Brána po.letech
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
-
duchykk
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Muž
- Obdrženo poděkování: 1×
Brána po.letech
Zdravím přes rok jsem musel dát bránu k ledu, nyní opět začínám ,můžu přeskočit a jít rovnou od 3 stupně ? Nebo radši od začátku?
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brána po.letech
Určitě si zkus první stupně. Když vydržíš 10 minut každé cvičení z každého předchozího stupně, tak můžeš dál.
Většinou to chce ale jistý trenink aby ses do toho zpět dostal.
Vyzkoušej
Většinou to chce ale jistý trenink aby ses do toho zpět dostal.
Vyzkoušej
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
-
duchykk

Celkem to jde ,i zrcadlo sestavené během dopoledne ,nicméně ZD to chápu dobře ,jde ó introspekci ,uvědomit si své neg.vlastnosti a pracovat s nimi: lenost =věnovat se činnosti ,agrese: jít boxovat prostě to takto přetvořit, ?
Co s etyce vyváženosti mezi živly .Je riziko pokud jedu na kvalitu aby se neg.vlastnosti neprojevovali ,riziko jsem myslel že pokud mám menší počet celkový u nějakého živlů
Co s etyce vyváženosti mezi živly .Je riziko pokud jedu na kvalitu aby se neg.vlastnosti neprojevovali ,riziko jsem myslel že pokud mám menší počet celkový u nějakého živlů
- Adam
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 488×
- Obdrženo poděkování: 362×
Ahoj Duchykku,
neznám Tě osobně, jenom z Tvého psaní, nicméně můj dojem je, že potřebuješ zpomalit. Dobře zpracovat první stupně prý nejtalentovanější Bardonovi žáci dokázali v řádu jednotek měsíců. Netuším, kolik času jsi Bráně věnoval v minulosti, ale nemá smysl chvátat. Čím pevnější základy - tím trvalejší stavba. Sestavení zrcadel je pomůckou k sebepoznání a od sebepoznání se odvíjí veškerá další práce.
To, že jsi za dopoledne udělal soupis některých vlastností, zdaleka neznamená, že máš splněno. Zkus si po sobě přečíst pár posledních příspěvků - co se z nich o sobě dozvíš, budeš-li je číst nestranně, jako nezaujatý pozorovatel? Jenom tento jediný příspěvek, na který reaguji, Ti může odhalit dobrou desítku vlastností, které zasluhují Tvoji pozornost ;-) Víš o nich?
Ať se daří!
Adam
neznám Tě osobně, jenom z Tvého psaní, nicméně můj dojem je, že potřebuješ zpomalit. Dobře zpracovat první stupně prý nejtalentovanější Bardonovi žáci dokázali v řádu jednotek měsíců. Netuším, kolik času jsi Bráně věnoval v minulosti, ale nemá smysl chvátat. Čím pevnější základy - tím trvalejší stavba. Sestavení zrcadel je pomůckou k sebepoznání a od sebepoznání se odvíjí veškerá další práce.
To, že jsi za dopoledne udělal soupis některých vlastností, zdaleka neznamená, že máš splněno. Zkus si po sobě přečíst pár posledních příspěvků - co se z nich o sobě dozvíš, budeš-li je číst nestranně, jako nezaujatý pozorovatel? Jenom tento jediný příspěvek, na který reaguji, Ti může odhalit dobrou desítku vlastností, které zasluhují Tvoji pozornost ;-) Víš o nich?
Ať se daří!
Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí...
jsem pouhý svědek tohoto bytí...

- Inrise
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 595×
- Obdrženo poděkování: 172×
To Duchykk: Když už byla zmíněna ocd... Půkud nevadí otázka; jaký vliv na to má Tvé cvičení?
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...
-
duchykk

Ahoj OCD obsendatne kompulzivni porucha,v kostce: trápí mě od dětství ,většinou myšlenka na ublížení mým blízkým postupném času přišla na obavy mě zdraví: jdu behat obsese pobezim touhle cestou oslepnes,snažím se tedy běžet jinudy ,nebo se zastavím a v místě kde mě tato obsese napadla rukou ji můžu ve vzduchu tak dlouho dokavad nedosahnu vnitřního přesvědčení že to smazane, obsese přichází kdykoliv i doma ,při činnosti i v klidu,..
-
tey
- snažím se trochu psát

- pohlaví: Žena
- Poděkoval(a): 8×
- Obdrženo poděkování: 5×
Zdravíčko Duchykku,
myslím, že bude jenom plus, když si Bránu odcvičíš od začátku, děláš to kvůli sobě. Co například pomohlo mě, byla kniha od Karla Weinfurtera Paměti okultisty, tam mi teprve došlo, jak důležité je zpracovat první stupeň Brány, aby mě nesemlelo něco, z čeho mám opravdu strach, a dokázala ovládat situaci. A hlavně vypěstovat si obrovskou víru, že v Bohu máš ochranu. Pokud tě trápí OCD. Mystika je také velmi důležitá, nejlépe když jde ruku v ruce s hermetismem.
Bůh s Tebou
myslím, že bude jenom plus, když si Bránu odcvičíš od začátku, děláš to kvůli sobě. Co například pomohlo mě, byla kniha od Karla Weinfurtera Paměti okultisty, tam mi teprve došlo, jak důležité je zpracovat první stupeň Brány, aby mě nesemlelo něco, z čeho mám opravdu strach, a dokázala ovládat situaci. A hlavně vypěstovat si obrovskou víru, že v Bohu máš ochranu. Pokud tě trápí OCD. Mystika je také velmi důležitá, nejlépe když jde ruku v ruce s hermetismem.
Bůh s Tebou
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Duchykk: Řekl bych, že bys měl Bránu vzít od začátku. Když člověk opravdu zvládne první tři stupně Brány, má to na každého snadno pozorovatelný účinek, a sice že jeho dravost a touha po rychlém pokroku zdánlivě zmizí, protože je (dočasně) pohlcena jeho tělem. Síla proudí jemnejšími těly a s Božím souhlasem tvoří nového člověka. Květoslav Minařík tomu ve svém vrcholném díle “Spása” říká “tkaní”. Ten proces nejde obejít.
Podle toho, jak to píšeš, tak Tvoje síla ještě pobíhá někde světem a touží po efektu. Pískni na ní, ať se kouká vrátit domů. :-)
Podle toho, jak to píšeš, tak Tvoje síla ještě pobíhá někde světem a touží po efektu. Pískni na ní, ať se kouká vrátit domů. :-)
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- RaE

- Poděkoval(a): 26×
- Obdrženo poděkování: 44×
V Učebnici vysoké magie je na straně 26 následující varování:
Platí toto i pro Bránu? A pokud ano, jak postupovat v momentě, kdy se vyskytnou poruchy či nás kniha prostě už "nechce pustit dál"?
A jestliže jsi jednou začal, nepřerušuj učební kurz, leda by tě k tomu donutila nemoc. Uděláš-li to přece, budeš tím vržen nazpět, dále než si myslíš, a ztratíš těžce vydobyté výhody, jež se pak jen velmi namáhavě získávají zpět.
Platí toto i pro Bránu? A pokud ano, jak postupovat v momentě, kdy se vyskytnou poruchy či nás kniha prostě už "nechce pustit dál"?
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”