MATERIAL PRO TALISMAN

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Advancedh
mé první příspěvky:)
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:

MATERIAL PRO TALISMAN

Příspěvekod Advancedh » 29 dub 2020, 18:37

Dobrý den,zajímalo by mě jestli se k výrobe talismanu da pouzit jako materiál třeba sklo,plasty nebo drevo.Nemam ted na mysli pentakl který je se souzvuku analogie nebo astrologie.Zkrátka bych chtěl vedet jestli se tyhle materiály daji nabijet.Eventuelne ještě textilni latky .

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Re: MATERIAL PRO TALISMAN

Příspěvekod Kuato » 30 dub 2020, 08:06

Advancedh píše:Dobrý den,zajímalo by mě jestli se k výrobe talismanu da pouzit jako materiál třeba sklo,plasty nebo drevo.Nemam ted na mysli pentakl který je se souzvuku analogie nebo astrologie.Zkrátka bych chtěl vedet jestli se tyhle materiály daji nabijet.Eventuelne ještě textilni latky .

teoreticky muzes pouzit libovolny material, jenze - jak si vlastne predstavujes to samotne nabiti? jak ho chapu ja, tak je to vlastne skoro az jako vytvoreni elementala (zive ideje) navazaneho na nejake vhodne telo. kdyz pouziju vhodny material, ktery analogicky souzni s ideovosti toho zamysleneho talismanu, tak mi to usetri dost prace - vlastne pouzijes silu/kvalitu (ktera uz pusobive existuje ve svete) a JEN ji usmernis a zkoncentrujes. a i to JEN nemusi byt az tak trivialni, protoze to vyzaduje dostatecnou koncentraci v excitovanem stavu.

nicmene muze byt, ze mas v sobe nejake paradigma, ktere je funkcni a ktere tohle nepotrebuje. pak ho tedy rozvin - praxi. vem neco, co Ti prijde jako dobry napad a realizuj to. a i kdyz nebude treba vysledek za moc stat, tak se neco naucis, a udelas to znovu a lepe. a to by v tom byl cert, aby treba na desaty pokus z toho nebylo neco pouzitelneho. i kdyby byl vysledek ten, ze se vratis k tradicnejsim metodam, tak furt Ti zustanou ziskane zkusenosti. a znovu pripominam, že chyby jsou naprosto prirozene a v poradku - kdo nic nedela, nic nezkazi. a taky se nic nenauci.

Advancedh
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Advancedh » 30 dub 2020, 11:10

Co se tyce metody nabijeni tak chci vyzkoušet metodu č.4 která je popsana v brane.Zajima me jestli je k tomu nutny kov nebo muze byt pouzito materialu které jsem napsal.Bardon pise ze třeba amuletem muze byt i vers nebo modlidba vepsana na pergamen.V kapitole o talismanech pise o rozdílech mezi talismanem,amuletem a pentaklem bohužel se nejak nerozepisuje o materiálech.Proto me zajima jestli je mozne nabijeni napr.skla.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel

Příspěvekod Kuato » 30 dub 2020, 15:01

Advancedh píše:Co se tyce metody nabijeni tak chci vyzkoušet metodu č.4 která je popsana v brane.Zajima me jestli je k tomu nutny kov nebo muze byt pouzito materialu které jsem napsal.Bardon pise ze třeba amuletem muze byt i vers nebo modlidba vepsana na pergamen.V kapitole o talismanech pise o rozdílech mezi talismanem,amuletem a pentaklem bohužel se nejak nerozepisuje o materiálech.Proto me zajima jestli je mozne nabijeni napr.skla.

hele, vzpomel jsem si na jeden pribeh, ktery jsem kdysi cetl - v Tibetu zila prosta, ale silne verici zena, a ta mela syna obchodnika, ktery jezdil do Indie a tak. a ona po nem chtela, aby ji privezl ze svych cest neco nabozenskeho. a on na ni vzdycky zapomel, coz mu ona mela za zle, a jednou se zase vracel z cest a vzpomel si, ze ji zase nasliboval a pak zase zapomel, tak ho napadlo to ochcat - u cesty lezela lebka z nejakeho psa, tak on ji vyrazil kamenem zub a ten zub zabalil do kousku brokatu a to cele dal do pekne krabicky, a kdyz prisel domu a ona k nemu jistli na ni nezapomel, tak on ji dal tu krabicku, ze se mu podarilo sehnat velikou vzacnost - Buddhuv zub. zena z toho byla uplne vypleskla a hrozne to uctivala a rozkeclo se to, tak to zacalo uctivat spousta dalsich lidi a i tomu vystavili nejakou svatynku a stalo se z toho poutni misto a vira tech lidi byla tak silna, ze je to posvatne, ze se tam prej dokonce bezne stavaly zazraky vyleceni a tak. a co z toho plyne? ze vira je prvni stupen naprosto realne tvurci moci. to rikam bez legrace ve vsi vaznosti, nakolik to muze blizenec s merkurem v blizencich vubec udelat.

