Jiná literatura

Odkazy na jiné weby

Moderátor: Cagliostro

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 29×
Obdrženo poděkování:

Re: Okultní literatura

Příspěvekod Kvazar » 03 dub 2011, 15:31

na této knize jsem začínal.....:Velká učebnice čarodějnictví a magie (Raymond Buckland)
pro wiccany je, ale moc z toho jsem tam nezužitkoval.....sice jsem jí přečetl celou....ale chybí v ní výcvik jako je v bráně
návody tam jsou....např na tu dýku, plášť, na kruh, .....ale začínající, pokud se bude držet těchto návodů bude mít př: kruh......nikoliv však magický!!!
jinak je to spíše kniha určená pro větší skupinu wiccanů
Paradox, humor, změna

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 03 dub 2011, 16:27

Mi se kniha od Bucklanda libila jako teoreticka do zacatku, nikoliv prakticka. Alespon si clovek udela prehled o meditaci, chiromantii, tarotu, magickem jmenu, kyvadlu, vykladani snu.. mi se na tendle knize libi, ze je tam od vseho neco, tudiz si alespon zacatecnik udela predstavu jak co funguje, ale ritualy v te knize.. no ehm.. ty komentovat nebudu

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 28 čer 2011, 13:20

o čakrách od Shalila Sharamon-Bodo J.Baginski

rád bych zjistil které čakry mam blokované, ale nevim jakou netodu si mam z těch 9-ti vybrat......můžete někdo poradit jaká je nejlepší, popř. i nějaké rady k metodě
předem díky
Paradox, humor, změna

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 30 čer 2011, 11:31

Knihu jsem necetl, skus intuici. Popr vyzkousej jestli ti ta metoda bude sedet, jinak prejdes k dalsi.

AlA777
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod AlA777 » 07 črc 2011, 02:13

Ja mam dve nejoblibenejsi knihy, ktere jsou u me v permanenci: krome brany to je Prima Stezka od Kvetoslava Minarika.
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.
Sa’adi

Kvazar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kvazar » 17 črc 2011, 20:42

nedávno po shlédnutí filmu pokojný bojovník ,jsem si přečetl knihu od Deana Milmana " Cesta pokojného bojovníka" , která mě svou myšlenkou a duchovním zaměřením maximálně nadchla.
Kdo z vás by měl chvíli času na její přečtení tak tomu ji vřele doporučuji. po dočtení jsem získal i nový pohled nejen na Bránu, ale i na život...........Kniha je o gymnastovy, který jednoho večera potká svého guru na benzínové pumpě.

Kdybych mohl , zavedl bych jí do povinné školní četby :)
Paradox, humor, změna

FTX

Příspěvekod FTX » 19 črc 2011, 22:55

AlA777 píše:Ja mam dve nejoblibenejsi knihy, ktere jsou u me v permanenci: krome brany to je Prima Stezka od Kvetoslava Minarika.

Ona ta přímá stezka má asi 20 knih. Několik z nich jsem četl. Něco se mi velice líbilo, ale jsou tam nějaké věci, které mě moc nenadchnuly. Jednoduše to ve mě nějak nerezonuje.

V jedné z knih jsem četl, že jediným přáním mystika je vlastní smrt. Tady se nejedná o fyzickou smrt, ale smrt ducha. Minařík popisuje, jak se dá postupně rozkládat duch člověka, aby z něho už nikdy nic nezbylo. Doslova popisoval jak duch při svém rozkladu prožívá krásné stavy. Z toho jsem kdysi dostal totální depku. Jediným cílem všeho stvoření má být vlastní likvidace. Připadá mi to dost ubohý cíl.
A také psal, že jedním z cílů mystiků je bojovat proti mágům.

Mistr Arion alespoň píše o dvou cestách dokonalosti a svatosti. Mistr Arion také dává lidem mnohem větší naději než frustraci utrpení tohoto světa. Spíše bych viděl přímou stezku jako stezku ke svatosti.

