Překlad dopisů a článků od Misteleho

Vše o tomto autorovi, informace, překlady, poznámky a komentáře

Moderátor: Cagliostro

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Lidská rasa v porovnání s mořskými pannami

Příspěvekod zebyja » 05 úno 2014, 23:40

Otázka mořské panny: Někdo mi naznačil, že pokud bych se přidala k lidské rase, mohla bych pak postoupit na vyšší duchovní úroveň, protože lidské bytosti se skládají z pěti živlů, zatímco mořské panny pouze z jednoho. Netuším, o čem to mluví. Koho by vůbec mohlo napadnout že lidé jsou vyspělejší než mořské panny? Připomíná mi to Atlantidu, jejíž obyvatelé se snažili stát duchovně pokročilejšími, ale jejich duchovnost byla tak nevyvážená, že se nakonec sami zničili.

Odpověď: Jednoduchá odpověď je, že už ve své duši máš pět živlů, ale tato lidská duše ti byla vnucena proti tvé vůli a v rozporu s božím zákonem. Nicméně královna mořských pann Istiphul ohledně této záležitosti prohlásila, že ve skutečnosti nezáleží na oblasti, v níž se nacházíš. Důležité je, abys zůstala svobodná ve své duši.

Mořská panna, která získá lidskou pěti-živlovou duši, nepřestane být mořskou pannou a neztrácí spojení se svou původní říší. Ovšem ve tvém případě se nějaký mág pokusil zablokovat ti spojení s tvou říší, aby tě ovládl. Existuje sice jeden správný způsob, jak získat mořskou pannu pro lidstvo, ale ten vyžaduje lásku. A 99,99999% lidí takovou lásku v sobě nemá.

Navíc, jelikož je nyní lidská rasa (nedojde-li k božímu zásahu) určena k budoucímu vyhynutí, a to přesně proto, že nezná takovou lásku v jaké ty žiješ, ten jedinec [Ti asi] řekl něco takového: „JÁ SI MYSLÍM, že patřím k nadřazené rase, i když se již brzy sami zničíme. A protože SI JÁ MYSLÍM, že jsem nadřazený, [ptám se tě] proč se neinkarnuješ jako lidská bytost a nepřidáš se k nám aspoň NA TU MALOU CHVILIČKU, která nám ještě na této planetě zbývá?“

Neuvědomuje si, že ztělesňuješ astrální nesmrtelnost. Ty jsi věčnou součástí této planety. Lidská rasa je zde jen dočasným hostem. Každá rasa má svou vývojovou (learning) křivku. Lidské bytosti si však kvůli praktickým účelům vybrali vědu, technologii, inovaci a průmysl. Nerozhodli se kolektivně prozkoumat záhady lásky.

Bardon mohl klidně ve třetí kapitole své první knihy říci: „A mimochodem, vyhledávejte jedince ztělesňující astrální nesmrtelnost, obzvlášť ty s vodním živlem. Nemusí cvičit magii nebo provádět cvičení jako mí studenti. Čistě skrze lásku a empatii se sjednotili s vodou v přírodě natolik, že jsou nyní pokročilejší než já ve svém astrálním těle právě teď. Jsou navždy mladí, noví, čistí, nevinní a ztělesňují nekončící lásku – milují takovým způsobem, že jsou možná o deset tisíc let napřed oproti lásce nynějších lidských bytostí.“

Bardon to ale svým studentům nezdůraznil. Být senzibilem nebo studentem magie ti ještě neposkytne pochopení potřebné k tomu, abys porozuměla své přirozenosti. Je důležité sednout si a provést intenzivní rozhovor předtím, než člověk může začít chápat Tvé rysy (traits) a způsob, jakým funguješ současně na astrální i fyzické úrovni. A i tehdy je zapotřebí ohromné kontemplace, aby si uvědomil, že tím, čím jsi nyní ty, se máme stát my v budoucnosti. Jsi lidštější než samotné lidské bytosti. Lidská rasa není v současnosti určena k tomu, aby se naladila na hlubší účely této planety. Ty však tyto účely již ztělesňuješ.

Chceš-li zůstat taktní a zdvořilá k lidem, kteří se tě na to ptají, říkej jim: „Máte samozřejmě pravdu. Lidská duše má více potenciálních schopností postoupit na vyšší úroveň než mořská panna. Nemám s tím problém. Už v sobě mám pět živlů. Ale jakýkoliv trénink Bardonových cvičení vám stejně neumožní stát se tím, čím jsem já. Vy lidé stejně začínáte se svým astrálním tělem úplně od nuly pokaždé, když se vtělíte. Já jsem pokaždé tatáž se stejnou hloubkou citu a lásky. Nikdy se nemusím učit milovat. Nikdy neztrácím lásku. Nikdy nejsem bez lásky. Jen se učím nové způsoby, jak pomáhat lidem.“

Samozřejmě nebudou tušit, o čem to mluvíš. Přesto však narazíš na několik lidí, kteří celým svým srdcem milují krásu této planety. To jsou ti, s kterými můžeš sdílet své záhady. Ti ostatní jsou, přesně jak naznačuješ, stejní jako lidé v Atlantidě. Studují magii ne proto, aby zvýšili svou schopnost milovat a sloužit, ale proto, aby získali teologické koncepty, které posílí jejich sílu, vůli a ego.