ale stejnak bych tomu stesticku vysel malinko naproti a udelal to poradne. papir ano, ale ja bych si ho posvetil a nejspis napustil nejakym spagyratem podle ideovosti toho, co s tim chces spojit. kdyz nemas spagyrat, coz asi nemas, tak ted je jaro, vsecko je plne potentni mladistve sily, tak si udelej nejakou peknou dobrou tinkturu a tim to napust. a napis na to perem, ktere mas jen na ritualie a vybranym inkoustem nebo barvou co potrebujes a okur to vhodnou vuni a chovej se k tomu pekne a mej to treba v krabicce, kterou mas vyhranenou pro ritualie.

se sklem jsem nikdy nepracoval (v tomto smyslu). je jasne, ze ho nicim nenapustis.. mas nejaky duvod, proc zrovna sklo? mas nejaky konkretni objekt, ktery je pro Tebe natolik vyjmecny, ze chces neco zpunktovat primo s nim? nebo je to jen abstraktni uvaha? jo, umim si predstavit, ze vezmes sklo z flasky z draheho konaku (coz by mohlo byt od zacatku pouzitelne - rozhodne lepsi nez flaska od tuzemaku ;o), roztavis ho a odlijes nebo nejak zformujes do pozadovaneho tvaru, udelal bych si nejakou raznici s jednoduchym znakem a do dostatecne horkeho a tvarneho skla to otiskl. nebo do toho dal neco, nejaky prvek.. co zpusobi, ze to bude unikatni a jedinecne (ulita od more, kdes potkal svoji lasku..) neco, co nema nikdo jiny. tohle je silne individualni a to by taky mohlo fungovat. je treba mit dopredu promyslene co a jak chces mit, proc chces mit, zamer, respekt, podminky..

taky neni od veci az to budes delat a hlavne svetit, aby ses koukl na nebe, jestli primarni planeta analogicka s Tvym zamerem je dobre postavena. a taky luna neni od veci. a saturn. a kdyz tomu vubec nerozumis, tak to neres a proste se co nejlip a nejuprimneji pomodli k Bohu, at Te opatruje a pozehna v teto zalezitosti, a at Ti odpusti kdybys nechtene porusil nejake pravidlo, kteremu nerozumis, ze to nebylo ve zlym. taky to muzes posvetit obeti (k zakladnimu sveceni viz vyse). udelas dobry skutek, das nejake penize na dobry ucel, zajdes na poutni misto.. a spojis to v myslenkach s tim talismanem.

Advancedh
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Advancedh » 30 dub 2020, 15:36

Jak jsem psal, nevytvářím talisman podle astrologické analogie. Nemám v plánu ovlivňovat ho postavením planet nebo znamením zvěrokruhu.Ano takový pentakl má mít určitý tvar, kámen, materiál, symbol bytosti atd... Já mám na mysli obyčejný talisman, amulet... Bardon píše že tvar, věcná hodnota je vedlejší. Zajímá mě jestli lze nabíjet výše uvedené materiály. Nabíjením vůli, živly, stlačením elektrického nebo magnetického fluida atd.metody jsou popsané v bráně.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel

Příspěvekod Kuato » 30 dub 2020, 16:09

Advancedh píše:Jak jsem psal, nevytvářím talisman podle astrologické analogie. Nemám v plánu ovlivňovat ho postavením planet nebo znamením zvěrokruhu.Ano takový pentakl má mít určitý tvar, kámen, materiál, symbol bytosti atd... Já mám na mysli obyčejný talisman, amulet... Bardon píše že tvar, věcná hodnota je vedlejší. Zajímá mě jestli lze nabíjet výše uvedené materiály. Nabíjením vůli, živly, stlačením elektrického nebo magnetického fluida atd.metody jsou popsané v bráně.

Kdyz to pan Bardon pise, tak to je asi pravda. Ale taky to nema v prvni kapitole. Takze kdyz budes cvicit poctive jak pise, tak na danem stupni muzes efektivne delat veci co pise.

Advancedh
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Advancedh » 01 kvě 2020, 14:39

To nevadí že to není v první kapitole, talisman, amulet se dá nabíjet i pevnou vírou v účinnost, může být tudíž nabita nějakou vlastností třeba šála, láhev, dřevěný pohár, brýle, dýmka ...Nejstarší amulety byly i třeba zuby divokých zvířat, kusy klů apod.

Advancedh
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Advancedh » 02 kvě 2020, 13:52

Dřevo je zmíněné pouze v praxi magické evokace v kapitole o magické holi. Takže nikdo nezkoušel pracovat s atypickými materiály?

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”