Ochrana

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 365×
Obdrženo poděkování: 81×

Ochrana

Příspěvekod Cor Leonis » 21 kvě 2019, 23:40

Ahojte,
poprosil by som vás o všetky možné rady, nápady, názory ohľadom účinného vytvárania ochrany.
Napríklad v prípade útoku od temných síl.
Ako sa brániť?
Ktosi mi poradil - ignoruj to.
To je jeden pohľad na vec.
Ako to vidíte vy?

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Re: Ochrana

Příspěvekod Flox » 22 kvě 2019, 01:57

Myslím, že je důležité ovládnout svojí mysl.

Mám jednoho kamaráda, se kterým jsem chtěl provést experiment. Spočíval by v tom, že se domluvíme, že bych na něj provedl magický útok a on by se bránil. Ve skutečnosti bych nehl ani brvou. Domnívám se, že jeho vlastní paranoia by naprosto stačila. Možná bych měl i problém dokázat, že jsem nic nedělal.

Dokud nezvládneš svojí mysl, nepoznáš kdy utíkáš před svým vlastním stínem, který vrhá tvoje tělo, a kdy nikoliv.

V obou případech bdi v tom co děláš a buď k sobě upřímný. Tvoje falešné "já" je naprogramováno na sebepřežití. Neupřímné myšlenky se zabývají strategiemi, jak sebe zachovat a polepšit si... nebo alespoň, aby sis to myslel. Např. touha stát se mágem, abych vládl silám, kterým jiní nevládnou a mohou mi být ku prospěchu.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 22 kvě 2019, 06:49

Cor Leonis: tobe snad nejake utoky hrozi? Podle meho je potreba obdobnych ochran prevazne nedostatkem viry.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 22 kvě 2019, 08:28

gooolem: od detstva za mnou doliezajú temné sily. Niekedy sa ohlásia raz za čas, niekedy niekoľko krát za noc.
Pred pár rokmi som si povedal, fajn, asi som úplny magor a zašiel som na psychiatrické vyšetrenie. Lekár skonštatoval, že nie som chorý.
Čo ma na jednu stranu potešilo, no na tú druhú...
Sú to útoky? Vieš že ani sám neviem. Je to ako spánková paralyza...len horšie... pár krát som ich aj videl... najdesivejšie bolo, keď som sa z takého "zážitku" vytrhol, otvoril oči a pohľad mi padol do chodby.
Videl som čiernu hlavu kozla, ako sa na mňa díva. Žiadne telo. Len hlava. To bolo nedávno, už v období, kedy som sa vedome pustil do temnoty. Myslím, že toto bol ale iný prípad. Vzal si tú podobu, aby mi dal jasne najavo, že kto je.

No tie stavy, ktoré mávam od mala... ma niekedy oberú o dosť energie...niekedy je to veľmi desivé, sprevádzané šialenými obrazmi. Nemyslím, že sú to len nejaké moje tiene. Cítim z nich hrôzu.
Mohol by som písať a písať a písať.
Len ešte jeden príklad - pustili sa do mňa a vnútorne som v tom polospánku videl dve temné bytosti ako nado mnou stoja a cez ruky do mňa púšťajú "elektrinu". Keď to prestalo a ja som sa "zobudil" (je to v akomsi polospánku), bol pokoj. No nepríjemný pocit kdesi vo mne ostal.
Na druhú noc som sa do toho dostal zas a tentokrát som akosi vnútorne videl okolo seba nejaké temné bytosti, ktoré akoby veľkou rýchlosťou krúžili okolo postele a tí dvaja, ktorí predošlú noc stáli nado mnou, boli pri okne, stáli a len ma pozorovali.

Stačí ti toto?? A nech som za úplneho cvoka, tak ešte jeden príklad - bol som ešte v puberte. Mal som útok. Neviem prečo, no zrazu som ležal na zemi vedľa postele. Tá bytosť ma mala pod kontrolou. Hrozne som sa bál. Díval sa na mamu, ktorá sedela v kresle a pozerala tv. Kričal som na ňu. Ignorovala ma. Nechápal som prečo!
Zrazu som otvoril oči a ležal v posteli. Vtedy mi to došlo! Bol som mimo telo. Vytiahli ma von a vytreli so mnou dlážku :D
Jeden liečiteľ, so mnou ani nechcel pracovať, lebo keď sa do toho pustil, to čosi ho začalo prenasledovať. Zľakol sa.
S bývalou sme si pozažívali srandy...pri plnom vedomí, bez akýchkoľvek látok...