Minařík byl samouk a došel hodně daleko. Ale některé jeho názory asi chtěly vyzrát. Prvorepublikové půtky našich mystiků jsou také kapitola sama pro sebe.

patanjali
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod patanjali » 20 črc 2011, 09:06

FTX píše:
V jedné z knih jsem četl, že jediným přáním mystika je vlastní smrt. Tady se nejedná o fyzickou smrt, ale smrt ducha. Minařík popisuje, jak se dá postupně rozkládat duch člověka, aby z něho už nikdy nic nezbylo. Doslova popisoval jak duch při svém rozkladu prožívá krásné stavy. Z toho jsem kdysi dostal totální depku. Jediným cílem všeho stvoření má být vlastní likvidace. Připadá mi to dost ubohý cíl.

Otázka je, co pod tou "vlastní likvidací" chápeš. K úplně stejnému cíli směřuje mystika, jóga, buddhismus, taoismus, ... Spíš než likvidace je to pochopení a spočinutí ve své vlastní podstatě.
FTX píše:
A také psal, že jedním z cílů mystiků je bojovat proti mágům.

Pochybuji, že toto někde psal (kde?), navíc je to ze své podstaty nonsens. Sám Minařík pracoval magicky až až a nikde magii jako takovou nezavrhuje, spíš poukazuje na to s jakými motivy ji lidé studují. Jeho stať o magii v "Přímé stezce" je poučná. Naopak píše, že konečný cíl magie a mystiky by měl být shodný, což je plně v souladu s Bardonem.

Samozřejmě mnoha lidem nebude Minařík sedět, není to učení pro senzacechtivé davy a požadavky kladené naukou jsou docela nekompromisní. Minařík šel vpřed nehledě napravo nalevo, jinou možnost asi ani moc neměl, přihlédneme-li k jeho výchozím podmínkám.

FTX

Příspěvekod FTX » 20 črc 2011, 22:26

Bohužel jsem to četl asi před 20 lety a ty svazky dnes nemám k dispozici.
Přímá stezka sv. 9; Beseda Bohů; Světlo géniů (asi tohle nevim); Spása - možná bych to dohledal, ale byloo by to zbytečně moc práce.

Pamatuji si, že mi uvízlo několik odstavců skoro doslova v paměti:
Nejdříve to začínalo tím, že: "správný mystik má bojobat proti magikům. Vyjimkou jsou mágové, kteří žiljí poctivým čistým a svatým životem."

A pak popisuje na několika stranách cestu magie:
Správná magie má adeptovi umožnit uhasit největší chtíče. Pak ovšem musí narazit a dojde k poučení, že tudy cesta nevede. Po několikerém poučení je pak magik zbaven chtíčů a konečně může vstoupit do svatyně, kde se rozhoduje o kosmických silách.

Asi je třeba chápat slovo mág v dobovém kontextu jako šarlatán.

Otázka je, co pod tou "vlastní likvidací" chápeš. K úplně stejnému cíli směřuje mystika, jóga, buddhismus, taoismus, ... Spíš než likvidace je to pochopení a spočinutí ve své vlastní podstatě.

Ono jsou 2 cíle duchovních cest, jak jsem pochopil později. Myslím, že v Bráně je o tom dost pojednáno. V tomhle se nechci opakovat. Někdy i uměle vytvořená frustrace může být prospěšná.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 21 črc 2011, 10:21

Květoslav Minařík byl v prvé řadě mystik, ve druhé mág. Alespoň pracoval na horoskopech, a sám o sobě tvrdil, že magicky útočil na astrál Adolfa Hitlera. Tato evokace (pokud proběhla tak, jak tvrdí), byla spíše neúspěšná.
Nechápu kde se vzaly ony legendy, které s pana Minaříka doslova dělají "Božského mystika", nepochopím ani p. Stanislava Kulovaného aj., členy Horev-klubu, že se s touto osobností pravidelně setkávaly, když jely podle vlastního programu, který sestavil Lasenic, a najednou se stočily o velký kus dozádu.
Možná kvalitnějš než Minařík mohl působit Karel Weinfurter.

Hermetismem se také zabýval vzdálený příbuzná Květoslava Minaříka, Stanislav Minařík, který byl nakladatel, ale oproti mystice byl jeho zájem čistý hermetismus.
Ego sum, qui sum!

