To co popisuje na svých www stránkách http://williammistele.com/ je velmi unikátní a nemá na internetu obdoby co se týče jak kvality tak i rozsahu. Velmi kvalitně a zasveceně okomentoval jednotlivé stupne Bardonovy brány.
Na jednu stranu se snaží popisovat bytosti vodního zivlu a navazovat s nimi kontakty. Ale na druhé se snaží dosáhnout míru na zemi magickými operacemi zameřenými proti diktátorum zemí třetího světa. O tom také píše na svém www.
Jako neamerickému obyvateli mi to připadá, ze amerika sama je nejagresivnejsí světovou velmocí této doby. Irán ani S.Korea ani Lybie nejsou žádné svaté země. Nějakým působením vnějších sil podobná státní uskupení vznikla a dokud nebude naplněno jejich poslání, tak setrvávají. Jejich ochromení ci likvidace vojenskou cestou jen eskaluje míru násilí na celém světě - připadá mi to, že o míru a válce nerozhodují diktátoři, ale amerika.
Ze by W.M. jen realizoval přání amerického kolektivního egregoru? Kdo ví.
Dále na svych stránkách popisuje, ze kdokoliv, kdo jiz absolvoval první 3 stupně brány se může zapojit do "mírové operace". Tady cítím takovy maly zádrhel, ze člověku po prvních 3 stupních se zvysí magické schopnosti, ale podobné operace by v tomto stavu delat neměl a měl by se věnovat hlavne mikrokosmu a postupovat dále. Mohlo by mu hrozit, ze slápne do neceho, na co nestací.
Ovšem v nouzi je asi tolerovatelné podobné riziko podstoupit. Neumím posoudit v jaké nouzi se naše lidská civilizace nachází. Jestli nás doslova neodsoudí Saturn za naše chování na Zemi na dalších několik tisíc let do hlubokého středověku.
Mozná je pro nás opravdu lepší nadvláda amerických korporaci a jejich kompletní zkorumpování naší vlády než chaos, který by vznikl rozpadem tohoto hegemona.
Jaky je Váš názor na pana Mistelleho?
Moderátor: Cagliostro
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 2×
- Obdrženo poděkování: 34×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaky je Vás názor na pana Mistelleho?
Taky si myslim, ze s koreou a dalsimi staty by nebyl problem, kdyby se amerika tak agresivne vsude nezapojovala, ono se normalni clovek ani nedozvi, jestli amerika proda nejake tanky korei
Jinak imo je blbost konstatovat, ze bez americke nadvlady by byl chaos, kdyz amerika jeste pridava uhli do kotle..
Jinak imo je blbost konstatovat, ze bez americke nadvlady by byl chaos, kdyz amerika jeste pridava uhli do kotle..
-
FTX
No, snažil jsem se nějak pochopit myšlení američanů. Každá skutečná operace za světový mír by měla začít od státu, který rozpoutává na světě nejvíce válek.
Ono to ale není tak jednoduché. Existují 2 úrovně agresivity - vnější a vnitřní. Vnější patří do hry našeho světa. Ta vnitřní ničí podstatu naší existence a musí být zastavena. Většinou ta vnější se překlopí dovnitř a pak se zhroutí třeba celé impérium.
Ono to ale není tak jednoduché. Existují 2 úrovně agresivity - vnější a vnitřní. Vnější patří do hry našeho světa. Ta vnitřní ničí podstatu naší existence a musí být zastavena. Většinou ta vnější se překlopí dovnitř a pak se zhroutí třeba celé impérium.
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 2×
- Obdrženo poděkování: 34×
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslim si, ze je to pro vetsi mir. Napriklad radar v cesku, proti rusum. Neni to snad jasne ? Uz kontaktovali zeme u ruska, aby mohli mit kudy dostat nejen plyn, a rusko totalne vysachovali ze hry. Bojim se, ze rusko je jedina vec ktera nas deli od svetove nadvlady (spoluprace Ameriky, EU a Ciny v dnesnim svete neni problem). Uz prece i Napoleon, nebo Hitler chteli ovladnout Evropu, a jim se to diky EU konecne povedlo.
