondra píše:Myslim, že by jsi se měl už konečně probrat.

Z čeho bych se podle tebe měl probrat?

Z toho, že tady trávím čas jalovou diskusí? V tom případě ano. Mimochodem Cela je daleko otevřenější a odvážnější než vy dva dohromady. Proto se jí také dostalo rozumné odpovědi.

Nicméně sdílet sny takhle na veřejném foru je spíše ke škodě, každej si za to dosadí to své a pak aby jsi se ještě musel obhajovat.
Ty věci jsou proto aby jste dali možnost se sami o sobě dozvědět to, co nechcete slyšet. Jakmile to začnete hájit, tak už hájíte jen své velké ego.

Pokud někdo před spaním poslouchá tohle:
maestro píše:ale mam to asociovane s vypalovanim kostelu, satanisty, cernymi oblecky, ritualnim sexem a informatiky z finska, svedska a dalsich serverskych zemi. Nejak to jde trosku mimo me.. delam si srandu ;-).
Tak to potom sedí. Tak dlouho s takovýmto odpadem budete laškovat až se Vám skutečně zhmotní v této realitiě.

Nebylo snad v Bibli psáno: "Udržujte krb svých myšlenek čistý!"

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 23 led 2015, 00:04

FTX ... ty ses vedle vic jak jedle od vedle.

FTX

Příspěvekod FTX » 23 led 2015, 00:10

duchzhouby.png

majstro píše:FTX ... ty ses vedle vic jak jedle od vedle.

Nebudu to dále komentovat.

Cela
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Žena
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Cela » 23 led 2015, 11:16

Nějak mi to nedá, takže malý příspěvek. Toto jsem objevila v knize Vzpomínky na FB, str. 44 (o svědomí), kde Dr.M.K. mimo jiné píše, cituji:
„...sny, jako projev astrálního světa, nejsou vázány na čas, ale jenom na prostor. Proto se nemusí projevit hned příští den. Zrcadlí jen práci, obsah tužeb a přání v podvědomí. Jestliže jsou provázeny plameny, září, jde obvykle o vážné varování. ...Také abychom je mohli ovlivňovat před usnutím autosugescí. K tomu je potřeba být k sobě maximálně upřímný... Měli bychom si zvyknout jednat tak, abychom mohli každý den jít s čistým svědomím spát.“

Ke snům, kde je voda, a je hodně hnusná, je podle mě souvislost s těmi ledvinami, asi bych v tom nic jiného nehledala :)

Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 41×

Příspěvekod Lumpino » 30 čer 2016, 20:35

Zajímavá knížečka. Antický Snář od Artemidora z Efezu. Vyšel v Antické kníhovně 1974. Prý z něj čerpal i dr. Sigmud Freud ke své psychoanalýze.

Kód: Vybrat vše

https://uloz.to/!41fcrDV7N/snar-rar

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”