Duše a její postup
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- marvin
- Administrátor

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Duše a její postup
Taky jsem zkusil něco přesnějšího najít v Bráně o Larvách a v té elektronické verzi (tj. jedno z prvních vydání) se na začátku uvádí, že jsou to bytosti nejnižší astrální sféry, ale později Bardon píše, že jsou to obyvatelé mentální sféry.. což mi moc nejde dohromady..
Ale hlavně si myslím, že jako takové nejsou přímo bytosti, jsou to spíše útvary které mají kvantitu, živí se vášněmi a pudy a dokážou spíše narůstat než se vyvíjet. Neřekl bych, že je to kvalitativní jev, prostě žijí ve své sféře (ať už je tedy jakákoliv) a jsou vyvolávány bezděčně. Stejně tak zanikají v případě vývoje člověka...
Ale hlavně si myslím, že jako takové nejsou přímo bytosti, jsou to spíše útvary které mají kvantitu, živí se vášněmi a pudy a dokážou spíše narůstat než se vyvíjet. Neřekl bych, že je to kvalitativní jev, prostě žijí ve své sféře (ať už je tedy jakákoliv) a jsou vyvolávány bezděčně. Stejně tak zanikají v případě vývoje člověka...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
marvin píše:Taky jsem zkusil něco přesnějšího najít v Bráně o Larvách a v té elektronické verzi (tj. jedno z prvních vydání) se na začátku uvádí, že jsou to bytosti nejnižší astrální sféry, ale později Bardon píše, že jsou to obyvatelé mentální sféry.. což mi moc nejde dohromady..
Mentální sféru tvoří určitě vyší energie. Larvy určitě ne. Bohužel, za některé věci u starších knih můžou u knih nejen autoři, ale také jisté zásahy korektorů, vydavatelů atd., kde to často zmotají páté přes deváté. A v minulosti se to dělo častěji, to můžu potvrdit, když porovnávám i knihy jiných autorů, třebas i románů...
U mentální sféry se dá mluvit kromě vyšších "postav" i o těchto zásahách, inspirace (můzy) atd., ikdyž to jsou zase jen zásahy, tedy věci bez života.
Ego sum, qui sum!
-
FTX
mek onder píše:Re: Duše a její postup
škoda,že nemáte žádné praktické zkušenostibádání v diskuzi by nabralo jiných obrátek
Cagliostro píše:Příspěvekod Cagliostro » 15 bře 2011, 21:12
Bohužel, asi to mám pro tuhle inkarnaci sezhora zakázánotedy si to pamatovat. Ale jsem přesvědčen, že to možné je
A to Vám zakázal kdo? Technická poznámka, co by jste pro to vy dva byli ochotni prakticky udělat? Existují průpravná cvičení jako sedět a dívat se hodinu v kuse bez pohnutí z očí do očí, snažit se zvyšovat sílu záměru při kladení jedné otázky a tak dále.
Doporučuji si ještě přečíst, co napsal mistr Arion o písmeni Z v knize Klíč k opravdové kabale.
Nejlépe byla sepsána technika regresní terapie panem L.R.Hubbardem v dianetice. To, co napsal, není nic nového ani převratného. Je to kompilace stoletých zkušenností lidstva. Bohužel v cirkvi si z ní chtěli udělat zlatý důl a tím se celá Dianetika obrátila a směřuje na smetiště dějin.
No, pokud Vás to zajímá pouze intelektuálně a ne prakticky, tak se tomu nejlépe přiblížil:
http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/5188-hledani-cesty-zpet-poznamky-ke-stavu-naseho-byti-zde-3-7/
Pavel Karpeta píše:Vraťme se do chvíle, kdy jste ještě byli částí věčného oceánu světelných energií, která tryskala ze svého zdroje v místě přechodu z vyššího, pro náš vesmír božského vesmíru. Entity nádherných civilizací onoho vyššího vesmíru zatoužily tvůrčím způsobem změnit dosud mrtvou temnotu prázdného prostoru za hranicemi svého vlastního stvořeného světa a vyslaly do tohoto dosud prázdného prostoru sérii energetických tvůrčích impulsů.
Ani tento autor není úplně bez rizika, ale tak už to tady na zemi je se vším.
Nemá cenu to tady prodrbávat. Považuji za omezené, když někdo píše o 2 inkarnacích na Zemi. Kdyby opravdu hledal, tak jich najde stovky ne-li tisíce.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

