Kontrola, kázeň myšlenek a prázdnota mysli

Moderátor: zebyja

Saila
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 112×
Obdrženo poděkování: 69×

Re: Kontrola, kázeň myšlenek a prázdnota mysli

Příspěvekod Saila » 29 čer 2014, 13:27

taky jsem to tak udělala jak říká Marvin.
All izz well :-)

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 30 čer 2014, 09:52

S těmi záblesky se dá pracovat tím, že vnímáš svůj stav mysli a dokážeš ho ovládnout.. Já to trochu cítím v hlavě jakoby hmatem.. Cítím takový velmi slabý tlak.. V různých stavech mysli je ten tlak v různých místech hlavy.. U negativního stavu ho cítím vzadu ve výši očí a všude jinde, jen trochu.. Ve chvíli kdy chci ten tlak cítit tam, objeví se tam a jsem v negativním stavu..
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

megalomansk
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám

Příspěvekod megalomansk » 12 srp 2015, 23:23

Ahoj .
K Bráně jsem se dostal na doporučení při pomoci k astrálnímu cestování . Již nějakou dobu medituji . I přes to , že do FB nedoporučuje , tak jsem zároveň s 1. cvičil i 2. cvičení 1. stupně . Po zkušenosti s pozorováním dechu nebo Francouzké metodě postupného uvolňování, kdy jakási clona putuje od palce u nohou po temeno hlavy a cestou aktivuje čakry na příslušných místech , jsem s udržením jedné myšlenky neměl problém . Takto jsem před Bránou vydržel i 50 min.

Ale Kontrola myšlenek , to je jiná . Asi vůbec nerozumím tomu , jak by to mělo v závěru vypadat. Napíšu Vám svou metodu a budu rád , když řeknete své názory . Tak tedy .

http://www.saltcube.com/timer.swf - Toto je odkaz na časovač , který se používá k lucidnímu snění .
Pojal jsem to jinak . Frekvence jsem nastavil na střídačku .
1 min. - nechávám plynout myšlenky , nezasahuji do nich
30 sek. - zpětně analyzuji chod myšlenek a jejich ideje
Při tom dosahuji zvláštního uvolnění , stejné jako po 30 min. normálního plynulého uvolňování . Přičemž i dost stimuluji mozek ( např. krátce po tom i rychleji čtu ) . Všímám si , že při posledních frekvencích se dostavuje opravdu málo myšlenek , spíše je vše na pocitové bázi . Mám dojem , že 1 min. už zvládám , takže navyšuji . Momentálně 2.25 min. ( časovač nevnímá sekundy ) , a doufám , že touto " metodou " to dotáhnu i třeba na 7 min. -> 30 sek .
Myslím , že je v tom dost disciplíny , trochu takové " škola hrou " . :)))

Zkušenější pište , zda-li jsem cvičení Kontroly mysli pochopil správně . Díky :)))

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 13 srp 2015, 10:41

Cvíčení by podle mě mělo mít hlavně tyto efekty:
Schopnost přes den dojít zpět k původnímu podnětu a tento řetězec analyzovat, ideálně z toho vytěžit položku do Astrálního zrcadla, ba dokonce co by jsi měl v životě změnit, aby jsi neměl nutkání nad tím přemýšlet.
Druhý efekt je schopnost se soustředit na své vlastní myšlenky po nějakou dobu.

Pojinta je v tom, že každý pokrok k moudrosti je založený na zkušenostech. Tyto zkušenosti musíš ale vnímat, pozorovat a spojovat si je s ostatními aby jsi z nich něco vytěžil. A to zlato, které těžíš je poznání sebe sama.

Myslím si, že je jedno jakým způsobem cvičení cvičíš, pokud dojdeš k těmto efektům.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 13 srp 2015, 11:13

Zebyja: pěkná odpověď..!
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

megalomansk
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám

Příspěvekod megalomansk » 13 srp 2015, 13:14

Díky tomu jsem začal číst Moc přítomného okamžiku . Snad mi kombinace těchto věcí pomůže :)
Kdesi v tagu Mentální úrovně pro 1. stupeň byla doporučena . Začátečníkovy by mohla údajně pomoci .
Máte s knihou zkušenosti ?
Já jen aby se nepřely myšlenky dvou lidí ..... ikdyž intuice mi říká , že tomu tak nebude . :)))

