Zdravím Vás,
Formuloval jsem přání na "Mé oči se uzdravují". Po dvou dnech mě napadla formulace: "Mé oči jsou uzdraveny". Nakonec mně přišla na mysl: " Mé oči jsou zdravé". Každé ze přání jsem aplikoval dva dny. Rozhodl jsem se aplikovat třetí ideu. Jde mi stále o stejné přání. Má formulace přání na výsledek přání vliv? Občas mi vyskočí minulá formulace.
Mějte pěkný den.
Sen
Formulace přání
Moderátor: zebyja
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Re: Formulace přání
Podle mě je hlavně důležité věřit tomu, že se to děje..
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Tohle mi hodně připomíná Ivana Gellnera - Krok za Krokem (1,2,3).. tam se stále zdokonaluje formulace.. Ivan Gellner léčí přímo těmito slovními spojeními (tedy léčil, teď už se po 15 letech posunul trochu jinam : )
Každopádně doporučuji přečíst
Každopádně doporučuji přečíst
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Adam
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 488×
- Obdrženo poděkování: 362×
Ahoj Sen, FB doporučuje, nemýlím-li se rozkazovací způsob v přítomném čase a dokonavě (zkrátka, jako by se již stalo...)
Na oči jsem osobně používal formulaci "Mám zdravé oči! / Vidím ostře a jasně!" a k této se průběžně vracím.
Adam
Na oči jsem osobně používal formulaci "Mám zdravé oči! / Vidím ostře a jasně!" a k této se průběžně vracím.
Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí...
jsem pouhý svědek tohoto bytí...

- Sen
- jdu do sebe

- Poděkoval(a): 219×
- Obdrženo poděkování: 32×
Děkuji všem za vstřícné a poučné komenty. Vidím jasně a zřetelně je výborná formulace. Ano, nejdůžitější je tomu věřit . Norberkov píše při svých cvičeních mít pocit radosti. Děkuji, Marvine, za tip na četbu.
- Charon
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 6×
- Kontaktovat uživatele:
Při formulaci přání je třeba průběhový stav změny.
"Můj fyzický zrak se zlepšuje"
"Hubnu" (pozor, jednou jsem to zkoušel a zhubnul za týden 6 kilo)
"Chuť na cigaretu mizí"
"Můj fyzický zrak se zlepšuje"
"Hubnu" (pozor, jednou jsem to zkoušel a zhubnul za týden 6 kilo)
"Chuť na cigaretu mizí"
- Sen
- jdu do sebe

- Poděkoval(a): 219×
- Obdrženo poděkování: 32×
Charon píše:Při formulaci přání je třeba průběhový stav změny.
Jo? Možná to je již po pokročilé. Bardon v Bráně píše, že by se přání neměla rozmělňovat na více. "Kdo dva psy honí, žádného nedohoní..."
Já hubnu i bez přání, nevím, možná to je podvědomím nebo střídmostí v jídle, cvičením, pomalým jezením s vychutnáváním každého sousta.
- Charon
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 6×
- Kontaktovat uživatele:
To jsou jen příklady průběhového stavu změny :-) Nepsal jsem, aby jsi to zkoušel naráz :-)
-
FTX
Charon píše:Při formulaci přání je třeba průběhový stav změny.
To, co píše Charon je o něco lepší. Tedy např.: "Můj zrak se zlepšuje."
Napadá mě příběh o jednom horolezci, jak si zapsal do svého denníku: "Cítím se skvěle." před svou smrtí vyčerpáním v horách. Ono je nutné potvrdit stávající stav. Pokud se Vaše představa příliš odtrhne od reality tak je většinou náročnější ji realizovat - i když možné to je samozřejmě také.
Třeba takové "pozitivní myšlení" - typu "Mám se skvěle, už to lepší ani být nemůže. Kdyby to bylo lepší, tak už bychom byli dvojčata." v situaci, kdy se někomu rozpadne rodina, exekutor mu zabaví nemovitost a sám se ocitne v nemocnici, problémy neřeší. To je ovšem skutečně extrémní případ. Právě na té absurditě je to dobře vidět.
Ale speciálně na tebe mám dotaz: Existuje něco ve tvém životě, co nechceš vidět? Co chceš aby bylo před tebou skryto? Máš problémy v rodině? Vady zraku mají právě podobné problémy jako příčinu, která je odstartuje. Pokud tu příčinu nenajdeš, tak se může stát, že zlepšení bude jen dočasné.
- DAn
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 42×
- Obdrženo poděkování: 49×
@Charon:
Pokud tomu rozumím dobře, tak pokud je člověk vzdálen výsledku je lepší průběhový čas nežli formulace, která vystihuje již splněné přání?
A co třeba při vědomém dýchání. Platí tam to samé? Jako že dýchat raději ten pocit (přání) jak se to zlepšuje a prociťovat tu změnu jak se realizuje (př: daří se mi stále lépe a déle udržet jednu myšlenku bez jakéhokoliv udržení) a nebo rovnou dýchat a vžívat se do již splněného cvičení?
Díky moc.
Pokud tomu rozumím dobře, tak pokud je člověk vzdálen výsledku je lepší průběhový čas nežli formulace, která vystihuje již splněné přání?
A co třeba při vědomém dýchání. Platí tam to samé? Jako že dýchat raději ten pocit (přání) jak se to zlepšuje a prociťovat tu změnu jak se realizuje (př: daří se mi stále lépe a déle udržet jednu myšlenku bez jakéhokoliv udržení) a nebo rovnou dýchat a vžívat se do již splněného cvičení?
Díky moc.
- Havran
- mě už nikdo nezastaví

- Obdrženo poděkování: 25×
Ahoj,
souhlasím s Marvinem, pokud se budeš upřímě snažit, tak nazačátku je tvá nejlepší formulace, a postupně ti "přijdou" zpřesnění. Cíl se nemění, ale zpřesňuje se cesta k němu. Neboj se měnit formulace, ale udrž cíl.
Já pro sebe používám - jsem li toho schopen představu zrealizovaného přání. Tj. má představa zdraví obsahuje, představu mého zdravého těla ve chtěné fyzické kondici včetně energetického projevu, stavu čaker a když mám čas tak tam mám i živlovou rovnováhu ... pravda taková komplexní představa je poměrně náročná a třeba při obědě v kantýně docela trvá.
Jednodušší cesta přání zjednodušit na "zdraví " a zbytek nechat na bohu. Používám způsob popsaný výše pro trénink představivosti.
Ahoj Havran
souhlasím s Marvinem, pokud se budeš upřímě snažit, tak nazačátku je tvá nejlepší formulace, a postupně ti "přijdou" zpřesnění. Cíl se nemění, ale zpřesňuje se cesta k němu. Neboj se měnit formulace, ale udrž cíl.
Já pro sebe používám - jsem li toho schopen představu zrealizovaného přání. Tj. má představa zdraví obsahuje, představu mého zdravého těla ve chtěné fyzické kondici včetně energetického projevu, stavu čaker a když mám čas tak tam mám i živlovou rovnováhu ... pravda taková komplexní představa je poměrně náročná a třeba při obědě v kantýně docela trvá.
Jednodušší cesta přání zjednodušit na "zdraví " a zbytek nechat na bohu. Používám způsob popsaný výše pro trénink představivosti.
Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!
... whom am I kidding? Power is GREAT!
Zpět na “Magický výcvik ducha - 1. stupeň”