FTX píše:mek onder píše:Re: Duše a její postup
škoda,že nemáte žádné praktické zkušenostibádání v diskuzi by nabralo jiných obrátek
Bohužel, asi to mám pro tuhle inkarnaci sezhora zakázánotedy si to pamatovat. Ale jsem přesvědčen, že to možné je
A to Vám zakázal kdo? Technická poznámka, co by jste pro to vy dva byli ochotni prakticky udělat? Existují průpravná cvičení jako sedět a dívat se hodinu v kuse bez pohnutí z očí do očí, snažit se zvyšovat sílu záměru při kladení jedné otázky a tak dále.
Nemohu souhlasit. Co popisuješ, nesouvisí už s hermetismem, ale se sugescí (pohled do očí, včetně regrese). A to je tudíž jiná kapitola. Na dotaz co jsme, nebo nejsme schopni pro to udělat, neodpovím. To je to podle každého jednotlivce uvážení.
Ego sum, qui sum!
-
FTX
Cagliostro píše:Nemohu souhlasit. Co popisuješ, nesouvisí už s hermetismem, ale se sugescí (pohled do očí, včetně regrese). A to je tudíž jiná kapitola.
Pohled z očí do očí by byl sugescí, kdyby se něco sugerovalo. Je-li zadání pro oba být v přítomnosti, tak je to jen nácvikové průpravné cvičení. Viz význam tohoto slova:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sugesce
A ten, kdo pomádá druhému s regresí mu nesmí nic sugerovat.
Existuje i technika jen pro jednoho člověka, ale ta je trochu náročnější.
Cagliostro píše: Na dotaz co jsme, nebo nejsme schopni pro to udělat, neodpovím. To je to podle každého jednotlivce uvážení.
Hlavní je, že to víš ty sám a umíš odpovědět sám sobě. Mě je to jedno. Pokud si dáš jistá omezení na to co děláš (a co už je nepřijatelné, nečisté, není hodno pravé magie), tak potom tě to vede k přesvědčení, že je pro tebe minulost tabu. Proto jsem napsal, co jsem napsal.
Na druhou stranu mistr Arion asi "historii" nepovažoval za tak důležitou v počátcích cvičení. Jen doplňuji, že původní dotaz tohoto vlákna se týkal pátrání po vlastní historii.
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 256×
- Obdrženo poděkování: 352×
FTX píše:mek onder píše:Re: Duše a její postup
Doporučuji si ještě přečíst, co napsal mistr Arion o písmeni Z v knize Klíč k opravdové kabale.
Nejlépe byla sepsána technika regresní terapie panem L.R.Hubbardem v dianetice. To, co napsal, není nic nového ani převratného. Je to kompilace stoletých zkušenností lidstva. Bohužel v cirkvi si z ní chtěli udělat zlatý důl a tím se celá Dianetika obrátila a směřuje na smetiště dějin.
No, pokud Vás to zajímá pouze intelektuálně a ne prakticky, tak se tomu nejlépe přiblížil:
.
Tyto koncentrace a cvičení nejsou špatné,ale trochu jednostranné
Přeji ať se daří.
Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
-
FTX
Samozřejmě existuje mnoho různých cvičení. Některá mohou být pro někoho vhodnější nebo méně vhodná či nepřijatelná. O to prakticky nejde.
Důležité je to, že každý v sobě nosíme 13. komnatu plnou kostlivců a všemožného odpadu. A i když ji hermeticky utěsníte a vytěsníte do nevědomí, tak Vás jako by z povzdálí bude něco nevysvětlitelného a nekontrolovatelného ovládat. Podvědomí má tu vlastnost, že věci a zážitky, které člověk nezvládá jaksi odkládá na později.
Pokud ovšem je někdo vyrovnaný a v kritických situacích v životě ho nic netahá za "provázky", tak do té 13. komnaty chodit prozatím nepotřebuje a může pracovat na svém vzestupu jinak.
Ovšem stejně jednou (třeba i za několik set let) se tomu nevyhne a bude si muset vzít vidle a jít to co se nashromáždilo za staletí popřípadě tisíciletí vykydat. Jinak Vás to bude držet při zemi.
Na druhou stranu, když tam někdo nahlédne z pouhé zvědavosti, tak může být těmi kostlivci zděšen a přemožen.
-----
Ještě existuje situace, kdy si někdo vykoledoval zákaz přístupu do těchto oblastí. Je to buď člověk ne úplně duchovně vyvinutý nebo naopak ten, kdo zneužil duchovní síly ke škodě druhým třeba rituální černou magii. V současném životě třeba může být horlivý materialista a prakticky nejde poznat od předchozí skupiny.
Důležité je to, že každý v sobě nosíme 13. komnatu plnou kostlivců a všemožného odpadu. A i když ji hermeticky utěsníte a vytěsníte do nevědomí, tak Vás jako by z povzdálí bude něco nevysvětlitelného a nekontrolovatelného ovládat. Podvědomí má tu vlastnost, že věci a zážitky, které člověk nezvládá jaksi odkládá na později.
Pokud ovšem je někdo vyrovnaný a v kritických situacích v životě ho nic netahá za "provázky", tak do té 13. komnaty chodit prozatím nepotřebuje a může pracovat na svém vzestupu jinak.
Ovšem stejně jednou (třeba i za několik set let) se tomu nevyhne a bude si muset vzít vidle a jít to co se nashromáždilo za staletí popřípadě tisíciletí vykydat. Jinak Vás to bude držet při zemi.
Na druhou stranu, když tam někdo nahlédne z pouhé zvědavosti, tak může být těmi kostlivci zděšen a přemožen.
-----
Ještě existuje situace, kdy si někdo vykoledoval zákaz přístupu do těchto oblastí. Je to buď člověk ne úplně duchovně vyvinutý nebo naopak ten, kdo zneužil duchovní síly ke škodě druhým třeba rituální černou magii. V současném životě třeba může být horlivý materialista a prakticky nejde poznat od předchozí skupiny.
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 256×
- Obdrženo poděkování: 352×
Vše chce svůj čas
každý čistí tu svou "žumpu"
svým způsobem a dle svého nastavení,moc bych to nepaušalizoval,ono překonat sám sebe je prvně o splnění - naplnění toho co a proč tu jsem
Jednoduchost je přirozenost a to co nešlo půjde zas až uzraje ten čas v nás - a my sami v něm.
At´se daří.
Mc
At´se daří.
Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