Je to skutečně zvláštní živočišný druh a někdo dokonce tvrdí, že celá lidská rasa je prokletá. Ale to nikdy nezabránilo lidem jako ty milovat je. Tvá rasa podporuje život ve všech bytostech bez potřeby ujišťovat se, že někdo je vůči někomu nadřazený.

Kéž by následovali rady svého učitele: Bardon řekl, že by měli každý živel učinit svým domovem předtím, než se vydají na „vyšší“ úrovně. Pokud by to udělali, byli by v souladu s přírodou / přirozeností (nature) i duchem. Naneštěstí to vypadá, že není moc Bardonových studentů, kteří by věděli, jak následovat tyto příkazy. Pokušení hledat moc nebo duchovní osvícení obcházením vnitřního sjednocení s přírodou / přirozeností je pro ně příliš velké, než aby mu odolali.

-------
original
-------
Question:Someone suggested to me that if I joined the human race that I could then advance to a higher spiritual level since human beings are composed of five elements instead of just the one that belongs to mermaids. I have not a clue as to what he is talking about. Who could possibly suggest that human beings are more advanced than mermaids? This sounds exactly like Atlantis where they sought to become more spiritual but their spirituality was so imbalanced they ended up destroying themselves.

Response: The simple answer is that you already have the five elements in your soul, but this human soul was forced on you against your will and in violation of divine law. Nonetheless, the mermaid queen Istiphul in addressing this issue stated that it does not really matter in what realm you dwell. What is important is that in your soul you remain free.

A mermaid who acquires a human soul of five elements does not stop being a mermaid and she does not lose her connection to her own realm. In your case, however, in order to control you the mage attempted to block your connections to your realm. There is a right way to bring a mermaid over to join with humanity and that requires love. But 99.99999% of human beings do not possess such love.

Furthermore, since the human race, without massive divine intervention, is now scheduled to become extinct in the future precisely because they do not know the kind of love in which you exist, the individual is saying something like this: "I THINK I belong to a superior race even though we
will soon destroy ourselves. And because I THINK I am superior, why don't you start incarnating as a human being and join us for the TINY BIT OF TIME we still have remaining on your planet?"

He does not realize you embody astral immortality. You are forever a part of this planet. The human race currently are only guests here visiting for a short time. Each race has its own learning curve. But human beings for all practical purposes have chosen science, technology, innovation, and industry. They have not collectively chosen to explore the mysteries of love.

Franz Bardon might have said in chapter three of his first book, "Oh, by the way, be on the lookout for individuals who embody astral immortality, especially with the water element. They do not need to practice magic or do exercises like my students. Purely through love and empathy they have united with water in nature to such an extent that they are more advanced than even I am in my astral body right now. They are forever young, new, pure, innocent, and embody unending love--they love in a way that is perhaps ten thousand years more advanced than the love human beings now possess."

But Bardon did not point that out to his students. Being psychic or studying magic does not provide the insight required to understand your nature. It is necessary to sit down and do an intensive interview before an individual can begin to comprehend your traits and the way you operate simultaneously on both the astral and physical planes.Even then it takes profound contemplation to realize that what you are now is what we are meant to become. You are more human than human beings. The human race at this time is not scheduled to align itself with the deeper purposes of this planet. But you already embody those purposes.

To be tactful and polite, you might say to people who ask you about this: "You are right of course. A human soul is more potentially capable of rising to a higher level than a mermaid. I do not have a problem with that. I already have the five elements in me. But all your training in Bardon's system will still not enable you to become what I am. You human beings start over from scratch with a new astral body each time you incarnate. I am always the same person with the exact same depth of feeling and love. I never have to learn to love. I never lose love. I am never without love. I just learn new things about how to help other people."

Of course, they will not have a clue as to what you are talking about. All the same, you will encounter a few who love with all their heart the beauty of this planet. These are the ones with whom you can share your mysteries. The others, as you suggest, are exactly like the Atlanteans. They study magic not to increase their ability to love and to serve, but to attain to theological ideals that enhance their power, will, and egos.

They are indeed a strange species and some have even suggested that the entire human race is cursed. But that never stopped people like you from loving them. Your race supports the life in all beings without needing to assert that one is more superior than another.

If they would only follow the instructions of their own teacher: Bardon said they should make each elemental realm their home before moving to "higher" levels. If they did this then they would be in harmony with both nature and spirit. Unfortunately, there do not seem to be very many Bardon students who know how to follow directions. The temptation to seek power or spiritual illumination by bypassing an inner union with nature is just too great a temptation for them to
resist.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

FTX

Re: Překlad dopisů a článků od Misteleho

Příspěvekod FTX » 28 led 2015, 00:16

Je to skvělý, že také někdo jiný něco přeloží.