Pýtal si sa ma, odpovedal som ti.
Stačí ti to? :))

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 22 kvě 2019, 08:49

Stačí, zajímavé. S něčím podobným jsem se již setkal, ne u mě, ale u jiného člověka. Ten takovéto obdobné stavy začal prožívat poté, co slovem zhanobil zemřelou matku svého kamaráda a pak ještě v opilosti pronesl, ať se mu ďábel předvede, že si z něj nic nedělá. No a pak začal fičák, jak ze strany té zemřelé, která ho drásala po nocích, tak i ze strany různých tmavých bytostí. Ten dotyčný užíval nějaké drogy, ale teď už nevím jaké. Nijak mu nikdo nedokázal pomoci, jelikož sám nechtěl. O to hůř na tom byla jeho přítelkyně a jejich dcery, které to odnášely obrovským strachem, když ty bytosti vídaly pohybovat se po jejich bytě. Na jedné z návštěv jsem je také viděl. Žádná libůstka to nebyla. On byl mimochodem despota. Ty bytosti ale měly respekt před Světlem, ale bohužel kontakt s tou rodinou byl nakonec z jejich strany přerušen, takže dnes již nevím, jak na tom jsou.
Takže tvoji odpověď neberu na lehkou váhu a kapku se do toho dokážu vcítit.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 22 kvě 2019, 08:58

Ďakujem.
Áno, to Svetlo. Nedokážu ho zniesť. Aj keď so Svetlom tu a tam pracujem, tak ako naschvál mi dajú ešte viac zabrať. Neviem čo to spôsobilo. To asi podstatné nie je. Myslím, že ozaj, jediné čo pomôže je byť vytrvalý na svojej ceste, nevzdať to, a poprosiť o pomoc vyššie bytosti. Čo iného ostáva? Podľahnúť im? To by som nevyužil potenciál v tomto živote...premrhal by som ho...

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 22 kvě 2019, 09:29

Moje teorie je taková: v některém minulém životě jsi byl prostě na té tmavé straně a nyní prožíváš jeden z životů, kdy se konečně vracíš zpátky. Oni tě jen tak nechtějí pustit a proto by bylo vhodné se co nejvíce zaměřit na Světlo, Universum, Boha, jak si to nazveš, a jít za tímto cílem i když ti budou házet klacky pod nohy. Tím, že se duše dostane ze spárů temnoty, dostává od Boha, Universa atd. obrovskou milost, kterou by nebyla získala jen z nějaké své vlastní síly. Žádej o pomoc tam nahoru a žádný úspěch na cestě ke Světlu si nepřivlastňuj. Zřejmě je tvým nynějším úkolem obstát ve svodech temné strany, za což já osobně považuji vše, co tě momentálně přitahuje k různým pokusům a co tě může zbavit i třeba jen na malou chvíli plného vědomí a uvědomování si své ceny a cesty (ony klacky házené pod nohy). Nezbývá, než být velmi obezřetný.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 22 kvě 2019, 09:34

Áno, máš pravdu.
Cítim to tak.
Chcú ma späť.

Ďakujem za rady. :)

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 22 kvě 2019, 09:38

Já osobně bych se co nejdříve zbavil všech věcí, které kolem sebe máš a které nesou stigma temné strany. Jistě o nich víš. Rozhodně bych je nikomu nedával, asi by mi moc vděčný nakonec nebyl, ale zničil bych je.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 22 kvě 2019, 09:49

Ako by si zničil riadny kovový pentagram (Baphomet)? Ako by si zničil prsteň?
A knihy mám čo, spáliť? A ak áno, ako viem, ktoré? Nie všetky sú vyslovene "diabolské"...
Naposledy upravil(a) Cor Leonis dne 22 kvě 2019, 09:49, celkem upraveno 1 x.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 22 kvě 2019, 09:49

Dříve jsem se hodně zabýval lucidním sněním a mentálním cestováním. Většinou když spíš, tak tvoje vnímání obrysů těla je jiné než pozice fyzického těla. To aby jsi ve snu mohl věrohodně chodit a přitom zůstat ležet.

Z polospánku je docela snadné přepsat vnímání pozic částí těla. Např. vymístíš ruku. Pokud máš otevřené oči, cítíš ruku tam kde není a skutečná se zdá být mrtvým kusem masa. Pokud máš zavřené oči dostaneš se s tvým současným stavem vědomí do snu. Většinou to vypadalo jako realita s halucinacemi :-D Obvykle jsem si přál aby mě nikdo nerušil a obvykle mě v tom něco rušilo. Ale v 99% případů to nic neznamenalo. To jenom moje podvědomí materializovalo svoje představy. Když chceš ve snu vědomě něco materializovat je to strašná fuška. Pokud podvědomí má malé očkávání něčeho, tak v okamžiku překreslí celou scénu do nejmenší detailů. Proto je v BKOZ mentální cestování až tak daleko po trénování mysli. S netrénovanou myslí je člověk zmatený a má nulovou kontrolu a přehled.