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 13 srp 2015, 14:00

Ahoj,

Moc přítomného okamžiku je bezvadná. :-) Pokud bys své intuici nevěřil, tak se podívej na kapitolu v Bráně, která se jmenuje Veliké Teď. :-)

Ať se daří. :-)
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

megalomansk
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám

Příspěvekod megalomansk » 13 srp 2015, 17:31

Děkuju za podporu :)))
Jestli bude potřeba , tak znovu napíšu :)

Vargen
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám

Příspěvekod Vargen » 23 zář 2015, 18:13

Ahojte,

Pri sledování myšlenek sa mi deje, že žiadne myšlienky sa na mňa nevalia, skôr naopak, prázdnota, ak sa náhodou objaví myšlienka tak súvisí s externými javmi - hlad, teplo, hluk vonku, tikot hodín. Občas mi napadne nejaká myšlienka, no snažím sa ju ,,nechytiť a nerozvíjať", proste sledovať, potom nastane zase na chvíľu ,,ticho".

S týmto systémom a konkrétne s týmto cvičením mám skúsenosti z minulosti (začínam cvičiť už niekoľkýkrát, vždy som to vzdal), keď som necvičil, tak som vždy bežne meditoval denne 10 minút (sústredil sa na svoj dych a na nič iné nemyslel).

Súvisí to s tým nejak? Respektíve, aký je cieľ tohto cvičenia, pretože aj Bardon opisuje, že čím dlhšie sa cvičí, tým menej myšlienok prichádza.
Mojim cieľom je nehybne pozorovať prúd myšlienok a nerušiť sa okolím + nezačínať vnútorný monológ, je to v poriadku?

Ďakujem veľmi pekne vopred za všetky odpovede!

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 23 zář 2015, 20:15

Buď zdráv, Vargene,

na mě to dělá dojem, že při těch opakovaných začátcích a desetiminutových úsecích se ti zřejmě děje to, že - ze začátku - pozorujíc pozorování a čekajíc na myšlenky jsi opravdu bez nich, ale ne proto, že by Ti to šlo tak snadno, ale proto, že ses nedostal k dlouhodobějšímu cvičení. Zkus cvičit soustavně 2 měsíce 5-6 dní v týdnu a interval 10 minut protáhnout postupně na nějakých 20-30. Pokud i potom budeš myšlenek prost, klidně pokračuj s dalšími cvičeními. Zároveň neopomeň rovnoměrně školit i duši a tělo... Tam je obvykle zpočátku nejvíc práce ;-)

Ještě poznámečka, je ticho a ticho ... pokud je součástí toho ticha jakýkoli monolog, dialog sebe se sebou, hodnocení, sledování probíhajícího děje, ... tak byť se může zdát že to vlastně probíhá na tichém pozadí, tichem to není. Na to jsi ale jistě přišel.

Ať se daří, A.
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

duchykk
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod duchykk » 11 úno 2016, 20:35

Sledují chod.myšlenek,ale cvicim na ubytovně ,kde.jsou rušivé elementy,kroky jiných ubytovanych,auto na parkovišti,tramvaj apod, zkousim 10 min,je pozorovat ale zároveň slysim ityto jevy: jde oto abych cvičení vůbec neprerusoval? Prostě slSim i rušivé elementy ale zároveň pozoruji myšlenky..

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 11 úno 2016, 23:07

Sleduj svoji mysl, co si myslí o rušivých věcech. Poslouchej všechny zvuky, ale nemusíš jim dávat jména jako jsou: kroky, tramvaj, auto,... nemusíš tomu vjemu ani dávat jméno: zvuk :-)
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 12 úno 2016, 00:13

Nezajímá tě nic jiněho než pochody vlastních myšlenek :-) žádné vnější vjemy..;-) Ať se daří.Mc:)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 12 úno 2016, 08:55

Pri sledovani proudu myslenek zjistis, ze ty vnejsi zvuky prestavaji existovat...nebudes je vnimat ;-).
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 29×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 06 dub 2016, 16:28

Ano ano je to tak ..ticho je všude i v rusnem prostředí existuje ticho pod hladinou zvuku. Jinak výše zmíněné knihy od Eckharta jako je Moc přítomného okamžiku a Ticho promlouvá me velmi pomohli ke cvičeni. Plné vědomi přes cely den velmi usnadní prázdnotu mysli
Paradox, humor, změna

Zpět na “Magický výcvik ducha - 1. stupeň”