mek onder píše:mek onder píše:Re: Duše a její postup
Úplně jsem to kdysi pominul, ale zpětně mě překvapuje, že takový člověk jako ty, očekává, že každý bude troubit do světa své zkušenosti. I když proti gustu....
Ego sum, qui sum!
- marvin
- Administrátor

- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli jsi to pochopil správně.
To "roztrubování zkušeností" taky nemůžeš házet do jednoho pytle. To co zjískáš nahoře a zejména to subjektivní, to si necháváš vždy pro sebe. To je tvoje a to za 1.) nikomu nepředáš, protože není jak, 2.) je to jenom tvoje.
Ale ty Dary Ducha, kt. postupem zjískáš, musíš odevzdat zpět zase lidem. To předávání pak může být jenom formou srozumitelnou lidem - to objektivní co lze pochopit ostatními. Jedině tak potom budou moci ostatní postoupit a ty se staneš pak prostředníkem právě těch božských sil.
To "roztrubování zkušeností" taky nemůžeš házet do jednoho pytle. To co zjískáš nahoře a zejména to subjektivní, to si necháváš vždy pro sebe. To je tvoje a to za 1.) nikomu nepředáš, protože není jak, 2.) je to jenom tvoje.
Ale ty Dary Ducha, kt. postupem zjískáš, musíš odevzdat zpět zase lidem. To předávání pak může být jenom formou srozumitelnou lidem - to objektivní co lze pochopit ostatními. Jedině tak potom budou moci ostatní postoupit a ty se staneš pak prostředníkem právě těch božských sil.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

marvin píše:Ale ty Dary Ducha, kt. postupem zjískáš, musíš odevzdat zpět zase lidem. To předávání pak může být jenom formou srozumitelnou lidem - to objektivní co lze pochopit ostatními. Jedině tak potom budou moci ostatní postoupit a ty se staneš pak prostředníkem právě těch božských sil.
Začnu od konce. Tohle jsme s Anubisem měli v tomhle foru viewtopic.php?f=194&t=383&start=15 Ne vše se hodí k diskuzi, ostatně to co bylo výše uvedené mezi mnou a FTX, jsou to v podstatě soukromé zážitky a nikdo by je nezveřejnil. Pokud je Mek (respektivně Ty) jiného názoru, mám na to jiný pohled.
marvin píše:
Obávám se, že jsi zde nerozlišil téma, mě jde o tohle konkrétní vlákno.
To ostatní, myslím že k tomu se nemusím vyjadřovat, neb mě znáš. Řeknu to hermeticky, snad zjednodušeně. Úkolem okultisty je všeobecně pomáhat svým bratrům universalně. Jinak řečeno,
kde mohu, pomohu.
Ego sum, qui sum!
- RaE
- už jsem tu něco zanechal