Jednou když jsem si trénoval výstupy a asi po 9 se vracel, tak jsem měl spánkovou paralízu. Přešlo to. Prý by mělo pomoc snažit se hýbat malými částmi těla místo celými končetinami. Mechanizmus, který ti brání aby ses v noci omlátil o zdi blokuje hlavně velké pohyby.

Jednou jsem spal v eukaliptovém lese v houpací síti. Ten les nebyl původní ale uměle vysazený. Měl jsem pocit, že nejsem vítán. Zdálo se mi, jako by tam byl nějaký pes, ale ne tak docela jako by to byla nějaké energetický potvora plná neklidu. Zdálo se mi, že na mě útočí. Nicméně jsem věděl, že je to sen, tak jsem si nechal od toho psa požírat nohu s tím, že jsem definoval, že to nebolí a po nějaké chvíli ho to začalo nudit a odešel :-D
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 22 kvě 2019, 10:12

Cor Leonis píše:Ako by si zničil riadny kovový pentagram (Baphomet)? Ako by si zničil prsteň?
A knihy mám čo, spáliť? A ak áno, ako viem, ktoré? Nie všetky sú vyslovene "diabolské"...

to cos popisoval výše je dost silné kafe, aby Tobě nebo Tvým blízkým z toho za čas hráblo, takže bych to vůbec nebral na lehkou váhu. je možné, že jsi měl v minulosti s nějakou entitou nějakou formu paktu a ona to ještě nepovažuje za ukončené. vzhledem k tomu, že nadřízený všech entit je ten nahoře, tak bych se v tomto obracel k Němu. takže dobře si to rozmysli než začneš jakkoliv konat. není nic tragičtějšího, než když sám nevíš co chceš a chvilku chceš tak a chvilku onak.. pokud usoudíš, že opravdu dál nechceš tu temnou stranu neviditelna pokoušet a jsi odhodlaný jít po světlejších cestách, tak si udělej rituál, kdy se vztáhneš k Bohu, přiznáš, že jsi nevědomý a žes nejspíš z této nevědomosti udělal v minulosti nějaká chybná rozhodnutí, řekneš, žes přehodnotil své postoje a chceš jít nadále jinou cestou než v minulosti a že Mu vracíš všechny propriety, které se na minulost vázaly (pak co půjde spálit, tak spal, zbytek zakopej někde, kde to nikdo nenajde). pak Ho požádáš o ochranu a vedení na Jeho cestách, aby Ti vybral inspirátora podle Jeho posouzení (vždyť Tě zná mnohem líp než se znáš Ty sám). pokud to má mít nějakou váhu, tak v tom musíš být nekompromisní, žádné zadní vrátka (co kdyby se to někdy hodilo..). knihy důkladně prober (beztak většina z nás má doma víc knih než v životě přečte a k úspěšnému duchovnímu růstu nám stačí v životě naplnit setinu mouder co v nich je). vyhaž věci vyloženě černomagické, ale osobně bych vyházel i věci třeba od Veselého. ony nejsou vyloženě černomagické, ale v mnoha z nich je demonologických oblastí dost a navíc jsou velmi živé (sám jsem je už před lety též ze stejného důvodu na žádost ženy přestěhoval z knihovny v ložnici do regálu v laborce) a pokoušely by Tě.

dále počítej s tím, že jsi na tom podobně jako alkoholici, kteří i po vyléčení musí počítat s tím, že vlastně nejsou vyléčení nikdy, takže musí být opatrní a zcela se alkoholu vyhýbat. to samozřejmě nemusí znamenat, že Tvůj život bude bez toho prázdný, jen musíš svoji stavbu postavit na jiných základech. hodně štěstí.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 22 kvě 2019, 10:32

Nejúčinější ochrana je snažit se mít neustálou radost. To může být někdy velmi složité, v takových případech mi pomáhá: modlitba, návštěva kostela nebo jiného svatého místa, vědomí v nohách a hluboké dýchání. Pokud jde o ty sny, hlídej si, aby jsi na noc nepil příliš moc vody.

Jinak je docela dobré vše co Ti připadá jako útok chápat jako události svého vnitřního dění a snažit se je pochopit. Jakýkoliv útočník stejně nedělá nic jiného, než že se snaží obrátit Tebe samotného proti Tobě. Případ vážného útoku by jsi poznal na velmi rychlém se zhoršujícím zdravotním stavu, to Ti neporadím, proto že sám nevím co bych dělal; jediné co mě napadá je vyhledat takového útočníka a domluvit mu.

