Černá a bledě modrá tečka

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Kracimvkruhu
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a):

Černá a bledě modrá tečka

Příspěvekod Kracimvkruhu » 29 říj 2016, 14:09

Zdravím,
dlouhodobě pozoruji, že v okamžiku kdy zavřu oči, tak mohu po určitém čase relaxace a částečné (mysl někdy odbíhá) koncentrace na dech pozorovat buď zářivou černou tečku nebo bledě modrou tečku. Když se na ně zaměřím přímo, tak zmizí. Když je jen vnímám a nesnažím se na ně zaměřit, tak přetrvávají, ale vyvolává to "nezaměření" určité mentální pnutí a nakonec se na ně zaměřím.

Proč píši, že zářivou, protože černá, tak i modrá obě září. Popravdě jsem nikdy netušil, že uvidím zářit černou barvu.

Má někdo s tímto jevem zkušenosti? Rád bych se o tom dozvěděl víc. Děkuji.

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Re: Černá a bledě modrá tečka

Příspěvekod Adam » 30 říj 2016, 01:09

Zdravím,
na Tvém místě bych tomu nevěnoval zvláštní pozornost. Vizuální vjemy dominují naší pozornosti a oko při své citlivosti dokáže vygenerovat velké množství zajímavých fenoménů. Pokud by to bylo podstatné, časem se Ti to ozřejmí. Popř. se zaměř na svoji intuici - co ta Ti říká o významu černé a modré tečky?
Ať se daří ;-)
Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Re: Černá a bledě modrá tečka

Příspěvekod zebyja » 31 říj 2016, 16:48

Ahoj
Možná bych si zašel k očnímu, obvzlášť, pokud je tečka stále na stejném místě. Někde jsem slyšel, že se podobně projevuje slepý bod oka (ten máme všichni, ale je tak nějak bokem, tak ho nikdo nevnímá) Myslím, že kdyby si měl v oku nějaký zákal, mohlo by se to takto projevit dříve, než by to bylo patrné při otevřených očích.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”