- Poděkoval(a): 26×
- Obdrženo poděkování: 44×
Ondra píše:Asi před osmi lety jsem byl u jedné léčitelky, která mi doporučila podstoupit regresní terapii. To co se odehrálo během 45 minut, jsem vstřebával dalších 5 let, nebo spíše řečeno se stím srovnával. Ukázaly se mi určité situace z minulých životů, které měly jasnou návaznost s tímto, tudíž se to nedalo svést na nějaké halucinace , či výplod nevědomí. Do detailů se pouštět veřejně nebudu, protože je to dosti osobní záležitost. Také mi bylo ukázáno, co se děje bezprostředně po smrti , že lidská duše po nějaký čas přebývá v meziprostoru " Astálu" , co se pak děje nevim. Dělo se toho i mnohem více , dnes to beru jako jedno velké zasvěcení. Takže ano , lidská duše si pamatuje naprosto vše i zde na zemi.
Jak prosím hodnotíš s odstupem tuto Tvojí zkušenost? Setkal jsem se totiž s názory několika lidí, kteří regresní terapii berou jako věc, která jim v součtu více vzala než dala. Jakoby během ní nahlédli někam kam "neměli". A to nyní nemluvím o případech, kde problémy byly způsobeny nezvládnutou regresí ze strany terapeuta...
- Lumpino
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 41×
Kód: Vybrat vše
..........Jak prosím hodnotíš s odstupem tuto Tvojí zkušenost? Setkal jsem se totiž s názory několika lidí, kteří regresní terapii berou jako věc, která jim v součtu více vzala než dala. Jakoby během ní nahlédli někam kam "neměli". A to nyní nemluvím o případech, kde problémy byly způsobeny nezvládnutou regresí ze strany terapeuta...Dovolím si k tomu mít takovou poznámku že k oné regresi člověk nepotřebuje žádnou léčitelku. Může ji klidně spáchat sám v meditaci. Kdysi jsem to zkoušel a výsledky byly velice zajímavé. Ale na druhé straně to pro ně mělo jediný přínos a to je pochopení že může existovat reinkarnace. Jinak to - tedy podle mého názoru - nemá prakticky žádný účel.
- Lumpino
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 41×
Ondra píše:Pete : E.T. ji asi těžko zvládnul, když ji vedle sebe cítil nějaký ten čas. Mít soucit s démonem mi přijde opravdu zvláštní a obávám se , že to může mít i katostofální následky.
Jinak je to asi otázkou, jakým způsobem člověk nahlíží na úděl stvoření. Dle mne démon zůstane démonem , protože k tomu byl stvořen, vykonává určitou úlohu.
Co se týká jakýchkoliv bytostí tak - když se zde již píše o reinkarnaci - východní nauky ze kterých termit reinkarnace pochází na to mají tak trochu odlišný názor. Mnoho dnešních okultistů přejímá sem tam něco z východních nauk, ale nikoliv celé a motá do toho své vlastní konstrukce. Doporučuji, pokud někdo sežene od Somadevy Oceán příběhů. Dílko kašmírského šivaistického kněze. Sice podané formou prózy ale ukazuje poměrně přesný názor východních, hlavně šivaistických nauk na reinkarnaci.
A vzhledem k tomu že východní okultní nauky jako napříkald Joga jsou v převážné výplodem šivaistické ideologie (proto se Šiva také nazývá Jogarádža) tak k tomu mají velice blízko.
- RaE
- už jsem tu něco zanechal

- Poděkoval(a): 26×
- Obdrženo poděkování: 44×
Lumpino píše:Dovolím si k tomu mít takovou poznámku že k oné regresi člověk nepotřebuje žádnou léčitelku. Může ji klidně spáchat sám v meditaci.
Mohl bych poprosit o bližší informace "jak na to"? Pojem "v meditaci" je pro mě zatím ještě pořád příliš široký..
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”