FTX

Příspěvekod FTX » 21 črc 2011, 11:36

Cagliostro píše:...

Souhlas. Texty Minaříka byly po pádu komunismu snadno dostupné a celkem dobré. Technik, co popisuje Minařík vzhledem k objemu popsaného textu mnoho není. Svoji vlastní realizaci dosáhl tak, že prý opakovaně meditoval 6 hodin v kuse. O vyrovnávání duch/duše/tělo v knihách moc není. A také se ve svých knihách zmiňuje (zase se nepamatuji přesně kde), že i jeho nejnadějnější žáci sešli z cesty. No, jestli jsem to dobře pochopil, tak Minaříkovu cestu se nepodařilo nikomu zopakovat.

Je třeba si z něho vzít to, co je kvalitní a čím se trefil a to ostatní přejít. Ovšem to chce znalosti z mnoha různých zdrojů vzájemě porovnávat.

Cagliostro píše:o sobě tvrdil, že magicky útočil na astrál Adolfa Hitlera. Tato evokace (pokud proběhla tak, jak tvrdí), byla spíše neúspěšná.

Podle mě takhle postupovat nejde (neznám detaily evokace). W.Mistelle popsal zajimavou techniku, při jejímž použití by to mohl národní socík v Německu zabalit. Ovšem muselo by se do toho zapojit více lidí a všichni by museli být schopni práce s energiemi Saturnu.
http://williammistele.com/editing.htm

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 31 črc 2011, 09:32

FTX píše:Podle mě takhle postupovat nejde (neznám detaily evokace). W.Mistelle popsal zajimavou techniku, při jejímž použití by to mohl národní socík v Německu zabalit. Ovšem muselo by se do toho zapojit více lidí a všichni by museli být schopni práce s energiemi Saturnu.
http://williammistele.com/editing.htm

Více lidí se o to pokusilo v případě za Universalii, a to hned 3X.
Je zajímavé, že se neví o nějakém zahraničním pokusů o stejný cíl v té době, kromě několika "údajných vizí" především zahraniční publicistiky záhadalogů.

Jinak -nechci vyvracet tvrzení pana W. M.,- ale není to rozhodně jediná možnost. ;)
Ego sum, qui sum!

FTX

Příspěvekod FTX » 31 črc 2011, 12:01

Cagliostro píše:Jinak -nechci vyvracet tvrzení pana W. M.,- ale není to rozhodně jediná možnost. ;)

Spíš jde o to, jaká technika tebe bude mít jaké karmické následky.

Vynutit si spravedlnost jiným způsobem může mít na vývoj jisté následky. Podle toho, co píše, tak WM tomu zkoumání věnoval 3 roky.

O tom, že může mít něco jiného efekt likvidace nepochybuji. Pak by mohl třeba implantovat ducha rusalky do ženy a poslat ji, aby se a Áďou vyspala. Ovšem nevím, nakolik je tohle z kosmického hlediska etické. http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=34&t=391

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 31 črc 2011, 13:31

[quote="FTX"][/quote]

Za jakékoliv podobné věci se platí, je to zpětný odraz. Samozřejmě.

Živlového ducha bych k tomuto určitě neschvaloval, byť to teoreticky možné je, učinnější spíše rovnou akce, i když s nevelkým úspěchem, počítá-li se spadlý květináč na Ádovu hlavu.
Alespoň doktor Kefer se o něco pokusil, když náš prezident "čekal se svým plánem".
Dr Kefer, i když za to zaplatil, pokusil se o to, o co nikdo, a proto ani vizím útoku pana Minaříka nevěřím.
Keferův úmysl měl Velkého Vlasteneckého ducha.
Ego sum, qui sum!

FTX

Příspěvekod FTX » 31 črc 2011, 14:12

Teď jde o jedinou věc, jestli tahle jediná operace má takový dopad na kvalitu Minaříkova díla.

Bohužel na Zemi nejsme nikdo dokonalý a kdyby se někdo takový objevil, tak mu stejně ostatní rozumět nebudou, nejdřív ho popraví a pak překroutí jeho učení na náboženství. A z mučícího nástroje si udělají modlu.

Zpět na “Odkazy”