Pokud mají Tvý "vnitřní démoni" konkrétní podobu v tvé mysli, pak je vhodné se uklidnit a být svěží, radostný a v takovém stavu se uvolnit a pohlédnout do sebe. Tam si pak představ onoho jehož se bojíš a začni se ptát. Co po Tobě chce? Jak to máš udělat? Lze to jinak? Snaž se to pochopit a domluvit se s tím. Pravděpodobně nakonec zjistíš, že jen něco děláš tak moc špatně, že je lepší, aby jsi se bál, než aby jsi nadrobil horší věci (zejména sobě, možná blízkému okolí). Když pochopíš co děláš špatně, tak to můžeš začít dělat líp a tyto pudové věci se stanou latentními, neboť již nejsou potřeba. ;)

Ať se daří!
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 22 kvě 2019, 10:39

Cor Leonis: Oni Ti tu dobře radí už ostatní, ale ještě snad něco obecnějšího. Z toho, co radí kolegové, bych zdůraznil hlavně to, aby sis vybral kudy chceš jít dál a potvrdil to ve hmotě. To je opravdu důležité a normální lidi to často vědí, zatímco hermetikům občas knížky zatemní selský rozum.

Pamatuji si z dětství, že k nám do domu přišla na nějaké úřední šetření úřednice místního národního výboru, sousedka, která byla jak vtělená strana a vláda v jednom. Myslím, že rodiče si tehdy požádali o přípojku telefonu a ona jim to přišla znovu zakázat. Přišla, bylo zlostná, křičela, roztahovala se, odešla. Popisováno dětskýma očima. A jakmile za ní zapadly dveře, babička šla a otevřela okna, jako když někdo umřel, aby z ní nic nezůstalo u nás doma. Nikdo už o ní nemluvil. Nebyla to psychická pomůcka, nikdo v místnosti s ní nechtěl mít nic společného, ale to lidové a jakoby samozřejmé gesto řeklo i její zbytkové energii "tady tě nechceme".

Když se cítíš jako muž nebo jako žena, můžou se objevit problémy, které nedokážeš vyřešit rychle. Jako muž se s nimi pereš a ony jsou silnější, jako žena je odmítneš a ony stejně neodejdou. V takových chvílích se vyplatí být jako dítě. Muž představuje plus, žena představuje minus, dítě je neutrální. Na cokoliv pohlédneš optikou dítěte, to zneutralizuješ.

Být Tebou, udělám si půlden volno, až bude krásně jasno, a půl hodiny napřed koukám nahoru na mraky. Představuj si, jak jsi jako dítě spokojený a běháš na louce, v lese, nebo prostě v krajině svého dětství. Tu máš pořád v sobě. Pořád můžeš vyrůst v nového člověka. Pak jdi domů a s dětskou naivitou přeber okultní věci, které doma máš, na ty, které Ti budou dělat radost, a na ty, které už ne. Jak Ti radí Gooolem a druzí. A těch neradostných a ďábelských se hned zbav. Nejsou už Tvoje, jsi někdo jiný.

A potom se zase koukni do modrého nebe, třeba jen u sebe uvnitř, a s dětskou prostotou požádej Pánaboha, Pannu Marii nebo koho si vybereš, aby od Tebe vzali ten zlý sen, ze kterého ses nemohl probudit. A pak bych šel spát.

Na světě existují všemohoucí principy. Můžeme je studovat filosoficky, můžeme je studovat hermeticky, ale můžeme je také chápat jako dítě. Pak nás nejspíš vezmou do své náruče a odpustí nám, co jsme kde dlužni.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 22 kvě 2019, 13:31

Arexi, krásně napsáno :-). Když jsem svého času pomáhal lidem např. masážemi a Reiki energií, tak po nich u mě doma zůstávalo mnoho bordelu, o kterém si mysleli, že ho u mě vysypou a pak půjdou domů. Vždy, když jsem po léčení na něco takového doma narazil, jsem se v představě spojil s těmi lidmi a ten jejich černý slizký balíček jsem jim vrátil. Kolikrát se zlobili, ale nemohli dělat nic jiného, než si ho vzít zpět. To je obdoba otevření okna, aby zlé odešlo. Jakékoli tvé vzpomínky Cor Leonisi, které máš, zkus takto vrátit, nebo vypustiti oknem, nebo poslat po vodě, nebo v ohni spal. Při koukání na mraky na téměř čisté obloze do tebe vejde mnoho sluneční záře, a Slunce je ve hmotě zástupce principu Krista a má v našich srdcích obrovskou sílu, která se projevuje jako radost, štěstí, klid a to bez vnější příčiny. Zkrátka, jak tu už padlo, rozhodni se, potvrď své rozhodnutí ve hmotě a jdi a jako v pohádkách "nesmíš se Honzo ani jednou otočit", čili stále drž svůj vytčený cíl a střez se toho, aby se ti zastesklo po staré cestě, nebo skončíš jako Lotova žena, která se při útěku ze Sodomy a Gomory, která hořela, otočila a proměnila se v solný sloup.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”