-
FTX
Spíš jde o to, že asi netušíš o těch magických operacích pana Misteleho:
http://williammistele.com/nkoreaemail.htm http://williammistele.com/requestnkorea.htm. Určitě ví víc než my. Právě proto jsem se zamyslel nad tím, proč raději nekrotí vlastní vládu.
Americká politika sama je trochu jiné téma. Do toho je lepší nezabřednout.
PS: pokud by to bylo pro čtenáře fóra co neumí anglicky zajímavé, tak toho mohu ve zkratce kousky přeložit.
http://williammistele.com/nkoreaemail.htm http://williammistele.com/requestnkorea.htm. Určitě ví víc než my. Právě proto jsem se zamyslel nad tím, proč raději nekrotí vlastní vládu.
Americká politika sama je trochu jiné téma. Do toho je lepší nezabřednout.
PS: pokud by to bylo pro čtenáře fóra co neumí anglicky zajímavé, tak toho mohu ve zkratce kousky přeložit.
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
FTX píše:pokud by to bylo pro čtenáře fóra co neumí anglicky zajímavé, tak toho mohu ve zkratce kousky přeložit.
jo, bylo by to super, pokud by jsi na to mel cas, naladu a chut, bylo by ti hodne lidi (hlavne vcetne me) vdecnych
mimochodem libi se mi tve nazory..
co se tyce mistellovy agitky vs korea .. tak to rozpoutalo opravdu velmi velmi velike diskuze vsude mozne .. a nazory se dost lisili.. opet podle pisatele..nekdo to schvaloval, nekdo ne.. neco na tom je dobreho a neco ne
ja osobne jsem zatim asi nevyhraneny. je pravda ze mi to uplne nesedi, ale taky mam pocit ze nejsem dost v obraze a nejsem schopny to poradne posoudit
me se na Mistellim libi jeho prace a jeho filozofie.. jeho nazor na to vodni element na zemi, na to jak tu chybi..na empatii apod.. to je vsechno super. jeho poezii sice moc nemusim (ale protoze nejsem vseobecne na basnicky) .. libi se mi jeho povidky - jeho moderni poeti pohadek a vubec vetsina jeho eseji je hodne poucnych a je tam hodne veci..
ale obcas mi na nem neco nesedne a je z nej citit ten amerikanismus no.. vadi mi to jak porad predpovida ten zanik a co vsechno mu bude chybet atak... na facebooku uz ho moc nestiham cist: (
ale to mas to stejny jako s Rawnem Clarkem.. ten zase je dost casto tercem kvuli jeho placenym hodinam, konzultacim, vyrobkum atd.. ze si vydelava hermetickou cestou.. pritom tomu defakto zasvetil cely zivot a prinesl toho opravdu hodne a vytvoril spoustu pozitivnich veci..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
-
FTX
mimochodem libi se mi tve nazory..
co se tyce mistellovy agitky vs korea .. tak to rozpoutalo opravdu velmi velmi velike diskuze vsude mozne .. a nazory se dost lisili.. opet podle pisatele..nekdo to schvaloval, nekdo ne.. neco na tom je dobreho a neco ne
ja osobne jsem zatim asi nevyhraneny. je pravda ze mi to uplne nesedi, ale taky mam pocit ze nejsem dost v obraze a nejsem schopny to poradne posoudit
Třeba Mistele dělal magicku operaci proti Iránu za účelem jeho odzbrojení a jiné. Potud je vše v naprostém pořádku. Ovšem je velice zajímavé proč nevidí nebo "nevidí" zemi, která rozpoutává nejvíce konfliktů v této době.
Jaksi jsem do toho omylem nechtěně nakouknul, ale o tom nelze psát. Mohu pouze poukázat na nesrovnalosti v tom, co je zjevné a na internetu již visí.
Výsledkem je text, nad kterým se čtenář musí zamyslet. Jinak pochopí třeba něco úplně jiného, ale tak je to správně.
Teď jsem si všiml, že pro W. Mistelleho už máte speciální kategorii. Kdyžtak to tam přesuň:
viewtopic.php?f=34&t=282