Zebyjo 1: Zkus tohle vyslovit: "Undinní královna". Mě to trhá uši a přitom by stačilo říci česky "Královna rusalek".

Zebyjo 2: Ty opravdu nevíš, co/kdo je to Sylfa? Je o nich psáno i v Bráně. Pokud vysvětlení nenajdeš (stačí se trochu snažit :), tak ti to rád napíšu do PM.

Je to zralé na spellchecker:
Zemská zóna produkuje proroky. Saturn prorokuje rozhodčí, kteří udělují žluté a červené karty jako v mezinárdoním

Zemská zóna - "Earthzone" se překládá jako nadzemská zóna (sféra), viz PME třeba rovnou obsah. Není vhodné zavádět další termín.

Každý překlep má ještě jednu vlastnost - že ty sám v tom textu něčemu nerozumíš. A pak se stane to, že psané nedokážeš použít v praxi.

-------------------------
PS: Hledejte překlepy v mém překladu, také tam jsou. Alespoň uvidím, že to čtete pozorně. A jako vedlejší efekt se text zkvalitní.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 28 led 2015, 01:53

Ono je to tím, že já to nepřekládal.. Chceš-li tak to oprav, já na to nemám práva.. Za to Ty ano ;)
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

FTX

Příspěvekod FTX » 28 led 2015, 02:46

zebyja píše:Ono je to tím, že já to nepřekládal.. Chceš-li tak to oprav, já na to nemám práva.. Za to Ty ano ;)

Zdravím, nějakou dobu se s kamarádem snažíme ....

Tak to potom je něco jiného. Bez svolení původního autora nebo toho, kdo to postnul do příspěvku nevrtám - pokud k tomu nemám závažné důvody jako třeba "komerční vsuvka". Chtěl jsem také tohle vlákno roztrhat na dílčí příspěvky. Přeci jen mi to pak připadá přehlednější.

Jinak ty víš, co to Sylfa je :)?

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 28 led 2015, 10:43

FTX: Sylfa je německá sestra od Silvie, ne? :-o

Ale vazne: navrhujes rozumne opravy, ktere by snad nebyl problem zanest, pomohly by tomu.

Jen budme opatrni s tou nadzemskou zonou, nevime, jestli je ten pojem puvodni, Bardonuv. Nesmime zapominat, ze to, co mame v cestine, jsou preklady z nemciny, ktere obcas nejsou moc presne. V nemecke verzi se nadzemska zona nazyva Erdguertelzone, coz znamena doslova sfera zemskeho pasu, pricemz tim pasem je nepochybne minen zviretnik. Kdyz prihlednu k tomu, ze charaktery v PME jsou v zasade prejate od Wilhelma Quintschera, a ze jiny obkres tech samych charakteru, ktery si nekdy ve 30. letech poridil Frantisek Kabelak, tuto sferu nadepisuje proste Zeme... tak bych na to moc nevsazel.

Bylo by uzitecne, aby se na to nekdo zeptal pana dr. Lumira Bardona, jestli jeho otec pouzival zrovna toto slovo. Chapu, ze je zazite, ale jinak je s vyraznym otaznikem.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

FTX

Příspěvekod FTX » 29 led 2015, 00:07

Arex píše:FTX: Sylfa je německá sestra od Silvie, ne? :-o

Je potřeba se nějak na termínech shodnout. Jinak já budu psát o voze a druhý bude číst o koze. Nepochopení v duchovních oborech už bylo tolik, že nikdo netuší jestli blábol vytvořil původní autor a nebo vznikl při překladu.

To, co jsi dal za příklad je jedna konkrétní forma nepochopeného slova. Sranda to je do té doby, dokud to nezmění úplně význam textu. Lidská psychika na tento typ defektu reaguje tak, že jednáte znechuceně, zepomenete na to, co jste četli atd.
Viz bod 5. zde:
http://www.freezoneearth.org/clearbird/study2004/manual/04_mudefin.htm

Arex píše:Ale vazne: navrhujes rozumne opravy, ktere by snad nebyl problem zanest, pomohly by tomu.
Pokud už to budu chtít prohlédnout, tak to srovnám i s originálem. To byl jen první letmý pohled, možná toho najdu mnohem více.

Jen budme opatrni s tou nadzemskou zonou, nevime, jestli je ten pojem puvodni, Bardonuv.
Bylo by uzitecne, aby se na to nekdo zeptal pana dr. Lumira Bardona, jestli jeho otec pouzival zrovna toto slovo. Chapu, ze je zazite, ale jinak je s vyraznym otaznikem.
Třeba Radina je popsán v PME v nadzemské sféře. A takto je to používané. Pokud toho zjistíš více, tak budu jen rád.

Babylón vzniká, když si ani nemůžeme promluvit, protože každý pojmenovává ty samé věci jinak.
Přílohy
p17_3.jpg
A takhle dopadnete při studiu magie nebo čehokoliv jiného, když budete přeskakovat nepochopené věci.
p17_3.jpg (26.68 KiB) Zobrazeno 3092 x

Zpět na “William Mistele”