Undina Solilae nebo Salilae nejsem si jist
- gooolem
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 285×
- Obdrženo poděkování: 455×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Undina Solilae nebo Salilae nejsem si jist
Floxi, i tak to muze byt :-). Osobne verim tomu, ze tam bytosti jsou. Vychazim z toho, ze jsem vodu nefotil jen tak, ale po predchozim urcitem privolani urcite bytosti. Tak jako clovek veri v pusobeni Bozi v nem samem, kde uvnitr sebe muze pozorovat jiste pruvodni jevy spojeni. Na tyto pruvodni jevy se lze samozrejme take podivat zpusobem vedeckym a tim viru smaznout. Mam zkusenost, ze tam, kde vladne rozum - Herodes, tam neni Vira a Laska - Kristus. Proto si zde rad ponecham svoji detinskou radost a viru :-*
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.
- ikarkar
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 60×
- Obdrženo poděkování: 311×
Flox: toho co píšeš jsem si plně vědom. Mozek dokáže dopočítat nedokonalé obrazy toho co už zná, a naopak nevidi fyzické předměty, které ještě nemá v databázi (známé pokusy s křováky). Ale tady jde, jak píše gooolem, o vnitřní napojení. Obrazy ve vodě nevytváří hlava, ale objektiv fotoaparátu. Ale bez meditace to jsou jdnom vodní čmouhy, které můžeme také nějak doplňovat, ale detailní obrazy to nebudou. Vložil jsem sem výsledky praktických zkušeností. Každý si to může vyzkoušet :-).
Ps: člověk nevidí jen dvěma očima, někdo má i třetí oko a někdo vidí správně i srdcem - tušim že na to přišel i Exupéryho Malý princ :-) :-) :-).
Ps: člověk nevidí jen dvěma očima, někdo má i třetí oko a někdo vidí správně i srdcem - tušim že na to přišel i Exupéryho Malý princ :-) :-) :-).
Naposledy upravil(a) ikarkar dne 01 bře 2020, 14:59, celkem upraveno 1 x.
- Flox
- vášnivý přispivatel

- Poděkoval(a): 46×
- Obdrženo poděkování: 154×
Ok díky za odpovědi :-)
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní 

- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 2×
- Obdrženo poděkování: 34×
- Kontaktovat uživatele:
I když si tyto příspěvky o undinách / salamandrech užívám tak bych toto téma uzavřel a vytvořil bych nové. (zaměřene na elementalni bytosti, jejich fotky a komunikace s nimi)
Téma Undina Solilae je stare cca 7-11 roků kdy jsem zvažoval zda bytost která se projevuje hlavně skrze vodu může být Undina.
Ale po pravdě mě hodně brzo přestalo zajimat zda je to undina nebo něco jiného. Hlavní bylo co ten kontakt znamená pro mě osobně, at už je to cokoliv.
Možná jste četli deníky Horev Klubu kde se Pierre De Lasenic i jeho skupina mylně domnívala že bytost která jim služí je nějaký djinn, ale přitom ta bytost byla daleko mocnější a moudřější.
Možná jste narazili na EVP (electronic voice phenomena) kde lidi skrze nahrávky slyšeli ,,hlasy mrtvých" které měli většinou pozitivní poselství. Zajimavé že lidi co se tímto zabývali zjistili že na tyto nahrávky potřebují nějaký šum v pozadí - třeba tekoucí vodu... jako by duch potřeboval něco, třeba šum tekoucí vody, z kterého může ten hlas vytvořit a pak se ten hlas zachytí na elektronické nahrávce, kde nic není změněno pouze se odfiltrují okolní zvuky
proto si myslím že je zajimavější a důležitější zkoumat jak tyto věci fungují -- než zkoumat o jakou bytost se jedná.
Ještě dodám, že ano samozřejme že všechno, všichni a vše jsou aspekty nás samotných. Jednota.
Snad proto jsem se nikdy nebál experimentovat s kdejakými nefyzickými bytostmi.
Dle mě by si měl každý mág/mystik hodně brzo na své cestě uvědomit že co je to jednota, jak nás to ovlivnuje, jak do celku zapadáme my apod.
Jak může takový Mág kreslit při evokaci kolem sebe kruh, když jednotu uvnitř sebe nenašel ?
Jak může kreslit a využívat symbol, který vnitřně nepochopil ?
Nebyl to snad samotný Bardon - kterému je věnované toto forum - který tvrdil že využívat věci bez jejich pochopení je jako by čarodějnictví a né magie ? Netvrdil snad, že takové mágy/čaroděje nefyzické bytosti nebudou respektovat, a při nejlepším nad tim mavnou rukou a ani se nzjeví, a při nejhorším se pokusí využít situace a parazitovat na čarodějovi ?
Téma Undina Solilae je stare cca 7-11 roků kdy jsem zvažoval zda bytost která se projevuje hlavně skrze vodu může být Undina.
Ale po pravdě mě hodně brzo přestalo zajimat zda je to undina nebo něco jiného. Hlavní bylo co ten kontakt znamená pro mě osobně, at už je to cokoliv.
Možná jste četli deníky Horev Klubu kde se Pierre De Lasenic i jeho skupina mylně domnívala že bytost která jim služí je nějaký djinn, ale přitom ta bytost byla daleko mocnější a moudřější.
Možná jste narazili na EVP (electronic voice phenomena) kde lidi skrze nahrávky slyšeli ,,hlasy mrtvých" které měli většinou pozitivní poselství. Zajimavé že lidi co se tímto zabývali zjistili že na tyto nahrávky potřebují nějaký šum v pozadí - třeba tekoucí vodu... jako by duch potřeboval něco, třeba šum tekoucí vody, z kterého může ten hlas vytvořit a pak se ten hlas zachytí na elektronické nahrávce, kde nic není změněno pouze se odfiltrují okolní zvuky
proto si myslím že je zajimavější a důležitější zkoumat jak tyto věci fungují -- než zkoumat o jakou bytost se jedná.
Ještě dodám, že ano samozřejme že všechno, všichni a vše jsou aspekty nás samotných. Jednota.
Snad proto jsem se nikdy nebál experimentovat s kdejakými nefyzickými bytostmi.
Dle mě by si měl každý mág/mystik hodně brzo na své cestě uvědomit že co je to jednota, jak nás to ovlivnuje, jak do celku zapadáme my apod.
Jak může takový Mág kreslit při evokaci kolem sebe kruh, když jednotu uvnitř sebe nenašel ?
Jak může kreslit a využívat symbol, který vnitřně nepochopil ?
Nebyl to snad samotný Bardon - kterému je věnované toto forum - který tvrdil že využívat věci bez jejich pochopení je jako by čarodějnictví a né magie ? Netvrdil snad, že takové mágy/čaroděje nefyzické bytosti nebudou respektovat, a při nejlepším nad tim mavnou rukou a ani se nzjeví, a při nejhorším se pokusí využít situace a parazitovat na čarodějovi ?